Liverpool FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
Mi smo yebani ako se do kraja roka niko ne dovede u odbrani. Guehi bi nam fino legao, ali bi nam neki LB/LCB hibrid jos bolje legao, recimo neko tipa ovaj Hincapie sto se povezuje sa Arsenalom.
Srce, čast i ponos!
Garant autogol

Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Nema od tog nista nisu dovodili Kerkeza da grije klupu.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Dovesti Guehija a Sakhoa na klupu. Optimalno.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ibou je bas kritican postao. Treba dat sansu ovom zabaru
I Guehi ako dođe moze pokrit poziciju desnog beka. U tom slucaju bi mi bilo zao zrtvovat Frimponga jer meni bolji igrac od Kekreza.
Szobo nazad na cenera, a Wirtz na krilo. To bi nam vratilo balans koji nam je neophodan, ja sam sinoc mogo progutat prvo poluvrijeme, eto uzeli nas na onaj hajp na pocetku. Ali drugo poluvrijeme je neprihvatljivo jednostavno, da te sa igracem manje raspu ko rizu. Ginu, bacaju se a nasi ko na terminu
Szobo nazad na cenera, a Wirtz na krilo. To bi nam vratilo balans koji nam je neophodan, ja sam sinoc mogo progutat prvo poluvrijeme, eto uzeli nas na onaj hajp na pocetku. Ali drugo poluvrijeme je neprihvatljivo jednostavno, da te sa igracem manje raspu ko rizu. Ginu, bacaju se a nasi ko na terminu
Srce, čast i ponos!
Overthinkujes bro, ako Guehi dodje pokrivat ce poziciju na kojoj igra Konate i rotirat se s njim. Desnog beka igraju Bradley/Frimpong i po potrebi Gomez. Ne znam da li je Guehi ikad u karijeri igrao na poziciji desnog beka niti ima potrebe da to radi. Koliko bi nam značilo da je sinoć bio tu i da ovako iznosi loptu naprijed, oživjela bi komplet desna strana ekipe.Venom je napisao/la: ↑26 avg 2025, 11:30I Guehi ako dođe moze pokrit poziciju desnog beka. U tom slucaju bi mi bilo zao zrtvovat Frimponga jer meni bolji igrac od Kekreza.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Realno bili su bolji od nas i kad je Pope dobio crveni prije par tekmi. Tesko nam ide s njihovim konjima
Guehi samo na štopera, ako smo na jednoj poziciji dobro pokriveni to je desni bek.
Kerkez se pogubio, jbt baš sam mislio da je pojačanje ali za sad ništa posebno. Mada moram pohvaliti da je nakon greške kod prvog gola bio sigurniji do kraja. Opet ne sumnjam da će to sve na svoje doći i dalje tvrdim da smo u prva dva kola imali jako nezgodne protivnike, a nakon njih dolazi Arsenal. Žrijeb nas nije mazio na početku sezone.
Mislim da od Wirtza nešto posebno nećemo vidjeti dok ne dođe neka ekipa koju ćemo pregaziti. Za sad je tu, pokušava nešto, traži loptu, ali ne igra na nivou igrača od 150 miliona. S tim što je toliko talentovan da je nemoguće da podbaci.
Kerkez se pogubio, jbt baš sam mislio da je pojačanje ali za sad ništa posebno. Mada moram pohvaliti da je nakon greške kod prvog gola bio sigurniji do kraja. Opet ne sumnjam da će to sve na svoje doći i dalje tvrdim da smo u prva dva kola imali jako nezgodne protivnike, a nakon njih dolazi Arsenal. Žrijeb nas nije mazio na početku sezone.
Mislim da od Wirtza nešto posebno nećemo vidjeti dok ne dođe neka ekipa koju ćemo pregaziti. Za sad je tu, pokušava nešto, traži loptu, ali ne igra na nivou igrača od 150 miliona. S tim što je toliko talentovan da je nemoguće da podbaci.
Bekovske pozicije su na papiru dobro pokrivene ali je problem sto su profili igraca na tim pozicijama aspolutno isti.
Arsenal recimo ima sve defanzivno orijentisane bekove i to ih je kostalo prosle sezone, a mi smo u drugu krajnost otisli. Rjesenje za ove probleme postoji cak i sa trenutnim kadrom, ili da se Graven spusta između stopera, pa da se bekovi mogu dizat visoko. Ili da Gomez bude RB/LB pa da on ostaje nazad dok se drugi dize.
Sustina svega je da ovaj kamikaza fudbal ne prolazi na duze staze. Spursi su slicno radili prosle sezone, jbt stoper im morali dulume prostora pokrivat nazad, svi znamo da su neslavno prosli.
Arsenal recimo ima sve defanzivno orijentisane bekove i to ih je kostalo prosle sezone, a mi smo u drugu krajnost otisli. Rjesenje za ove probleme postoji cak i sa trenutnim kadrom, ili da se Graven spusta između stopera, pa da se bekovi mogu dizat visoko. Ili da Gomez bude RB/LB pa da on ostaje nazad dok se drugi dize.
Sustina svega je da ovaj kamikaza fudbal ne prolazi na duze staze. Spursi su slicno radili prosle sezone, jbt stoper im morali dulume prostora pokrivat nazad, svi znamo da su neslavno prosli.
Srce, čast i ponos!
Wirtz je uletio kad nam veza nije kompletna i nema prve postave. Nikako da se uigramo tu. Kad se Macca vrati to će biti dosta bolje.
Samo Slobo mora igrati negdje, ali njih dvojica sebi smetaju. Kod našeg prvog gola, pratite Wirtza, napravio je trk u kazneni kao što Slobo radi sa svoje pozicije i obojica hoće da tu rade istu stvar, što nam ostavlja prostor nazad.
Samo Slobo mora igrati negdje, ali njih dvojica sebi smetaju. Kod našeg prvog gola, pratite Wirtza, napravio je trk u kazneni kao što Slobo radi sa svoje pozicije i obojica hoće da tu rade istu stvar, što nam ostavlja prostor nazad.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Pa spuštao se Graven sinoć, to je sigurno slotov plan. Po meni, na terenu zajedno ne mogu biti i wirtz, i gakpo, i salah i ekitike. Wirtz mora na lijevo krilo ako već nije u planu da se igra s trojicom pozadi. Pogubljen je u ovoj aktuelnoj ulozi, vezni red ispašta. gakpo bi trebao na klupu, iako brojkama super doprinosi.Venom je napisao/la: ↑26 avg 2025, 12:21Bekovske pozicije su na papiru dobro pokrivene ali je problem sto su profili igraca na tim pozicijama aspolutno isti.
Generalno, sa ove tačke gledišta, vrlo diskutabilno odrađen prijelazni rok s upitnim dugoročnim planom na šta to treba ličiti. Kupili su preofanzivne bekove, što nije problem ako ti je plan trojica pozadi, a očigledno za sada nije, doveli su wirtza oko kojeg cijeli tim mora biti podređen i treba imati skroz slobodnu ulogu da bi full procvjetao, uz potpuno drugačiji tip veznjaka ispod sebe od ovih naših.
- JayCatwright
- Kontakt:
tu se slažem, Wirtz lijevo s tim da mu daš slobodu da ulazi i u sredinu, čak je i u Leverkusenu slično igrao
Slažem se, mada je i njemu ta cifra u malom mozgu i dodatno ga opterećuje.
Plus prilagodba na jaču ekipu, kao i ligu i protivnike. Nedavno je rekao da se dugo vagao i da je zimus donio odluku za veći iskorak u karijeri. Taj iskorak je ujedno značio i najveća smotra, što EPL i jeste. Da se dokaže među najboljima i unaprijedi svoju igru.
Počeo u Kölnu, nastavio u susjednom gradu, živio sa roditeljima do juče, komfor zona...
Zasad ide kilavo, ništa čudno za takav profil igrača. Niti je on pretjerano brz niti snažan, fudbalski svijet je čuo za njega i sad je tu prva meta "ometanja"

Ne želim pomisliti da može završiti kao Götze...
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Ne čini mi se Wirtz kao neko ko ima taj uteg plaćene cijene, čini se ko boliqrac i čak malo previše lagan.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Baš vala.
Samo da malo mase dobije za duele i tjt
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
Rinse and repeat

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Najs + Heitinga je tu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.