FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Po meni je Borac danas morao pobijediti, zato i jeste poslan čovjek sa zadatkom bez trunke obraza. Situaciju najbolje oslikava korner na samom kraju koji je svima očigledan al sudija ga ne svira, da ne bi kojim slučajem neka frljoka završila za 2:2. Borac nije amaterska ekipa pa da njima treba sudija da pobjede, on je tu ako zapne. Penal nikad ne bi bio sviran da je bilo 1:0 za borac. Njihova izležavanja od našeg gola do kraja, onoliko izmjena i produžetak samo 3min. Nadam se da će što prije završiti svoju karijeru sudije.
Ali ono što je meni bitnije je da smo mi danas izgledali dobro, osim što nam je falio zadnji pas i više ubačaja u 16, al valjda kako nemaš klasičnog centarfora, pa bekovi i ne razmišljaju previše o tome. Držali smo kontrolu, oni stajali u bloku koji je imao rupa i da je bio bolji teren siguran sam da bismo to iskoristili (mislim da budemo opasniji, a svakako nismo mogli dati više golova od borca).
Drina nazad maestralan. Ko nekad lucio u bayeru povuče i osvoji dobar dio terena. Siguran na lopti i uz cocu odličan tandem.
Nadam se da ćemo sa Amoahom naći pravu kombinaciju i već se danas moglo otprilike vidjeti to mijenjanje pozicije njega i gasala u par napada. Mogla bi njih dvojica sa santosom prema gore činiti dobre stvari. U najmanju ruku, protivnici se ne smiju zaletiti jer znaju da im vrebamo sa gepardima spremnim za kontre, pogotovo kad se bude igralo na novim podlogama.
Jedna stvar je samo bitna, a to su tekme poslije derbija tj. tekme protiv nazovi slabijih. Tu recimo tuzla city osvaja sigurne bodove i zato su prošle, a vrlo vjerovatno i ove, završiti drugi, ako recimo uzmemo u obzir da je zrinjski najbolji. Do sada mi se okliznuli protiv leotara, borac protiv sloge, pitari protiv slobode. Ovakav borac mislim ne zaslužuje europu i u opciji su samo zbog guranja, jer su loši trenutno malo je reći.
Edis me danas iznenadio jer se mogla vidjeti neka igra i možda nije elokventan, možda nije ni statistika od njegovog dolaska najbolja (loš roster bez napadača) al bi mu dao šnasu uz klauzulu da Beganovića više ne ubacuje nikako i da promoviše nekog juniora ili više njih, a pogotovo jaganjca s obzirom da smo sa napadačima deficitarni.
Derbi je bitan jer je derbi, ali bodovno su bitnije tekme iza derbija gdje očekujem sve pobjede (sloga, igman, posušje, sloboda) pa ćemo vidjeti gdje smo. Uglavnom imat će se šta vidjet.
Ali ono što je meni bitnije je da smo mi danas izgledali dobro, osim što nam je falio zadnji pas i više ubačaja u 16, al valjda kako nemaš klasičnog centarfora, pa bekovi i ne razmišljaju previše o tome. Držali smo kontrolu, oni stajali u bloku koji je imao rupa i da je bio bolji teren siguran sam da bismo to iskoristili (mislim da budemo opasniji, a svakako nismo mogli dati više golova od borca).
Drina nazad maestralan. Ko nekad lucio u bayeru povuče i osvoji dobar dio terena. Siguran na lopti i uz cocu odličan tandem.
Nadam se da ćemo sa Amoahom naći pravu kombinaciju i već se danas moglo otprilike vidjeti to mijenjanje pozicije njega i gasala u par napada. Mogla bi njih dvojica sa santosom prema gore činiti dobre stvari. U najmanju ruku, protivnici se ne smiju zaletiti jer znaju da im vrebamo sa gepardima spremnim za kontre, pogotovo kad se bude igralo na novim podlogama.
Jedna stvar je samo bitna, a to su tekme poslije derbija tj. tekme protiv nazovi slabijih. Tu recimo tuzla city osvaja sigurne bodove i zato su prošle, a vrlo vjerovatno i ove, završiti drugi, ako recimo uzmemo u obzir da je zrinjski najbolji. Do sada mi se okliznuli protiv leotara, borac protiv sloge, pitari protiv slobode. Ovakav borac mislim ne zaslužuje europu i u opciji su samo zbog guranja, jer su loši trenutno malo je reći.
Edis me danas iznenadio jer se mogla vidjeti neka igra i možda nije elokventan, možda nije ni statistika od njegovog dolaska najbolja (loš roster bez napadača) al bi mu dao šnasu uz klauzulu da Beganovića više ne ubacuje nikako i da promoviše nekog juniora ili više njih, a pogotovo jaganjca s obzirom da smo sa napadačima deficitarni.
Derbi je bitan jer je derbi, ali bodovno su bitnije tekme iza derbija gdje očekujem sve pobjede (sloga, igman, posušje, sloboda) pa ćemo vidjeti gdje smo. Uglavnom imat će se šta vidjet.
- MocMahale444
Debilko idi prskaj na starleta jedino si za to
Što ne navuče durex ko god je pravio ovog glupahopku
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
- TMmanija2012
- Kontakt:
Mi smo cudna ekipa , mozemo pobjediti svaku ekipu u ligi ,ali mozemo kiksati protiv svake ekipe.
Ja mislim da cemo se vrtiti oko pete poziciji ,mada ove ekipe sto pretenduju za Evropu nisu oni nesto bolji od nas osim Zrinjskog.
Sad da malo maštam , dobijemo derbi i napravimo dobre rezultate protiv Posusja, Igmana,Slobode,Sloge , Leotara i mozda se umijesamo za Evropu.Jako je bito dobijati ekipe iz donjeg dijela tabela ,jer ako kiksamo protiv ekipa koje se bore za ispadanje tesko da mozemo vise od petog mjesta.
Nakon šest kola naša liga je pokazala da nikome nema laganih bodova ,vidjecemo kako ce Zrinjski igrati nakon evropske avanture.
Hajmo prvo dobiti one uhljupe sa Koševa
Ja mislim da cemo se vrtiti oko pete poziciji ,mada ove ekipe sto pretenduju za Evropu nisu oni nesto bolji od nas osim Zrinjskog.
Sad da malo maštam , dobijemo derbi i napravimo dobre rezultate protiv Posusja, Igmana,Slobode,Sloge , Leotara i mozda se umijesamo za Evropu.Jako je bito dobijati ekipe iz donjeg dijela tabela ,jer ako kiksamo protiv ekipa koje se bore za ispadanje tesko da mozemo vise od petog mjesta.
Nakon šest kola naša liga je pokazala da nikome nema laganih bodova ,vidjecemo kako ce Zrinjski igrati nakon evropske avanture.

- BosniaBoston
- Kontakt:
Naidjem na ovaj video na YT i došao sam do jedne realizacije. Toliko se nakupilo razočarenja tokom ove decenije da smo mi kao navijači Želje pokupili “sindrom malog kluba” u jednom vrlo pozitivnom smislu. Nakon poraza evo nije napisano ni 2 stranice, nema tjeranja, svega pokoja kritika i uprkos svemu bodrimo pred derbi i ispunit ćemo Grbavicu. Nakon pobjede možda čak i pretjerana euforija. Djeluje da smo se najzad ujedinili i da klub može računati na nasu podršku u svakom momentu. Kod kona i naprimjer veleža u zadnje vrijeme je situacija potpuno obrnuta, sve je vrlo toksično nakon primjenog gola a kamoli čega drugog. Kada opet počnemo dominirati ligom aBd malo će mi nedostajati čak ova bezuslovna podrška koju sada pružamo jer uz rezultate dolaze i očekivanja a slast pobjede blijedi. Bodove donesi!

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Baš tako, evo uzmu nam bodove Velež i Leotar, Velež 1:1 sa Igmanom u Gabeli, izgube od Leotara, jedino protiv nas imaju pobjedu ako se ne varam, a Leotar po mnogima najlošija ekipa PL. Evo i Borac, uzeli im bodove kone (doduše na katastroflne greške golmana), Sloga i Sloboda (Sloboda baš loša protiv kona bila) i malo im je falilo da im i Igman dva bode oduzme, i eto oni danas nas dobiše.TMmanija2012 je napisao/la: ↑21 avg 2022, 00:02Mi smo cudna ekipa , mozemo pobjediti svaku ekipu u ligi ,ali mozemo kiksati protiv svake ekipe.
Ali opet kad pogledaš sa druge strane dobio si Tuzlu koja po meni trenutno najbolje igra uprkos onom debaklu na Grbavici i koju će rijetko ko dobiti u skorije vrijeme, onda dobiješ Zrinjskog (u posljednjih godinu samo dva poraza imaju) i umalo dobiješ Široki koji je u vrhu. Stvarno baš ekipa koja može pobijediti svakog ali i izgubiti.
Nadam se igri protiv pitara kao sa Tuzlom. Gazi Željo

63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
- MocMahale444
Smiri se nemoj da kaiš vadim da dobijes porciju

Budi nekad normalan, zapali nesto napravi konekciju za nesto.
Od previse informacija si puko ko lubenica jbga takav ti je posao ali daj popusti malo da pisemo nesto normalno na temi.
Kako te nije sramota da branis sudije i vicu? Imas li ti duse ili se prodas ko neka ofajla.
Gotivis A.Bandica a taj lik direktno uz savez i lopovcine je ukrao titulu Zelji.
Pravdas 3D linije iz Sirokog. Blatis i pljujes navijace, simpatizere kluba, nemas nista pozitivno napisati za klub a nisi pitar pusti ove sto ne znaju.
Gotivis vicu a on je poklonio titulu konama, korona pehar za kone.
Pljuvanje po Senadu, onda pljuvanje po Amaru.
Para vrti gdje burgija nece

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Hulahopka jos jednom potvrdio da je qitar
-
- Kontakt:
Vi ste ovu temu pretvorili u hulahopku.
-
- Kontakt:
Gledam i ne mogu da vjerujem.. Hrane retarda replicirajuci mu..
Pročepit će negdje.
- NerminFatic
- Kontakt:
Pa zato je trener tu da izabere najbolje s treninga, ipak je ovo najlosija evropska liga.let3 je napisao/la: ↑20 avg 2022, 21:44E ne možeš zategnuti kloca poput Vege ili Malića. Nema tu zatezanjaNerminFatic je napisao/la: ↑20 avg 2022, 21:22Treca smo najgora odbrana lige iako s nekompletnih 6 kola, i kad to zategnemo onda se mozemo nadati vise bodova na kontu.
Jos jufke i onda 5 narednih protiv objektivno losijih ekipa. Ako tu skupimo 12-13 bodova imamo se pravo Evropi nadati. Frka je sto smo bolji protiv jacih a protiv slabijih patnja.Prvi se nije trebao ni dovoditi, a drugom se trebalo zahvaliti nakon prošle sezone. Sad trpimo posljedice tog izbora.
I naravno biće još njihovih kikseva, iz utakmice u utakmicu to pokazuju, malo jedan malo drugi... i neće stati na ovome, nažalost![]()
-
- Kontakt:
Svaki pokusaj je gubljenje vremena, vidjelo se od momenta kad je prvi put krocio na teren.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑20 avg 2022, 16:11Gubimo vrijeme sa Haracicem, daj Boze da me demantuje.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ne razumijem ovo " mozda se umijesamo za Evropu". Nema dileme da ćemo biti u igri za Evropu do samog kraja,pa nećemo biti osmi. Osciliramo( baš nam treba da uvežemo 2-3 dobra rezultata),ali smo imali i težak raspored. Igrali smo protiv skoro svih ekipa koje pretenduju da izbore Evropu i nisam vidio neku razliku u kvalitetu u odnosu na nas. Ako se naučimo ove "manje" pobjeđivati i osvojimo recimo 13 bodova u idućih 5 kola bit ćemo u top 3.TMmanija2012 je napisao/la: ↑21 avg 2022, 00:02Mi smo cudna ekipa , mozemo pobjediti svaku ekipu u ligi ,ali mozemo kiksati protiv svake ekipe.
Hajmo prvo dobiti one uhljupe sa Koševa![]()
- kolezeljovac
- Kontakt:
@imekorisnicko +1imekorisnicko je napisao/la: ↑21 avg 2022, 10:59Ne razumijem ovo " mozda se umijesamo za Evropu". Nema dileme da ćemo biti u igri za Evropu do samog kraja,pa nećemo biti osmi. Osciliramo( baš nam treba da uvežemo 2-3 dobra rezultata),ali smo imali i težak raspored. Igrali smo protiv skoro svih ekipa koje pretenduju da izbore Evropu i nisam vidio neku razliku u kvalitetu u odnosu na nas. Ako se naučimo ove "manje" pobjeđivati i osvojimo recimo 13 bodova u idućih 5 kola bit ćemo u top 3.TMmanija2012 je napisao/la: ↑21 avg 2022, 00:02Mi smo cudna ekipa , mozemo pobjediti svaku ekipu u ligi ,ali mozemo kiksati protiv svake ekipe.
Hajmo prvo dobiti one uhljupe sa Koševa![]()

Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Nadam se da će Amoaha gurnuti u špic protiv Sarajeva od početka, tu će nam trebati brzine koliko god imamo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- kolezeljovac
- Kontakt:
Jedno znam, Sablja će i nas i njih iznenaditi...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
- Kontakt:
Ništa ne znamo kako i šta, ali znamo da će biti puna Grbavica, SVI NA JUG!
Hajd budi pametan tu s obzirom da ce njima Djokanovic biti jedan stoper 100%. Mali je dobar, al nema sanse da cuva Haracica ili Amoaha, ali opet Haracic je do sad dvije vrhunske prilike zayebao i de budi pametan

Protiv njih nam treba brzine i odgovornosti u odbrani jer i oni imaju dosta brzih igraca. Suljic i Varesanovic su im dva najopasnija igraca, a uz njih i Cirjak koji bas dobro dijeli lopte. Mi cemo imati sigurno problem u odbrani i vec vidim da ce Varesanovic vise pjta utrcati sam u prostor jer nasi bekovi uvijek kasne. Suljic im je prava cigra, protiv Slobode je namjestio 3-4 top prilike, ali ih nije htio gol onu noc.
Kako god, derbi je i vjerujem da ce i oni biti puno oprezniji i da nece igrati onako ofanzivno kao do sad. Njihov najveci minus je losa odbrana, Tomasevic je katastrofa ziva, ali zato imaju top napad i 5 dobrih igraca prema naprijed koji uvijek mogu zabiti.
Ništa od Haracica. Vidjelo se već da ne reaguje na čiste sanse. Spetlja se. Gleda u pod. Ništa od njega nema.
Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer, Levin i 29 gostiju.