Hvala što si podijelio ovo ovdje. Zanimljiv članak koji navodi na razmišljanje. Evo kako ja to posmatram:
Kusturičin originalni odgovor na pitanje o snošenju odgovornosti (pitanje broj 2.):
Ok, dakle - član tijelo zaduženog za administrativne i poslovne funkcije kluba (Bord direktora) ujedno je prva i posljednja adresa za pitanja koja se tiču sportskog segmenta.Klub je sa većinskim ulagačkim pravima glavnog ulagača i on odlučuje o svim pitanjima, pa i o pitanjima odgovornosti. Prvenstveno Sportski komitet na čelu sa članom Borada Direktora gospodinom Ken Choo koji je ispred Investitora zadužen za sportske poslove u klubu. Došlo je vrijeme kada se ljudi neće moći kriti iza sistema i svi će odgovarati za svoje obaveze u klubu
Kako nam je predstavljena famozna reorganizacija od 10.06.2016.? Možemo li tu provjeriti, ako ništa, logičku ispravnost Kusturičine tvrdnje.
Citat je u spoileru ispod:
1. Za osnovne sportske funkcije odgovorni su ŠSS, Šef skaut služe i Šef Akademije koji učestvuju u radu borda/odbora a ne vice versa..
2. Najbitnija sportska pitanja važna za razvoj i funkcionisanje kluba, uključujući i transfere - razmatraju se, predlažu i donose odluke po principu konsenzusa u tijelu zvanom "Komitet/odbor za sportska pitanja" koji čine nosioci iznad nabrojanih funkcija + predstavnik investitora (Choo).
Zaključak: osnovne sportske funkcije u rukama su ŠSS, ŠA i ŠS (skaut služba) dok su razvojne funkcije (uključujući transfer politiku) u rukama navednih + predstavnik investitora (Choo) koji svoje odluke donose konsenzusom.
Ako je nekom promaklo za pitanja razvoja i transfera odlučuje se konsenzusom. Kad su se takva pitanja razmatrala posljednji put? U predsezoni i posljednjem prelaznom roku. Koliko je vremena prošlo od tada? Skoro 4 mjeseca + promjena stručnog štaba nedavno. Da li smo igdje čuli da je predstavnik investitora opstruirao ustroj koji je sam postavio tako da je odlučivao sam? Ne.
Od Ace smo čuli da bez Choove saglasnosti se ništa ne dešava. Što je logično jer se sve odluke donose... konsenzusom. Je li tu išta čudno? Nije.
Šta kaže Kusturica, da se podsjetimo:
Ima li SK nekoga na čelu? Nema. Hint: konsenzus.Prvenstveno Sportski komitet na čelu sa članom Borada Direktora gospodinom Ken Choo koji je ispred Investitora zadužen za sportske poslove u klubu
Ima li bord direktora nekoga na čelu? Polovično, primus inter partes odredba sa Hujićem.
Ima li klub nekoga na čelu? Ima. Ko je to? Glavom, olovkom i bradom predsjednik kluba. Imenom i prezimenom gops. Edis Kusturica.
Zašto prvi čovjek kluba tek sad iznosi opstrukcije kojima predstavnik investitora poništava ustroj koji je sam nametnuo (ako ih uopšte ima)? Zašto predsjednik tvrdi da je on prva i posljednja adresa za sva škakljiva pitanja i loše rezultate? Posebno za ove sportske gdje definitvno ne odlučuje sam?
Eto, čisto moj doprinos diskusiji.