NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Nikakvo odbijanje, samo odbijanje uslovljavanja. Mi trenutno imamo jos puno dugova. Rijesiti UIO, rijesiti povjerenike, imamo Condor i Zenelu kao vece povjerenike. Ne smijemo pomisliti napasti PL, a da nismo sve to rijesili.
Onda ti dolazi na red trening centar i OS. UO jeste rekao da ce biti odvojen racun za trening centar, ali ostaje pitanje finansiranja OS. Ako zelimo dobre igrace, moramo imati dobar kadar, a ako zelimo dobar kadar, to se mora i platiti. Imamo 5 takmicarskih selekcija i tri koje se ne takmice. Minimalno 5 kvalitetnih trenera je potrebno, plus trener golmana i kondicioni trener i jos koordinator. Otprilike oko 25.000 KM svaki mjesec ce nam biti potrebno samo na plate tog osoblja, a gdje ti je prvi tim i treneri prvog tima. U sustini, trebace nam oko 500.000 KM svake godine samo na trenere (OS i prvi tim) i administraciju kluba.
Onda ti dolazi na red trening centar i OS. UO jeste rekao da ce biti odvojen racun za trening centar, ali ostaje pitanje finansiranja OS. Ako zelimo dobre igrace, moramo imati dobar kadar, a ako zelimo dobar kadar, to se mora i platiti. Imamo 5 takmicarskih selekcija i tri koje se ne takmice. Minimalno 5 kvalitetnih trenera je potrebno, plus trener golmana i kondicioni trener i jos koordinator. Otprilike oko 25.000 KM svaki mjesec ce nam biti potrebno samo na plate tog osoblja, a gdje ti je prvi tim i treneri prvog tima. U sustini, trebace nam oko 500.000 KM svake godine samo na trenere (OS i prvi tim) i administraciju kluba.
Celik!3,2,2.
Da bi igrao PL i bio u sredini tabele, klubovi poput Sloge Doboj, Posušje, itd potrebno je da raspolažeš sa budžetom od otprilike 1,5 M i da tu nisu uključeni vandredni dodatni troškovi, kao npr ulaganje u infrastrukturu ili vraćanje dugovanja.
Čelik ne može trenutno to ostvariti jer mora riješiti kratkoročna dugovanja, a to podrazumjeva da se odvoji dobra porcija budžeta na te stavke. Recimo novac koji je uprihodovan u 2023. godini je dovoljan za PL, ali skoro pola je otišlo na dugovanja.
Iz ove perspektive, klubu je potrebno još jednom da ponovi rezultate iz 2023. godine, nadamo se da je to ova godina, kako bi konačno stavio tačku na sva ta kratkoročna dugovanja i kako ne bi imao nikakvih dodatnih tereta osim ViKa i poreznog duga prema PU FBIH.
Ako se dobar kajmak pokupi iz budžeta za sport kao prošle godine, mogli bi dobre temelje udariti za narednu sezonu/godinu, gdje bi klub sav zarađeni novac mogao uložiti u sportske ciljeve. Bez dobre podrške politike (grad, kanton) realni domet je ova liga i PL nije realan cilj.
Čelik ne može trenutno to ostvariti jer mora riješiti kratkoročna dugovanja, a to podrazumjeva da se odvoji dobra porcija budžeta na te stavke. Recimo novac koji je uprihodovan u 2023. godini je dovoljan za PL, ali skoro pola je otišlo na dugovanja.
Iz ove perspektive, klubu je potrebno još jednom da ponovi rezultate iz 2023. godine, nadamo se da je to ova godina, kako bi konačno stavio tačku na sva ta kratkoročna dugovanja i kako ne bi imao nikakvih dodatnih tereta osim ViKa i poreznog duga prema PU FBIH.
Ako se dobar kajmak pokupi iz budžeta za sport kao prošle godine, mogli bi dobre temelje udariti za narednu sezonu/godinu, gdje bi klub sav zarađeni novac mogao uložiti u sportske ciljeve. Bez dobre podrške politike (grad, kanton) realni domet je ova liga i PL nije realan cilj.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ne misli se čovjek uključivati u ovu priču oko Sivca ali mi je malo zaparalo oči kad vidim kako se porodica istog ponaša.
Pa jel moguće da toliko još želiš naštetiti Eldaru tim što se podsmijehuješ komentarima da je u klubu koji je bolji od Želje. Da stavljaš "haha" reakcije na konstruktivne komentare ljudi gdje pišu da je Čelik trenutno u boljoj situaciji nego Željo.
Da sam đubre ko što nisam sad bih ovdje screenshotove opalio ali nadam se da će ukloniti ove "haha" reakcije na komentarima gdje ne trebaju biti. Smiješ se izjavi Fenana Salčinovića, a rodbina (Sivac) ti treba igrat još polusezonu ovdje.
Sivac je ko momak odličan, desetka, malo je naivan ispao jer dozvoljava da mu svačije mišljenje kroji njegovo. To je jer je neiskvaren. Ali šta mu rade ljudi oko njega je nerealno.
Pa jel moguće da toliko još želiš naštetiti Eldaru tim što se podsmijehuješ komentarima da je u klubu koji je bolji od Želje. Da stavljaš "haha" reakcije na konstruktivne komentare ljudi gdje pišu da je Čelik trenutno u boljoj situaciji nego Željo.
Da sam đubre ko što nisam sad bih ovdje screenshotove opalio ali nadam se da će ukloniti ove "haha" reakcije na komentarima gdje ne trebaju biti. Smiješ se izjavi Fenana Salčinovića, a rodbina (Sivac) ti treba igrat još polusezonu ovdje.
Sivac je ko momak odličan, desetka, malo je naivan ispao jer dozvoljava da mu svačije mišljenje kroji njegovo. To je jer je neiskvaren. Ali šta mu rade ljudi oko njega je nerealno.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
-
- Kontakt:

Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Podržao sam do sada apsolutno svaki potez Uprave a ovaj malac ako nastavi igrati za klub bit će prvi potez koji apsolutno ne opravdavam.
Šteta što slučaj nije razriješen prije skupštine vjerujem da bi bilo diskusije makar pod tačkom razno, možda se moglo i pokrenuti ali ajde gotovo sad..
PERSONA NON GRATA
EDIT: https://nkcelik.ba/saopstenje-eldar-siv ... YX56qFCboc
Kao što rekoh, ne podržavam i smatram ovo velikom greškom.
Šteta što slučaj nije razriješen prije skupštine vjerujem da bi bilo diskusije makar pod tačkom razno, možda se moglo i pokrenuti ali ajde gotovo sad..
PERSONA NON GRATA
EDIT: https://nkcelik.ba/saopstenje-eldar-siv ... YX56qFCboc
Kao što rekoh, ne podržavam i smatram ovo velikom greškom.
Zadnja izmjena: Viper, dana/u 29 feb 2024, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.
SAMO ČELIK !
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- nicazedobagro
- Kontakt:
Iskren da budem nisam se nadao ovakvoj kazni, svaka cast upravi na potezu!
Sa ovim su pokazali da nema sale sa Celikom
Sa ovim su pokazali da nema sale sa Celikom
Mi volimo KP-Dom i njegov bijeli sjaj, mi volimo Celika i nikog vise znaj
Ne moze se vise niko zajjebavat s tobom likce, dosta su vala godinama
Svaka cast za upravu po zna koji put
Javno izvinjenje, novcane kazne, sve lagano i kulturno po propisu.
Mislim da je i Sivi sve ispostovo sto se tice ovog izvinjenja i prihvatanja kazni tako da mislim da nije problrm da zaigra do kraja ugovora, ali bez forsiranja i standardne igre jer se lagano trebaju drugi tu uigravati i spremit se za njegov odlazak po isteku ugovora.
Ali se on treba pripremiti pogotovo ispoccetka za pritisak s tribina..sve po zaslugama.
Nek mu se stari i poznanici sprdaju koliko hoce kafanski, ali ga se vala izvinuoo javno i popio kazne

Svaka cast za upravu po zna koji put

Javno izvinjenje, novcane kazne, sve lagano i kulturno po propisu.
Mislim da je i Sivi sve ispostovo sto se tice ovog izvinjenja i prihvatanja kazni tako da mislim da nije problrm da zaigra do kraja ugovora, ali bez forsiranja i standardne igre jer se lagano trebaju drugi tu uigravati i spremit se za njegov odlazak po isteku ugovora.
Ali se on treba pripremiti pogotovo ispoccetka za pritisak s tribina..sve po zaslugama.
Nek mu se stari i poznanici sprdaju koliko hoce kafanski, ali ga se vala izvinuoo javno i popio kazne

BašČelik!
Govance mi se toliko ogadilo da ću prije gledati panja Ibrakovića cijelu polusezonu nego ovo smeće da se izvinjava svaki dan. Kazna će biti adekvatna ako bude klupiran, uostalom nema smisla ni da igra govance, kada je na ljeto slobodan. U interesu kluba je da uigrava igrača za kojeg postoje šanse da će ostati i narednu sezonu.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Puna podrska Upravi. Konacno zatvoriti ovu pricu i okrenuti se nastavku prvenstva.
Izvini drug, ali nisi u pravu. Ne pratim te reakcije i boli me čuna za njih, ali ovakav Željo je Atletiko Madrid za nas. Klub koji ima duplo manje dugovanja od Čelika, stadion u svom vlasništvu, pomoćni teren, generiše 7 miliona više od Čelika na godišnjem nivou, igra Evropu povremeno, igra PL i vraća dugovanja, je sve osim slabiji klub od Čelika.laudrop je napisao/la: ↑29 feb 2024, 14:22Ne misli se čovjek uključivati u ovu priču oko Sivca ali mi je malo zaparalo oči kad vidim kako se porodica istog ponaša.
-
- Kontakt:
E **** truhlo i ti ga pretjera. Imaju oni duga itekako samo zbog uticaja mafije s tribine niko ih ne smije blokirat. Pitaj direktora Albe ko mu je na vrata dolazio kad ih je htio blokirat i koliki im je dug...
Sivac najstandardniji igrač uz Durmu u DCL i jako dobar i u FL uz izvinjenje ipak kako stvari stoje ne zaigra ga ti više u prvom timu.Rezerva možeš biti i ulazit češ s klupe vjerovatno ali to ni blizu neče biti kao do sad...Na ljeto spakuj slobodno stvari ali kamo češ i gdje možeš iči ne znam! Šteta al čini mi se vremenom sve češ više biti bliži da se pridružiš Žuni na bauštel,sam si pao sam se ubio...jbg Sivi
::::SAMO ČELIK::::
Tjerajte tog Sivca iz kluba .
Nek igra gdje hoce samo ne vise u Celiku .
Pa da je buduci Karlos na Bilinom u crno,crvenom dresu vise ne zaigra a da ga ja ne ivizdim .
Napreduj u Zelji smradu mali. Razguli iz kluba .
Nek igra gdje hoce samo ne vise u Celiku .
Pa da je buduci Karlos na Bilinom u crno,crvenom dresu vise ne zaigra a da ga ja ne ivizdim .
Napreduj u Zelji smradu mali. Razguli iz kluba .
Šta sam pretjerao? Čiste činjenice, sad će licenciranje za narednu sezonu, pa će objaviti zvanične izvještaje koji ne lažu. Činjenica je da su u 2023. napravili preko 8 miliona prihoda, sad skontaj gdje je Čelik u tom poređenju. Da ne idemo dalje omladinski pogon i ostalo. Volio bih i ja da smo bolji klub, ali nismo i to je tako.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑29 feb 2024, 15:56E **** truhlo i ti ga pretjera. Imaju oni duga itekako samo zbog uticaja mafije s tribine niko ih ne smije blokirat. Pitaj direktora Albe ko mu je na vrata dolazio kad ih je htio blokirat i koliki im je dug...
Nigdje nisam negirao da imaju duga, imaju, ali njihova brojka se sada vrti oko 4 miliona knjigovodstvenog duga. Kod nas taj knjigovodstveni iznos sigurno prelazi 8, 9 miliona KM.
Pa ako su tako jaki što ga nisu doveli onda. Šta je jednom velikanu kako ga ti opisuješ izdvojiti 20.000 KM za transfer jednog igrača.
Manite se šuplje. Klub im drže navijači i politika koja gura pod tepih sve. Da Bog da se sutra raspali i ugasili.
Trebao je otići u Želju za ništa veću platu nego što ima u Čeliku. Stvar je bila samo njegove želje da se okuša u Premijer ligi, ali nije mi ovdje Sivac tema jer prema momku nemam nikakvo loše mišljenje.
Manite se šuplje. Klub im drže navijači i politika koja gura pod tepih sve. Da Bog da se sutra raspali i ugasili.
Trebao je otići u Želju za ništa veću platu nego što ima u Čeliku. Stvar je bila samo njegove želje da se okuša u Premijer ligi, ali nije mi ovdje Sivac tema jer prema momku nemam nikakvo loše mišljenje.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
-
- Kontakt:
Oni su u Mozda i vecim **** od nas al se Sve to fino sminka Kako li i Dokle li?Truhlo je napisao/la: ↑29 feb 2024, 15:45Izvini drug, ali nisi u pravu. Ne pratim te reakcije i boli me čuna za njih, ali ovakav Željo je Atletiko Madrid za nas. Klub koji ima duplo manje dugovanja od Čelika, stadion u svom vlasništvu, pomoćni teren, generiše 7 miliona više od Čelika na godišnjem nivou, igra Evropu povremeno, igra PL i vraća dugovanja, je sve osim slabiji klub od Čelika.laudrop je napisao/la: ↑29 feb 2024, 14:22Ne misli se čovjek uključivati u ovu priču oko Sivca ali mi je malo zaparalo oči kad vidim kako se porodica istog ponaša.
Zato što im se nije davalo ni 20 000 KM za igrača koji je zadnje 2 godine proveo u trećem i pola godine u drugom rangu nogometa u BiH.laudrop je napisao/la: ↑29 feb 2024, 17:26Pa ako su tako jaki što ga nisu doveli onda. Šta je jednom velikanu kako ga ti opisuješ izdvojiti 20.000 KM za transfer jednog igrača.
Niste realni, koliki god da smo rivali treba otvoreno priznati onako kako jeste, da su miljama ispred nas. Plaćaju dva igrača kao mi cijeli ekipu, čak i kad nisu evropu igrali prebacivali su godišnje prihode preko 4, 5 miliona KM i izdvajali na plate preko 2 miliona KM.
Smanjiti očekivanja i biti realan, da se ne bi lažna eufurija neka stvarala i pumpala neka nerealna očekivanja. Željo jeste u rezultatskoj krizi, ali i takvi su ispred nas po svim parametrima.
@premier jest eto šminkaju se revizorski izvještaji

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Zato im je Santos igrao na amaterskom ugovoru. Ocigledno nesto tu ne stima. Stoji da imaju prihode, ali nesto smrdi. Raspali se.
Celik!3,2,2.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.