FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma kakvo spustanje na ovo se ne smije zazmiriti. Ovo je cista namjera da se klub dobrano ostetiti. Greske se desavaju, ljudski je da sudija pogrijesi ali ponovaljam opet ono sinoc je lopovluk teski. U rangu prosle sezone protiv Zvijezde Gradacac, tu negdje. Tacno se vidi da ovdje nekome odgovara da se derbiji kola igraju X. Stat u kraju pod hitno ovoj mafiji.
Svi vi ste srali sto se nismo oglasavali prosle sezone a i prije toga na kradju i sve ostalo... I sad kad su se oglasili opet ne valja... Daj se odlucite sta zelite da se oglasavaju ili ne...
-
- Kontakt:
Ma ono je bila opsta lakrdija. Jednostavno kakav god da je rezultat bio, desilo bi se iskljucivo uticajem sudija. Npr. crveni karton za Antolovica po meni neopravdan. Jednostavno je golman uklizao igracu, ruka mu je ostala na zemlji i lopta ga pogadja tu. Jedino se moglo izbjeci da covjek nema ruku, ali vjerovatno onda i ne bi bio golman. Jos su tri nasa igraca bila jako blizu situaciji i ne moze okarakterisati kao zadnji covjek odbrane. Jos je bila 15. minuta derbi utakmice i ne vjerujem da postoji normalan sudija koji bi tako uticao na rezultat. Da je to bila klasicna namjera onda bih i shvatio, ali eto. Ako je vec pokazao crveni karton, i drzao se strogo pravila, onda je trebao barem cetvorici igraca Sirokog podjeliti zute kartone. I tu su pravila sasvim jasna, ako igrac trazi od sudije da nekome daje kartone i sam mora biti sankcionisan za to. O pomocnom sudiji se nema sta ni reci. Prvo onaj ofsajd Kokota jako diskutabilan, ali desava se da pogrijesi covjek. Onda gol Sirokog takodjer jako sumnjiv, ali nema snimka koji bi otklonio dileme o toj situaciji, i onda slag na tortu ponisten cist pogodak. Sudija ili je namjerno ostetio Zeljeznicar ili je samo nesposoban. U oba slucaja on nema sta raditi na jednoj ovakvoj utakmici u najvisem rangu fudbala. Mislim da je i glavni sudija mnogo dopustio igracima Sirokog da djele neku svoju pravdu i cine utakmicu nervoznom. Odakle nekom igracu pravo da tjera i podize druge igrace ako lezi na terenu. Za sve to postoji sudija koji se ocito pogubio.
Naravno, sve ovo bi moglo proci bez nekog prevelikog pritiska, ali jednostavno se desava precesto. Protiv Radnika su nam oteli bod klasicnom gluposcu sudije koji ni sada ne zna po kojem osnovu je dao loptu Radniku prije njihovog gola. Sjetimo se utakmice protiv Zvijezde iz prosle sezone. Previse toga se nakupilo da bi se sutilo o tome.
Ne krivim ja nikoga niti optuzujem neki klub, ali moraju se dobro analizirati zadnje sezone i podvuci crta. Tako ce utvrditi ko je grijesio, ko je ostecen i na kraju ko je profitirao iz svega sto se desavalo. Siroki je ostecen prosle godine za Evropu, ako ne u zadnjem kolo, onda na Grbavici za onaj ponisten gol, i to su dva boda koja bi odvela Siroki u Evropu, a mozda cak i do titule. Koliko je tu novca oteto jednoj ekipi i poklonjeno drugoj. Svako kolko barem tri utakmice direktno odluce sudijske odluke, a to je nedopustivo. Apsolutno sam za to da se zastite sudije, ali previse je Jakupovica, Valjica i slicnih. Nije slucajno da nam je prosle godine gotovo svaku utakmicu na Grbavici sudio Jakupovic ili da nam jedan sudija sudi dvije, tri utakmice za redom. Onda onaj sou protiv zvijezde u reziji Bjelice.
Neki su najavili davno borbu protiv korupcije u BH fudbalu, a na kraju su dobili titulu. Neki su pisali saopstenja, pa su zestoko pogurani u sljedecoj utakmici. Ovo se mora prekinuti i to odmah. Boris se gotovo cijelu utakmicu sa igracem manje, gines na terenu, trcis i onda te brutalno pokradu. Kakva se poruka salje djeci i mladicima koji odrastaju. Mozda da nije vazan trud i odricanje, nego da je vazno podmazati gdje treba. **** borbu i sportsko nadmetanje kada se moze iz zajebancije zavrsiti van terena.
Mi smo sami krivi za ovakvo stanje. Zeljo je najveci i najtrofejni klub u drzavi i treba da postavlja standarde. Svaka ekipa treba da se trese kada dolazi na Grbavicu, da podlegne atmosferi punog stadiona, jednostavno da Zeljo bude vise od njih kao sto je uvijek bio. Nazalost nas dvije ili tri hiljade nema nikakav uticaj na bilo sta, momci se bore na terenu kao ni jedna generacija prije, ali smo se mi previse uspavali, mnogo seremo i guramo nos gdje mu nije mjesto. Manijaci se trebaju grupisati, svi Zeljovci trebaju doci tamo gdje pripadaju, sada vise nego ikada smo potrebni nasem klubu. Osjetili su opet da smo ranjivi, misle da mogu s nama kako hoce, ali tu su se strasno zajebali. Mnogo gore stvari smo prezivjeli, a i ovo cemo. Ovaj isti Siroki je dobio aplauz kada nas je nabusio nasred Grbavice, Borac je dobio aplauz kada je osvojio trofej na Grbavici, Radnik je dobio aplauz zbog svoje gire, a sta smo mi dobili. Jedni nas kradu na najgori moguci nacin, drugi nas docekuju kamenjem, treci nam postavljaju nogu samo da mi ne mozemo naprijed, a njima kako bude. **** vise, nije vazna cijena koja ce se platiti, ali Zeljo uskoro puni stotinu godina, klub koji je tu stoljece, koji je stariji od ove drzave, i od one drzave koja je bila prije nje, od svake jadne stranke, a nase legende su starije od klubova koji nas danas kradu i unistavaju.
Naravno, sve ovo bi moglo proci bez nekog prevelikog pritiska, ali jednostavno se desava precesto. Protiv Radnika su nam oteli bod klasicnom gluposcu sudije koji ni sada ne zna po kojem osnovu je dao loptu Radniku prije njihovog gola. Sjetimo se utakmice protiv Zvijezde iz prosle sezone. Previse toga se nakupilo da bi se sutilo o tome.
Ne krivim ja nikoga niti optuzujem neki klub, ali moraju se dobro analizirati zadnje sezone i podvuci crta. Tako ce utvrditi ko je grijesio, ko je ostecen i na kraju ko je profitirao iz svega sto se desavalo. Siroki je ostecen prosle godine za Evropu, ako ne u zadnjem kolo, onda na Grbavici za onaj ponisten gol, i to su dva boda koja bi odvela Siroki u Evropu, a mozda cak i do titule. Koliko je tu novca oteto jednoj ekipi i poklonjeno drugoj. Svako kolko barem tri utakmice direktno odluce sudijske odluke, a to je nedopustivo. Apsolutno sam za to da se zastite sudije, ali previse je Jakupovica, Valjica i slicnih. Nije slucajno da nam je prosle godine gotovo svaku utakmicu na Grbavici sudio Jakupovic ili da nam jedan sudija sudi dvije, tri utakmice za redom. Onda onaj sou protiv zvijezde u reziji Bjelice.
Neki su najavili davno borbu protiv korupcije u BH fudbalu, a na kraju su dobili titulu. Neki su pisali saopstenja, pa su zestoko pogurani u sljedecoj utakmici. Ovo se mora prekinuti i to odmah. Boris se gotovo cijelu utakmicu sa igracem manje, gines na terenu, trcis i onda te brutalno pokradu. Kakva se poruka salje djeci i mladicima koji odrastaju. Mozda da nije vazan trud i odricanje, nego da je vazno podmazati gdje treba. **** borbu i sportsko nadmetanje kada se moze iz zajebancije zavrsiti van terena.
Mi smo sami krivi za ovakvo stanje. Zeljo je najveci i najtrofejni klub u drzavi i treba da postavlja standarde. Svaka ekipa treba da se trese kada dolazi na Grbavicu, da podlegne atmosferi punog stadiona, jednostavno da Zeljo bude vise od njih kao sto je uvijek bio. Nazalost nas dvije ili tri hiljade nema nikakav uticaj na bilo sta, momci se bore na terenu kao ni jedna generacija prije, ali smo se mi previse uspavali, mnogo seremo i guramo nos gdje mu nije mjesto. Manijaci se trebaju grupisati, svi Zeljovci trebaju doci tamo gdje pripadaju, sada vise nego ikada smo potrebni nasem klubu. Osjetili su opet da smo ranjivi, misle da mogu s nama kako hoce, ali tu su se strasno zajebali. Mnogo gore stvari smo prezivjeli, a i ovo cemo. Ovaj isti Siroki je dobio aplauz kada nas je nabusio nasred Grbavice, Borac je dobio aplauz kada je osvojio trofej na Grbavici, Radnik je dobio aplauz zbog svoje gire, a sta smo mi dobili. Jedni nas kradu na najgori moguci nacin, drugi nas docekuju kamenjem, treci nam postavljaju nogu samo da mi ne mozemo naprijed, a njima kako bude. **** vise, nije vazna cijena koja ce se platiti, ali Zeljo uskoro puni stotinu godina, klub koji je tu stoljece, koji je stariji od ove drzave, i od one drzave koja je bila prije nje, od svake jadne stranke, a nase legende su starije od klubova koji nas danas kradu i unistavaju.
Zasto je pressica tek u srijedu, a ne vec danas ili sutra? Ako to bude tek onako, suplja prica, kao onomad Feninga pitara, nismo nista postigli. Pressica se treba zakazati samo i jedino ako postoje konkretni dokazi, za sto cisto sumnjam. Ako nemas dokaza onda nemas ni pravo da prozivas nekoga za titulu od prije 2 sezone. Sta si radio do sada, sto si sutio?
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
meni jucer stigla clanska, broj 1783. 

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
- ultrassa1921
- Kontakt:
Joj sto Memija orgija po Malti svakodnevno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Manijaci Zeljini
Svaka cast jucer sa igracem manje,nerjeseno.
Celik Zenica 1945
Robijasi Zenica 1988
Robijasi Zenica 1988
Press je u srijedu jer treba da se pripremi materijal, prozvali smo ljude po imenu i prezimenu, rekli da su dvije sezone namještene, tako da možeš dobiti tužbu i ogromnu kaznu ako lupaš u prazno. U ovo se ne ide grlom u jagode.SWRA1921 je napisao/la:Zasto je pressica tek u srijedu, a ne vec danas ili sutra? Ako to bude tek onako, suplja prica, kao onomad Feninga pitara, nismo nista postigli. Pressica se treba zakazati samo i jedino ako postoje konkretni dokazi, za sto cisto sumnjam. Ako nemas dokaza onda nemas ni pravo da prozivas nekoga za titulu od prije 2 sezone. Sta si radio do sada, sto si sutio?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nasi prozvali neke ljude imenom i prezimenom ? Jos nam samo to treba, pa tek sad ce se okrenuti protiv nas.Virtu4l je napisao/la:Press je u srijedu jer treba da se pripremi materijal, prozvali smo ljude po imenu i prezimenu, rekli da su dvije sezone namještene, tako da možeš dobiti tužbu i ogromnu kaznu ako lupaš u prazno. U ovo se ne ide grlom u jagode.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
ma samo tako tvrdo a evo njanje se vec dizu nesto prozivaju i pozivaju feninga i ostale da nas tuze ma bice ovo nesto velikoElegant je napisao/la:Nasi prozvali neke ljude imenom i prezimenom ? Jos nam samo to treba, pa tek sad ce se okrenuti protiv nas.Virtu4l je napisao/la:Press je u srijedu jer treba da se pripremi materijal, prozvali smo ljude po imenu i prezimenu, rekli da su dvije sezone namještene, tako da možeš dobiti tužbu i ogromnu kaznu ako lupaš u prazno. U ovo se ne ide grlom u jagode.

51%--------49%
Gdje je napisano da su zadnje dvije sezone namještene, gdje je prozvan bilo koji klub ?
O kakvim vi dokazima pričate ?
Saopštenje na mjestu, pa i ta zadnja rečenica gdje piše da u zadnje dvije sezone Željo nije dobar tretman i to je tačno.
Saopštenje na mjestu, pa i ta zadnja rečenica gdje piše da u zadnje dvije sezone Željo nije dobar tretman i to je tačno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Prozvani su prvaci dvije prethodne sezone,ceze je napisao/la:Gdje je napisano da su zadnje dvije sezone namještene, gdje je prozvan bilo koji klub ?
"Pozivamo komitet za suđenje da sankcioniše loše suđenje i poduzme korake da zaštiti regularnost takmičenja, te na taj način omoguće da se titula izbori isključivo na terenu, a ne zakulisnim radnjama mimo terena kao što je bio slučaj u prethodne dvije sezone"
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ako si u melody-u ne idi na spratultrassa1921 je napisao/la:Joj sto Memija orgija po Malti svakodnevno![]()

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Što zakuhasmo 

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Ja tu vidim da je prozvan NSBiH.
Taj pasus pročitaj u sklopu cijelog saopštenja pa ćeš dobiti skroz drugu sliku i prozivku upućenu nekome drugome.
Taj pasus pročitaj u sklopu cijelog saopštenja pa ćeš dobiti skroz drugu sliku i prozivku upućenu nekome drugome.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
jel igdje imenom i prezimenom pise koje prozvan? moze biti prozvan i rudar i mladost i zvijezda... ocigledno je da su pojedine utakmice prosla dva prvenstva manipulisane sa strane (ne izmedju klubova)...Virtu4l je napisao/la:Prozvani su prvaci dvije prethodne sezone,ceze je napisao/la:Gdje je napisano da su zadnje dvije sezone namještene, gdje je prozvan bilo koji klub ?
"Pozivamo komitet za suđenje da sankcioniše loše suđenje i poduzme korake da zaštiti regularnost takmičenja, te na taj način omoguće da se titula izbori isključivo na terenu, a ne zakulisnim radnjama mimo terena kao što je bio slučaj u prethodne dvije sezone"
FOR PAUL
FOR PAUL
-
- Kontakt:
Mozemo mi na terenu igrati najbolji fudbal ali u ovoj ligi ti to nije dovoljno.. Ako nemas ovo boldirano dzaba ti sve sto ekipa napravi.. Uprava mora adekvatno odgovoriti i svaka cast na saopcenju mada mislim da se malo zakasnilo sa istim.. Pregrst razloga za slicna saopcenja je bilo i prosle sezone.. Samo zbog ovakvih situacija mi je zao sto Amar nije u klubu jer on je znao izaci na kraj sa tim hostaplerima.. Neko rece "ne mozes se sa rogatim bosti", e pa dok je Amar bio tu mi smo bili ti rogati i red je da i ova trenutna ekipa ljudi zarogati kao nikad do sada.. Jedva cekam pres u srijedu i nadam se da nece biti "tresla se gora, rodio se mis"..FKZ1921 je napisao/la:Ipak smo otvorili jedan novi front.Da li je trebalo tako ili nekako drugacije,mozemo o tome danima diskutovati.Sad nema potrebe i nema smisla. Ono sto je nakon ovog saopstenja sasvim jasno jeste to da cemo morati na svim poljima pokazati da smo jaki. Prije svega na terenu i na tribinama. A potom i u segmentu zastite interesa i prava kluba u tijelima nogometnog saveza.
BUDI ŽELJO !!!
Pa možemo mi to pakovati kako nam je volja, ali rezultat će uvijek biti isti. Nebitno je koga smo prozvali, NFSBiH ili Zrinjski/Sarajevo, bitno je da smo jasno i glasno prozvali i nadam se da znaju šta rade.ceze je napisao/la:Ja tu vidim da je prozvan NSBiH.
jovanmaksimovic je napisao/la:jel igdje imenom i prezimenom pise koje prozvan? moze biti prozvan i rudar i mladost i zvijezda... ocigledno je da su pojedine utakmice prosla dva prvenstva manipulisane sa strane (ne izmedju klubova)...
"Odgovornim za postojeće stanje smatramo rukovodioca odjela za suđenje Salema Prolića, kao i direktora sektora za takmičenje Elmira Pilava."
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
@virtual
govorim o klubovima, a ne pojedincima... nijedan klub nije prozvan...
FOR PAUL
FOR PAUL
Da li bi se ti (mi) osjećao prozvanim da neki klub da saopštenje u kojem piše da je titula iz 2012/13 izborena zakulisnim radnjama mimo terena?jovanmaksimovic je napisao/la:@virtual
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.