Ma Juve je opet glavni kandidat za scudetto, ali treba biti iskren i reći kako se Napoli pojačao. Neko je već napisao kako je Cavanija nemoguće zamijeniti jednim igračem. Oni su ga zamijenili trojicom. Higuain nije kloc, ali jeste preplaćen igrač. No, Napoli nije mogao dovesti boljeg igrača i to je tako. Sad, ne vidim ni ja nešto specijalno u Callejonu, ali u onakvoj madridskoj konkurenciji on nije ni mogao dobijati više minuta za igru. Uostalom, kad jedan Kaka mora moliti za par minutica, to je dovoljan pokazatelj madridske snage. Rafa će biti snaga i slabost Napolija. Tako to barem ja vidim. Snaga u kup takmičenjima - slabost u ligi. Ne znam, ali on još od Valencije nije promijenio neke stvari. Čini se kao da ga "jede" ovaj brži i moderniji fudbal. Naglasak je na "čini se". No, na njemu je da pokaže da l' je to tačno ili nije. Svakako će željeti pokazati svima kako je neuspješna epizoda u Interu plod istrošenosti igrača, a ne rezultat njegovog neznanja. Uostalom, preuzeo je ekipu nakon najvećeg uspjeha i šta god da je uradio, opet ne bi bio toliko hvaljen kao Jose. Sada mu nije toliki teret na leđima, pa će to (vjerujem) izgledati znatno drugačije. Iskreno, ne vidim kako Napoli može biti plasiran ispod 2. mjesta. Mislim da nisu dovoljno jaki da napadnu scudetto, ali imaju dovoljno kvalitetnih igrača da obezbijede još jedno direktno učešće u LP-u. A, u ovom trenutku im je to najbitnije. Konzistentnost će im pomoći da i u narednim sezonama posluju dovoljno dobro i da polako grade tim koji će (valjda) biti dovoljno jak da napadne 1. poziciju.
Volio bih da Fiorentina bude treća.

Ne znam, ali nadam se da će Rossi + Gomez odraditi fenomenalnu sezonu i tako pokažu nevjernim tomama neke stvari.

Imaju dobru ekipu, odličnog trenera koji je godinu iskusniji (i bolji), a sigurno su puni samopouzdanja zbog prethodne sezone.
Milanski klubovi mi nit' smrde nit' mirišu. Inter će biti bolji negoli prethodne sezone (to i nije tako teško), podmladili su ekipu, doveli novog trenera (bilo je krajnje vrijeme da se zahvale Stramaccioniju) i sigurno da će željeti oprati ovu lošu sezonu. Da l' će uspjeti - ostaje nam da vidimo. Milan mi je neshvatljiv. Ok, riječ je o jednom od najvećih svjetskih klubova, ali od stare slave se ne živi. Na papiru to (donekle) izgleda dobro; posebno napad, ali mogli su i morali poslovati mnogo bolje. I dalje mislim da su trebali promijeniti trenera. Allegri je dao najbolje što je mogao ovom Milanu i trebali su se okrenuti drugim rješenjima.
Rimski klubovi će također imati moju pažnju, najviše zbog naših reprezentativaca. Od Rome također očekujem bolju sezonu; imaju novog trenera koji će sigurno podmazati neke stvari, solidan broj kvalitetnih igrača, ali temperament pojedinaca bi ih mogao koštati. Bilo kako bilo, mogu u top 5, ali nisam siguran da mogu sa ovim kadrom ući u top 3 što će im garantovati (barem) kvalifikacije za LP.
Lazio bi mogao u prvom dijelu sezone biti na nivou, a onda (ne)očekivano pasti.

Ne znam, ali nikako ih ne vidim u borbi za LP. Top 5 je maksimum, ali sam mišljenja da će biti slabiji negoli prethodne sezone. Šta ja znam, tako mi djeluje.
Bilo kako bilo, Juve je prvi favorit (rekoh to već). Imaju najbolju vezu, odličnog trenera, pojačali su se taman koliko je bilo potrebno i imaju dovoljno novca da ubrizgaju u zimskom prijelaznom roku ukoliko stvari ne krenu kako je priželjkivano. Njima je glavni cilj napraviti nešto više u LP, ali to ne znači da će ligu uzeti zdravo za gotovo. Moje mišljenje je da će uzeti ligu sa 5-6 bodova ispred Napolija.
Eto, malo sam se igrao vidovitog Milana, a valjda je to na forumu dozvoljeno. U svakom slučaju, ovosezonska Serie A će sigurno biti jača od prethodne, iako su otišla 2 igrača koja su obilježila prethodnu sezonu.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”