FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zucca
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zucca » 28 avg 2015, 22:49

pile87 je napisao/la:
zucca je napisao/la:Zna li neko razlog otkaza za Violinu.
Zar treba razlog da parazit dobije otkaz ucjenjivao nas je za licencu vec je tad dobio otkaz i vracen je jer smo mu bili duzni sada mu je sve isplaceno i otisao je. Osim njega dobilo je otkaz jos 5-6 uposlenih. Nekad je Amar rekao da kada bi imao opet one pare od Dzeke da bi nekim ljudima uplatio doprinose da mogu u penziju a neke koji ne rade rastjerao. Izgleda Greda provodi zamisli u djelo. I izgleda ce po prvi put nakon rata administracija krenuti pravim putem. Brine to sto su se previse zadali u taj segment a zapostavili sportski nama podhitno treba covjek ili par njih koji ce se brinuti za taj segment najvazni koji nikada ne smije biti zapostavljen.
S obzirom na koji način daješ odgovor imam osjećaj da si uposlenik želje ili obavljaš neku od funkcija u klubu. Ali bez obzira na gore navedene razloge smatram da je ružno nekoga nazivati tako pogrdnim imenom /parazit/.
Slažem se da sve one koji ne rade u interesu kluba treba napraviti jedan pristojan i civilizovan rastanak, ma ko to bio. Bilo bi dobro da ako se već zna da postoje neradnici i oni koji zabušavaju ili na bilo koji drugi način ne daju doprinos u klubu da se obznane njihova imena i da se na jedan , opet naglašavam, civilizovan način rastanu sa klubom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 avg 2015, 22:56

zucca je napisao/la:Ali bez obzira na gore navedene razloge smatram da je ružno nekoga nazivati tako pogrdnim imenom /parazit/.
Kako nazvati nekoga ko fizički nasrće na predsjednika kluba koji voliš, nekoga ko je opstruirao dobijanje licence, ej dobijanje licence od koje ti sve zavisi... parazit je preblaga riječ...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 28 avg 2015, 23:00

Ipak mislim da smo malo nepravedni prema Harisu. Trebamo razjasniti te stvari oko njegovog posla. Malo se igramo nekim terminima:sportski direktor,menadzer,tim menadzer...Svako od nas ima neku svoju viziju sta se krije iza tih pojmova,odnosno,sta to rade ili treba da rade ljudi koje tako zovemo.
Haris u Zelji radi dio poslova izdomena struke. Sta tacno?
Poslove vezane za prvi tim:-oprema za igrace i trenere,oprema i rekviziti za treniranje...
-tereni za treniranje...
-pripreme(lokacije,prevoz,hoteli,tereni,protivnici...)
-takmicenja(putovanja,smjestaj,ishrana,dokumentacija za igrace...registracije,ljekarski,papirologija oko izmjena...)
-koordinacija sa organima NS BiH po svim pitanjima vezanim za takmicenje...
-komunikacija i koordinacija sa drugim klubovima premier lige...
Osim navedenog,odradi vecinu ovih poslova i za omladinski pogon.
Poslovi vezani za igracki kadar su mu nakon svega navedenog. On ima odredjenu bazu podataka,usaradnji sa sefom struke predlaze upravi potencijalna pojacanja,eventualne raskide ugovora,produzenja ugovora,postupanje sa igracima koji izlaze iz omladinskog pogona...U ovom segmentu,Haris nema ovlastenja samostalno donositi odluke. Stoga ne mogu na njegovu adresu ici eventualne primjedbe na igracki kadar.
Neki Harisa u svojim glavama porede sa SD u komsija nam. To sta rade jedan i drugi nema blage veze. Ovo sto Haris kod nas radi,u komsija to rade trojica ljudi.
Zato,nemojmo biti brzi na jeziku za kritikovati. Mozda ne znamo cijelu istinu.
Nikako ne mislim da je ovo kako je sad kod nas dobro. Nije. Stalno ponavljam i brinem se za taj sportski segment u klubu. Ali sam siguran da ljudi to vide. Vjerovatno nece da vuku ishitrene poteze. Nadam se da ce se ovo oko struke poceti kvalitetnije slagati.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 avg 2015, 23:07

Virtu4l je napisao/la:
zucca je napisao/la:Ali bez obzira na gore navedene razloge smatram da je ružno nekoga nazivati tako pogrdnim imenom /parazit/.
Kako nazvati nekoga ko fizički nasrće na predsjednika kluba koji voliš, nekoga ko je opstruirao dobijanje licence, ej dobijanje licence od koje ti sve zavisi... parazit je preblaga riječ...
Nike ni to sve godinama je rentao Zeljin poslovni prostor koju mu je Zujo dao na koristenje i uzimao pare iskljucivo sebi. Kada se htjelo stati u kraj ovome zvao je nogometni savez da kaze da ce ih tuziti ako nam daju licencu a covjek je uposlenik kluba ako to nije parazit ja ne znam sta je. I za gospodina iznad nisam uposlenik kluba obicni sam navijac/ simpatizer.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 avg 2015, 23:22

FKZ1921 je napisao/la:Ipak mislim da smo malo nepravedni prema Harisu. Trebamo razjasniti te stvari oko njegovog posla. Malo se igramo nekim terminima:sportski direktor,menadzer,tim menadzer...Svako od nas ima neku svoju viziju sta se krije iza tih pojmova,odnosno,sta to rade ili treba da rade ljudi koje tako zovemo.
Poslove vezane za prvi tim:-oprema za igrace i trenere,oprema i rekviziti za treniranje...
-tereni za treniranje...
-takmicenja(putovanja,smjestaj,ishrana,dokumentacija za igrace...registracije,ljekarski,papirologija oko izmjena...)
Poslovi vezani za igracki kadar su mu nakon svega navedenog. On ima odredjenu bazu podataka,usaradnji sa sefom struke predlaze upravi potencijalna pojacanja,eventualne raskide ugovora,produzenja ugovora,postupanje sa igracima koji izlaze iz omladinskog pogona...U ovom segmentu,Haris nema ovlastenja samostalno donositi odluke. Stoga ne mogu na njegovu adresu ici eventualne primjedbe na igracki kadar.
Neki Harisa u svojim glavama porede sa SD u komsija nam. To sta rade jedan i drugi nema blage veze. Ovo sto Haris kod nas radi,u komsija to rade trojica ljudi.
Nikako ne mislim da je ovo kako je sad kod nas dobro. Nije. Stalno ponavljam i brinem se za taj sportski segment u klubu. Ali sam siguran da ljudi to vide. Vjerovatno nece da vuku ishitrene poteze. Nadam se da ce se ovo oko struke poceti kvalitetnije slagati.
Popricao sam neki dan sa Harisom kaze mi ovako doslovno imam 10 imena u opticaju do Ode je ako on kaze da hoce moze se zavrsiti. Evo sad sam pricao sa Jahicem ali Oda se necka. Problem je slijedeci niko nece da preuzme odgovornost da dovede nekoga da taj neko uzme pare a da ne ispuni ocekivanja. Dobro je sto se Oda pita i ima autonomiju lose je ako recimo Miske dovede nekoga jer ne konta fudbal moze i dobro ispasti ako to bude u kordinaciji sa Odom sto vjerujem da bi bilo. Uglavnom u toj nekoj neodlucnosti nama je kamara dobrih igraca prosla ispred nosa a realno su se mogli dovesti...bit svega sto pisem treba neko covjek ili dva koji ce hodati po ugakmicama imati kontakte sa menadzerima pratiti mlade igrace, nase igrace na posudbi imati spreman plan za prelazni rok u saradnji sa sefom strucnog staba i sve to prezentovati upravi i zaloziti se i stajati iza svojih stavova. Ima takvih ljudi koji to mogu jako dobro raditi recimo Kemo Alispahic bi bio jako dobar.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 28 avg 2015, 23:35

Gdje je sada i sta radi Refik Sabanadzovic ? Ja bih njega volio vidjeti u klubu u tom nekom sportskom dijelu.

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 28 avg 2015, 23:43

Jbg pile, kako ti to rece, ispade da ipak Oda donosi konacnu odluku o tim stvarima, sto i nije losa stvar kako ti predstavljas. Pa valjda on zna kakav mu igrac treba. Ko ce igraca bolje procijenit od trenera koji u glavi sklapa ekipu i zna sta mu fali?
Zamisli da, recimo, Amar donosi te odluke (i ponekad promasaje) o kojima pricas. Onda bi vjerovatno bio problem sto "namece Odi svoje zamisli","mijesa se treneru u posao" i sl. Po meni, trener i jeste taj koji treba da presijeca i donosi konacnu odluku o dovodjenju nekog igraca, samo je stvar u koordinaciji sa ovima koji su zaduzeni za kontakte sa potencijalnim pojacanjima. Tako je to u svim normalnim ekipama.
Ovo sto FKZ1921 prica kako kod komsija trojica rade taj posao, pa koliko su ljudi doveli igraca morali su po zakonu logike s nekim i pogoditi poput Stojceva. Promasaje poput onog Kostica, Radulovica, "reprezentativca Sirije" i sl. niko i ne spominje. A sve neka "pojacanja."
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 avg 2015, 23:45

ZZtop10 je napisao/la:Gdje je sada i sta radi Refik Sabanadzovic ? Ja bih njega volio vidjeti u klubu u tom nekom sportskom dijelu.
Mislim da je on van fudbala, imao je kafiće u Podgorici i Sarajevu, mislim da je u nekom poslu sa nekretninama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 29 avg 2015, 00:04

pile87 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Ipak mislim da smo malo nepravedni prema Harisu. Trebamo razjasniti te stvari oko njegovog posla. Malo se igramo nekim terminima:sportski direktor,menadzer,tim menadzer...Svako od nas ima neku svoju viziju sta se krije iza tih pojmova,odnosno,sta to rade ili treba da rade ljudi koje tako zovemo.
-tereni za treniranje...
Popricao sam neki dan sa Harisom kaze mi ovako doslovno imam 10 imena u opticaju do Ode je ako on kaze da hoce moze se zavrsiti. Evo sad sam pricao sa Jahicem ali Oda se necka. Problem je slijedeci niko nece da preuzme odgovornost da dovede nekoga da taj neko uzme pare a da ne ispuni ocekivanja. Dobro je sto se Oda pita i ima autonomiju lose je ako recimo Miske dovede nekoga jer ne konta fudbal moze i dobro ispasti ako to bude u kordinaciji sa Odom sto vjerujem da bi bilo. Uglavnom u toj nekoj neodlucnosti nama je kamara dobrih igraca prosla ispred nosa a realno su se mogli dovesti...bit svega sto pisem treba neko covjek ili dva koji ce hodati po ugakmicama imati kontakte sa menadzerima pratiti mlade igrace, nase igrace na posudbi imati spreman plan za prelazni rok u saradnji sa sefom strucnog staba i sve to prezentovati upravi i zaloziti se i stajati iza svojih stavova. Ima takvih ljudi koji to mogu jako dobro raditi recimo Kemo Alispahic bi bio jako dobar.
E meni ovo što sam boldirao nije jasno. Ima li iko muda? Pa zar nije veći problem dovesti Livaju i Hođurdu da im se raja smije, nema veze što su džaba, ili pokušati nešto konkretno eto recimo tipa Jahića koji u ovoj ligi i u ovom Želji nikako ne može biti loš. Ko nema hrabrosti ne može ni raditi, jeb.aji ga.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 29 avg 2015, 00:06

Ma iskreno za Odu i ovo oko dovodjenja igraca covjek ne moze biti pametan. Evo primjer Oda 'kuka' mjesecima da nam treba igraca, drugi kazu ima 10 u opticaju da izabere... Fkt ne znam kome vjerovati. Iskreno. Iz pouzdanog izvora znam da je Oda taj koji ima odrjesene ruke oko igraca. Dalje ne znam sta ni kome da vjerujem. Neko napisa za Violinu da ga ne treba nazivati parazitom. Ne zasluzuje da ga zovemo parazitom, nego parazitom na kub. Evo primjer. utakmica Zeljo-Newcastle frajer preko firme koja nam je stampala ulaznice privatno ostampa 1000 ulaznica. Koje se naravno prodaju. Ljudi kasnije sa regularnim ulaznicama ne udju na utakmicu. Ja k'o laik i navijac to saznam. Sta je tek radio iza. Ovo je jedna od uprava koja ima mu.da da svima stane u kraj. Uvijek cu rad podrzavati. Samo zamislite kakav smo mi klub gdje 3/4 skupstine nisu bili clanovi kluba. Neki timovi cak daju uslov svojim uposlenicima da svako mora dovesti po 10 clanova. Sve sto se radi radi se planski. Kapa do poda ovim sad ljudima. Odmah da kazem ne radim u klubu i nemam nnikog svog u klubu(od rodbine). Ono sto zelim je to da je sve po PS-u. Mislim da kao klub nismo zasluzili da nam u upravi i u klubu budu ljudi koji su bili. Nehljebovici.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 29 avg 2015, 00:09

@rodom s Mejtasa
Vjeruj mi da nikakvo drugo objasnjenje ne postoji. Za ove koje si spomenuo kad nekog pitas niko i nije doveo. To dovoljno govori. Evo konkretno znam ljudi s foruma (necu ih navoditi) koji si dali velki doprinos oko igraca. Znaju to neki forumasi nek me demantuju ako nije tako.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 29 avg 2015, 00:33

tm8782 je napisao/la:@rodom s Mejtasa
Vjeruj mi da nikakvo drugo objasnjenje ne postoji. Za ove koje si spomenuo kad nekog pitas niko i nije doveo. To dovoljno govori. Evo konkretno znam ljudi s foruma (necu ih navoditi) koji si dali velki doprinos oko igraca. Znaju to neki forumasi nek me demantuju ako nije tako.
Tako je. Recimo @samogrbavica je najvise urgirao kod dovodjenja Hodzurde. :lol: :lol:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 29 avg 2015, 00:42

Ma mi one koje smo najviše zapostavljali i ignorisali, najbolje se pokažu. Ptice na grani znaju koliko smo tih provjerenih pojačanja doveli a da u dresu svetinje nisu ostavili neki trag, ovi koji su bili totalna nepoznanica uz našu djecu su nam nekako uvijek najveća pojačanja bili. S obzirom na te okolnosti, očekujem Ramosa u tijelu Hodžurde :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 29 avg 2015, 00:48

Ma ne znam stvarno. Je li postoji neki strah, šta je. Evo ova uprava ima sigurno podršku većine raje i odavno nije bila stabilnija. Čemu strah, od koga. Joco je recimo dobar primjer. Svi se slažemo da još nije pružio ono što se od njega očekuje, ali niko nikom zbog njega neće skidati glave jer svi se isto tako slažemo da je on ime u ovoj ligi i niko nema pravo reči da je neko pogriješio njegovim dovođenjem. Kakvih smo imali ranije bisera pa čak ih je i Amar imao poprilično pa šta. Dešava se.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 29 avg 2015, 00:51

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Ma ne znam stvarno. Je li postoji neki strah, šta je. Evo ova uprava ima sigurno podršku većine raje i odavno nije bila stabilnija. Čemu strah, od koga. Joco je recimo dobar primjer. Svi se slažemo da još nije pružio ono što se od njega očekuje, ali niko nikom zbog njega neće skidati glave jer svi se isto tako slažemo da je on ime u ovoj ligi i niko nema pravo reči da je neko pogriješio njegovim dovođenjem. Kakvih smo imali ranije bisera pa čak ih je i Amar imao poprilično pa šta. Dešava se.
Apsolutno se slazem oko Joce. Gresku koju mozemo mi napraviti jeste da vrsimo pritisak na njega. Ubjedjen sam kad samo jedan zabije onda nece stati. Takav tip igraca nismo imali odavno.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 29 avg 2015, 01:00

Ma za jocu se ja ne sikiram, ptoradit ce on ;)
Isto tako osim beka, gdje ponovo treba vidjet kakav ce livaja biti ne BiH ni dovodio pojačanja, ima hiros ima mali sehic jbg bolje sa njima probat, ovako sad treba dovest skupo pojačanje, a gdje ga onda stavit da igra jer ovih 11 ja ne bih diro nikako, znaci klupa i povrede /suspenzije
Eto Jahić koliko god bi i ja i svi ga voljeli vidjet u ekipi da se ne lazemo on nam neće sjedit na klupi, znaci jasmin vjerovatno ispada iz prvih 11 sto mi je opet zao, ne znam pametan ne možeš biti ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 avg 2015, 01:06

Minjore je napisao/la:
Tako je. Recimo @samogrbavica je najvise urgirao kod dovodjenja Hodzurde. :lol: :lol:
Hodzurda je nas i neka ga. Problem su nam druge stvari sad kada bi krenuo redom u klubu niko nije doveo Livaju na kraju bi covjek pomislio da je on sam dosao.Drugog objasnjenja nema. Ono sto hocu reci covjek koji bi radio posao oko igraca ne samo da bi mogao zaraditi svoju platu nego dobro pogurati klub ako bi svoj posao obavljao kako treba profesionalno. Mozda i ovo dodje na red jer izgleda da se slazu stvari u klubu i izlazi iz sfere mahale i mahalskog upravljanja klubom. Vec se sad moze reci da nikada nako rata nismo imali bolje ljude na celu kluba i tim je steta veca sto nemamo nekoga za posao oko igraca. Taj posao je takav da nije sve bijelo ili crno ima dosta sivog hocu reci to je takav posao u kojem nekada moras i fuliti pogotovo kada radis sa ovom klasom igraca koja igra u nasoj ligi. Ljudi ozbiljni od nas daju milione pa fule i to nije sporno, sporno je moras preuzimati rizik da bi napravio rezultat i profit. Neces svake godine nastancati 4-5 igraca da ih mozes gurnuti u prvi tim i prodati. Da skratim onaj ko dovede desnog beka ja ga u guzicu poljubim.

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 29 avg 2015, 01:08

A fakat nikog iz prvih 11 ne bih dirao. Kokot koliko god da se cini spor i beskoristan na krilu puno nam znaci, Dado se mnogo popravio i to kako se kritikovalo sad treba pohvaliti. Igrac tipa Jahica bi nama mnogo valjao al sad kad bi dosao fakat ne znas gdje bi ga stavio.
Iako nikog ne bi iubacili opet nam fali sa klupe igraca. Imamo sad brazilca koji unosi promjenu, tu je jos Dzenis i Diatta. Sigurno da bi nam Jahic mnogo valjao, konstantno ce nam faliti taj jedan igrac kroz suspenzije, povrede, svadbe haha
Protiv Mladosti je bitno samo da dobijemo da ostanemo u korak sa vodecim, a ne sumnjam u pobjedu jer su pokazali kad imaju 7 dana da se fino pripreme jos samo na realizaciji da se poradi. Joco 2x

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mi smo Željini, Željo je naš!

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 29 avg 2015, 01:10

Minjore je napisao/la:
:rol: :rol: :lolno:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

SWRA1921
Kontakt:

Post Postao/la SWRA1921 » 29 avg 2015, 01:47

Koju funkciju je imao Violina u klubu posljednjih godina, sta je bio prije?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, pinki i 55 gostiju.