FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ne bi, jer ne moze zabiti golove kao Ahmetovicev Slobodi, Zelji, Metalegeu, jer nema takve predispozicije i takvu sposobnost da se ogradi u prostoru. Zicera za Ahmetovica gotova da i nema, mora se konstantno vracati po loptu, svaki aut se izvlaci i lopta ide njemu. Ovo je vrhunac u takvoj situaciji. Nama je potrebna IGRA, koja se popravila dolaskom Cale ali mora biti jos puno bolje, pa ce i Ahmet trpati.DenchiNL je napisao/la:pa nije baš, recimo prošlu je imao fin broj golova na kontu, tu negdje s našim prvim špicem sadaMCMXLVI je napisao/la: Bekic, Napadac a i dalje bez gola, forma i igra mu je za qurac od pocetka sezone moze se i reci od dolaska u klub.
inače da se on forsira kao Ahmetović vjerujem da bi tu negdje bio i s golovima....tj. treba nam pravi špic, golgeter, finišer....kao onaj što ga otjerasmo, npr.
ko je u formu ušo a na klupi niko živ....

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ja ne znam u kakvim ste vi tripovima da je Sarajevo nekad igralo dobar europski fudbal.
Moj stari koji nije navijački obojen što se tiče nekog kluba u BiH dok je gledao utakmice Sarajeva, i dok su tu bili toliko hvaljeni Stojčev i Cimi, je govorio da je to veoma loše.
Realno ova igra je u "pet deka" sa igrom koju smo imali prije 2 godine.
Nek vam ne bude mrsko da pogledate koju utakmicu, ima na jutubu dosta vidio sam, to je bila igra u kojoj mi zbog kvaliteta pojedinaca tipa Benko, Stojčev realiziramo one 2-3 prilike koje stvorimo. A da smo nekad imali tika-taku il nešto slično, nismo.
Izuzetak je par utakmica, recimo protiv Širokog na Koševu u oproštaju Stojčeva, i možda onih slabijih protivnika gdje su ljudi igrali sa 11 igrača u svom 16-ercu pa se i stvarao konkretan pritisak.
Ovako sve dok mi pobjeđujemo dobro je. Za nadati se da ćemo uspjeti afirmisati barem 3-4 igrača za prvi tim u budućnosti iz akademije. Za sada nemamo ništa. Marko je doveden iz Leotara sa iskustvom igranja PL, dok Kadušić tu popunjava samo broj očito, vječito je rezerva Hodžiću..
Moj stari koji nije navijački obojen što se tiče nekog kluba u BiH dok je gledao utakmice Sarajeva, i dok su tu bili toliko hvaljeni Stojčev i Cimi, je govorio da je to veoma loše.
Nek vam ne bude mrsko da pogledate koju utakmicu, ima na jutubu dosta vidio sam, to je bila igra u kojoj mi zbog kvaliteta pojedinaca tipa Benko, Stojčev realiziramo one 2-3 prilike koje stvorimo. A da smo nekad imali tika-taku il nešto slično, nismo.
Izuzetak je par utakmica, recimo protiv Širokog na Koševu u oproštaju Stojčeva, i možda onih slabijih protivnika gdje su ljudi igrali sa 11 igrača u svom 16-ercu pa se i stvarao konkretan pritisak.
Ovako sve dok mi pobjeđujemo dobro je. Za nadati se da ćemo uspjeti afirmisati barem 3-4 igrača za prvi tim u budućnosti iz akademije. Za sada nemamo ništa. Marko je doveden iz Leotara sa iskustvom igranja PL, dok Kadušić tu popunjava samo broj očito, vječito je rezerva Hodžiću..
Nama i treba jedan individualac u vezi, po mogucnosti i bolji od Stojceva, sa odlicnim zavrsnim pasom a koji ima afinitet i prema postizanju golova.haris004 je napisao/la:Ja ne znam u kakvim ste vi tripovima da je Sarajevo nekad igralo dobar europski fudbal.

Sta se imam tjesiti druze, ovo su samo statistike i cinjenice ako neko pita sebe zasto smo odigrali tako loseMartinSco je napisao/la:
![]()
Tješio sam se i ja tako do prije mjesec dana... Sve govorio sam sebi, sad ce, proigrace, loš dan, nemaju srece, nece lopta, povrijedjen ovaj, povrijedjen onaj, e sad ce Said, sad ce Dulja, od iduceg kola ce, evo ga novi trener, to je to, sad razvaljujemo....... i tako iz sedmice u sedmicu, evo vec godina prodje druže moj.. Ne moze se više.. Ne može pod kožu.. Ovo danas je manje vazno, pobjedili su.. ali generalno gledajuci, BRUKA I SRAMOTA!!!
Sta nam papci uradiše od kluba.. Da nam Gracanica i Gradiška mjera budu...

"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Igrali smo odlicno na pocetku sampionske sezone, pregazili svakog protivnika igrom,ali lopta nije htjela u gol. Kasnije smo pali zbog umora od Evropa, i sa Kodrom smo imali neke dobre tekme, ali ne kao na pocetku sezone. A dolaskom Benke i Alispahica, smo izgubili hemiju u ekipi i igru, i tada se islo na individualni kvalitet.haris004 je napisao/la:Ja ne znam u kakvim ste vi tripovima da je Sarajevo nekad igralo dobar europski fudbal.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
da bi bila igra, moraš sastav/formaciju postaviti tako da si u prednostiSabinho je napisao/la: Ne bi, jer ne moze zabiti golove kao Ahmetovicev Slobodi, Zelji, Metalegeu, jer nema takve predispozicije i takvu sposobnost da se ogradi u prostoru. Zicera za Ahmetovica gotova da i nema, mora se konstantno vracati po loptu, svaki aut se izvlaci i lopta ide njemu. Ovo je vrhunac u takvoj situaciji. Nama je potrebna IGRA, koja se popravila dolaskom Cale ali mora biti jos puno bolje, pa ce i Ahmet trpati.Benko je u slicnoj situaciji u Olimpiji, izbrojao sam da je u ovih sest utakmica imao samo 5 zicera, nesto slabija realizacija i jedan gol na kontu, prva je izmjena svaku tekmu. Olimpija igra dobro, ali se svaki put onaj camugic i Kirm nadju u prilici, to Leonu ne odgovara i automatski nema golova.
trenutno Ahmetović ide sam na 2 stopera, što je pogrešno....naša krila trebaju raditi više na odvlačenju igrača, tj. kreiranju prijetnje ulaženjem u 16erac....trkom,driblingom, duplanjem po strani, ove što imamo to ne znaju, stoga bi ja odustao od toga jer takva krila koja to znaju već igraju vani....
pa i oni koji znaju imaju problem to izvesti na****** od terena,......
previše odugovlačimo s loptom i posjedom i ne pravimo direktnu opasnost kad imamo loptu....mi "nosimo loptu" tj. igrač s loptom pravi trk do njihovog 16erca a u biti to treba ići u 2-3 dodavanja...jedno 200% brža igra....brzina je nešto što stoperi(naročito prosječni) mrze i tada se griješi, tada odbrane griješe, golmani, pa i sudije....zato se to forsira svugdje na svijetu....panika majka....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ja sam misljenja da bi pomjeranje Duljevica na "desetku" znacajno poboljsalo nasu igru, naravno Cetkovic ostaje u prvih 11 kao centralni vezni, u paru sa Rustemovicem ili Saricem. Tako do zime pa dovesti 2 ciljana, 100% kvalitetna i ZDRAVA igraca koji ce davati ton igri. Vise bi se paznje obracalo na Dulju, ostajalo bi vise prostora i krilima i Ahmetu. To je neko moje TRENUTNO rjesenje za ovo o cemu pricamo.DenchiNL je napisao/la:da bi bila igra, moraš sastav/formaciju postaviti tako da si u prednostiSabinho je napisao/la: Ne bi, jer ne moze zabiti golove kao Ahmetovicev Slobodi, Zelji, Metalegeu, jer nema takve predispozicije i takvu sposobnost da se ogradi u prostoru. Zicera za Ahmetovica gotova da i nema, mora se konstantno vracati po loptu, svaki aut se izvlaci i lopta ide njemu. Ovo je vrhunac u takvoj situaciji. Nama je potrebna IGRA, koja se popravila dolaskom Cale ali mora biti jos puno bolje, pa ce i Ahmet trpati.Benko je u slicnoj situaciji u Olimpiji, izbrojao sam da je u ovih sest utakmica imao samo 5 zicera, nesto slabija realizacija i jedan gol na kontu, prva je izmjena svaku tekmu. Olimpija igra dobro, ali se svaki put onaj camugic i Kirm nadju u prilici, to Leonu ne odgovara i automatski nema golova.
trenutno Ahmetović ide sam na 2 stopera, što je pogrešno....naša krila trebaju raditi više na odvlačenju igrača, tj. kreiranju prijetnje ulaženjem u 16erac....trkom,driblingom, duplanjem po strani, ove što imamo to ne znaju, stoga bi ja odustao od toga jer takva krila koja to znaju već igraju vani....
previše odugovlačimo s loptom i posjedom i ne pravimo direktnu opasnost kad imamo loptu....mi "nosimo loptu" tj. igrač s loptom pravi trk do njihovog 16erca a u biti to treba ići u 2-3 dodavanja...jedno 200% brža igra....brzina je nešto što stoperi(naročito prosječni) mrze i tada se griješi, tada odbrane griješe, golmani, pa i sudije....zato se to forsira svugdje na svijetu....panika majka....

- Osttribine
- Kontakt:
Ma problem je taj sto smo i mi navijaci nestrpljivi, i danas je od pojedinaca bilo ruznih povika prema Kadusicu, istina je da je danas bio los, ali imao je nekoliko dobrih utakmica. U ovom periodu kako lose igramo, moje misljenje je da je rano za Hadzica, jer ce vjerovatno nakon par losih poteza "zaraditi" neke ruzne povike, psovke od pojedinaca.aleksandar_veliki je napisao/la:Takve su godine. On je sad mladji junior, a igra uglavnom protiv starijih juniora. Medjutim, ne moze ni to biti opravdanje ali mislim da nasi klubovi i Sarajevo moraju vise rizikovati s tim mladim igracima. On je po meni trebao imati vec desetak utakmica za prvi tim, da osjeti to, treniranje obavezno sa prvim timom radi svega, nekog iskustva, misicne mase, boljih treninga.Osttribine je napisao/la:U subotu sam gledao derbi nasih juniora protiv Zelje, Hadzic jedno veliko nista pokazao kao i ostali nasi juniori. U kadetima je razvaljivao istina, gledao sam ga i tu u jednoj utakmici doduse, fkt je bio superioran u odnosu na vrsnjake, sad vec u juniorima izgleda da to nije to, a pogotovu ga ne vidim u ovom trenutku u prvom timu. Istina je da nemamo ni prvi tim da valja, niti klupu, a Bgm i juniori su upitni. Neka nam je sa srecom u rjesavanju igrackog kadra, fkt kod nas ima igraca koji nisu ni za PLBiH, a ne za Sarajevo.PitarBordo je napisao/la:Gdje su danas juniori? Barem bolan na klupi? O čemu pričamo mi ovdje. Danas su mogli hladno istrčati (kao prošle sezone protiv Slavije) i odigrati barem na ovom nivou. Koju čunu mi pričamo o akademiji, zašto danas nije bio taj Hadžić o kojem englezi i holanđani pišu a kod nas ni protiv niželigaša nema šanse? Smiješno.
- robertkosar
- Kontakt:
Imam ja postovanja prema Cali prijatelju nemoj da brines. Nisam mislio nasta ti mislis nego da se vrati da ne dobije kakvu bolest sa ovim dzuturumima i beskicmenjacima. Hehe a opcina namjerno govorim rugam se komsijama. moj Pasicu kad sam se ja nervirao po kosevu sa Demira,Grudae, Fejzica,Dupovca, Luburom bracim Simic al ipak su bili klasa za ove jajre od igraca,
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Dobro je pa nam ti ne krojiš ekipu.DenchiNL je napisao/la:pa nije baš, recimo prošlu je imao fin broj golova na kontu, tu negdje s našim prvim špicem sadaMCMXLVI je napisao/la: Bekic, Napadac a i dalje bez gola, forma i igra mu je za qurac od pocetka sezone moze se i reci od dolaska u klub.
inače da se on forsira kao Ahmetović vjerujem da bi tu negdje bio i s golovima....tj. treba nam pravi špic, golgeter, finišer....kao onaj što ga otjerasmo, npr.
ko je u formu ušo a na klupi niko živ....
Vidite ljudi, uvijek ima gore...
Ja stvarno ne vidim zašto se Bekićeve minute ne bi dale Hadžiću. 10-20 minuta svako drugo kolo da malo osjeti seniorski fudbal.
Ovo danas je otprilike 5 puta bolje nego ono protiv Gračanice.MartinSco je napisao/la:MCMXLVI je napisao/la:
Eto to je to, rutinska pobjeda nase druge ekipe i nista vise.
Gledao sam Zrinjski danas protiv mrtvog Veleze odigrali slicno kao i mi, uz dva gola iz prekida. Kmeljo trenutno igra i muce se protiv jednog Gorazda. Samo opusteno raja, nema potrebe pljuvati.![]()
Tješio sam se i ja tako do prije mjesec dana... Sve govorio sam sebi, sad ce, proigrace, loš dan, nemaju srece, nece lopta, povrijedjen ovaj, povrijedjen onaj, e sad ce Said, sad ce Dulja, od iduceg kola ce, evo ga novi trener, to je to, sad razvaljujemo....... i tako iz sedmice u sedmicu, evo vec godina prodje druže moj.. Ne moze se više.. Ne može pod kožu.. Ovo danas je manje vazno, pobjedili su.. ali generalno gledajuci, BRUKA I SRAMOTA!!!
Sta nam papci uradiše od kluba.. Da nam Gracanica i Gradiška mjera budu...
Generalno nam je igra dosta dobra zadnjih 4-5 tekmi.
Pa sjetite se ljudi Olimpika, Jajca i sličnih utakmica. Nemojte biti nerealni.
Ja sam jako zadovoljan šta Čala za sada pokazuje sa ovakvim polu-igračima. (čast izuzecima, naravno)
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Pola sata sam razmisljao kome dati glas za zlatnu kantu! Koja tuga!
-
- Kontakt:
Prvih 11 napada u drugom poluvremenu Advan Kadušić je dao loptu igračima Kozare, ne znam šta se ima tu razmišljati.
Ne znam ko nije bio na utakmici možda može dati glas nekom drugom. Nije nikakvo preuveličavanje.
Što kaže jedan čovjek ne bih im ja psovao, pet puta doda u noge zaredom protivničkom igraču ali kad šesti put doda da mi je dijete rođeno moraš.
Akademija ako hoće da funkcioniše mora imati 24/7 nadzor nad igračima. Karantin svaki dan po 8 sati, inače se otmu kontroli. Bogami bezveze se pare bacaju.
Ne znam ko nije bio na utakmici možda može dati glas nekom drugom. Nije nikakvo preuveličavanje.
Što kaže jedan čovjek ne bih im ja psovao, pet puta doda u noge zaredom protivničkom igraču ali kad šesti put doda da mi je dijete rođeno moraš.
Akademija ako hoće da funkcioniše mora imati 24/7 nadzor nad igračima. Karantin svaki dan po 8 sati, inače se otmu kontroli. Bogami bezveze se pare bacaju.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Jao ankete

-
- Kontakt:
Mersudin da igra vise prema golu I imao bi sansi, ovako on igra najmanje u 16. Svuda ga ima sem tamo gdje treba. Umislio se da je Kavani.DenchiNL je napisao/la:da bi bila igra, moraš sastav/formaciju postaviti tako da si u prednostiSabinho je napisao/la: Ne bi, jer ne moze zabiti golove kao Ahmetovicev Slobodi, Zelji, Metalegeu, jer nema takve predispozicije i takvu sposobnost da se ogradi u prostoru. Zicera za Ahmetovica gotova da i nema, mora se konstantno vracati po loptu, svaki aut se izvlaci i lopta ide njemu. Ovo je vrhunac u takvoj situaciji. Nama je potrebna IGRA, koja se popravila dolaskom Cale ali mora biti jos puno bolje, pa ce i Ahmet trpati.Benko je u slicnoj situaciji u Olimpiji, izbrojao sam da je u ovih sest utakmica imao samo 5 zicera, nesto slabija realizacija i jedan gol na kontu, prva je izmjena svaku tekmu. Olimpija igra dobro, ali se svaki put onaj camugic i Kirm nadju u prilici, to Leonu ne odgovara i automatski nema golova.
UPRAVA NAPOLJE!
On da ne radi to sto radi nikad lopte nebi primioRichmanBiH je napisao/la:Mersudin da igra vise prema golu I imao bi sansi, ovako on igra najmanje u 16. Svuda ga ima sem tamo gdje treba. Umislio se da je Kavani.DenchiNL je napisao/la:da bi bila igra, moraš sastav/formaciju postaviti tako da si u prednostiSabinho je napisao/la: Ne bi, jer ne moze zabiti golove kao Ahmetovicev Slobodi, Zelji, Metalegeu, jer nema takve predispozicije i takvu sposobnost da se ogradi u prostoru. Zicera za Ahmetovica gotova da i nema, mora se konstantno vracati po loptu, svaki aut se izvlaci i lopta ide njemu. Ovo je vrhunac u takvoj situaciji. Nama je potrebna IGRA, koja se popravila dolaskom Cale ali mora biti jos puno bolje, pa ce i Ahmet trpati.Benko je u slicnoj situaciji u Olimpiji, izbrojao sam da je u ovih sest utakmica imao samo 5 zicera, nesto slabija realizacija i jedan gol na kontu, prva je izmjena svaku tekmu. Olimpija igra dobro, ali se svaki put onaj camugic i Kirm nadju u prilici, to Leonu ne odgovara i automatski nema golova.
bukvalno on pocne kreirati napad
radi posao poput Dzeke kad Pjanic i Medunjanin ne mogu izbacit loptu sa nase polovine
makar to ja tako vidim
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Jucer sam negdje naletio na vijest da neki katari zele ulozit u kosevo. Zna li neko nesto vise? @mortem?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
-
- Kontakt:
Ne mogu izbacit kad nema niko gore. Doduse ni krila nam nisu nesto agilna. Cala kandziju u ruke I mlati.
UPRAVA NAPOLJE!
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... art=256960FrancescoTotti je napisao/la:Jucer sam negdje naletio na vijest da neki katari zele ulozit u kosevo. Zna li neko nesto vise? @mortem
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hrasno15, pintol_TM87, zagorski i 32 gosta.