Safet Sušić - Pape

bhsport
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la bhsport » 11 feb 2014, 12:09

Virtu4l je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Ako je ta kategorija imala informacije da ce se Susic ukljuciti onda svaka cast, izvini ali saburali smo mi dosta i gubili igrace, frka se morala dici da i ove ne zijanimo.
Pa nakon Litvanije je bilo jasno da je ovo pravi momenat da se krene u akciju. Bez Sušića se ništa ne može uraditi, njegova je zadnja. Ti najbolje znaš da ništa ne može preko noći i da imaju neki koraci i protokoli koji se moraju poštovati. Sušić nije Blažević, pa da svaki svoj potez odmah gura u medije. Ni za ovo ne bismo znali da Juka nije trubio po društvenim mrežama. Druga stvar je to što su pojedinici malo pretjerali i krenuli sa osnovanim i neosnovanim optužbama, a ovih drugih je bilo mnogo više.

Sad smo na pola puta. Obzirom da su igrači prihvatili poziv u Innsbruck, logično je da su zainteresovani. Sad ih se mora saslušati, jer neki od njih će sigurno nametati svoje uslove, što mi se odmah u startu ne sviđa, ali uvijek se može naći neki kompromis. Četiri kandidata za A reprezentaciju su Tanković, Gudelj, Arslanagić i Salatić. Salatić je po meni jedini realni kandidat za Brazil, zbog pozicije na kojoj igra i on će vjerovatno biti riješen po kratkom postupku. On je u godinama i nebi ga zvali da ne računaju na njega u Brazilu.
Ej Virtu nemoj te price molim te, Izet ti je argument za to, jer je Pape izjavio da je normalno da igra za Svicu, a znamo ko ga je nagovorio da igra za BiH, Pape sa njim nema nikakve veze a spasio mu je guzicu.

Za Salatica je rekao, ne znam odakle iskoci sada pa mi je cudno da i sa njim ima ikakve veze, dok sa ostalim sam evc naveo, sigurno je peta, sesta osoba koja ih je kontaktirala iako je trebao biti prva, otici na lice mjesta i porazgovarati.
Bilo kako bilo, ako se ovo ostvari dobijamo dobre igrace, zna li neko sta je sa Hrgotom?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 feb 2014, 12:25

Ma ne treba se pecati na raznorazne izjave, pola ih treba baciti u vodu. Salatić je dokaz za to.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 11 feb 2014, 13:21

Virtu4l je napisao/la:Ma ne treba se pecati na raznorazne izjave, pola ih treba baciti u vodu. Salatić je dokaz za to.
ovo je forum na kojem niko ne zna sve cinjenice, vec je sve teoretisanje pod pretpostavkom da je necija izjava istinita... ako nije istinita, onda ni argumentovanje koristeci se njome nema smisla.... ti mozda ne spadas u 'klimavce' koje sam opisao, ali dobar dio foruma na svaku kritiku poteza susica reaguje u stilu, ne treba to on ni raditi, nije njegov posao, ne treba se angazovat' na 'privodjenju' pominjanih igraca itd... sta vi znate... nemate licence itd. a kad to oni ipak urade, onda se to uzima kao argument protiv 'kriticara'...

uz pretpostavku da je sve ovo istina kad je tih 4,5 igraca u pitanju, savez (ukljucujuci i selektora) je odradio pravu stvar i ispravio vecinu stvari koje smo kritikovali i vrijeme pokazuje da smo 'trazili' prave stvari... tvoj stav se razlikuje mozda u dijelu, da si smatrao, da ce sve to doci na svoje pred SP...

'klimavci' su smatrali da su ove aktivnosti koje savez sada u saradnji s JB provodi visak, ponizenje i da to ne treba ni raditi, jer pomenuti igraci svakako nisu patriote, a kvalitetom nisu ni '5 deka' bolji od postojecih, a osim toga nisu ni zasluzni za plasman, pokvarice atmosferu i slicne gluposti... ljudi u savezu su ocito smatrali da to nije tako i ponavljam vrijeme pokazuje da su stvari koje su tzv. kriticari trazili ispravne... ili 'klimavci' i dalje stoje na starim stajalistima, a savez u tom smislu sada radi pogresno!!!???

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 feb 2014, 14:50

Amho veoma precizno i diferencirano u kost i srz.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 feb 2014, 15:22

amho je napisao/la:tvoj stav se razlikuje mozda u dijelu, da si smatrao, da ce sve to doci na svoje pred SP...
Takav stav sam zadržao od početka do kraja.
amho je napisao/la: 'klimavci' su smatrali da su ove aktivnosti koje savez sada u saradnji s JB provodi visak, ponizenje i da to ne treba ni raditi, jer pomenuti igraci svakako nisu patriote, a kvalitetom nisu ni '5 deka' bolji od postojecih, a osim toga nisu ni zasluzni za plasman, pokvarice atmosferu i slicne gluposti...
Takve stavove nisam primijetio. Ovo sve što dešava je normalan slijed događaja, sve što je bilo potrebno je da se ljudi malo strpe, a ne da selektora časte epitetima poput ograničen, glup, primitivac, nepismen, itd... Ne postoji nikakvo opravdanje za ono što su pojedinci radili, a dobronamjernog kritičara je lako prepoznati.
Voli te tvoje Sarajevo.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 11 feb 2014, 15:53

Virtu4l je napisao/la:
amho je napisao/la:tvoj stav se razlikuje mozda u dijelu, da si smatrao, da ce sve to doci na svoje pred SP...
Takav stav sam zadržao od početka do kraja.
amho je napisao/la: 'klimavci' su smatrali da su ove aktivnosti koje savez sada u saradnji s JB provodi visak, ponizenje i da to ne treba ni raditi, jer pomenuti igraci svakako nisu patriote, a kvalitetom nisu ni '5 deka' bolji od postojecih, a osim toga nisu ni zasluzni za plasman, pokvarice atmosferu i slicne gluposti...
Takve stavove nisam primijetio. Ovo sve što dešava je normalan slijed događaja, sve što je bilo potrebno je da se ljudi malo strpe, a ne da selektora časte epitetima poput ograničen, glup, primitivac, nepismen, itd... Ne postoji nikakvo opravdanje za ono što su pojedinci radili, a dobronamjernog kritičara je lako prepoznati.
ako ih nisi primijetio, onda ti je prilicno veliki broj forumasa na ignore listi ;).. ja licno to i ne opravdavam, a dobronamjernih je inace vrlo malo i obicno se izgube u zaru borbe ;)..

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 feb 2014, 15:57

bhsport je napisao/la:
Ej Virtu nemoj te price molim te, Izet ti je argument za to, jer je Pape izjavio da je normalno da igra za Svicu, a znamo ko ga je nagovorio da igra za BiH, Pape sa njim nema nikakve veze a spasio mu je guzicu.

Za Salatica je rekao, ne znam odakle iskoci sada pa mi je cudno da i sa njim ima ikakve veze, dok sa ostalim sam evc naveo, sigurno je peta, sesta osoba koja ih je kontaktirala iako je trebao biti prva, otici na lice mjesta i porazgovarati.
Bilo kako bilo, ako se ovo ostvari dobijamo dobre igrace, zna li neko sta je sa Hrgotom?
@bhsport, stvar u tome je da vi koji redovno napadate Susica ne birate sredstva, i da vam je jedini izvor informacija AVAZ, koji ne samo da nam potura lazi i obmanjuje u sportu, nego cijelu drzavu lazu, a vrlodobro znas ko im je gazda.
Jeste Safet rekao da je normalno da igraju za te i te zemlje, ali zasto ne skontate kada je to rekao i kome.
Rekao je za Izeta, kad se Izet vec odazvao pozivu Hitzfeldu u A selekciju (misleci da je vec gotovo, a i bilo bi da je Izet dobio poziv protiv Kipra),rekao je i za Seferovica, ali nakon sto se ovaj odazvao Hitzfeldu. Rekao je i za Halilovica, kad je malac rekao, da nikad nije bilo dileme. Sta je trebao, spustiti se na zemlju i reci kako smo ih kumili ,molili?
Zasto nije rekao za Kolasinca,Hadzica,Bicakcica? Jer je imao nadu da mogu zaigrati za BIH, kao i kontakte.
Pa ko nam dovede Mujdzu kad se niko nije nadao?

Ima prostora i za kritike prema Safetu, ali ne na nacin kakvm se radi ovdje na forumu, moze to dosta i kulturnije i bolje. Nije zasluzio nicim da ga se vrijedja.
Kazu ne misli na buducnost, pa kako ne misli?
Stevanovic,Besic,Bicakcic,Hajrovic,Vranjes,Zahirovic,Hadzic,T.Susic,Kolasinac, nije Susic kriv, sto neki nisu uspjeli u svojim klubovima, pa sami sebe iz kombinacija izbacili. Ali ovo su momci koji ce biti tu u narednih 10 i vise godina, a to je itekako buducnost.

I ona jucerasnja poruka koju sam postavio od Juke, se danas pokazala tacnom,a Susic itekako radi na tome da se pojacamo.

Treba se uzeti i u obzir, da imamo veliku dijasporu, i da se svakim danom pojavljuju neki novi mladi igraci, sto je najgore selekotri mladih reprezentacija nista ne rade u dovodjenju istih U17,U19,U21, na kraju sve ide na pleca Susicu, zbog njihovog nemara. Da oni na vrijeme obezbjede tu dijecu, mi nebi imali danas probleme. Jok ceka se da se oni oforme u igrace, pa onda povuci potegni, pa kome na pleca, selektoru A reprezentacije. Bez obzira ko je selektor A reprezentacije, ne mora to biti Safet, ali problemi ce nam ostati isti, ako se ovo ne promjeni.

Zasto Jagodic nije vrbovao Tankovica, odmah nakon sto nas je momak potopio u elitnoj rundi kvalifikacija?
Zasto stavljati teret selektoru koji treba da priprema reprezentaciju, pred nas prvi nastup na SP?

Zasto savez ne smjenjuje selektore koji od talenata traze novac za nastupe?

Ima dosta sto bih ja napisao, ali ovo je samo jedan dio cinjenica,ima toga jos.

Za @TMovca: Sta bi danas sa Miskom, ha? Ide li ili ne ide? ;)

Jusuf Becirovic: za tankovica,gudelja,salanovica,salatica,arslanagica sve je odradeno i podatke polao u savez sekretar bakovic,predsjednik begic,pilav sef reprezentacije,i susic se ukljucio da se odradi sa momcima mislim da su svi kontaktirani prosle sedmice,samo nezaboravite da je velika razlika nas savez mislim na predsjednika nemoze odlucivati kao karadzic u srbiji ili suker u hrvatskoj da smijeni selektora dok nije ni dosao u zemlju sa neke tekme mislim da ce te razumiti kod nas ima taj **** izvrsni odbor svako vuce na svoju stranu vjeruj te da ovim gore navedenim ljudima u savezu nije lako
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 11 feb 2014, 16:38

emir79 je napisao/la: Jusuf Becirovic: za tankovica,gudelja,salanovica,salatica,arslanagica sve je odradeno i podatke polao u savez sekretar bakovic,predsjednik begic,pilav sef reprezentacije,i susic se ukljucio da se odradi sa momcima mislim da su svi kontaktirani prosle sedmice,samo nezaboravite da je velika razlika nas savez mislim na predsjednika nemoze odlucivati kao karadzic u srbiji ili suker u hrvatskoj da smijeni selektora dok nije ni dosao u zemlju sa neke tekme mislim da ce te razumiti kod nas ima taj **** izvrsni odbor svako vuce na svoju stranu vjeruj te da ovim gore navedenim ljudima u savezu nije lako
Kakva je ovo zadnja rečenica u Juke? Doduše, ima samo jednu rečenicu, ali...

Šta odjednom piše o smjeni selektora, poredi saveze? I Juka se gubi, al' da je zmaj, zmaj je.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 feb 2014, 16:47

BaDa12 je napisao/la:
emir79 je napisao/la: Jusuf Becirovic: za tankovica,gudelja,salanovica,salatica,arslanagica sve je odradeno i podatke polao u savez sekretar bakovic,predsjednik begic,pilav sef reprezentacije,i susic se ukljucio da se odradi sa momcima mislim da su svi kontaktirani prosle sedmice,samo nezaboravite da je velika razlika nas savez mislim na predsjednika nemoze odlucivati kao karadzic u srbiji ili suker u hrvatskoj da smijeni selektora dok nije ni dosao u zemlju sa neke tekme mislim da ce te razumiti kod nas ima taj **** izvrsni odbor svako vuce na svoju stranu vjeruj te da ovim gore navedenim ljudima u savezu nije lako
Kakva je ovo zadnja rečenica u Juke? Doduše, ima samo jednu rečenicu, ali...

Šta odjednom piše o smjeni selektora, poredi saveze? I Juka se gubi, al' da je zmaj, zmaj je.
Ne gubi se, cini ti se. Misli na selektore mladjih kategorija, koji se ne mogu smjeniti od strane naseg saveza, jer ove selektore podrzavaju u izvrsnom odboru (oni isti koji su bili u vrijeme Usanovica i co.) .U izvrsnom odboru su i dalje podjeljene strane Bosnjaci,Srbi i Hrvati, tako da mislim, da ti nece sad biti tesko skontati na sta Juka misli.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 11 feb 2014, 22:37

Sutra u 22:00 na Tv 1 emisija Time-out, gost nas najbolji selektor ikada, Safet.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 feb 2014, 22:39

Sheyi je napisao/la:Sutra u 22:00 na Tv 1 emisija Time-out, gost nas najbolji selektor ikada, Safet.
Biće veselo 8-)
Voli te tvoje Sarajevo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 feb 2014, 22:44

najbolji nikako, najuspješniji, da, s obzirom da nas je odveo na SP!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 feb 2014, 22:50

Chinaglia je napisao/la:najbolji nikako, najuspješniji, da, s obzirom da nas je odveo na SP!
Yebem te logiko,ali fakat :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 feb 2014, 22:55

harishp je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:najbolji nikako, najuspješniji, da, s obzirom da nas je odveo na SP!
razluči termine, nas je trenirao i Ćiro Blažević, svjetski cjenjen trener, a ako je Pape bolji trener od njega .. tako da, najbolji ne, najuspješniji da!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 feb 2014, 23:02

Chinaglia je napisao/la:
harishp je napisao/la:
razluči termine, nas je trenirao i Ćiro Blažević, svjetski cjenjen trener, a ako je Pape bolji trener od njega .. tako da, najbolji ne, najuspješniji da!
Bas tako razluci termine.Da bi bio najuspjesniji,potrebno je da budes bolji od onog ''najboljeg''.Pise se o nasoj BIH repci.
Zato,kako vec rekoh......
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 feb 2014, 23:11

Sheyi je napisao/la:Sutra u 22:00 na Tv 1 emisija Time-out, gost nas najbolji selektor ikada, Safet.
Ih kad jednom recenicom razbije sve iluzije o pozivanju novih igraca. Naravno osim onog jednog izabranog.

slika
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 12 feb 2014, 00:01

harishp je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:[quote="harishp"
Bas tako razluci termine.Da bi bio najuspjesniji,potrebno je da budes bolji od onog ''najboljeg''.Pise se o nasoj BIH repci.
Zato,kako vec rekoh......[/quote]
Taj kako ti kazes najbolji je imao 2 ciklusa... A Ciro (diletant prve vrste, dakako zbog svog ponasanja) jedan ciklus... Cirina grupa je bila mnogo teža nego Sulijeva iz prvog ciklusa, a pogotovo govoreci o grupi iz ovog ciklusu kvalifikacija, gdje smo imali grupu, pa da su nam ponudili sesire i da mi biramo koju cemo repku iz kojeg sesira uzeli bi ove koje su nam dosle....
Dalje Ciro je imao slabiju repku, al opet se nekako izborio i u extra teskoj grupi donio baraz u kojem se nismo brukali i igrali tenisa kao sa Sulijem... Cak naprotiv odigrali vrhunsku utakmicu u Lisabonu...
Da je Bogdo Ciro ostao i u proslom ciklusu bi mi vidjeli i prvenstvo Evrope, a imali bi i Seferovica i jos neke jer je Ciro na ovom polju mnogo aktivniji i uspjesniji od Sulija.... Da njega nije bilo par ovih sadasnjih ne bi bi nastupali za nas... Recimo u slucaju Begovic, Safet bi odustao, al Ciro, stari jazavac nije...
Hvala mu na svemu... Postavio je temelje jake reprezentacije sa kojom nema sale, osim Portugala koji igra tenisa sa nama, al to kad je Suli selektor....

I Boga vam ne poredite trenersko umijece Cire i Susica.. To je kao da poredis Ferraria (Ciro) i Yugu (Safet)...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 12 feb 2014, 00:08

Chinaglia je napisao/la:
harishp je napisao/la:
8-)
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 12 feb 2014, 00:26

Najbolji trener jedne reprezentacije je onaj trener koji sa tom istom reprezentacijom ostvari najbolji rezultat.
Postoji razlika izmedju dva pojma.Generalno poredjenje dva trenera koje podrazumjeva trenerska dostignuca kroz trenersku karijeru i poredjenje dva trenera preko jednog uzorka.U ovom pitanju taj uzorak je nasa repka.

I tu i slijep vidi da je Safet Susic najbolji trener kojeg je imala nasa reprezentacija.
Sutra da dodje bravo gumena glava i odvede Bosnu do nekog trofeja on bi bio najbolji trener za nasu repku jer je ostvario najveci uspjeh sa istom.
1946

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 feb 2014, 00:55

Head je napisao/la:Najbolji trener jedne reprezentacije je onaj trener koji sa tom istom reprezentacijom ostvari najbolji rezultat.
Postoji razlika izmedju dva pojma.Generalno poredjenje dva trenera koje podrazumjeva trenerska dostignuca kroz trenersku karijeru i poredjenje dva trenera preko jednog uzorka.U ovom pitanju taj uzorak je nasa repka.

I tu i slijep vidi da je Safet Susic najbolji trener kojeg je imala nasa reprezentacija.
Sutra da dodje bravo gumena glava i odvede Bosnu do nekog trofeja on bi bio najbolji trener za nasu repku jer je ostvario najveci uspjeh sa istom.
Ma kontaju oni to,ali kako rece treba vlastite bijele bubrege grickati.Pa komplikuju.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.