Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
karameldar
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
e ovoOxygen je napisao/la:Kako toliko smeća imate,ja imam opsesivno kompulsivni poremećaj i uvijek radim dvije stvari kao neiživljen,a to su konstantno refreshanje desktopa i konstantno čišćenje ccleanerom.![]()
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…
- Donnie Darko
- Kontakt:
Gdje se usteka onaj mikrofon na slusalicama sto dodje? Svjestan sam je glupo pitanje, al sta cu 
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa ako je jedan kabal, vidi u ps2 izlaz 
neki dan ovaj sopcast skino pa da pitam imal tu nekih bezobraznih programa da se gleda djaba? 
nema potpisa
- Arsenalisation
- Kontakt:
Eh ovako
1.Kako da oborim/podignem sistem?I ako moze neko da mi posalje/postavi valjan link(za skidanje),tj.neko ko je nedavno instalirao Windows XP.Citav dan se mucim,cackam,al' nece.Skinuo sa kat.ph,sprzio na CD,i kad zamijenim ono sa cega da se boota,samo mi neka slova izbaci,a nigdje ono sto valjda treba(Click any key to boot)...
Moram instalirat novi sistem,jer mi nenormalno komp koci evo 30-ak dana...
2.Kad/ako uspijem instalirat taj novi sistem,kako cu napravit sebi konekciju za ADSL,i ako neko moze da mi napise one brojeve routera sto se unosi na onaj link neki(192.168.1.1),btw.neki dan sam tu normalno usao,a evo danas cijeli dan mi ne da ulaz,iako mi je net savrseno radi,dakle router je ukljucen,a stalno mi odbija korisnicko ime/pass:admin...
Ako neko zna,nek' pomogne k'o Boga ga molim,lajkat' cu mu statuse do kraja zivota...Salu na stranu,stvarno mi je "hića",
unaprijed zahvalan,Vas Arsenalisation.
1.Kako da oborim/podignem sistem?I ako moze neko da mi posalje/postavi valjan link(za skidanje),tj.neko ko je nedavno instalirao Windows XP.Citav dan se mucim,cackam,al' nece.Skinuo sa kat.ph,sprzio na CD,i kad zamijenim ono sa cega da se boota,samo mi neka slova izbaci,a nigdje ono sto valjda treba(Click any key to boot)...
2.Kad/ako uspijem instalirat taj novi sistem,kako cu napravit sebi konekciju za ADSL,i ako neko moze da mi napise one brojeve routera sto se unosi na onaj link neki(192.168.1.1),btw.neki dan sam tu normalno usao,a evo danas cijeli dan mi ne da ulaz,iako mi je net savrseno radi,dakle router je ukljucen,a stalno mi odbija korisnicko ime/pass:admin...
Ako neko zna,nek' pomogne k'o Boga ga molim,lajkat' cu mu statuse do kraja zivota...Salu na stranu,stvarno mi je "hića",
unaprijed zahvalan,Vas Arsenalisation.
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
Nazoves info centar za password
kod M:Tela je "Admin" "AdminTS" a za BH Telecom ne znam
opet mozda koristis neki treci net
Thomas Müller - Fußballgott
- Arsenalisation
- Kontakt:
ma ne care,Bh telecom do danas sam stalno ulazio sa admin,admin,a i na modemu mi pise isto...al' sad mi samo restartuje,i trazi da ponovo unesem...don_burza je napisao/la:Nazoves info centar za password
edit:valja cekat,@QUARESMU il' @gubera dok navrate...
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
a jesil konto da instaliras WIN7 a ne XP
P.S i slobodno nazovi bh telekom vidi sta se desava sa sifrom . valjda ima neki onaj besplatan info centar 0800
P.S i slobodno nazovi bh telekom vidi sta se desava sa sifrom . valjda ima neki onaj besplatan info centar 0800
Thomas Müller - Fußballgott
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
kako instalirati
sto se tice tajnog pw-a, evo kod telekoma
vr10vr10tajn1pa55 tacnije, vrlovrlotajnipass
sto se tice tajnog pw-a, evo kod telekoma
- Arsenalisation
- Kontakt:
gore mi nothing found...QUARESMA 18<<< je napisao/la:kako instalirati
sto se tice tajnog pw-a, evo kod telekoma![]()
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
Treba i meni neko od ovih strucnjaka
Kompjuter mi cesto zastopa, jednostavno slika zaledi i moram ga restartovati. Primjetio sam da se u zadnje vrijeme i strasno zagrije.
Prije par dana ga rasklopim skroz, i primjetim da je par onih iglica ispod procesora polomljeno. Pitao sam jednog momka i kaze da je 99% do toga i da mu nije jasno kako comp. radi uopste.
Eh, sada bi volio cuti jos neko misljenje od ovih sto se razumiju malo vise.
Kompjuter mi cesto zastopa, jednostavno slika zaledi i moram ga restartovati. Primjetio sam da se u zadnje vrijeme i strasno zagrije.
Prije par dana ga rasklopim skroz, i primjetim da je par onih iglica ispod procesora polomljeno. Pitao sam jednog momka i kaze da je 99% do toga i da mu nije jasno kako comp. radi uopste.
Eh, sada bi volio cuti jos neko misljenje od ovih sto se razumiju malo vise.
Don't hate what you don't understand.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
e moj xaviesta, koji si ti krkan
kako ces te iglice polomit
arsenalisation
Step 1 - Start your PC and place your Windows XP CD in your CD/DVD-ROM drive. Your PC should automatically detect the CD and you will get a message saying "Press any key to boot from CD". Soon as computer starts booting from the CD your will get the following screen:

Step 2 - At this stage it will ask you to press F6 if you want to install a third party Raid or SCSI driver. If you are using a an IDE Hard Drive then you do not need to press F6. If you are using a SCSI or SATA Hard drive then you must press F6 otherwise Windows will not detect your Hard Drive during the installation. Please make sure you have the Raid drivers on a floppy disk. Normally the drivers are supplied on a CD which you can copy to a floppy disk ready to be installed. If you are not sure how to do this then please read your motherboard manuals for more information.

ošni po enteru

ovde laganini F8 pritisni

ovo ti je za particiju, kad budes formatirao tj dodjes do ovog koraka, mislim da ces imati opciju da formatiras tako nekako, ugl pisat ce ti

ja obicno odaberem ovo prvo

ovo ti je za regiju i jezik
ostalo je sve lako, samo pazi, vidi imas li vec cd key za win xp, meni se prije desavalo, formatiram sve i stanem do tog mjesta kad treba key kucati, i onda se snalazi i trazi
ali ima nekih i ne traze, i kad ga instaliras uspostavis konekciju, preporucujem ti da odradis full update
i rahat si onda
ne znam sto ovde nema opcija da u spoiler sve stavim, preglednije bi bilo
arsenalisation
Step 1 - Start your PC and place your Windows XP CD in your CD/DVD-ROM drive. Your PC should automatically detect the CD and you will get a message saying "Press any key to boot from CD". Soon as computer starts booting from the CD your will get the following screen:

Step 2 - At this stage it will ask you to press F6 if you want to install a third party Raid or SCSI driver. If you are using a an IDE Hard Drive then you do not need to press F6. If you are using a SCSI or SATA Hard drive then you must press F6 otherwise Windows will not detect your Hard Drive during the installation. Please make sure you have the Raid drivers on a floppy disk. Normally the drivers are supplied on a CD which you can copy to a floppy disk ready to be installed. If you are not sure how to do this then please read your motherboard manuals for more information.

ošni po enteru

ovde laganini F8 pritisni

ovo ti je za particiju, kad budes formatirao tj dodjes do ovog koraka, mislim da ces imati opciju da formatiras tako nekako, ugl pisat ce ti

ja obicno odaberem ovo prvo

ovo ti je za regiju i jezik
ostalo je sve lako, samo pazi, vidi imas li vec cd key za win xp, meni se prije desavalo, formatiram sve i stanem do tog mjesta kad treba key kucati, i onda se snalazi i trazi
ali ima nekih i ne traze, i kad ga instaliras uspostavis konekciju, preporucujem ti da odradis full update
ne znam sto ovde nema opcija da u spoiler sve stavim, preglednije bi bilo
Problem je u tome sto sam kupio nov racunar, par puta ga otvarao samo ali nikad do sada nisam skidao onaj ventilator a kamoli sta vise.QUARESMA 18<<< je napisao/la:e moj xaviesta, koji si ti krkankako ces te iglice polomit
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
kupio si novi pc, cpu diro nisi?
- Arsenalisation
- Kontakt:
Hvala Quaresmi na veoma korisnim savjetima.... 
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
Ma ja. Nego moram ocito kupovati novu maticnu, pa zelim savjet gdje kupiti, i trebam li obratiti posebnu paznju na nesto pri kupovini, da se ne zajebemQUARESMA 18<<< je napisao/la:kupio si novi pc, cpu diro nisi?
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
stoces maticnu kupovati ako ti je cpu ili ti procesor ostecen?
anyway, pogledaj prvo koji ti je socket od procesora, to je glavno
anyway, pogledaj prvo koji ti je socket od procesora, to je glavno
Da li neko zna kako da download video sa portala Al jazira balkan?
Da li neko zna jeli moguce povecati domet wifi interneta. Ali ne mislim da povecam domet rutera nego one svoje kartice mrezne u kompu. One antene sto se zavrne. Vidio sam na netu kako se povecava ovo za ruter, ali me zanima da li je isti princip i za ovo. Posto nemam pristup ruteru, valja se snac
. Bagra ga haman pomakla u drugi dio zgrade