Previše pojednostavljeni gledamo te stvari oko prodaje igrača.FKZ1921 je napisao/la:Mi smo tu fazu prošli sa Sehicem i Viscom. Neka priča ko sta hoce, ali Bajicev transfer je trebao biti veci. Ovo je smijesna cifralazar je napisao/la:Elegant je napisao/la:Mozda smo mogli vise dobit za Bajica ali OK, 500.000 €, procenat od sljedeceg transfera i kako se prica pripreme u Turskoj.
Mislim da ce i Cimirot, kao i drugi igraci Sarajeva otici za slicne cifre. Neko manje/vise.
Bajin transfer je dobar pocetak i baza za buduce transfere, uglavnom sa ne bude sice 50-100 hiljada.
U priči uvijek imate najmanje 4 igrača :igrač, njegov menadžer, klub koji prodaje i klub koji kupuje.
S druge strane, cijena igraču se formira po određenim parametrima,statističkim podacima...nikako od oka i pravo subjektivnim mišljenju.
Liga iz koje dolazi, klub iz kojeg dolazi, profil igrača, godine,statistika,reprezentacija...
Može se prodavac postaviti kako hoće,ali dok se nađe zadovoljavajuća opcija za sve učesnike u prodaji, nema prodaje.
Najveći hendikep je naša liga. Čovjek koji se bavi tim poslom mi tvrdi da se u ovom momentu ni za jednog igrača iz naše lige ne može dobiti više od pola miliona eura. Tvrdi da je tako i da je svaka druga priča ubleha.
Na pola miliona se još može izglaviti nekih bonusa do max 100 000 eura.
Eh sad,u čemu ti možda možeš biti u pravu? To je tajming prodaje. Ali, u slučaju Baje nisi u pravu.Klub je dobro procjenio. Baja je dobio platu 250 000 eura po godini neto. Misliš li da bi nastavio normalno raditi i igrati da mu je onemogućeno da to uzme? Neovisno sto je imao još 3 godine ugovora sa Željom.
Mora se sve uzeti u obzir...
Ovo je odlična odluka.
Mora se nastaviti kontinuitet rezultata prvog tima.To je suština cijele priče. Posebno u narednom periodu kad će se bitno podizati neki kriteriji oko naše premijer lige.
S tim će doći i veći transferi.[/quote]
Godine, poziv u reprezentaciju, profil igrač, statistika(nas najbolji igrač i najbolji strijelc lige), ne dolazi iz jake lige ali zato ima odlične nastupe u evropi. Sve je išlo na našu ruku.
Za njega se moralo uzeti veća cifra.
Mi imamo Memiju i Amira koji su veći talenat od Bajica, a sa ovakom transfer politikom teško da će preci cifru od 500.000 eura