FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Septerra
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Septerra » 25 okt 2016, 15:36

@Totti

Hvala što si podijelio ovo ovdje. Zanimljiv članak koji navodi na razmišljanje. Evo kako ja to posmatram:

Kusturičin originalni odgovor na pitanje o snošenju odgovornosti (pitanje broj 2.):
Klub je sa većinskim ulagačkim pravima glavnog ulagača i on odlučuje o svim pitanjima, pa i o pitanjima odgovornosti. Prvenstveno Sportski komitet na čelu sa članom Borada Direktora gospodinom Ken Choo koji je ispred Investitora zadužen za sportske poslove u klubu. Došlo je vrijeme kada se ljudi neće moći kriti iza sistema i svi će odgovarati za svoje obaveze u klubu
Ok, dakle - član tijelo zaduženog za administrativne i poslovne funkcije kluba (Bord direktora) ujedno je prva i posljednja adresa za pitanja koja se tiču sportskog segmenta.

Kako nam je predstavljena famozna reorganizacija od 10.06.2016.? Možemo li tu provjeriti, ako ništa, logičku ispravnost Kusturičine tvrdnje.

Citat je u spoileru ispod:
Suštinska promjena u upravljanju i rukovođenju klubom je razdvajanje, radi veće operativnosti i odgovornosti, poslovnih i admnistratrivnih funkcija kluba od osnovnih sportskih funkcija kluba. U skladu sa tim formira se sportski menadžment kluba, koji u funkcionalnom smislu čine Šef strušnog štaba, Šef Akademije i Šef skauting službe, koji također obavezno učestvuju u radu Odbora direktora.
Također, radi kvalitetnije obrade svih najbitnijih sportskih pitanja važnih za razvoj kluba i njegovo funkcionisanje, što uključuje i transfernu politiku, formira se Komitet/odbor za sportska pitanja po principu funkcionalne i personalne popunjenosti u sastavu Šef stručnog štaba, Šef Akademije, Šef skauting službe, te predstavnik većinskog ulagača, koji po principu konsenzusa razmatraju, predlažu i donose sve odluke u oblasti djelovanja osnovnog sportskog segmenta kluba čime se želi smanjiti na najmanji mogući rizik donošenje odluka, koje nisu u interesu kluba. Po potrebi Odbor direktora kao svoje pomoćne organe može formirati i druge komitete/odbore.
Ovdje imamo 2 jasna stava o sportskom segmentu:

1. Za osnovne sportske funkcije odgovorni su ŠSS, Šef skaut služe i Šef Akademije koji učestvuju u radu borda/odbora a ne vice versa..
2. Najbitnija sportska pitanja važna za razvoj i funkcionisanje kluba, uključujući i transfere - razmatraju se, predlažu i donose odluke po principu konsenzusa u tijelu zvanom "Komitet/odbor za sportska pitanja" koji čine nosioci iznad nabrojanih funkcija + predstavnik investitora (Choo).

Zaključak: osnovne sportske funkcije u rukama su ŠSS, ŠA i ŠS (skaut služba) dok su razvojne funkcije (uključujući transfer politiku) u rukama navednih + predstavnik investitora (Choo) koji svoje odluke donose konsenzusom.

Ako je nekom promaklo za pitanja razvoja i transfera odlučuje se konsenzusom. Kad su se takva pitanja razmatrala posljednji put? U predsezoni i posljednjem prelaznom roku. Koliko je vremena prošlo od tada? Skoro 4 mjeseca + promjena stručnog štaba nedavno. Da li smo igdje čuli da je predstavnik investitora opstruirao ustroj koji je sam postavio tako da je odlučivao sam? Ne.

Od Ace smo čuli da bez Choove saglasnosti se ništa ne dešava. Što je logično jer se sve odluke donose... konsenzusom. Je li tu išta čudno? Nije.

Šta kaže Kusturica, da se podsjetimo:
Prvenstveno Sportski komitet na čelu sa članom Borada Direktora gospodinom Ken Choo koji je ispred Investitora zadužen za sportske poslove u klubu
Ima li SK nekoga na čelu? Nema. Hint: konsenzus.
Ima li bord direktora nekoga na čelu? Polovično, primus inter partes odredba sa Hujićem.
Ima li klub nekoga na čelu? Ima. Ko je to? Glavom, olovkom i bradom predsjednik kluba. Imenom i prezimenom gops. Edis Kusturica.

Zašto prvi čovjek kluba tek sad iznosi opstrukcije kojima predstavnik investitora poništava ustroj koji je sam nametnuo (ako ih uopšte ima)? Zašto predsjednik tvrdi da je on prva i posljednja adresa za sva škakljiva pitanja i loše rezultate? Posebno za ove sportske gdje definitvno ne odlučuje sam?

Eto, čisto moj doprinos diskusiji.

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 25 okt 2016, 15:47

Zato sto su bezmudi i zato sto su znali ako progovoore da im je NOGA. Kada su vidjeli da famozni Ken fakat gura i ne misli stati progovorili su po cijenu da ih sve kolektivno pedalira. Ipak , progovorise i na tom im hvala...kako god neko kontao

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 25 okt 2016, 15:55

streetstyle je napisao/la:Zato sto su bezmudi i zato sto su znali ako progovoore da im je NOGA. Kada su vidjeli da famozni Ken fakat gura i ne misli stati progovorili su po cijenu da ih sve kolektivno pedalira.
Jesu li svi bezmudi? Ne mislim samo na rukovodstvo koje broji četiri pozicije već i na svu garnituru u bordu, stručnom štabu, akademiji i skatu službi?

Nemam direktan uvid u situaciju kao što ti imaš ali da frajer sprovodi teror zar ne bi neko od ovog skupa ljudi, bar statistički gledano, pustio glasić? Neko šaputanje? Neku zabrinutost koja bi zainteresiranoj javnosti i navijačima (vrlo bitno) dala do znanja šta se sprema.

I je li onda njihova bezmudost njihov najveći grijeh? Šta je dovelo do toga da se Ken odluči na ovakvu seriju poteza? Nova ekonomska kriza ili nesposobnost (ili zla namjera) odgovornih ljudi?

Je li kriv Ken što ne aminuje lovu za Alivodića ili je imao poslovne razloge da ne aminuje tu lovu? Jer su u Sarajevo dolazila i zvučnija imena, da bi raskidali ugovore nakon nekoliko mjeseci.

I meni su opet Kusturičina objašnjenja nelogična. Garantujem da je ove odgovore pisao u žurbi, ishitreno. I njega je zateklo. Meni je izvjesnije da njegov odgovor nije proizvod odjednom pronađenih muda već strah od pritiska navijača i zainteresirane javnosti. To je moje mišljenje.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 okt 2016, 15:56

Ne zaboravite da igramo sutra.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 25 okt 2016, 15:59

bordobijeli je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Nazalost,sve ono o cemu su pisali i nagadali tzv. 'pljuvaci' ovdje evo polahko se pokazuje tacnim,opet kazem NAZALOST! Cak u mnogim stvarima ni oni najradikalniji 'pljuvaci' nisu mogli predpostaviti da je stanje ovako crno.
U meduvremenu oni 'placenici' tipa @majkl i oni kao umjereni,racionalni nickovi tipa @hilmo ili pobjegose sa foruma ili su prisustvo sveli na minimum. Spremni da ponovo uskoce kada i ako klubu nekada krene.
Isto bi bilo kada bi trebalo nesto konkretno uraditi za klub tipa nekih protesta,peticije i sl.,opet bi sigurno tzv.'pljuvaci' bili u prvim redovima.
Niste vi nista o ovom pisali , vi ste pljuvali sve poredu od Berbwrovica,Velkoskog,Bilbije do Selimovica i Ibrakovica .nas problem je puno veci nego sto ste vi pisali , problem je funkcionisanje kluba , buducnost kluba upitna .
Ajd ti decko prvo uradi domacu zadacu pa pogledaj pazljivije ko je sta i kada pisao pa tek onda nesto napisi na ovu temu.
A ako cemo o tebi i o tvom pisanju puna su ti usta bila hvaljenja onih koji su nas i doveli u ovakvu tesku poziciji,zato bar sada se malo poklopi i smotaj krilca,valjda bar malo imas stida i ti i slicni tebi.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 okt 2016, 16:03

Prvi put da neko iz kluba javno progovorio da nije zadovoljan radom i funkcionisanjem kluba ,sto je napredak . kontradiktorno je to sto su oni sami doveli te investitore i ova uprava je ustrojila klub na ovakav nacin . zakljucak uprava pogrijesila pogresni investitori, pogresni ljudi u samoj upravi ,veliki broj gresaka u sportskom segmentu. Valjda sve ovo na dobro izadje ,pokrenulo je se cinim se

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 25 okt 2016, 16:11

Mene samo interesuje po cemu vi ovdje zakljucujete da imamo pogresne investitore?
Ili vi mozda mislite da postoje investitori koji ce bacati pare, da ovi ovamo kradu i raskidaju ugovore nakon par mjeseci, potpisuju igrace koji nisu sposobni za hodat' a ne igrati itd.?
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 25 okt 2016, 16:14

Bjezi Hadicu, ne osvrci se. Ako treba sam isplati tu famoznu godinu ugovora!

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 25 okt 2016, 16:16

pasica je napisao/la:Mene samo interesuje po cemu vi ovdje zakljucujete da imamo pogresne investitore?
Ili vi mozda mislite da postoje investitori koji ce bacati pare, da ovi ovamo kradu i raskidaju ugovore nakon par mjeseci, potpisuju igrace koji nisu sposobni za hodat' a ne igrati itd.?

Jel neko u kardifu hapo pa im poslo ovog Kena...???
Jel neko i u Kotrijku isto hapo pa im poslo ovog Kena...???
Vidi se kolko je sposoban taj malezijac ili kinez (nevazno) Kardif ispada i iz 2 lige :o :o :o

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 okt 2016, 16:22

pasica je napisao/la:Mene samo interesuje po cemu vi ovdje zakljucujete da imamo pogresne investitore?
Zato sto ne ulazemo u igracki kadar, zato sto ne ide gradnja kampa kako treba . ja vjerujem Kusturici sto se tice izjave da u posljednje vrijeme investitor nije ispostovao svoje. Da imaju love nebi oni Calu vratili ,pravili bi glamur noci za 70 godina kluba ,kriza burazeru.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 25 okt 2016, 16:22

Bez obzira na Kena i sve ostalo, cinjenica je jedno, mi smo dobili sasvim dovoljno para od Tana da radimo ono sto sada radi Zrinjski. Ovi nasi levati su krivi za Kramare, brazilce, Jesica, Ikandea, Stepanova i sve bacene hiljade, mozda i preko miliona na raskide. Nije ni Ken, ni tan budala da mu bosnje pare u talovima trose, a on samo da salje..

@bordobijeli, jarane kupi kontalicu sebi, moj iskreni savjet!
Bahati, bahati Željkan!
1946

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 25 okt 2016, 16:25

streetstyle je napisao/la:

Jel neko u kardifu hapo pa im poslo ovog Kena...???
Jel neko i u Kotrijku isto hapo pa im poslo ovog Kena...???
Vidi se kolko je sposoban taj malezijac ili kinez (nevazno) Kardif ispada i iz 2 lige :o :o :o
Kakve veze taj Ken ima sa dovodjenjem Alispahica, Saida, Ikandea i ostalih koji uzese pare bez da su postenu tekmu odigrali? Glupo je porediti Kardif s nama. Pogledaj s kakvom lovom raspolaze njihova konkurencija, a onda pogledaj nasu. Ne vjerujem da je iko skrsio 7 miliona za sezonu ovdje.

Lutali su oni i prije Ken-a, samo ne vidim fakat kojim logikom dodjete do toga da je Ken postavljao ljude poput Ihtijarivica itd. Vi fakat mislite da je lik ikad cuo za njih?
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 okt 2016, 16:34

Pasica ja se isto slazem da nasa uprava katastrofalno radi, posebno segment sportskog djela .a isto tako je vidljivo da ove strance nije puno briga sta mi mislimo ,oni su zadovoljni stanjem u klubu da nisu davno bi smjenili Kusturicu i ostale. Koliko sam upoznat vecinski vlasnik je Tan al isto tako Kusturica i drugovi imaju jedan dio dionica . cinim se da je po prvi put doslo do neslaganja izmedju stranaca i nasih , na sta ce ovo izaci vidjecemo.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 25 okt 2016, 16:36

dok god je tan tu, mi nikad necemo biti dominantni u pl..pomirite se sa tim i bice vam lakse

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 25 okt 2016, 16:37

Spavaš li mirno Abdulahe
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 25 okt 2016, 16:41

Kada je neko imao dominaciju u PL duzu od 5 godina?
SARAJEVO

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 25 okt 2016, 16:43

Pasice kad skontas kolko je kod njih ulozio (180 mil funti) i kolko kod nas , pa kad skontas da oni nemaju nikakve sanse da se vrate u 1 englesku ligu a da ne pricamo o tome da igraju neki euro kup , puno toga ce ti biti jasnije. Pa ipak im posla tog nakog Kena (jednom ga na fotki vidio). A Kardif ode u 100 pm. A tih 7 mil o kojima pricas nije neto profit i nego ukupan prihod. U tih 7 mil je sve...od plata , dobavljaca , stadiona...poreza i ostalih sranja. Objavili su koliko je cisto para ostalo ...cini mi se 300 000 KM...i to ti je cist prihod. I jos jedna stvar koja je toliko ofirna da je ne moguce ne spomenuti. Da je Tan htio , preko raznih menadjera u evropi , licno bi doveo 5-6 igraca , licno platio , njegove pravne sluzbe dogovorile uslove...na taj nacin izbjegao sve "lopove" u nasem klubu i nikakvih problema ne bi bilo. Nije to davno bilo kada je izjavio da je zadovoljan nasim rezultatima (Boze sacuvaj izjave i rezultata) ...sto govori da ga libo racku , jesmo li 1 ili 8. Da ga fakat interesuje sve oko naseg kluba , radio bi drugacije 100%

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 okt 2016, 16:47

joker90 je napisao/la:Bez obzira na Kena i sve ostalo, cinjenica je jedno, mi smo dobili sasvim dovoljno para od Tana da radimo ono sto sada radi Zrinjski. Ovi nasi levati su krivi za Kramare, brazilce, Jesica, Ikandea, Stepanova i sve bacene hiljade, mozda i preko miliona na raskide. Nije ni Ken, ni tan budala da mu bosnje pare u talovima trose, a on samo da salje..

Stvarno mislis da su Tan i Ken dobri za FKS ?

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 25 okt 2016, 16:50

bordobijeli je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Bez obzira na Kena i sve ostalo, cinjenica je jedno, mi smo dobili sasvim dovoljno para od Tana da radimo ono sto sada radi Zrinjski. Ovi nasi levati su krivi za Kramare, brazilce, Jesica, Ikandea, Stepanova i sve bacene hiljade, mozda i preko miliona na raskide. Nije ni Ken, ni tan budala da mu bosnje pare u talovima trose, a on samo da salje..

Stvarno mislis da su Tan i Ken dobri za FKS ?
Mislim da u liniji krivice dolaze daleko na samom kraju, ali bas daleko. Iza mora bosnjacko-ezdeaovskih glava koje trebaju biti prozvane, pa tek onda Tan, Ken i ostali na koje se sad vade ove nase domace lopine i kopilad!
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 okt 2016, 16:58

fico je napisao/la:Kada je neko imao dominaciju u PL duzu od 5 godina?
Nije duze od dvije, kakvih pet.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Tarapi i 19 gostiju.