FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lazar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lazar » 11 avg 2015, 16:08

FKZ1921 je napisao/la:
lazar je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Mozda smo mogli vise dobit za Bajica ali OK, 500.000 €, procenat od sljedeceg transfera i kako se prica pripreme u Turskoj.

Mislim da ce i Cimirot, kao i drugi igraci Sarajeva otici za slicne cifre. Neko manje/vise.

Bajin transfer je dobar pocetak i baza za buduce transfere, uglavnom sa ne bude sice 50-100 hiljada.
Mi smo tu fazu prošli sa Sehicem i Viscom. Neka priča ko sta hoce, ali Bajicev transfer je trebao biti veci. Ovo je smijesna cifra
Previše pojednostavljeni gledamo te stvari oko prodaje igrača.
U priči uvijek imate najmanje 4 igrača :igrač, njegov menadžer, klub koji prodaje i klub koji kupuje.
S druge strane, cijena igraču se formira po određenim parametrima,statističkim podacima...nikako od oka i pravo subjektivnim mišljenju.
Liga iz koje dolazi, klub iz kojeg dolazi, profil igrača, godine,statistika,reprezentacija...
Može se prodavac postaviti kako hoće,ali dok se nađe zadovoljavajuća opcija za sve učesnike u prodaji, nema prodaje.
Najveći hendikep je naša liga. Čovjek koji se bavi tim poslom mi tvrdi da se u ovom momentu ni za jednog igrača iz naše lige ne može dobiti više od pola miliona eura. Tvrdi da je tako i da je svaka druga priča ubleha.
Na pola miliona se još može izglaviti nekih bonusa do max 100 000 eura.
Eh sad,u čemu ti možda možeš biti u pravu? To je tajming prodaje. Ali, u slučaju Baje nisi u pravu.Klub je dobro procjenio. Baja je dobio platu 250 000 eura po godini neto. Misliš li da bi nastavio normalno raditi i igrati da mu je onemogućeno da to uzme? Neovisno sto je imao još 3 godine ugovora sa Željom.
Mora se sve uzeti u obzir...
Ovo je odlična odluka.
Mora se nastaviti kontinuitet rezultata prvog tima.To je suština cijele priče. Posebno u narednom periodu kad će se bitno podizati neki kriteriji oko naše premijer lige.
S tim će doći i veći transferi.[/quote]

Godine, poziv u reprezentaciju, profil igrač, statistika(nas najbolji igrač i najbolji strijelc lige), ne dolazi iz jake lige ali zato ima odlične nastupe u evropi. Sve je išlo na našu ruku.
Za njega se moralo uzeti veća cifra.

Mi imamo Memiju i Amira koji su veći talenat od Bajica, a sa ovakom transfer politikom teško da će preci cifru od 500.000 eura
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 11 avg 2015, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 11 avg 2015, 16:09

samoplavo je napisao/la:Iskreno i objetivno, bio je i red da Dado odigra nešto, ne znam je li odavno za nekoga bilo toliko strpljenja. Što i kako, sad nebitno, red je više samo da počne igrati da valja. A na dobrom je putu.
Kakvog bolan strpljenja?
Vrati film i reci koju je utakmicu Dado lose odigrao...
Drugi strijelac i najbolji asistent u ekipi...
Prošao je nezapaženo podatak da je Dado na zadnjem derbiju pretrcao najviše od svih aktera meča..
Sigurno je u četiri jake utakmice u evropi ove sezone najviše pretrcao od svih naših igrača...
Kojim očima ti gledaš nogomet?

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 11 avg 2015, 16:12

Pile, to se kaze "gospoda" ;)
Zna se to svugdje, jedini pravi klub. Sve ostalo su neke struje i pokreti, uz svo postovanje prema njima.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 11 avg 2015, 16:14

CARSON je napisao/la:
CARSON je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Izvini svakako ne trebamo nasjedati na prpagandu sa koseva ljudi su nadasve korektni i trebamo se tako i mi ponasati. Bolo mi je oci ono listica ljudi imaju ime Siroki i zovimo ih pravim imenom.
nista nemam protiv jos kad sam vidio onog malog iz sirokog da navija za Zelju :clap: :clap: radi takvih primjera mi moramo svakoga da postujemo
i samo jos da dodam posto je ovaj transfer sa Dzekom realizovan ako ne uspijemo naci GS ona ideja od Brkovica da na dresu Zelje pise Edin Dzeko :bih: :bih: :bih: srce bi mi bilo puno

Neka Brković istetovira Dzeku na prsima

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 avg 2015, 16:19

Ja sam vec pisao o tome Dadi su godinu ukrali **** majke sa tribina. On je djete jos uvijek. Fino je poceo i proslu sezonu a onda pukao pod pritiskom. Djeluje mi da je poradio na svojim manama i da je djelom sazreo kao igrac. Za moj pojam ima jos dosta prostora za napredak.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 11 avg 2015, 16:22

FKZ1921 je napisao/la:
samoplavo je napisao/la:Iskreno i objetivno, bio je i red da Dado odigra nešto, ne znam je li odavno za nekoga bilo toliko strpljenja. Što i kako, sad nebitno, red je više samo da počne igrati da valja. A na dobrom je putu.
Kakvog bolan strpljenja?
Vrati film i reci koju je utakmicu Dado lose odigrao...
Drugi strijelac i najbolji asistent u ekipi...
Prošao je nezapaženo podatak da je Dado na zadnjem derbiju pretrcao najviše od svih aktera meča..
Sigurno je u četiri jake utakmice u evropi ove sezone najviše pretrcao od svih naših igrača...
Kojim očima ti gledaš nogomet?
Ma djaba se trudis ljudi kad nekog uhvate na zub :wave: :wave: da me je neko pitao ko bi volio da ga zabije protiv Viteza ja bi rekao enis sadikovic ili zeric ovaj prvi je usvijek odigrao korektno kad bi dobio priliku i ovaj go mu je dosao kao nagrada a neko ko sumja u dadu neka samo pogleda kakve je sve golove zabio u zadnju godinu dana sve cemu bitri jasno

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 11 avg 2015, 16:23

lazar je napisao/la:
CARSON je napisao/la:
CARSON je napisao/la: nista nemam protiv jos kad sam vidio onog malog iz sirokog da navija za Zelju :clap: :clap: radi takvih primjera mi moramo svakoga da postujemo
i samo jos da dodam posto je ovaj transfer sa Dzekom realizovan ako ne uspijemo naci GS ona ideja od Brkovica da na dresu Zelje pise Edin Dzeko :bih: :bih: :bih: srce bi mi bilo puno

A zbog cega bi on to uradio?

CARSON

Post Postao/la CARSON » 11 avg 2015, 16:33

ma pusti levata na Dzeki smo zaradili 3.5 miliona i nema vece reklame za nasu drzavu i za nas klub jos da imamo ljude sposobne mogli bi jos vise profitirati a siguran sam da ce Dzeko u buducnosti jos puno uraditi za nas klub.

lazar
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la lazar » 11 avg 2015, 16:41

DANDY je napisao/la:
lazar je napisao/la:
CARSON je napisao/la: i samo jos da dodam posto je ovaj transfer sa Dzekom realizovan ako ne uspijemo naci GS ona ideja od Brkovica da na dresu Zelje pise Edin Dzeko :bih: :bih: :bih: srce bi mi bilo puno

Zbog čega bi mi njega na dres stavili?

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 11 avg 2015, 17:24

lazar je napisao/la:
DANDY je napisao/la:
lazar je napisao/la:
Zbog čega bi mi njega na dres stavili?
Jbg kad nestane argumenata onda ide kontta pitanje.
Recimo da bi to bio odlican marketinski potez za koji bi se proculo malo dalje od obe drzave.
Jbg ipak je on bez obzira sto nam "zakonski"sljeduje taj procenat svojim radom,trudom i odricanjem donio dosta dosta para u klub.Mozda najvise u njegovoj istoriji.
Eto barem sam ti naveo dva argumenta za mislim da bi bio red da ti sada objasnis zasto ovaj treba istetovirati Dzeku na prsima.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 11 avg 2015, 17:42

dandy pusti ga ako njemu nije jasno zasto bi to bilo dobro onda ne vrijedi gubiti vrijeme nasa djeca su nama najbolji sponzori i to je pravi put hvala bogu pa je Amar na vrijeme to skontao tako da riad,memija,hadziahmetovic,sadikovic,zeric,kjoseski hiros i drugi imaju otvoren put da postanu pravi igraci

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 11 avg 2015, 17:49

Niko se ne bi ljutio da stave Edin Dzeko na prsima ali to se nece desiti.
Nego da je nama kakvo pojacanje kod navijaca ili da se stari vrate :)
Vi necete nikad skontat da se preiprete s covjekom koji vlada ovom temom ,samo doticni pise preko raznih nikova
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

fcz
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la fcz » 11 avg 2015, 18:06

DANDY je napisao/la:
lazar je napisao/la:Zbog čega bi mi njega na dres stavili?
Recimo da bi to bio odlican marketinski potez za koji bi se proculo malo dalje od obe drzave.
Jbg ipak je on bez obzira sto nam "zakonski"sljeduje taj procenat svojim radom,trudom i odricanjem donio dosta dosta para u klub.Mozda najvise u njegovoj istoriji.
Eto barem sam ti naveo dva argumenta za mislim da bi bio red da ti sada objasnis zasto ovaj treba istetovirati Dzeku na prsima.
Moram se malo umijesati ovdje...

1.) Edin Dzeko nije iskesirao novac iz svog dzepa. Nije cak ni imao ikakvog uticaja na to da Zeljo dobije postotak od njegovih transfera. Zeljo je dobio postotak jer tako nalazu pravila UEFA-e. Ako cemo tako razmisljati, logicnije bi bilo da nam na dresu pise "UEFA MEHANIZAM SOLIDARNOSTI". Edin Dzeko se jeste trudio i odricao, ali to je radio kako bi postao vrhunski igrac, zaigrao za veliki klub i zaradio puno para; nije se odricao i trudio zato da bi Zeljo dobio 3,25% od njegovog transfera.

2.) Sto se tice ove price oko Brkovica, pretpostavljam da se aludira na to kako se tadasnja uprava oslonila na pare od Dzekinog postotka i da je to jedino sto ih je "drzalo u zivotu", no takve opaske bi ipak trebale ici na Zujinu adresu, buduci da koliko se sjecam Brkovic vise nije ni bio u klubu kad su stigle pare od Dzeke. A Zujo bi ga svakako trebao istetovirati jer je tim Dzekinim novcima, koji su mu bukvalno pali s neba, pokrivao sav svoj nerad i nesposobnost.

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 11 avg 2015, 18:13

Kakve vi gluposti pišete ccc

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

CARSON

Post Postao/la CARSON » 11 avg 2015, 18:25

CARSON je napisao/la:dandy pusti ga ako njemu nije jasno zasto bi to bilo dobro onda ne vrijedi gubiti vrijeme nasa djeca su nama najbolji sponzori i to je pravi put hvala bogu pa je Amar na vrijeme to skontao tako da riad,memija,hadziahmetovic,sadikovic,zeric,kjoseski hiros i drugi imaju otvoren put da postanu pravi igraci

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 11 avg 2015, 18:31

Skauti Želje večeras na Super Kupu,Pedro je u pitanju koliko znam.insajderska vijest 100% tačna :)
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 11 avg 2015, 18:36

BlueFamily je napisao/la:Skauti Želje večeras na Super Kupu,Pedro je u pitanju koliko znam.insajderska vijest 100% tačna :)
Ma ja tako se troše zarađene pare od evrope a prenos na tv-u ima. UPRAVA NAPOLJE! :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 11 avg 2015, 18:48

fcz je napisao/la:
DANDY je napisao/la:
lazar je napisao/la:Zbog čega bi mi njega na dres stavili?
Moram se malo umijesati ovdje...

1.) Edin Dzeko nije iskesirao novac iz svog dzepa. Nije cak ni imao ikakvog uticaja na to da Zeljo dobije postotak od njegovih transfera. Zeljo je dobio postotak jer tako nalazu pravila UEFA-e. Ako cemo tako razmisljati, logicnije bi bilo da nam na dresu pise "UEFA MEHANIZAM SOLIDARNOSTI". Edin Dzeko se jeste trudio i odricao, ali to je radio kako bi postao vrhunski igrac, zaigrao za veliki klub i zaradio puno para; nije se odricao i trudio zato da bi Zeljo dobio 3,25% od njegovog transfera.

2.) Sto se tice ove price oko Brkovica, pretpostavljam da se aludira na to kako se tadasnja uprava oslonila na pare od Dzekinog postotka i da je to jedino sto ih je "drzalo u zivotu", no takve opaske bi ipak trebale ici na Zujinu adresu, buduci da koliko se sjecam Brkovic vise nije ni bio u klubu kad su stigle pare od Dzeke. A Zujo bi ga svakako trebao istetovirati jer je tim Dzekinim novcima, koji su mu bukvalno pali s neba, pokrivao sav svoj nerad i nesposobnost.
Prvo malo procitaj sta sam napisao.Niko nije rekao da ga je on iskesirao iz svog dzepa.
Qrac bi dobili da se nije trudio za svoje dobro a cim se trudio za svoje dobro automatski se trudio i za Zeljino dobro.Meni sasvim dovoljno.
Sto se drugog dijjela posta tice moram ti reci da nisi u pravu.Ali to odavno prezvakana tema i davno proslo vrijeme.Nijaz je bio tada u klubu i da se njega poslusalo danas bi imali izgradjen stadion i igrali bi europske utakmice na nasoj Grbavici.Ali neko drugi je odlucio da je bolje ulagati u Lazare,Culume,Radovanlvice i ine od kojih na kraju nismo imali ni dinara.

SWRA1921
Kontakt:

Post Postao/la SWRA1921 » 11 avg 2015, 18:55

Ne mogu da vjerujem da neko iole ozbiljan i ozbiljnijih godina moze reci takvu glupost, a jos sto je gore pri tome misliti ozbiljno o toj ideji, da Dzeku treba staviti na dres. Smijesno i jadno bi bilo nositi to na dresu i to niko normalan nikad ne bi uradio jer pravis smijuriju od kluba.

Dzeko nek se zahvali sto je bio u Zelji, jer je tako dospio u oko posmatraca koji ga je odveo dalje, odigrao je 40 utakmica za Zelju, naucio osnove fudbala tu, izgradio se poslije i tacka. Zeljo nek se zahvali njemu, kao sto sigurno vec do sada i jeste (clanskom i sl.) za promociju kluba i donosenje para u klupsku kasu.

Mene cisto zanima koliko kod nas, i da li ima, ovakvih ugovora kao kod Cimirota o ovolikim procentima prilikom transfera, pocevsi od Baje koji je otisao, pa do Amira, Dzenisa, Memije, Sadikovica, itd.

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 11 avg 2015, 19:04

Šta sve ovde neću pročitati,e čuj Džeko hahahahaahahahahhahaahhaahahhahahahahahahahahahhhaha
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Paromlinac i 16 gostiju.