Postao/la L' Imperator » 12 okt 2012, 18:47
Hafizović očekuje da napadači konačno budu efikasni
Rudar je u Bugojnu pretrpio treći uzastopni poraz i došao u opasnu zonu ispadanja, što je, nema dvojbe, najveće iznenađenje prvoligaškog natjecanja. Sigurno ni najveći pesimisti nisu mogli zamisliti da će "zeleno-crni" doći u ovako tešku situaciju, kojoj su,prije svega, kumovali brojni promašaji i sterilnost napadača koji u zadnje četiri utakmice nisu zatresli protivničku mrežu
Sve je krenulo naopako od utakmice protiv Viteza u kojoj su u prvih 45.minuta napadači Rudara četiri puta pogodili stativu, dok je udarac Gafurovića iz penala odbranio golman Živković, što je uistinu pravi raritet.
I u Bugojnu su "zeleno-crni" imali kolosalne šanse (Murić u 1. i Kobilica u 10. minuti,op.a), ali mreža golmana Kulašina ostala je netaknuta.
-Skoro pet decenija sam u nogometu i ne pamtim da je jedna ekipa imala ovoliko peha i promašaja.Ne mogu igračima prigovoriti na htjenju i zalaganju, radu na treninzima, ali jednostavno ne ide, pa ne ide. Mislim da je krajnje vrijeme da prekinemo crnu seriju.Valjda će moji napadači konačno proraditi i dati koji gol.Dosta je posta, kaže rezignirani trener Rudara Kemal Hafizović,koji očekuje da će već protiv Krajine biti bolje i doći do toliko željene pobjede.
Pored neefikasnosti, koja je zabrinjavajuća, trenera Hafizovića brinu i ozljede igrača, prije svega, štopera Admira Kubata, koji povredu "vuče" još od proljetnog gostovanja u Bihaću, te njegovog zamjenika Adisa Goralije i mladog Josipa Tomića, koji su van stroja.Srećom, moći će računati na iskusne i prekaljene igrače, kapitena Zlatana Gafurovića i Samira Duru, koji su odradili kaznu zbog tri javne opomene i njihov povratak predstavlja veliko ohrabrenje u dvoboja sa neugodnom Krajinom koji za "zeleno-crne" znači biti ili ne biti !
#samoRudar #zauvijek