FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kakav god stranac dosao sigurno nece gledati da natrpa dzepove i sigurno nece znati ko je Dzenan Uscuplic, Dzemal Berberovic i ostali pa da rade u akademiji jer su nekad igrali za Sarajevo.
I on se pita za sportski segment kluba ? Onda mi jos i dobro stojimo. Dok ne dode neko strucan za sportski segment, nama nema pomoci.MortemHz je napisao/la:Vanjska trgovina, racunovođa, menadzer..Mokes je napisao/la:Sta je po zanimanju taj Ken, mislim sta mu je struka ??
Mladen Krstajic

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Mislim da se prelomni momenat desio neposredno pred dolazak Jesica. Tada je Ibrakovic otisao iz kluba,a svemu su prethodili vrlo skupi i totalno promaseni transferi (ikande,alispahic...),a i rezultatski smo tada lose stajali u ligi dok smo u LP ispali kao iz p...e. Sjetite se tada da sno,po rijecina Dine S.,cak i budzet probili,a rezultat nismo ostvarili.
Dakle vrlo lose procjene i odluke Uprave u tom momentu. Ovo je bio momenat (probijanje budzeta,nekorisni i skupi transferi i rezultatski krah) koji je upalio alarm,a produkt toga je dolazak tog famoznog Ken Choa. Ovaj odmah zavrce pipe i udaljava Ibrakovica od kluba.
Eh sada tek nastaju problemi koji uzrokuju da ova uprava u potpunosti gubi kompas,Jesic koji je mislio da ce imati veci budzet za dovodenje igraca biva limitiran,a klub je prinuden da se lisaca postepeno najboljih igraca i u plateznim mogucnostima je dosao na nivo vecine Pl ekipa. Ovi momenti i oni koji su uslijedili poslije toga su i razotkrili najvece slabosti ove uprave,a to je da sa onim sto imas izvuces maximum,oni jednostavno nisu i nemamo takvih sposobnih ljudi u klubu koji ce biti kadri da kvalitetno iskoriste resurse koje imaju,kao npr. Kezman u Radniku.
Dakle ova Uprava se je jednostavno pogubila u onim momentima nakon osvajanja titule,vjerovatno je i njih malo ponijela euforija,a jos tu kad se doda i gramzivost pojedinaca,licni interesi,ugradnje i sl.,dobije se ono sto se je dobilo.
Medutim koliko god Uprava nosi krivicu za ovo stanje istu mozda i vecu odgovornost ima i ovaj Ken,jer u momentuma kada su ovi zglajzali on je trebao iste da pozove na odgovornost,a ne da kao klasicni racunovoda zavrce pipe i blokira sam klub istovremeno ga limitirajuci na sportskom aspektu.
A ovo sada otvara mnoga druga pitanja,a i onako sam previse oduzio
Dakle vrlo lose procjene i odluke Uprave u tom momentu. Ovo je bio momenat (probijanje budzeta,nekorisni i skupi transferi i rezultatski krah) koji je upalio alarm,a produkt toga je dolazak tog famoznog Ken Choa. Ovaj odmah zavrce pipe i udaljava Ibrakovica od kluba.
Eh sada tek nastaju problemi koji uzrokuju da ova uprava u potpunosti gubi kompas,Jesic koji je mislio da ce imati veci budzet za dovodenje igraca biva limitiran,a klub je prinuden da se lisaca postepeno najboljih igraca i u plateznim mogucnostima je dosao na nivo vecine Pl ekipa. Ovi momenti i oni koji su uslijedili poslije toga su i razotkrili najvece slabosti ove uprave,a to je da sa onim sto imas izvuces maximum,oni jednostavno nisu i nemamo takvih sposobnih ljudi u klubu koji ce biti kadri da kvalitetno iskoriste resurse koje imaju,kao npr. Kezman u Radniku.
Dakle ova Uprava se je jednostavno pogubila u onim momentima nakon osvajanja titule,vjerovatno je i njih malo ponijela euforija,a jos tu kad se doda i gramzivost pojedinaca,licni interesi,ugradnje i sl.,dobije se ono sto se je dobilo.
Medutim koliko god Uprava nosi krivicu za ovo stanje istu mozda i vecu odgovornost ima i ovaj Ken,jer u momentuma kada su ovi zglajzali on je trebao iste da pozove na odgovornost,a ne da kao klasicni racunovoda zavrce pipe i blokira sam klub istovremeno ga limitirajuci na sportskom aspektu.

StolarMokes je napisao/la:Sta je po zanimanju taj Ken, mislim sta mu je struka ??
Ja bih zaista volio znati odgovor zašto Ješić, jel bio najjeftijiji, ko ga je izabrao, i da konačno znamo glavnog ili glavne krivce, jer je sve loše krenulo sa njim. I ako je i on imao pozitivnih stvari.aleksandar_veliki je napisao/la: Jesic, Zekic i Rajevac su bili kandidati za trenera. Obavljeni su razgovori sa svima, izbor je pao na Jesica.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
TapetarLocust je napisao/la:StolarMokes je napisao/la:Sta je po zanimanju taj Ken, mislim sta mu je struka ??

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Na hajr.
Ko te nije volio, nije ni obolio.
Ko te nije volio, nije ni obolio.
sve je fino napisanozagorski je napisao/la:Mislim da se prelomni momenat desio neposredno pred dolazak Jesica. Tada je Ibrakovic otisao iz kluba,a svemu su prethodili vrlo skupi i totalno promaseni transferi (ikande,alispahic...),a i rezultatski smo tada lose stajali u ligi dok smo u LP ispali kao iz p...e. Sjetite se tada da sno,po rijecina Dine S.,cak i budzet probili,a rezultat nismo ostvarili.
ali ovo da je Jesic bio limitiran nije tacno jer da jeste nebi nam upropastio tim koji je tada imao vec bi samo imao male (jeftine) popravke
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!
Mislim da je bio linitiran sredstvima,sjeti se tada da je bilo najava o dolascima jako dobrih i skupih igraca i odjedanput nista.Bordomen je napisao/la:sve je fino napisanozagorski je napisao/la:Mislim da se prelomni momenat desio neposredno pred dolazak Jesica. Tada je Ibrakovic otisao iz kluba,a svemu su prethodili vrlo skupi i totalno promaseni transferi (ikande,alispahic...),a i rezultatski smo tada lose stajali u ligi dok smo u LP ispali kao iz p...e. Sjetite se tada da sno,po rijecina Dine S.,cak i budzet probili,a rezultat nismo ostvarili.
ali ovo da je Jesic bio limitiran nije tacno jer da jeste nebi nam upropastio tim koji je tada imao vec bi samo imao male (jeftine) popravke
Naravno levat je mogao i sa onim sto je imao na raspolaganju puno bolje odraditi i transfere i sastaviti ekipu.
I Tito je bio bravar, pa je bio umjetnik u totalitarizmu.MortemHz je napisao/la:TapetarLocust je napisao/la:StolarMokes je napisao/la:Sta je po zanimanju taj Ken, mislim sta mu je struka ??![]()
![]()
![]()

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Njegov problem je dovodjenje kramara i brazilaca koji su unazadili igru on jedan nije odigrao 1-2 utakmice a plata ide nismo mi barseloda da to mozemo pokriti prodajom dresova i sl.zagorski je napisao/la:Mislim da je bio linitiran sredstvima,sjeti se tada da je bilo najava o dolascima jako dobrih i skupih igraca i odjedanput nista.Bordomen je napisao/la:sve je fino napisanozagorski je napisao/la:Mislim da se prelomni momenat desio neposredno pred dolazak Jesica. Tada je Ibrakovic otisao iz kluba,a svemu su prethodili vrlo skupi i totalno promaseni transferi (ikande,alispahic...),a i rezultatski smo tada lose stajali u ligi dok smo u LP ispali kao iz p...e. Sjetite se tada da sno,po rijecina Dine S.,cak i budzet probili,a rezultat nismo ostvarili.
Naravno levat je mogao i sa onim sto je imao na raspolaganju puno bolje odraditi i transfere i sastaviti ekipu.
a zato lik cim je dosao "ocistio" klub od fudbalera koji mogu uciti sve ove sadasnje i o zalaganju i o znanju
tiho al' jakoHigh je napisao/la:I Tito je bio bravar, pa je bio umjetnik u totalitarizmu.MortemHz je napisao/la:Mokes je napisao/la:Sta je po zanimanju taj Ken, mislim sta mu je struka ??
Tapetar![]()
![]()
![]()

- ThrillerHz
- Kontakt:
Dajte nam Mamica, nek cijepa svake subote u Bosni kosulje! Nisam pratio, ali mi pade sad na pamet, da li uopste ovi ljudi iz uprave dolaze na nase utakmice/treninge da ih gledaju? Haj zanemarit cu to da Tan nmz prisustvovati svim utakmicama, ali makar na derbi da dodje ili neke bitne utakmice? Kakav je Ken po tom pitanju? Da li neki od njih znaju da je Sarajevo fudbalski klub a ne fabrika sportske opreme ili ko zna cega?
1946~
@zagorski
Slazem se s vecinom stvari koje si napisao. Cijenim sto si usao u diskusiju sa mnom. Pokusao sam ostvariti diskusiju i sa drugima koji u Kena projiciraju sve do sada nacinje greske u vodjenju kluba, ukljucujuci i period prije nego je dosao, ali bezuspjesno. Cini se da si samo ti citao sta sam pisao.
Na prethodnih nekoliko stranica iznesen je zavidan broj neistina, zamjenjenih teza i slicnih iskaza ciji je cilj ostvare nje strategije prebacivanja odgovornosti na jednu distanciranu figuru koja nema vlastitog glasa. Pa od koga saznajemo o "tom famoznom Kenu"? Ko nas hrani informacijama? Isti oni koji ga optuzuju za sve nedace a da sami ne preuzmu trunku odgovornosti.
Dio te iste strategije je i ovaj ultimatum. Ne znam koliko je taj potez promisljen ali mi se iz ove perspektive ne cini kao najbolje rjesenje. Lako se moze postici kontra-efekat.
Ovdje argumenti padaju uglavnom na gluhe usi sto ne znaci da ih treba prestati iznositi. Ali bi imalo smisla da ih se drzimo a ne da ih preskacemo.
Slazem se s vecinom stvari koje si napisao. Cijenim sto si usao u diskusiju sa mnom. Pokusao sam ostvariti diskusiju i sa drugima koji u Kena projiciraju sve do sada nacinje greske u vodjenju kluba, ukljucujuci i period prije nego je dosao, ali bezuspjesno. Cini se da si samo ti citao sta sam pisao.
Na prethodnih nekoliko stranica iznesen je zavidan broj neistina, zamjenjenih teza i slicnih iskaza ciji je cilj ostvare nje strategije prebacivanja odgovornosti na jednu distanciranu figuru koja nema vlastitog glasa. Pa od koga saznajemo o "tom famoznom Kenu"? Ko nas hrani informacijama? Isti oni koji ga optuzuju za sve nedace a da sami ne preuzmu trunku odgovornosti.
Dio te iste strategije je i ovaj ultimatum. Ne znam koliko je taj potez promisljen ali mi se iz ove perspektive ne cini kao najbolje rjesenje. Lako se moze postici kontra-efekat.
Ovdje argumenti padaju uglavnom na gluhe usi sto ne znaci da ih treba prestati iznositi. Ali bi imalo smisla da ih se drzimo a ne da ih preskacemo.
-
- Kontakt:
Ne mogu vjerovati da ste vi pali na pricu od kusturice , pa nije choo djaba dosao , nesto nije stimalo .... pa covjek dosao vidio da nesto nije uredu i kad je zavrnuo pipu onda ova ubleha nesto kuka ... neka ode kusturica i ostatak ekipe , choo ima godinu da vidimo na cemu smo , vise nece biti isprike ovaj ili onaj , navijaci su trazili i gledat cemo kako smo trazili.

High je napisao/la: I Tito je bio bravar, pa je bio umjetnik u totalitarizmu.

League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- ThrillerHz
- Kontakt:
Kolika je ovo cicija i na obrvama stediHeraklitMracni je napisao/la:Ne mogu vjerovati da ste vi pali na pricu od kusturice , pa nije choo djaba dosao , nesto nije stimalo .... pa covjek dosao vidio da nesto nije uredu i kad je zavrnuo pipu onda ova ubleha nesto kuka ... neka ode kusturica i ostatak ekipe , choo ima godinu da vidimo na cemu smo , vise nece biti isprike ovaj ili onaj , navijaci su trazili i gledat cemo kako smo trazili.

1946~
-
- Kontakt:
ne stedi on , vec samo gleda koliko dobar moze biti , ja licno vjerujem da u slucaju osvojimo titulu da bi kesu ovaj odrijesiio ...
ThrillerHz je napisao/la:Kolika je ovo cicija i na obrvama stediHeraklitMracni je napisao/la:Ne mogu vjerovati da ste vi pali na pricu od kusturice , pa nije choo djaba dosao , nesto nije stimalo .... pa covjek dosao vidio da nesto nije uredu i kad je zavrnuo pipu onda ova ubleha nesto kuka ... neka ode kusturica i ostatak ekipe , choo ima godinu da vidimo na cemu smo , vise nece biti isprike ovaj ili onaj , navijaci su trazili i gledat cemo kako smo trazili.

Nije mi drago što Tan ima išta sa našim klubom, ne volim ga i od početka tvrdim da je dugoročno loše rješenje za naš klub, ali ovdje nekako više naginjem na stranu ovog kineza kada se sve sabere i oduzme.
Mislim da naši ne mogu da prihvate da rade na strogom budžetu, a ne ho-ruk kako se ovdje obično radi u našim klubovima i da sad pljuju ovog tipa jer im on ne da da prekoračuju taj budžet ni po cijenu rezultata jer realno boli njega **** za rezultate a oni su ipak i navijači Sarajeva šta god mi mislili o njima i njihovom radu.
Šta znači strogu budžet? Pa proračunali su da ćemo ove godine imati 50 boba prihoda (7 miliona, štagod).
Od toga ti X boba ode na stadion, kotizacije, folove, i ostane ti recimo 40 boba za ekipu (ni blizu nije ovaj odnos, ali opet nebitno)
Da si izborio evropu imo bi pare od evrope pa bi računo 58 boba u startu, odnosno 48 za ekipu al nema. 40 imaš.
U tih 40 nisu samo igrači koji igraju danas za nas, nego i svi oni promašaji sa kojima su raskinuti ugovori. Pa recimo Cezar i Emerson ako su imali na 24 mjeseca, pa se raskidom pogodili da im isplatiš nekih 12 plata (mislim da je ovo gore po nas), oni su ti na knjigama do januara narednog, dakle ode sigurno jedno 10 - 12 boba na te sve igrače koje smo otjerali ali i na našeg Miodraga **** ga usta koji je imao ogromna primanja. Ne bi me čudilo da na knjigama ima i igrača još tipa puzigaće ako su imali duže ugovore u momentu raskida.
Dakle, umjesto 48 boba koje bi imao sa evropom i bez tih otjeranih promašaja imaš sad 28 boba.
4 bobe si dao na igrača koji je trebao biti najbolji a ne igra nikako zbog povreda, dakle 24 bobe za igrače koji stvarno igraju.
Dakle, pola od onih 48 koje si planirao da budeš dominantan (odnosno konkurentan) u ligi. Sad kusturica kaže daj Ken ba 20 boba da probijemo budžet da napravimo ekipu da dere Zrinjski, a ken kaže na kineskom "hoi choi kitai" ili ti "evo ti **** sine" .
I zato ti igraju Rustemovići i slični, i zato si šesti, jer imaš igrače da budeš šesti.
Ko je odgovoran? Pa onaj koji je vodio lošu transfer politiku u zadnje 2 godine. Mislim da to nije ovaj Cho.
Mislim da naši ne mogu da prihvate da rade na strogom budžetu, a ne ho-ruk kako se ovdje obično radi u našim klubovima i da sad pljuju ovog tipa jer im on ne da da prekoračuju taj budžet ni po cijenu rezultata jer realno boli njega **** za rezultate a oni su ipak i navijači Sarajeva šta god mi mislili o njima i njihovom radu.
Šta znači strogu budžet? Pa proračunali su da ćemo ove godine imati 50 boba prihoda (7 miliona, štagod).
Od toga ti X boba ode na stadion, kotizacije, folove, i ostane ti recimo 40 boba za ekipu (ni blizu nije ovaj odnos, ali opet nebitno)
Da si izborio evropu imo bi pare od evrope pa bi računo 58 boba u startu, odnosno 48 za ekipu al nema. 40 imaš.
U tih 40 nisu samo igrači koji igraju danas za nas, nego i svi oni promašaji sa kojima su raskinuti ugovori. Pa recimo Cezar i Emerson ako su imali na 24 mjeseca, pa se raskidom pogodili da im isplatiš nekih 12 plata (mislim da je ovo gore po nas), oni su ti na knjigama do januara narednog, dakle ode sigurno jedno 10 - 12 boba na te sve igrače koje smo otjerali ali i na našeg Miodraga **** ga usta koji je imao ogromna primanja. Ne bi me čudilo da na knjigama ima i igrača još tipa puzigaće ako su imali duže ugovore u momentu raskida.
Dakle, umjesto 48 boba koje bi imao sa evropom i bez tih otjeranih promašaja imaš sad 28 boba.
4 bobe si dao na igrača koji je trebao biti najbolji a ne igra nikako zbog povreda, dakle 24 bobe za igrače koji stvarno igraju.
Dakle, pola od onih 48 koje si planirao da budeš dominantan (odnosno konkurentan) u ligi. Sad kusturica kaže daj Ken ba 20 boba da probijemo budžet da napravimo ekipu da dere Zrinjski, a ken kaže na kineskom "hoi choi kitai" ili ti "evo ti **** sine" .
I zato ti igraju Rustemovići i slični, i zato si šesti, jer imaš igrače da budeš šesti.
Ko je odgovoran? Pa onaj koji je vodio lošu transfer politiku u zadnje 2 godine. Mislim da to nije ovaj Cho.
Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337 i 6 gostiju.