FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

HeliosIzDomzala
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la HeliosIzDomzala » 23 jul 2024, 12:12

nebeskasila je napisao/la:
23 jul 2024, 02:41
HeliosIzDomzala je napisao/la:
22 jul 2024, 23:21
Beledija je napisao/la:
22 jul 2024, 13:14
Ako je suditi po komentarima Jedinstvo Bihać i Bratstvo Gračanica najavljuju napad na promociju u viši rang. Uz Stupčanicu, Čelik,Goražde,Budućnost Zvijezdu pa i nas pola lige preferira na trofej a nebi trebalo zaboraviti ni Travnik i Tomislav. Sve u svemu čeka nas zanimljiva polu sezona. Polusezona....jer sa petnaestim kolom dvije trećine nabrojanih neće konkurisati za vrh.
Što se tiče TC- a volio bih da protutnja ligom, a još više bih volio da se klub potpuno stabilizira a da uđe kad bez problema bude u stanju ostvarivati značajne rezultate.
Od seljenja svake godine ili gole borbe za opstankom niko nema koristi a ujedno to je najskuplja opcija.
Nadam se nekoj pripremnoj utakmici, da se vidi kako to trenurno izgleda
Gdje nađe Jedinstvo? Oni se zadnjih 7 godina bore i izbore za opstanak u ovom rangu. Dok Bratstvo igracki i s parama sigurno mogu na prvo mjesto, ali samo kad su izbori napucaju raju i onda na kraju prodaju par tekmi, i tako u krug. Nece oni gore sigurno.
Nece Jedinstvo, to mozete citati po fb da komentarisu neko tamo bezveze, uprava nije rekla da ce biti borba za prvo mjesto. Puno stvari treba rijesiti pa tek onda misliti o tome.
A to sto kazes zadnjih 7 godina da se borimo za prvo mjesto, nije istina. Nadji mi negdje gdje si procitao da je Uprava kluba rekla da idu na prvo mjesto. To sto mi navijaci pricamo su gluposti.
Nismo se razumjeli. Ja sam napisao da se borite/izborite za opstanak. Ne za prvo mjesto.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 23 jul 2024, 14:39

Svoj komentar o prvaku lige koja tek treba da krene za nepun mjesec iznio sam čitajući želje pojedinih forumaša pomenutih klubova odnosno postignutih rezultata prošle sezone. Zato sam spomenuo da će se na kraju polusezone izdvojiti dvije možda i tri ekipe. U većini liga pa i onih najjačih, naj ozbiljniji kandidati za ispadanje su oni koji tek uđu pa makar se radilo i o povratnicima( Sloboda/Radnik) i zato sam ranije napisao da bi više volio totalnu stabalizaciju u TC- u nego expresan povratak i ponovo aut.
Cijenim to što Balja ne iznosi info dok nisu realizovane jer preuranjene info znaju biti netačne. Valja sutra u Lukavac po prve utiske.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 23 jul 2024, 14:51

Beledija je napisao/la:
23 jul 2024, 14:39
Svoj komentar o prvaku lige koja tek treba da krene za nepun mjesec iznio sam čitajući želje pojedinih forumaša pomenutih klubova odnosno postignutih rezultata prošle sezone. Zato sam spomenuo da će se na kraju polusezone izdvojiti dvije možda i tri ekipe. U većini liga pa i onih najjačih, naj ozbiljniji kandidati za ispadanje su oni koji tek uđu pa makar se radilo i o povratnicima( Sloboda/Radnik) i zato sam ranije napisao da bi više volio totalnu stabalizaciju u TC- u nego expresan povratak i ponovo aut.
Cijenim to što Balja ne iznosi info dok nisu realizovane jer preuranjene info znaju biti netačne. Valja sutra u Lukavac po prve utiske.
Upravo tako, posle sutrasnje utakmice i sa Zeljom na grbavici 27-mog, mozemo donositi neke zakljucke i utiske. Ima tu jos par momaka na probi koje trebamo vidjeti na djelu.
Elvir Baljic

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 24 jul 2024, 20:12

Odlicna utakmica, sa sa dva razlicita poluvremena. Prvo poluvrijeme, dok je igrala prva postava odlicno odigrano. Lukavac bez prilike, bez ozbiljnog suta. Jednostavno nam nisu mogli parirati, vise nego zadovoljan prvim poluvremenom. Drugo poluvrijeme, brojne izmjene, ulazak mladih i neiskusnih igraca je pokazalo da na njih ne mozemo ozbiljno racunati i da na roster iz prvog poluvremena treba dovesti 3-4 igraca. Nebih imena izdvajao, hvalio ili kudio, prva utakmica ima vremena za napredak.
Elvir Baljic

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 24 jul 2024, 20:14

TuzlaCityfighter je napisao/la:
24 jul 2024, 20:12
Odlicna utakmica, sa sa dva razlicita poluvremena. Prvo poluvrijeme, dok je igrala prva postava odlicno odigrano. Lukavac bez prilike, bez ozbiljnog suta. Jednostavno nam nisu mogli parirati, vise nego zadovoljan prvim poluvremenom. Drugo poluvrijeme, brojne izmjene, ulazak mladih i neiskusnih igraca je pokazalo da na njih ne mozemo ozbiljno racunati i da na roster iz prvog poluvremena treba dovesti 3-4 igraca. Nebih imena izdvajao, hvalio ili kudio, prva utakmica ima vremena za napredak.
Kakav je Durmis :D brat moj lijepo :thumbup:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 24 jul 2024, 21:02

prisonbreak je napisao/la:
24 jul 2024, 20:14
Kakav je Durmis :D brat moj lijepo :thumbup:
Kad si vec pitao da odgovorim. Dobar, igrao prvo poluvrijeme, zna momak igrati lopte.😉
Elvir Baljic

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 24 jul 2024, 21:09

Otprilike se slažem sa rečenim uz par detalja.Tim iz prvog poluvremena-prvih jedanaest jeste dominirao ali treba ga ipak pojačati sa 5-6 igrača od kojih neće svi biti prvotimci već neki i dobre rezerve -treba imati širinu rostera.Igrači iz drugog poluvremena su ostavili grozan utisak i tu je vrlo malo materijala za optimizam.Moram da primijetim da je Devedžić jako loše odigrao.Oba gola smo primili iz prekida, tj kornera na prvoj stativi tj na petercu gdje je njegovo mjesto i gdje on nije pokrivao ni igrača ni prostor.Jako loše se kreće,veoma sporo odigrava i nesiguran je.Da li je to posljedica nespremnosti,loše kondicije ili forme ili je zaboravio igrati fudbal u prošlom klubu vidjećemo.Nadam se da će u budućnosti pružati mnogo bolje igre kada bude spremniji.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 24 jul 2024, 21:33

Na žalost moju nisam gledao utakmicu pa tako moram čekati vjerovatno treće kolo osim ako ne bude kakva pripremna na Barama.Malo brinu komentari da niko nije zadovoljio u drugom poluvremenu. Vjerujem da će Devedžić doći do forme na vrijeme.Šta je sa Dilaverom, jel još tu.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 24 jul 2024, 21:42

CityCity je napisao/la:
24 jul 2024, 21:09
Otprilike se slažem sa rečenim uz par detalja.Tim iz prvog poluvremena-prvih jedanaest jeste dominirao ali treba ga ipak pojačati sa 5-6 igrača od kojih neće svi biti prvotimci već neki i dobre rezerve -treba imati širinu rostera.Igrači iz drugog poluvremena su ostavili grozan utisak i tu je vrlo malo materijala za optimizam.Moram da primijetim da je Devedžić jako loše odigrao.Oba gola smo primili iz prekida, tj kornera na prvoj stativi tj na petercu gdje je njegovo mjesto i gdje on nije pokrivao ni igrača ni prostor.Jako loše se kreće,veoma sporo odigrava i nesiguran je.Da li je to posljedica nespremnosti,loše kondicije ili forme ili je zaboravio igrati fudbal u prošlom klubu vidjećemo.Nadam se da će u budućnosti pružati mnogo bolje igre kada bude spremniji.
Maksuz nisam htio nikog imenom spominjati, zato sto je prva utakmica. Pogotovo sto je drugo poluvrijeme igrala ona postava, nebi ondje ni Sergio Ramos ostavio dobar utisak sa onakvom postavom i "omladincima" Opet kazem prva utakmica, sacekacemo jos malo.
Elvir Baljic

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 24 jul 2024, 21:50

Danas nismo vidjeli na čemu smo sa golmanima,U prvom dijelu Fejzić nije imao gotovo nikakvog posla,a u drugom su igrali mladići koji još moraju da se dokazuju i nisu zasad rješenje.

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 24 jul 2024, 21:51

Ne može vam ni Radnički biti neko mjerilo, bekovi su bili stoperi, napadač je bio desni bek, ostatak ekipe mix prvotimaca i rezervi. Sve je ovo isprobavanje, uigravanje i daleko od realnosti.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 24 jul 2024, 21:56

Beledija je napisao/la:
24 jul 2024, 21:33
Na žalost moju nisam gledao utakmicu pa tako moram čekati vjerovatno treće kolo osim ako ne bude kakva pripremna na Barama.Malo brinu komentari da niko nije zadovoljio u drugom poluvremenu. Vjerujem da će Devedžić doći do forme na vrijeme.Šta je sa Dilaverom, jel još tu.
Dino Suljić (napadač),je danas igrao napadača u prvom poluvremenu poprilično dobro.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 25 jul 2024, 08:15

Raduje dobra igra. Ovom timu vjerovatno će trebati dva- tri rutinera, iskusnih i ne prestarih i istrošenih( Sušić/ Ordagić) igrača.Željo je sledeći i pravi test.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 25 jul 2024, 16:38

slika

slika

slika
Nekad prije desetak godina. Kada smo tek pocinjali, teren i tribine tek uradjeni. Cak na ovim slikama nema svlacionice i zgrade iza gola, nije bila bila u planu da se radi.
Elvir Baljic

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 25 jul 2024, 20:09

Dolaze dva tri pojacanja u narednih par dana.
Elvir Baljic

Tc955
Kontakt:

Post Postao/la Tc955 » 25 jul 2024, 20:21

25 jul 2024, 20:09
Da li su provjereni igraci i imaju li kvaliteta da ispune cilj uprave ?

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 25 jul 2024, 20:25

Tc955 je napisao/la:
25 jul 2024, 20:21
Da li su provjereni igraci i imaju li kvaliteta da ispune cilj uprave ?
Nisam pametan, jedan igrao PL BiH do juce, igrao odlicno, zadnju sezonu malo losiji, ova dva isto tako. Iskusni, sad nek bude zvanicno pa diskutujemo.
Elvir Baljic

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 25 jul 2024, 20:34

Dobra vijest.Znaci da se ipak ozbiljnije radi i da je pripremna utakmica imala smisla.Uz igrače koji su jucer igrali prvo poluvrijeme i nekoliko pogođenih pojačanja mogla bi se sklopiti fina ekipa.Raduje me pozitivan angažman.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 25 jul 2024, 20:53

CityCity je napisao/la:
25 jul 2024, 20:34
Dobra vijest.Znaci da se ipak ozbiljnije radi i da je pripremna utakmica imala smisla.Uz igrače koji su jucer igrali prvo poluvrijeme i nekoliko pogođenih pojačanja mogla bi se sklopiti fina ekipa.Raduje me pozitivan angažman.
Moje misljenje je isto da nam treba dva-tri igraca, iskusna, koji trebaju ovu mladi ekipu da povedu nazad u PL BiH.
Elvir Baljic

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 26 jul 2024, 17:44

Ako je tačno da dolaze secerovic i halilovic mislim da je halilovic dobar izbor ako je zdrav,a secerovic vjerovatno promašaj ako gledamo prošla vremena.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.