NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 jan 2016, 18:25

bice jako cudno i tuzno gledati Fortea vjerovatno u zadnjoj utakmici u dresu Bearsa :(... ebiga covjek nece godisnje puno para, ali hoce 3-4 godine ugovor sto mu mi ne mozemo dati zbog nasih mladih RB ...posebno jer mi prolazimo kroz ovaj period gdje se smjenjuje genercija i trazimo mladje igrace ...ne nam koliko ce mo pogrijesit i da li cemo uopste jer Forte je najkonstatni RB u ligi pored Pitersona... dodamo li da je citavu et karijeru u Bearsima igrao pored veoma lose OL ..nismo imali bog zna neku OL, cak smo jedan period dobar imali i najgoru ..da li ce ovi mladi ostati ovako dobri ostaje nam da vidimo, jer gledajuci ove druge u ligi malo kojem RB mozes vjerovati .

takodjer i Gase bi mogao otici sto nam opet govori da mi moramo novi sistem da uigravamo , ali to nece biti problem ako se odlucimo pustiti Jeffereya,Bennetta i Fortea jer komotno mozemo i Cutlera poslat sa Gaseom za kakav pick i hajmo iz pocetka..ma da sam ja uvjeren da mi mozemo puno jos uvjek sa ovom ekipom zdravim Jeffereyem, malo poboljsanom OL i ST (koja mora biti obavezno bolja), i da se umanje ti penali u ofanzivi ..naravno sa dovodjenjem nekog LB koji ce praviti prevagu ..jer ove godine so igrali dosta dobro..nije ovo izgledalo strasno jer niko nije ni ocekivao bolje..porazi su se desavali uglavnom u FG prednosti i da smo imali malo srece mogli smo se i playoffa docepat i iznenaditi sve..ali to bi opet bio podvig jer nemamo nekog talenta ebiga .
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 02 jan 2016, 20:00

@salty
NFL je posao kao i svaki drugi; emocije se tu zaboravljaju... Bennett je ove godine neprepoznatljiv, i mislim da slijedi trade/cut igrača u narednom FA periodu; za Fortea sve to stoji, ali jednostavno je vrijeme za raskid, hvala mu na svemu što je napravio u svojoj karijeri za Bearse, nadam se da će završiti u nekoj ekipi koja je contender, Patsima prvenstveno; čitam da Jeffery hoće ići iz Chicaga jer nema pravog prijatelja i te fore, još uvijek plače za Marshallom, brate odrasti...on je must resign ili franchise tag za Bearse ove offsezone...

Imat će se para za potpisati dobre igrače, samo nek ne srljaju i mislim da će ekipa biti puno bolja nagodinu što se tiče omjera; a Gase neka ide. onaj koji treba ostati je QB coach David Loggains.. I DC Fangio...
Za draft se ne bojim, GM Pace je dobar talent evaluator i izabrat će dobro...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jan 2016, 20:03

Sada citam na forumu da ce NFL, NFLPA-u ponuditi sljedeci prijedlog:
1. Smanjenje na dvije preseason utakmice.
2. 17 utakmica u RS-u - 8 utakmica bi se igralo na domacem terenu, 8 na gostojucem, dok bi se ta jedna preostala utakmica igrala na neutralnom terenu.
3. Svaka ekipa bi imala dva bye-weeka tokom RS-a.

RS bi umjesto dosadasnjih 17 sedmica trajao 19 sedmica, a Super Bowl bi se igrao trecu Nedjelju u Februaru (odnosno pred Presidents' Day) tako da vecina ne bi trebala raditi naredni dan.
S obzirom na povrede u ovoj sezoni nesto ne vjerujem da ce NFLPA prihvatiti ovaj prijedlog. Jedino ce ga prihvatiti ako polovina kolaca od te dodatne zarade bude isla njima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 02 jan 2016, 22:00

Je li ko pogledao film Concussion?
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 02 jan 2016, 22:15

Ne jos, ali planiram definitivno.
Postovanje treba zaraditi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 jan 2016, 01:12

tillman je napisao/la:@salty
NFL je posao kao i svaki drugi; emocije se tu zaboravljaju... Bennett je ove godine neprepoznatljiv, i mislim da slijedi trade/cut igrača u narednom FA periodu; za Fortea sve to stoji, ali jednostavno je vrijeme za raskid, hvala mu na svemu što je napravio u svojoj karijeri za Bearse, nadam se da će završiti u nekoj ekipi koja je contender, Patsima prvenstveno; čitam da Jeffery hoće ići iz Chicaga jer nema pravog prijatelja i te fore, još uvijek plače za Marshallom, brate odrasti...on je must resign ili franchise tag za Bearse ove offsezone...

Imat će se para za potpisati dobre igrače, samo nek ne srljaju i mislim da će ekipa biti puno bolja nagodinu što se tiče omjera; a Gase neka ide. onaj koji treba ostati je QB coach David Loggains.. I DC Fangio...
Za draft se ne bojim, GM Pace je dobar talent evaluator i izabrat će dobro...

Place za Marshallom pa neka ide..ali ja sam uvjeren da je Marshall ostao mi bi bili u playoffu..barem neki.TD bi zavrsio u njegovim rukama na red zone , a znajuci da smo gubili tjesno to bi znacilo I koju pobjedu vise...vidjet cemo sta ce biti
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 jan 2016, 01:28

randy_moss je napisao/la:Je li ko pogledao film Concussion?
Jesam ja, pisao sam osvrt na temi o filmu. Defintivno vrijedi pogledati, pogotovo ako si fan ovog sporta, posebno Steelersa, shvatiš kakva su đubrad ljudi na vrhu NFL-a, poput Goodella, koji se čak pojavljuje, doduše u epizodnoj ulozi :)

I stvarno je ovaj dr. Omalu bio genije, šta je sve pretrpio i postigao u životu, pravi američki san, a Webster mu je bio taj prvi pacijent koji je sve to pokrenuo. Tužna priča o sudbini tih igrača koji su dobili CTE, neki od njih su legende ovog sporta poput spomenutog Webstera, a najsvježiji primjer je Seau.

Jedino je tajming za film malo loš, jer bi bolji efekat postigao da su krenuli nekad van sezone sa prikazivanjem.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 jan 2016, 01:30

Sada krece ono klasicno uzdizanje novih likova od strane novinara, svi su dobri, svi dobri fitovi, svi odlicni, rookie igraci sve buduci pro bowleri, a novi HCovi magovi.

I onda na kraju sezone spale likove kao sto su ove godine Gordona, Beasleya, Hardyja, Kaepfernicka, Kellyja i td. A prije godinu dana bili spremni da im drkaju nogama.

Prije sezone svi rekli da Marshall nije elita na WR poziciji, sad ga dizu..

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 03 jan 2016, 01:35

Meni se strasno svidio Draft Day od prosle godine sa Kevinom Costnerom. Ljubitelji NFL-a pod obavezno da ga pogledaju. :salut:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 03 jan 2016, 01:46

^Dobar film, ali komotno se moze pod naucnu fantastiku svrstati. Toliko su pretjerali.

Meni 2 dobra NFL filma; Any Given Sunday (Al Pachino), The Replacements (komedija da, ali zabavna i te kako).

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 03 jan 2016, 01:56

kad_kako je napisao/la:^Dobar film, ali komotno se moze pod naucnu fantastiku svrstati. Toliko su pretjerali.

Meni 2 dobra NFL filma; Any Given Sunday (Al Pachino), The Replacements (komedija da, ali zabavna i te kako).
A, dobro, yebiga, da je sve kako treba filma ne bi ni bilo ;)

Any Given Sunday, najbolji football film i meni, samo mi strasno smeta i ne mogu da vjerujem da takav film nije mogao obezbjediti da se sluze stvarnom ligom i nazivima ekipa. :roll:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 03 jan 2016, 02:08

Draft Day, je sigurno najlosija Kevin Costnerova sportska drama. A gledao sam ih sve: Field of Dreams, Tin Cup, For Love of the Game (po ko zna koji put sinoc), American Flyers, McFarland, Bull Durham i The Upside of Anger. Ako si ljubitelj sportskih drama, Kevin Costner je Tito.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 jan 2016, 04:11

amerosm je napisao/la:Za tzv. Black Monday bice dosta promjena...

Nakon Kelly-ja i Pagana koji su vec dobili otkaze, opasno vise jos Caldwell, Campbell, Mularkey, Payton, Fisher i McCoy.
Takodjer mediji navode da ce Coughlin u Ponedjeljak podnijeti ostavku na mjestu trenera Giantsa.

pagano nije dobio otkaz

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 jan 2016, 04:15

rio_Ferdy88 je napisao/la:
randy_moss je napisao/la:Je li ko pogledao film Concussion?
Jesam ja, pisao sam osvrt na temi o filmu. Defintivno vrijedi pogledati, pogotovo ako si fan ovog sporta, posebno Steelersa, shvatiš kakva su đubrad ljudi na vrhu NFL-a, poput Goodella, koji se čak pojavljuje, doduše u epizodnoj ulozi :)

I stvarno je ovaj dr. Omalu bio genije, šta je sve pretrpio i postigao u životu, pravi američki san, a Webster mu je bio taj prvi pacijent koji je sve to pokrenuo. Tužna priča o sudbini tih igrača koji su dobili CTE, neki od njih su legende ovog sporta poput spomenutog Webstera, a najsvježiji primjer je Seau.

Jedino je tajming za film malo loš, jer bi bolji efekat postigao da su krenuli nekad van sezone sa prikazivanjem.
pogledao sam i ja, ostaje neki gadan osjećaj nakon gledanja filma

nevezano sa tim, oni garant pretjeruju sa tim potresima mozga, svako sa malo zdravog razuma zna da cca 90% NFL igrača uopšte nema mozga :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 jan 2016, 04:18

inače kad je već počela priča o tome, daleko najbolji film sa NFL temom koji sam ja do sada gledao je any given sunday

Rodman
Kontakt:

Post Postao/la Rodman » 03 jan 2016, 04:44

Remember the Titans :salut:
„Ako Bog da, bit će naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Nestalo je struje. Sretno!”- Izet Nanic

- FK Sarajevo

BOSANSKA KRAJINA !

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 03 jan 2016, 05:36

^College.

Left side! Strong side!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 jan 2016, 10:58

jestamaji je napisao/la:

Nakon Kelly-ja i Pagana koji su vec dobili otkaze, opasno vise jos Caldwell, Campbell, Mularkey, Payton, Fisher i McCoy.
Takodjer mediji navode da ce Coughlin u Ponedjeljak podnijeti ostavku na mjestu trenera Giantsa.

pagano nije dobio otkaz
Ali zato jeste Pettine :)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 03 jan 2016, 14:55

jestamaji je napisao/la:

pagano nije dobio otkaz
Da hoce vise osvanut Bogdo
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 03 jan 2016, 16:05

3 tekme na SK3 veceras:

19h: Buffalo - New York Jets
22:25: Arizona - Seattle
02:30: Green Bay - Minnesota

Ko ima Telemah, vecina HD kanala (ukljucujuci i sve SK) je otkljucana do 31. januara. :)

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.