Clutch je napisao/la:

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Clutch je napisao/la:
Ne znam da li mi gledamo isti sport, ali oba ta igrača su pokazala više od Ingrama i D'Angela. Tako da si potpuno promašio poentu posta.Epidaurus je napisao/la:Dobro da su draftali njegove zelje imali bi Okafora i Hielda u timu tako da ne treba se bas obazirat toliko na te postove.
Buddy Hield je 93. godiste, Brandon Ingram je 97. godiste. Znaci 4 godine razlike izmedju njih dvojice. Brandon jos ni 20 godina nema i sinoc je bio dominantan, radio sta pozeli na terenu dok je Buddy jedva prosjecnu tekmu odigrao. Ja bih rekao da se to i ne moze poredit bas jer 4 godine razlike je OGROMNA stvar. Uostalom Brandon je imao odlican zavrsetak sezone cim se fizicki malo privikao na NBA kosarku posto je dosao sa tijelom koje je nedovoljno za ABA ligu i pokazao vise potencijala nego sto ce Hield ikad u zivotu prikazat.kokuz je napisao/la:
Ne znam da li mi gledamo isti sport, ali oba ta igrača su pokazala više od Ingrama i D'Angela. Tako da si potpuno promašio poentu posta.
Tome dovoljno govore i izbori u All Rookie 1st team obojice, a gdje su i D'Angelo i Ingram u drugoj.
Sad drugo je što se Okafor zaklao u ekipi lošoj po njega, pa su ga i povrede dočekale, te što ti i više nego gotiviš D'Angela.
Buddy radi odličan posao u SAC-u i bit će zanimljivo ga gledati u ovoj sezoni. Ne kažem da će biti bolji igrač od Ingrama, ali daleko od toga da je loš igrač, kako si ti imao namjeru ismijati ih.
Što se tiče Balla, jeste rano suditi nakon jedne utakmice, ali ja jednostavno ne pušim foru o njemu upravo zbog prevelikog hypea i njegovog starog. Prevelik pritisak se stavlja na njega, a on to vidi se ne može podnijeti. Plus fizički nije spreman i jednostavno je bilo boljih igrača od njeg. Kraj priče.
Ja bih bio najsretniji da me razuvjeri, jer bi imali sljedeće godine rješenu poziciju plejmejkera, a ovako izgleda da će nam to biti prazno mjesto, ako taj neki superstar ne bude na pozicija pleja. ()
Razlika je sto su to mladi igraci s velikim potencijalom koji se trebaju razvit, dok ekipe koje kasno pikaju, gledaju obicno da uzmu igraca koji je sto vise spreman za nba, i koji im moze odma pomoc u nekoj roli, to ti je razlika.NEZALAGANJE je napisao/la:
Sad ce @epi vjerovatno reci kako sam previse kriticki raspolozen kad pisem o pikovima jednih,a sasvim drugo kad pisem o pikovima SA,ali prije nego mu dam sansu za to,preduhitricu ga i napisati slijedece...Pikovi o kojima pisem su LUTRIJSKI pikovi i od njih se ocekuje da odmah pokazu odredjeni kvalitet,zato sto je data fransiza imala jako losu sezonu da bi dosla do njih.Od njihovog kvaliteta i brzine razvoja zavisi i uspon fransize,tako da se nema previse vremena cekati da oni udju u konstantnu i efektivnu produkciju.Kvalitet koji bi opravdao njihovu visoku poziciju na draftu,pa i sav hype,mora isplivati cim prije.S druge strane,pikovi SA i svih drugih ekipa izvan lutrije su igraci koji ce to ili postati ili nece.Trece opcije nema.Oni nemaju prevelik pritisak,jer uspjeh franzise ne zavisi od njih u 90% slucajeva.
Naravno,treba sacekati i opet kazem da SL nije nikakvo mjerilo,ali u narednim utakmicama mora istaci barem nesto od onoga s cim je usao u nju.Gledao si sinoc tekmu i sam.Magic nije bio bas najzadovoljniji vidjenim.Epidaurus je napisao/la:I na UCLAu je u pripremnim utakmicama bio prilicno los, a onda kad je kliknuo s timom i tim prihvatio njegov stil igre desila se rapsodija. Odigrao lose, vidjet cemo kako ce odigrati veceras i ostatak SLa pa onda se moze nekakav zakljucak izvuc (mada pitanje je kakav taj zakljucak na osnovu SLa moze bit).
I da, Lonzo kao i svaki lutrijski prospekt Lakersa ima ogroman pritisak jer se radi o Lakersima i Los Angelesu. Za druge ekipe to pravilo da lutrijski prospekti nemaju toliki pritisak mozda i vazi al za Lakerse definitivno ne.
Ne izlaze, prvih 5 pa i dalje su obicno momci nakon 1 godine na college, momci s potencijalom ali nisu odma spremni za NBA (neki i jesu), treba ih razvit. Ovi kasni su momci koji su manje-vise izgradjeni kao igraci, dosta ih i bude po 2-3-4 godine na collegu kad su birani, nesto poput Sam Dekkera itd. To biraju ekipe kojim treba cista rola i instant pomoc, koji ne gledaju da grade ekipu oko njeg niti da puno cekaju njegov razvoj.NEZALAGANJE je napisao/la:Naravno,treba sacekati i opet kazem da SL nije nikakvo mjerilo,ali u narednim utakmicama mora istaci barem nesto od onoga s cim je usao u nju.Gledao si sinoc tekmu i sam.Magic nije bio bas najzadovoljniji vidjenim.Epidaurus je napisao/la:I na UCLAu je u pripremnim utakmicama bio prilicno los, a onda kad je kliknuo s timom i tim prihvatio njegov stil igre desila se rapsodija. Odigrao lose, vidjet cemo kako ce odigrati veceras i ostatak SLa pa onda se moze nekakav zakljucak izvuc (mada pitanje je kakav taj zakljucak na osnovu SLa moze bit).
I da, Lonzo kao i svaki lutrijski prospekt Lakersa ima ogroman pritisak jer se radi o Lakersima i Los Angelesu. Za druge ekipe to pravilo da lutrijski prospekti nemaju toliki pritisak mozda i vazi al za Lakerse definitivno ne.
@alem To nije pravilo,prvenstveno jer skoro da vise i na izlaze na draft igraci koji su spremni odmah pomoci.Poslije lutrije,koja je i sama postala ogromna kocka bas zbog nespremnosti igraca za produkciju odmah, je cisti lov u mutnom.Ma koliko ti prepoznao talenta nakon 14.pika,moras imati ekipu sa dobrim veteranima,dobrog trenera,te strasan razvojni staff kao i volju igraca da bi nesto dobio.
Air Balllumani je napisao/la:Ball zvani shuter![]()
![]()
rio_Ferdy88 je napisao/la:Air Balllumani je napisao/la:Ball zvani shuter![]()
![]()
Epidaurus je napisao/la:Pazi da te i Lonzo ne osramoti, zafalice ti smajlija onda bojim se shutercino
Imam osjećaj da će ga ovaj nadimak često pratiti kroz karijerurio_Ferdy88 je napisao/la:Air Balllumani je napisao/la:Ball zvani shuter![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.