FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

EdisMulalic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la EdisMulalic » 12 avg 2015, 01:13

NEZALAGANJE je napisao/la:
EdisMulalic je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Samo mi nije jasna jedna stvar kod pojedinih likova na ovom forumu...Cemu prizivanje nazad igraca koji su,igrajuci za nas u evropskim utakmicama (to je mjerilo kvalitete),jasno pokazali svoje limite (nemale),a u ozbiljnim su godinama!?? Moja racunica je jasna:ili dovesti jasan kvalitet sa strane tipa Blagojevic ili pustiti jos nekog naseg juniora da se razvija.Trece opcije ne bi smjelo biti...
A sjecas li se mozda da je taj isti Eldin Adilovic s ovim klubom osvojio sve, prekucao ovu ligu, nadavao se golova kao malo ko? Mislim da grijesis, a sad cu ti pokusat objasniti i zasto. Jeste on daleko od tog povratka, ali nema veze. Mi sad u ekipi imam jednog klasicnog napadaca, bukvalno, Stokica. Tu je ustvati i Kokot, ali smo i zaboravili da je to njegova prirodna pozicija i gdje je ustvari potrebniji.. Sto se tice nasih omladinaca, jedini igrac na toj poziciji je Mujagic, ali je on trenutno daleko od prvog tima i neke minutaze sigurno jednu godinu. Zdrava konkurencija je uvijek nesto dobro, sezona je duga, kup, liga. Moje misljenje je da bi nama taj Adilovic itekako valjao. Sad, s druge strane da mi dovedemo neko klasicno lijevo krilo, dobro, nekog ko bi odmah upao medju 11, gdje bi mogao Kokota rotirati sa Jocom, onda nam nikakav spic ne bi bio potreban, ali u ovoj sad situaciji, meni bi bilo drago da on dodje
Ja koliko znam i Diatta je spic,samo se gura na neko krilo,tako da napadaca za rotirati imamo.Necemo se sloziti i iskren da ti budem, to sto je neko osvojio sve sa nama,nije mjerilo,jer to sa Zeljom u ovoj ligi nije previse tesko.Lik je odlican igrac za nasu ligu,ali je izrazito limitiran za Evropu,a mi valjda stremimo ka visem kvalitetu?Ili dovesti kvalitetnog igraca ili,posto je realnije da to ne mozemo,gurati neko nase dijete.Dosta vise "polovnjaka"...Ovaj sastav je sposoban da i bez Adilovica i slicnih,izbori Evropu.
Mjerilo je prijatelju to da je on silovao ovu ligu, da se tako izrazim. Diatta nije spic, doveden je kao krilni igrac, to je igrao i u Gradaccu. Odlican za nasu ligu, o tome ti pricam. Nas cilj ove godine nije Evropa, koliko znam ljudi u klubu zele trofej, bar jedan. To zelim i ja, i vecina nasih navijaca. Sto nam je potrebno za to? Siri igracki kadar, to Oda naglasava evo pola godine. Provjereno ime, koje ima iskustva u nasoj ligi, momak uvijek korektan bio, zavolio Zelju.. Oduzim, ali dovoljno je samo reci, neko je spomenuo gore, brojke sve pokazuju

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 avg 2015, 01:14

bagrcavi je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Imaju svi pravo na svoje misljenje. Neki su isto tako insistirali da je Adilovic najbolji napadac u ovom djelu Evrope, dok su neki zeljeli da se sansa da tada nepoznatom Bajicu. Sjecam se dobro kad smo @pile87 i ja raspravljali o poziciji Bajica preko pp. Vrijeme je sve pokazalo, onaj nije uspio opstati u turskoj drugoj ligi i to dovoljno govori o nekom njegovom kvalitetu. To je cinjenica. Politika kluba je sasvim jasna i Adilovic se ne uklapa u sve to.

i sto se tice prigovaranja, osim Aldina, nikada niko nije prigovorio Amiru ili Zericu jer su mladi momci i jer su ono sto svi zelimo, a to je da igraju nasa djeca. Prigovaralo se za Kokota, Djelmica, Mladenovica...sve su to iskusniji igraci.
Ne širi laži. Za Samsunspor 44 utakmice, 20 golova. Malo li je.
Igrač koji u 71 utakmicu za Želju zabije 40 golova i još sedam puta asistira, neki će reći Zeba mu asistiro, ovaj mu asistiro, ali čovjek je zabio 40 golova. Džaba ti asistiranje ako ti ne znaš zabiti gol, a on zna. Evo jedan od dokaza za to, kada nam je možda i donio titulu svojim golom.

Bio najbolji strijelac lige, kapiten u pojedinim utakmicama, borio se za sveti dres. Ne znam šta više hoćete? Razumijem ja da se nekome igrač ne sviđa iz ovih ili onih razloga, ali treba cijeniti ono što je uradio za klub u vremenu kad je bio tu. Došao, ne došao, donio nam je dosta radosti i treba to poštovati, a ja bih iskreno volio da dođe i da donese tu širinu u napadu. Odnosno tu dimenziju više koju sad nemamo, a to su ubačaji sa strane.

Čudna stvar kod naših navijača i ovih kvazinavijača je to da kad nekoga uzmu na zub, nije bitno šta će taj igrač uraditi na terenu, kako će se ponašati, svejedno je, pljuvanje mu ne gine. Može zabijati 5 golova biće "joj levata nijedan gol škaricama nije dao". Naravno postoje i obrnuti primjeri kao što je bilo sa Lazarom Popovićem. Simptomatično je to da mišljenje naših navijača varira i mijenja se drastično od situacije do situacije. Bekrić je bio Pele i Maradona u jednom, kad je otišao počelo se pričati da i nije nešto bio pred odlazak. Baja ode, uđem na forum, ili u kafanu i ide priča kako je spor, kako carini loptu, kako nema jedne noge, ko da smo ga se jedva kutarisali u Biser ili Azot iz Vitkovića, a ne uzeli milion maraka za naše dijete. Fuj. A takvih primjera ima milion. Razmislite malo o tome koliko i kako volite Želju, jer Želju ne čini samo grb, Želju čine i oni ljudi koji nose taj grb na prsima.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Adilovic Bog lige..da je osto jos dvije sezone napo bi i Bukala
=\_1921_/=

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 12 avg 2015, 01:34

Bravo @bagrcavi odlican post..
P.S. Ne spominjite gojka ovdje i ne poredite ga sa Amirom, odma nam administracija bude ljuta i brise nam postove..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 12 avg 2015, 01:41

antibot je napisao/la:http://www.transfermarkt.de/sebastian-g ... ler/106404 evo lijevo krilo slobodan još i argentinac :)
Dje ovog iskopa majke ti? Sve neki skauti :lol: :lol:

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 12 avg 2015, 01:46

Adilović nam nije potreban. Imamo napadače. Imamo Stokića, imamo Beganovića, na kraju krajeva Kokota i Diattu koji mogu pokriti tu poziciju. Nismo u situaciji da gomilamo igrače. Toliko o njemu. Bolje tražiti igrače gdje nam trebaju tipa zadnji vezni, bekovi.

I još jedna stvar. Ova garnitura ljudi u klubu je obećala transparentnost - ja to ne primjećujem. Je li problem izaći u javnost s nekim tačnim ciframa, kao što je dug, prihodi? I kakve mi ovo sponzorske ugovore potpisujemo? Kako je moguće da su nam troškovi putovanja u Evropi toliki, a sponzor nam putnička agencija preko koje naši navijači putuju? Pa zar ne pokrivaju oni troškove putovanja naše ekipe? Ne razumijem. Koja je naša korist od tog sponzorstva? Što nisu izašli u javnost s tim detaljima? U Evropi se tačno zna koliko novca koji sponzor daje, to je ta transparentnost koju su obećali. Nije valjda da je na jaranskoj osnovi nešto, ako jeste daj da odyebemo odmah tog nekog ko je to dopustio. Već se dugo (i tiho) priča o Haretu za kojeg svi znamo da nije za tog posla. Bio je trener u oml. pogonu, cirkusant (mislim nešto kao šaljivdžija), imao je dobar odnos s igračima, ali kako je moguće da on dođe na tu poziciju? Malo ljudi radi svoj posao kako treba, između ostalih Adžem (kojeg su ovdje kritikovali kad je bio trener), Mulalić, Odović i još neki treneri. Mogao bih još milion stvari napisati, ali neka mi neko odgovori samo na ta neka pitanja koja sam postavio, bilo ko, ali da zna, ne da mi lupa.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 12 avg 2015, 01:48

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 12 avg 2015, 02:18

Za pricu Sadikovic,mislim poslije Amira da nam je najbolji igrac samo mu treba malo vise agresivnosti ali momak igra dobro evo u zadnje vrijeme trci ko navijen.Nije ni otvorio oci u fudbalskom svijetu vec ste mu sve na kamaru stresli,kako da bude motivisan kad cuje npr hamida a ovaj mu yebe sve po redu kao da je sljego s nekog brda,zbog sake supaka sad neki misle da smo mi Dzeku zvali kloc itd.
Ja ne mogu skontat ove pljuvace koji pljuju po svemu zivom po cemu treba Ili ne.
Ne zam sto navijas za Zelju ako ti smetaju igraci tog timaI svakom nađes manu.
Raja pukla ba u zadnje vrijeme a posebno ovo kako smo ispali iz Europe a navikli na tekme pa ih nesto muci.Fino im bilo slikat se na stadionu okacit 1562 slike I hash tag neki blentav I ohja.
Pljujes po igracima tima za kojeg navijas :roll: znas koliko mi svi imamo nekih igraca sto ih ne gotivimo ali dok igraju za Zelju I nose sveti dres rijeci im ne bi reko.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 avg 2015, 04:35

"U Evropi se tačno zna koliko novca koji sponzor daje, to je ta transparentnost koju su obećali." - ovo i nije cesto istina nego je u vecini slucajeva samo procjena novinara na osnovu analiza i dostupnih podataka. Ako si ikada pravio ugovor znas i sam da se u vecini njih stavlja stavka koja regulise da ugovorne strane nece odavati informacije drugim licima do kojih dodju tokom saradnje te i one informacije iz samog ugovora bez dozvole druge ugovorne strane. Zbog toga cesto klub ne moze u javnost izaci oko iznosa koji dobijemo od sponzora, za koliko su se prodali igraci i sl. Naravno, klub kao udruzenje gradjana svake godine predaje godisnji obracun u AFIP gdje se racunovodstveno i kumulativno izraze iznosi od aktivnosti pa se moze znati koliko se zaradilo ukupno od sponzora.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 12 avg 2015, 06:50

Ja bi licno volio Bekrica i Jahica,Bekric moze igrat krilo odlicno. Idkusni a nece utimat mjesto nadpj djeci,donjeli bi prevagu.

Drago mi je sto Zola nije dosao,ne vidim od koga je to bolji u nasoj vezi? Momak je drag i sve al treba gledat ovu ekipu kao nesto dobro,ne mozes svakog dovodit da fodje u formu u Zelji,ja nisam za to.

Sto se tice Adilovica,sigurno dobar napadac,golgeter pravi al opet je tu Joco,mislim da nije losiji od Adila,ali ako treba sirina,ok.
Zeljeznicar! 1921 !

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 12 avg 2015, 07:16

kvalitet je napisao/la:Adilović nam nije potreban. Imamo napadače. Imamo Stokića, imamo Beganovića, na kraju krajeva Kokota i Diattu koji mogu pokriti tu poziciju. Nismo u situaciji da gomilamo igrače. Toliko o njemu. Bolje tražiti igrače gdje nam trebaju tipa zadnji vezni, bekovi.

I još jedna stvar. Ova garnitura ljudi u klubu je obećala transparentnost - ja to ne primjećujem. Je li problem izaći u javnost s nekim tačnim ciframa, kao što je dug, prihodi? I kakve mi ovo sponzorske ugovore potpisujemo? Kako je moguće da su nam troškovi putovanja u Evropi toliki, a sponzor nam putnička agencija preko koje naši navijači putuju? Pa zar ne pokrivaju oni troškove putovanja naše ekipe? Ne razumijem. Koja je naša korist od tog sponzorstva? Što nisu izašli u javnost s tim detaljima? U Evropi se tačno zna koliko novca koji sponzor daje, to je ta transparentnost koju su obećali. Nije valjda da je na jaranskoj osnovi nešto, ako jeste daj da odyebemo odmah tog nekog ko je to dopustio. Već se dugo (i tiho) priča o Haretu za kojeg svi znamo da nije za tog posla. Bio je trener u oml. pogonu, cirkusant (mislim nešto kao šaljivdžija), imao je dobar odnos s igračima, ali kako je moguće da on dođe na tu poziciju? Malo ljudi radi svoj posao kako treba, između ostalih Adžem (kojeg su ovdje kritikovali kad je bio trener), Mulalić, Odović i još neki treneri. Mogao bih još milion stvari napisati, ali neka mi neko odgovori samo na ta neka pitanja koja sam postavio, bilo ko, ali da zna, ne da mi lupa.
Troskove europskih utakmica snosi klub.Putnicka agencija M 97 se prema sponzorskom ugovoru obavezala obezbjediti besplatan prijevoz u Bih.Kada se uzme u obzir da se centeotransu godinama placalo po sezoni izmedju 20-30 milja km a ovi to rade besplatno mozes skontati koliki je sponzorski ugovor sa navedenom putnickom agencijom.
Mislim da nije nimalo stetan po klub.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 12 avg 2015, 07:18

Većina izgleda konta da je kvalitetnog igrača nac ko na manageru, stavi tamo u pretragu AML i eto ti lijevog krila, a istina je da ako ti se otvori prilika da dovedes igrača koji je nivo iznad lige ne gledaš koja je pozicija nego pokusas ga dovest pa ćeš ga onda nekako uklopit ;)

Mi klasičnog napadača nemamo sta god vi pričali, a eldin je klasa za nasu ligu ;)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 avg 2015, 07:55

juče treba dva, tri, pet pojačanja, danas ne valja eldin adilović. jeste, ne valja, kad bi bilo realno da nam dođe bas dost iz volfsburga...

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 12 avg 2015, 08:25

Cuj nevalja Eldin :facepalm:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 12 avg 2015, 08:28

ChWilla je napisao/la:juče treba dva, tri, pet pojačanja, danas ne valja eldin adilović. jeste, ne valja, kad bi bilo realno da nam dođe bas dost iz volfsburga...
Kakav Bast Dost nije mo nesto nemoj samo njega, bolje Adil nas covjek, a i jeftiniji je :urnebes:, jos ove bekove Argentinca i Brazilca i napadamo duplu :njanjanja:
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 12 avg 2015, 08:30

Samo se vi zayebajite, koga li ce nam sad spremit
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 12 avg 2015, 08:31

Adilović je, za naše prilike, jako dobar igrač i dobili bi na kvalitetu i širini sigurno... Ono što je nama potrebnije u ovom trenutku je lijevo krilo i desni bek...Mislim da Mladenović, vremenom, može biti samo bolji, sigurniji...Kao Kvesa ne sigurno, ali će biti ok...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 12 avg 2015, 08:33

kvalitet je napisao/la:Adilović nam nije potreban. Imamo napadače. Imamo Stokića, imamo Beganovića, na kraju krajeva Kokota i Diattu koji mogu pokriti tu poziciju. Nismo u situaciji da gomilamo igrače. Toliko o njemu. Bolje tražiti igrače gdje nam trebaju tipa zadnji vezni, bekovi.

Ne mogu svi sve kontati...

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 12 avg 2015, 08:48

Možda Carvajal za beka, posudba sa pravom otkupa :D

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 12 avg 2015, 08:57

corleone87 je napisao/la:
gavran je napisao/la:Do petka okrećemo jagnje
Opet :roll:
Bojim se sa Nam ne.stigne kakva plava koverta iz Porezne uprave.....

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 12 avg 2015, 09:10

Dovodjenjem Sanela tj desnog beka odmah pokrivamo i krilo, Sanel na d. beka, Memija na d. krilo, i Đelmić na lijevo. Time bi donekle imali sirinu u timu. Nadam se da ce ga uprava zaganjat

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: doncarlo i 67 gostiju.