Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

HeraklitMracni
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la HeraklitMracni » 13 sep 2016, 11:28

x i y moze u nekom normalnom timu , kod nas je truhlo od pocetka , selektor x je niko i nista , 0 kao covjek 0 kao trener , da je recimo x neko trenersko ime , drugacije bi javnost ovo prihvatila ---

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 13 sep 2016, 11:30

Užas koliko ima negativne energije i jako ružnih i nepristojnih riječi na ovom forumu i uopštena na drugim forumima i tkz. društvenim mrežama u vezi cijele ove situacije.

Pa zar je potrebno da nekome psujemo majku, familiju, tjeramo u nešto, iskaljujuci svoje frustracije i bijes preko toga. Možemo biti nezadovoljni, možemo biti kritični, ali je jako nemilo i neprijatno čitati komentare pune bijesa i mržnje.

Počev od mržnje prema selektoru, pa sada prema Mirzi, Juki, donekle i Musa smeta ...

Najsmjesnije u tome što se kao mi stavljamo u poziciju super likova kojima bi bilo nedopustivo tako nešto da urade.

Ne branim nikoga, ne opravdavam nikoga, ali recimo Mirzi ne zamjeram Musu, nego neke druge stvari.

Muli ne zamjeram prošlost već sadašnjost,

Musi ne zamjeram igru nego ponašanje,

Juki ne zamjeram igru nego bahatost i tome slično.

Zar trebamo prestati imati neki nivo ponasanja samo zato što je ovo internet i što smo anonimni i što nam kao okolnosti dozvoljavaju i opravdavaju.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 13 sep 2016, 11:42

Kažu došao Juka na trening repke i rekao: "Ja mislim da ovako treba trenirati, i da ja trebam biti prva petorka." Nakon tog Stipan odmah rekao da ne može igrati zbog porodičnih obaveza. :D

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 sep 2016, 11:44

aleksandar_veliki je napisao/la:Ja bih postavio potsnje cijeloj forum zajednici ali hajde da budemo iskreni. Imena cu izbjeci posto sam misljenja da su ona najmanje vazna i da nas ta imena vode u klopku iz koje ne mozemo izaci. Dakle, osoba X je trener, a osoba Y je igrac. Osoba Y ne postuje osobu X, misli da je veca od tima, takticke zamisli ne postuje, ne dise i ne zivi s timom. Sta biste vi uradili da ste osoba X ili sta bi trebao uraditi X. Pokusajmo zaboravati imena, neka nam u glavi budu samo X i Y prilikom odgovora.
Ma ja sam ta imena vec davno zanemario kada sam istakao svoje misljenje. Kada bih bio subjektivan, nasao bih nacin da Mirzi progledam kroz prste, a Damiru bih sve osporio na osnovu prijasnjih "zasluga". No ako cemo biti principijelni, onda je jasno da kada neko javno kritikuje savez i trenera, pokazuje nepostivanje i neprofesionalnost na terenu (i navodno van njega), ta osoba mora biti iskljucena, jer narusava autoritet i hijerarhiju u timu. Upravo je radi toga ironicno da je Mirza toliko spominjao te principe.

Gledajuci igracki kadar, ovo je najgore sto se moglo desiti jer je Mirza za repku 100 puta vazniji od Damira, ali ovo je ipak bila ispravna odluka, barem za ovaj ciklus. Kada dodje drugi trener, svakako ide druga prica.
remA1 je napisao/la:Kažu došao Juka na trening repke i rekao: "Ja mislim da ovako treba trenirati, i da ja trebam biti prva petorka." Nakon tog Stipan odmah rekao da ne može igrati zbog porodičnih obaveza. :D
rekla kazala, no naravno da je moguce da je nesto slicno izjavio. Jbg, ruzno to izgleda kad skontas, dok je Juka vodio online ratove protiv saveza, Stipan je ginuo na EP. Tako gledajuci, nije fer prema Stipanu i razumijem ga. No s druge strane, Jusuf jeste bio povrijedjen i ta operacija je bila potrebna, tako da objektivno nema razloga za ljutnju, ipak je Juka nas najbolji centar. Samo je fazon u tome sto se oko tog Jukinog napustanja priprema itd. napravila sapunica i sve je ispalo onako kako ne treba.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 sep 2016, 11:50

nerminh74 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ja bih postavio potsnje cijeloj forum zajednici ali hajde da budemo iskreni. Imena cu izbjeci posto sam misljenja da su ona najmanje vazna i da nas ta imena vode u klopku iz koje ne mozemo izaci. Dakle, osoba X je trener, a osoba Y je igrac. Osoba Y ne postuje osobu X, misli da je veca od tima, takticke zamisli ne postuje, ne dise i ne zivi s timom. Sta biste vi uradili da ste osoba X ili sta bi trebao uraditi X. Pokusajmo zaboravati imena, neka nam u glavi budu samo X i Y prilikom odgovora.
E=mc2
Sve je relativno
Slazem se. Ako postoji jos varijabli, tesko je odgovoriti na pitanje koje se odnosi na samo dvije. Kod nas postoje jos osobe Z, A, B, C, D, E, F, G pa do kraja naseg alfabeta, a mozemo jos i naceti grcki.

Kako iz ekipe u kojoj se na pripremama pije i rostilja, izbaciti nekoga iz ekipe zbog ispucavanja i kasnjenja na treninge, i to jos najboljeg igraca? Nije to tako jednostavno.

Da se radi o normalnoj ekipi, odgovor bi bio kristalno jasan, ali mi smo 4 svjetlosne godine udaljeni od bilo kakve ozbiljne ekipe.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 13 sep 2016, 11:59

Donnie Darko je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
E=mc2
Sve je relativno
Slazem se. Ako postoji jos varijabli, tesko je odgovoriti na pitanje koje se odnosi na samo dvije. Kod nas postoje jos osobe Z, A, B, C, D, E, F, G pa do kraja naseg alfabeta, a mozemo jos i naceti grcki.

Kako iz ekipe u kojoj se na pripremama pije i rostilja, izbaciti nekoga iz ekipe zbog ispucavanja i kasnjenja na treninge, i to jos najboljeg igraca? Nije to tako jednostavno.

Da se radi o normalnoj ekipi, odgovor bi bio kristalno jasan, ali mi smo 4 svjetlosne godine udaljeni od bilo kakve ozbiljne ekipe.

KONACNO !!!!!! EVO KONACNO je neko objasnio sustinu cijelog problema....ej neki bi kola lomili na velicini zvanoj Mirza Teletovic a niko ne postuje tog istog izdajnika.....tuzno da tuznije ne moze biti....hvala na ovom postu ustedio si mi vrijeme.... :thumbup:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 sep 2016, 12:22

Donnie Darko je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
E=mc2
Sve je relativno

To je to. Nismo principijelni, jednostavno radimo loše korake. Da bi nekog igrača izbacio trebaš i prijašnje korake gledati, koje uopšte on, najbolji igrač, kapiten jednostavno nije lako to uradit. Taj isti kapiten je znoja i znoja ostavio za repku i uvijek davao 200% od sebe, stil koji igra igra cijelu karijeru i uvijek ovako igra. Ni meni se to ne sviđa ali to je osoba Y. Poštovao je svakog selektora, i nikad nije ponižavao ali može biti da neće da poštuje selektora koji ne poštuje državu, ekipu, rad, red, disciplinu, koji dozvoljava da se svašta radi. Ako oni mogu i imaju dozvolu da roštiljaju, piju, pjevaju, mogu i ja da se malo ispucavam.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 sep 2016, 12:22

save je napisao/la:Užas koliko ima negativne energije i jako ružnih i nepristojnih riječi na ovom forumu i uopštena na drugim forumima i tkz. društvenim mrežama u vezi cijele ove situacije.

Pa zar je potrebno da nekome psujemo majku, familiju, tjeramo u nešto, iskaljujuci svoje frustracije i bijes preko toga. Možemo biti nezadovoljni, možemo biti kritični, ali je jako nemilo i neprijatno čitati komentare pune bijesa i mržnje.

Počev od mržnje prema selektoru, pa sada prema Mirzi, Juki, donekle i Musa smeta ...

Najsmjesnije u tome što se kao mi stavljamo u poziciju super likova kojima bi bilo nedopustivo tako nešto da urade.

Ne branim nikoga, ne opravdavam nikoga, ali recimo Mirzi ne zamjeram Musu, nego neke druge stvari.

Muli ne zamjeram prošlost već sadašnjost,

Musi ne zamjeram igru nego ponašanje,

Juki ne zamjeram igru nego bahatost i tome slično.

Zar trebamo prestati imati neki nivo ponasanja samo zato što je ovo internet i što smo anonimni i što nam kao okolnosti dozvoljavaju i opravdavaju.
Bravo svaka na mjestu , samo je problem sto kod nas mediji i obicni ljudi na pogresne stvari obracaju paznju. Mula im je kriv sto je igrao za Hrv ili sto psuje a ne smeta im sto je dopustio dernecenje na pripremama i da igraci rade sta hoce , Mirza im smeta sto je udjelio vaspitnu Musi a ne smeta im sto nepostuje trenera ,sto nije bio s timom itd . Juka im smeta sto slusa Baju a ne smeta im sto je napustio pripreme itd. Hocu da kazem da se potenciraju bezvezne stvari a one kljucne guraju pod tepih

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 13 sep 2016, 12:29

Jednačina nije pravilno postavljena. Mora se uključiti još faktora. Tačnije ovdje se ne radi o x i y tj. nepoznatima nego o poznatima. Tj. X i y imaju svoje vrijednosti. Koje su vrijednosti "X" i "Y" mislim da svi manje i više znamo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 sep 2016, 12:38

Ego Mirze, Juke,Muse je problem .to Mula ne zna ne moze da rijesi ,nema autoritet ni podrsku .Al igraci su najveci krivci njihov ego , visoko misljenje o sebi ne postivanje trenera i saigraca . Markovic bio selektor Mirzi nije odgovaralo konflikt napravii, Ivanovic selektor bio Juka i Mirza nisu dosli ,Zasto ? Zato sto kod Duska moras 40 dana gristi parket ,nema rostilja i zakuski.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 13 sep 2016, 12:50

Priznali mi ili ne. Postoje "zvijezde" u svakoj ekipi i u svakom sportu. Znamo svi da su često oni posebna "sorta". (nekad mozda i sa razlogom)
Tretman prema njima je mnogo puta drugaciji (svugdje u svijetu). Neko s njima zna a neko ne zna. To je činjenjica.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 13 sep 2016, 12:57

slika

Pomiluj ljudino :D
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 sep 2016, 12:59

da je kod nas situacija jednacina sa dvije nepoznate, odgovor je jasan. medjutim, kod nas je jednacina sa minimalno 7 nepoznatih, ja cu ti je postaviti pa pokusaj naci odgovor ;)

X je selektor
Y je igrac
Z je igrac
A je celnik saveza
B je igrac
C je igrac
D je igrac

dakle, ukratko cu, moze se ovdje jos nepoznatih ubaciti, ali i ovako je dovoljno:

Y ne postuje X
Z ne postuje X
Y i Z rade van terena stvari koje se ne trebaju raditi
Y je ljut sto X zbog A gura B
Y je ljut sto X na terenu popusta Z i pusta mu da radi sta hoce
X pusta Z da radi sta hoce jer je Z najzasluzniji za dolazak A
C i D su ljuti zbog ovog gore
D odlazi zbog ovog gore

rjesenje jednacine kod nas: A i X kaznjavaju Y

rjesenje jednacine da smo normalna drzava: ?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 13 sep 2016, 13:13

KK_Bosna je napisao/la:
da je kod nas situacija jednacina sa dvije nepoznate, odgovor je jasan. medjutim, kod nas je jednacina sa minimalno 7 nepoznatih, ja cu ti je postaviti pa pokusaj naci odgovor ;)

X je selektor
Y je igrac
Z je igrac
A je celnik saveza
B je igrac
C je igrac
D je igrac

dakle, ukratko cu, moze se ovdje jos nepoznatih ubaciti, ali i ovako je dovoljno:

Y ne postuje X
Z ne postuje X
Y i Z rade van terena stvari koje se ne trebaju raditi
Y je ljut sto X zbog A gura B
Y je ljut sto X na terenu popusta Z i pusta mu da radi sta hoce
X pusta Z da radi sta hoce jer je Z najzasluzniji za dolazak A
C i D su ljuti zbog ovog gore
D odlazi zbog ovog gore

rjesenje jednacine kod nas: A i X kaznjavaju Y

rjesenje jednacine da smo normalna drzava: ?
Sistem n jednacina sa n nepoznatih, samo Kramerovo pravilo upotrijebi druze. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 13 sep 2016, 13:19

Ia bih samo zelio da cujem jednog jedinog i neponovljivog Edina Avdica i njegovu disertaciju ovog problema, ako je upucen u desavanja.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 13 sep 2016, 13:19

Kad se utakmica ? Hocel ko prenositi ?
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 sep 2016, 13:22

bordobijeli je napisao/la:Markovic bio selektor Mirzi nije odgovaralo konflikt napravii
nakon cega se mirza vratio, izvinio markovicu za svoje ponasanje i igrao je potom...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 sep 2016, 13:25

HeraklitMracni je napisao/la:x i y moze u nekom normalnom timu , kod nas je truhlo od pocetka , selektor x je niko i nista , 0 kao covjek 0 kao trener , da je recimo x neko trenersko ime , drugacije bi javnost ovo prihvatila ---
Zato sam rekao da je sve relativno, ima tu previse varijabli da bi se tako crno bjelo razmisljalo
Problem je nastao kada je x postao mulaomerovic to je bio recept za katastrofu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 sep 2016, 13:26

KK_Bosna je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Markovic bio selektor Mirzi nije odgovaralo konflikt napravii
nakon cega se mirza vratio, izvinio markovicu za svoje ponasanje i igrao je potom...
Koji Marković? Neno? Kad je to on bio selektor? Šta je to uradio Mirza? Kako ja to ne znam ništa? :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 13 sep 2016, 13:27

Unofficialpage je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
Koji Marković? Neno? Kad je to on bio selektor? Šta je to uradio Mirza? Kako ja to ne znam ništa? :mrgreen:
Ti si jos mali, nemoj da se cudis sto je tako :P

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Drum, relativizam, TripleThreat i 24 gosta.