Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jul 2013, 23:49

Ja realno nisam ocekivao da Napoli i Fiorentina mogu povuci ove poteze. Dobar je uspjeh ovo, Juve i Milan igraju LP i bore se te opet tesko finansijski mogu povuci takav potez, dovedu igrace dobre ali bude natezanja oko cijene i uvijek gledaju da prodju sto jeftinije te se vecinom povuku iz tih ponuda preko 15- 20 mil...Steta sto Fiorentina nije otisla u LP, ove sezone ce im biti jos teze ali eto imaju dobrog trenera..

Uglavnom liga je profitirala, jos da pocnu malo sredjivat svi stadione i da prihvate te neke uvjete SKY-a i biti ce milina gledat utakmice 8-)

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 24 jul 2013, 23:54

ja ne kazem da Giaccherini ne vrijedi 8,,pa Roma je platila jednog Destra 16 miliona ili vi za Islu 18,,ne moze Jovetic nikako bit sad 20 jbg,,Inter je samo za Icardija dao 13,,pogledate sve te cijene i jasno vam je da Jovetic nema sanse da je ispod 25,,sad zamislite jos Higuain skoro '88 godiste a standardan u reprezentaciji Argentine :?
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 24 jul 2013, 23:56

@tuzlak1987

Ali Juventus je prije svega zadržao najjače igrače, još tome dodao Teveza, Llorentea i Ogbonnu. Dok su ovi prodali najjače igrača da bi doveli druge, velika je to razlika.

Za Higuaina je trenutno previše dati 40 miliona, e može on nakon slijedeće sezone vrijediti i 70 M, a može i 20 M, to je drugi dio priče, u ovom trenutku on ne vrijedi toliko.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 25 jul 2013, 00:11

Giaccherini je bio član šampionskog tima i to mu je podiglo cijenu za par miliona, nekad je ključna referenca i u kojem timu igraš i iz kojeg tima dolazi.

Sve stručnjaci, a ovdje rijeko ko ima pojma, bez uvrede. :D
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 jul 2013, 00:30

Andrej je napisao/la:
adointer je napisao/la:ma daj ti si zavidan ko niko,,Tevez ti dobar a Higuain nije,,po mom je Higuain=Cavani,,Mertens ti prosjek,Albiol,,daj ba bjezi
Pazi Cavani se vracao do centar terena ,trcao ko niko.. ovaj nece se pomrdnit :)
slika
However, as Higuaín's heatmap of his touches of the ball highlights, he was expected to be involved in the building of attacks during the past season with Real Madrid, the Argentine dropping deeper to receive the ball to aid in the recycling of possession, with a similar pattern emerging for Llorente during the 2011/12 season.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 25 jul 2013, 00:46

Padovan je napisao/la:@tuzlak1987

Ali Juventus je prije svega zadržao najjače igrače, još tome dodao Teveza, Llorentea i Ogbonnu. Dok su ovi prodali najjače igrača da bi doveli druge, velika je to razlika.

Za Higuaina je trenutno previše dati 40 miliona, e može on nakon slijedeće sezone vrijediti i 70 M, a može i 20 M, to je drugi dio priče, u ovom trenutku on ne vrijedi toliko.

Bravo za post posebno prvi dio :D

Da se nadovezem sad na ovo uzmimo prvi 7 ekipa iz prosle sezone,sad recimo da sva pojacanja u ovim kubovima budu promasaji tj ne pokazu nista i njih sad odstranimo iz ekipa i odstranimo igrace koji su otisli iz ovih ekipa tj oni koji su prodani da vidimo kakve su ekipe u odnosu na proslu sezonu

1.Juve prvak ekipa ostala ista Giacherni nije gubitak neki strasan
2.Milan ista ekipa od prosle sezone po kvalitetu odmah iza Juvea borba za titulu
3.Lazio osvajac kupa ista ekipa sigurno ulazak u LP mozda cak i borba za titulu
4.Fiorentina otisao Jovetic 20% slabija ekipa borba za LE
5.Roma Marquinhos otisao gubitak jest ali ne toliko strasan LE
6.Napoli Cavani,Campagnaro i Zuniga? otisli 50% slabiji od prosle sezone teska borba za LE
7.inter isto kao i Napoli
Zadnja izmjena: Yucca, dana/u 25 jul 2013, 00:48, ukupno mijenjano 1 put.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 25 jul 2013, 00:46

Preko 50% realizacija, a uvijek mu prigovaraju kako mu treba 10 sansi za jedan gol ... Pipita killer!
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 25 jul 2013, 00:59

L'Avvocato je napisao/la:Preko 50% realizacija, a uvijek mu prigovaraju kako mu treba 10 sansi za jedan gol ... Pipita killer!
Higuain je mašina .. barem je bio u Primeri, 197 nastupa, 107 golova :D

mana mu je što puca pod pritiskom, nije igrač za velike mečeve, da prelomi tekmu, barem se nije pokazao u Real Madridu .. ali generalno, odličan napadač, vidjeti ćemo kako će se snaći u Calciu
Yucca je napisao/la:3.Lazio osvajac kupa ista ekipa sigurno ulazak u LP mozda cak i borba za titulu
niko od bitnih igrača nije otišao, nadam se i da neće .. tu mislim na Hernanesa

došli su Lucas Biglia i Felipe Anderson kao zvučnija pojačanja, te neke prinove

Lucas Biglia je plaćen 6 milki, pazite, 6 milki .. ja vam garantujem da neće imati ništa lošiju sezonu od Strootmana koji je plaćen 18 milki ako se ne varam, možda čak Lucas Biglia bude i bolji, odličan igrač

traži se napadač, nadam se da ćemo kupiti nekog dobrog, valjao bi nam Matavz iz PSV-a, ili Matri, Quaglia, ali teško da će ih Juve dati nama, hoćete Luleta u zamjenu :mrgreen:

elem, vezni red je odličan: Lule, Candreva, Hernanes, Felipe Anderson, L.Biglia, Ledesma, Ederson, Onazi, Gonzalez .. s tim da Lule i Candreva mogu igrati ofanzivnije od lijevog i desnog krila, a Ederson i Felipe Anderson su po prirodi ofanzivni vezni igrači

tako da, nema zime za vezni red Lazija, samo da je kupiti napadača, neće Klose moći iznijeti čitavu sezonu :D

borba za LP je cilj, kakav Scudetto .. al' nikad se ne zna :mrgreen: iako bih volio da probamo osvojiti EL
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 25 jul 2013, 01:02

@ado vala i ti sad pretjerujes, pa sjecam se dobro koliko su Marottu tjerali zbog tog Bendtnera pa onda Anelke i da ne nabrajam dalje. Ko je branio te igrace, pa prvi sam pisao da je smijesno da jedna smlata kao Bendtner predvodi napad Juventusa medutim opet jedini koji ga je zestoko branio je bio @Pogba iz meni jos uvijek nepoznatog razloga, valjda mu ih zao sta li :mrgreen:

Sva poenta ove price je da je Higuain previse placen a da ima kvalitet to niko ne osporava, covjeku se nabija na nos to sto nerijetko fula neke 300%-tne kada se prelama utakmica i da kao takav ne moze da vrijedi nevjerovatnih 40 mil. ali kao sto kazes s obzirom na danasnje cijene...

edit: eto preduhitrio me pun optimizma navijac Lazia vezano za Higuaina :D
Zadnja izmjena: 10DelPiero, dana/u 25 jul 2013, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
Alessandro Del Piero !

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 jul 2013, 01:04

Slozit cu se to za Biglia-Strootman, na kraju sezone ce vjerovatno biti jedan od glavnih krivaca za neuspjeh Rome, da mu zaustavljaju auto i psuju Bozju majku :)
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 25 jul 2013, 01:11, ukupno mijenjano 1 put.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 25 jul 2013, 01:04

JTS@ ovo sam uporedio ekipe bez pojacanja koja su dosla i igraca koje su prodali da vidimo kakvo je stanje u tim ekipama u odnosu na proslu sezonu

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 25 jul 2013, 01:16

Po meni je Strootman puno bolji od Biglie, zbog toga je i tolika razlika u cijeni.

Gleda sam par puta Anderlecht protiv Dinama i Hajduka i stvarno se nesjecam da je on uopce igra...nije ostavio nikakav dojam na mene. Dolazi iz jedne prosjecne ekipe i 6 je godina stariji od Strootmana...ne znam...mislim da ce situacija na kraju sezone bit drugacija od te koju ti navodis. Na kraju krajeva Roma Strootmana moze prodata otprilike za istu svotu koju je dala PSV-u za njega, a mozda i zaradi koju milju s obzirom da Strootoman je vec par sezona trazena roba, ako zablista uopce se nebi cudio da dođe Mutd po njega za sezonu ili dvije i da para koliko su i arapi za Marquinhosa.

Ako Napoli dovede i Martineza za mene ce bit odma tik do Juventusa...jos jedan stoper i bit ce top ekipa.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 25 jul 2013, 01:25

stoji sve to, Strootman je mlađi, ima dosta potencijala, mogu ga prodati skupo ako se pokaže, itd

al' sad trenutno, mislim da neće pokazati više nego Lucas Biglia .. eh sad, mislim da je Lucasu upravu nedostajala jača ekipa, tj. ekipa iz vrha neke jake lige, a to jeste Lazio .. mislim da mu je ovo zenit karijere i da će tu pružiti najbolje što ima .. zbog toga kažem, kad se pokaže u šta ne sumnjam, svi će govoriti, kakav igrač za 6 milki

pogledajte Pjanića, umjesto da napreduje ove dvije sezone u Romi, on stagnira .. to je do Rome, imaju kao projekat, a projekat im je kao most Ponte Milvio, nikad neće biti završen
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 25 jul 2013, 01:32

Da, ali trebas uzet u obzir da Roma sad napokon ima pravog trenera, iako mi je Zemanovski nogomet simpatican mislim da je Garcia puno bolji trener od Zdeneka i Roma ce napokon nakon Spalettia imat trenera kojeg zasluzuje.

Najveca prednost kod Biglie ce bit to sto dolazi "bez" pritiska, placen je relativno malo, i ako kojim slucajem flopa nece bit tolika steta, a na ruku mu ide sto ulazi u prave godine za jednog veznjaka.

Mogla bi bit ovo fantasticna sezona serie A. Juve se izdvaja kao najjaci ali svi drugi vrebaju iz sjene :D a i ima vremena jos da se i drugi pojacaju pa da sve to skupa izgleda jos bolje.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 jul 2013, 01:52

Yucca je napisao/la:6.Napoli Cavani,Campagnaro i Zuniga? otisli 50% slabiji od prosle sezone teska borba za LE
Zašto Inter isto kao i Napoli?Pa nije niti jedan jedan igrač važan otišao da bi bili 50 posto slabiji.Jedino ako si mislio ovo "borba za EL"...

Ima još do početka prvenstva i nema sad nekog velikog smisla komentirat tko će kakav bit jer traje i prijelazni rok i dosta ekipa nije ni približno definiralo roster,ali za sada ako nešto uopće mogu prognozirat,prognoziram i uvjeren sam da će Napoli flopnut.I to jako.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 25 jul 2013, 02:07

SiamoNoi je napisao/la:
Yucca je napisao/la:6.Napoli Cavani,Campagnaro i Zuniga? otisli 50% slabiji od prosle sezone teska borba za LE
Zašto Inter isto kao i Napoli?Pa nije niti jedan jedan igrač važan otišao da bi bili 50 posto slabiji.Jedino ako si mislio ovo "borba za EL"...

Ima još do početka prvenstva i nema sad nekog velikog smisla komentirat tko će kakav bit jer traje i prijelazni rok i dosta ekipa nije ni približno definiralo roster,ali za sada ako nešto uopće mogu prognozirat,prognoziram i uvjeren sam da će Napoli flopnut.I to jako.

Da na borbu za LE ovo misli bez pojacanja znaci na ekipu iz prosle sezone

Slazem se za Napoli
Benitez ce to sve skrsiti ono momacki

Edit: kaze Benitez prave projekat na 3-4 godine medutim problem Napolia je sto nije veliki klub i svi ovi igraci ako se kojim slucajem desi da slijedece godine ne izbore LP bice to pravi igracki egzodus iz Napolia

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 25 jul 2013, 03:28

Čuj Benitez :lol:
Allegri je gospodin!

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 25 jul 2013, 03:38

Mnogi bi mogli pojest goFno kako sezona bude odmicala, kad' je Benitez u pitanju. ;)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 jul 2013, 07:04

BegAx je napisao/la:Mnogi bi mogli pojest goFno kako sezona bude odmicala, kad' je Benitez u pitanju. ;)
Vidim kultura na nivou

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 jul 2013, 08:49

Pa dobro zadnjih 9 godina njije uzeo niti jednom ligasko takmicenje. On je vise covjek za kupove.. :)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.