FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

miky_hz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la miky_hz » 05 jun 2011, 15:11

Nemoguce je obojicu drzati na klupi i to je problem...nisu ni oni veslo sisali,mozes dovesti jednog i platit ga 30 miliona i davati mu priliku na kapalju,ali dati 55 miliona za 2 igraca i obojica da ti budu u drugom planu,dao si jednom tolike pare za igraca koji je ispala bio i nije pristao da bude sporedna uloga,jednom je dovoljno da se opeknes i da naucis na toj gresci..mislim,haj Afellay je placen 4 mil,ni on se nebuni sto je u drugom planu,Bojan dozivotni talenat on ce uvijek biti u drugom planu,ali kazem kupis dva igraca i mislis da ce obojica pristati da budu 5-ti igrac u napadu,naravno pricam o tome da ce kao oba doci,a mislim da ni ovi tako ne razmisljaju,jel kolko znam nemisle samo napad pojacavati,a na transfere nemaju nesto extra puno love
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 05 jun 2011, 17:41

Upravo se igra mec
Engleska-Spanija u-19
Engleska je uz Spaniju najjaca reprezentacija u tom uzrastu,ali ih Spanija bukvalno gazi
evo linka: http://deportemixtv.co.cc/
:D
MVP - Messi-Villa-Pedro

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 05 jun 2011, 20:17

O kakvom vi prodavanju Afellaya pričate? :o

Momak je u klubu pola sezone, odigrao je sasvim solidno, sa obzirom na minute koje su mu date i na prilagođavanje u novom timu. Ne ide on nigdje, nisu tolike budale da ga se riješe. Doveden za sitne pare, mlad, holandski stil aka barcelonski igra, dakle....
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 05 jun 2011, 20:36

Suigrači iz Villarreala: Rossi je na putu prema Barceloni

Giuseppe Rossi, 24-godišnji talijanski nogometaš, nekarakteristična je pojava za tamošnji nogomet. Unatoč svojoj kvaliteti Rossi nikada u karijeri nije potpisao profesionalni ugovor s nekom momčadi iz talijanske Serije A...

Karijeru je počeo u Manchester Unitedu, ali ga je Ferguson slao na posudbe. Rossi je tako igrao u Newcastleu i Parmi, što mu je jedina dodirna točka s talijanskim klupskim nogometom. Ugled je stekao igrajući za Villarreal, gdje se nalazi od 2007. godine.

Dugo se pričalo kako bi od iduće sezone Rossi, inače trenutačno standardni reprezentativac Italije, napokon mogao u Italiju. Spominjali su se Juventus, Inter i Milan, no izgleda da niti ovom prilikom Rossi neće u tom smjeru. Sve je očiglednije da je njegova nova postaja - prvak Europe i Španjolske, Barcelona.

- Rossi želi u Barcelonu i koliko znam i oni žele njega. Mislim da je to sigurna stvar - rekao je Rossijev suigrač, vratar popularne "žute podmornice" Joan Oriol.

Već se ranije pričalo da Katalonci žele dovesti Rossija i da su za to spremni izdvojiti 30 milijuna eura. Po novim navodima ta bi se cifra mogla i nešto smanjiti, samo zato što bi u transfer bio upleten i Bojan Krkić, koji bi krenuo prema Villarrealu.
FK Pjetlovi

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 05 jun 2011, 21:04

Koga uzeti ?
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 05 jun 2011, 21:26

Danas je Xavi Hernández prisustvovao MotoGP utrkama za veliku nagradu Katalonije. Između ostalog, prošetao se paddockom i poznatom navijaču Barçe i aktuelnom svjetskom prvaku u klasi od 500 ccm Jorge Lorenzu poklonio svoj dres kojeg je potpisao na licu mjesta. Ipak, događaj dana desio se u "garaži" Ducatija kada je Valentino "The Doctor" Rossi, najbolji motociklista svih vremena, ugledavši Xavija kleknuo i poljubio noge Barçinoj šestici (!), rekavši da je veliki zaljubljenik u njegovu igru! Teško da je Rossi mogao pokazati veću privrženost Xavijevom majstorstvu!

slika
;)
Don't hate what you don't understand.

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 06 jun 2011, 13:01

Sta predstavlja 46?

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 jun 2011, 13:05

Madridism je napisao/la:Sta predstavlja 46?
Njegov broj na motoru. :lol: :lol: 8-)

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 06 jun 2011, 18:46

Zvijezda Udinesea Alexis Sanchez izjavio je kako bi bio presretan kada bi prešao u Barcelonu
i da bi to bilo ispunjenje njegovog sna.

Čileanac je na meti mnogih klubova iz Evrope, a pored Barcelone spominju se Manchester
United i Manchester City. Ali navodno je Barcelona sve dogovorila s ovim 22-godišnjima
napadačem koji je u Udinese došao iz Cobreloe 2006. godine.

„Barcelona bi bila sjajna destinacija za mene, takođe i ispunjenje mog sna, interes mnogi
klubova čine me ponosnim jer pokazuju da se sav moj trud isplatio. Želim da još napredujem
i osvajam trofeje, a zato je potrebno da igram u velikom klubu kao što je Barca“. izjavio je
Sanchez.
Izgleda da je ozbiljno :o
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 06 jun 2011, 19:44

warden je napisao/la:Zvijezda Udinesea Alexis Sanchez izjavio je kako bi bio presretan kada bi prešao u Barcelonu

Čileanac je na meti mnogih klubova iz Evrope, a pored Barcelone spominju se Manchester
United i Manchester City. Ali navodno je Barcelona sve dogovorila s ovim 22-godišnjima

„Barcelona bi bila sjajna destinacija za mene, takođe i ispunjenje mog sna, interes mnogi
klubova čine me ponosnim jer pokazuju da se sav moj trud isplatio. Želim da još napredujem
i osvajam trofeje, a zato je potrebno da igram u velikom klubu kao što je Barca“. izjavio je
Sanchez.
Ma jarane, tako je svakog prelaznog roka oko svih velikih klubova, svi se nude, svi sanjaju Barcu, Manchester,Milan,Real,Inter,Bayern,Liverpul, Arsenal itd...šta novinari dovedoše igraca u klub, covjek bi rek'o da se tri tima mogu sastaviti....gdje ce to sve igrati :?: , nema ni klupa dužine da sve to primi.
Valja to sve placati i hraniti....Barca i sad ima previše parazita (i to za izvoza) koji su na klupskoj sisi, a od kojih klub nema nikakve koristi.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 jun 2011, 23:07

http://www.youtube.com/watch?v=R43TXn8RjGQ

do sad sam bio da se dovede rossi al kad pogledam sancheza ja mislim da nam on vise treba jer kad skontas rossi je isti tip igraca ko pedro il villa ,,,,nama treba ko sanchez drugaciji igrac od ostalih bas je drugaciji tip igraca nije slican ni jednom od nasih napadaca,,dribler je vise je okretan ,,bas stvara visak ,,rossiju je samo prednost sto bi se prije naviko na barcu a ovaj dok malo ne privikne se ,,jest to problem ,,necu bit nezadovoljan i ak rossija dovedu al mislim da sancheza treba dovest ;) ,,vidicemo u ovih nekoliko dana za koga ce se odlucit guardiola :)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 jun 2011, 00:03

warden je napisao/la:Zvijezda Udinesea Alexis Sanchez izjavio je kako bi bio presretan kada bi prešao u Barcelonu

Sanchez.
ja sam citao da mu je zelja igrati u Spanjolskoj ligi i da mu je svejedno da li ce u Barcu ili Real,e zato mi se vise ne svidja.Ne moze mu to biti svejedno nikako :?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 jun 2011, 00:08

L-Train je napisao/la: ja sam citao da mu je zelja igrati u Spanjolskoj ligi i da mu je svejedno da li ce u Barcu ili Real,e zato mi se vise ne svidja.Ne moze mu to biti svejedno nikako :?
Momak nije iz Španije i normalno da će mu biti svejedno imaš dosta takvih slučajeva.Da su ga prošle godine pitali rekao bi Barca,ali Real je sada smanjio zaostatak za Barcom tako da mu je svejedno.Suarezu je san da zaigra ili u Realu ili Barci jbg sada je u Liverpool otišao zato što ovim ne treba,a ni Sanchez ne treba ni Barci ni Realu tako da su mi glupe ove glasine
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 jun 2011, 17:36

Oni fkt al fkt misle dovesti 2 napadaca :| koji ce im klinac

Evo ga Sanchez zavrsen izgleda

Alexis Sanchez dogovorio uvjete suradnje sa Barcelonom
Utorak, 07.06.2011.
Kako tvrdi predsjednik Udinesea Franco Soldati, čileanski reprezentativac Alexis Sanchez je dogovorio osobne uvjete suradnje sa europskim prvakom Barcelonom, samo 24 sata nakon što je priznao kako je taj klub u najboljoj poziciji za njegovo dovođenje.

Sanchez bi u Barceloni trebao zarađivati oko tri milijuna eura po sezoni, ali Soldati tvrdi kako to ne znači da je ovaj transfer gotova stvar, jer dva kluba tek trebaju dogovoriti iznos odštete.

Ipak, Udinese neće stajati na putu mladom Čileancu, koji želi karijeru nastaviti u redovima Barcelone.

"Prema onome što mi je rekao njegov menadžer, Alexis Sanchez je dogovorio uvjete suradnje sa Barcelonom. To ne znači nužno da će preći tamo, ali to je ono što igrač želi. Nadamo se kako ćemo ispuniti njegovu želju, ali mislim da pregovori neće biti okončani prije kraja mjeseca." rekao je Soldati.

Udinese za Sancheza traži odštetu u iznosu većem od trideset milijuna eura i za sada ne namjerava sniziti svoju cijenu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 jun 2011, 17:39

Ja danas naletih na vijest da bi Jose Enrique mog'o doći u Barcelonu. Dakle, Abidal bi igr'o stopera, a lijevi bek bi bio igrač Newcastle-a Jose Enrique. Naravno, ovo je sve neprovjereno, al' naletih danas na ovu vijest na više mjesta (barem kada su navijači Svraka u pitanju), tako da...Inače, vrijednost transfera bi bila između 8 i 10 miliona.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 jun 2011, 17:40

Moguce jel Maxwell je navodno izrazio zelju da napusti klub,tako da ce trebati vjerovatno neko jeftinije rijesenje za tu poziciju

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 jun 2011, 17:49

Pa da ti pravo kažem, Jose bi mog'o pomoći Barceloni. Znam da je @Romariooo pratio utakmice Newcaslte-a ove sezone, za ostale nisam siguran. Helem, on je jedan od trojice najbolje ocjenjenih igrača Newcastle-a, a da budem iskren, ne znam koji lijevi bek je ove sezone bio bolji od njega (izuzev Baines-a). Clichy je im'o slabu sezonu, Cole također, Evra je bio bolji, al' od Evre smo navikli na nešto bolje partije pa...Znamo koliko je Enrique ofanzivan i kako je dobro sarađiv'o sa Jonasom po lijevoj strani, a dodajmo da ima 25 godina, pa je to još jedan razlog zbog čega možda i vjerujem da bi se ovo moglo ostvariti. Uostalom, lakše će i do reprezentacije ukoliko dođe u Španiju. :mrgreen:

Btw, sad vidjeh, to i Rossi i Sanchez na meti? Dakle, nije "il' il'", već se baš gleda da obojica potpišu? Hm, što je previše, previše. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 07 jun 2011, 18:03

Eventualno transfer Enriquea bi bio pravi posao, 25 godina relativno mlađi igrac plus španac što je velika prednost i stvar koja je vrlo bitna u svlacionici Barce, uz to sve je vrlo dobar lijevi bek koji ne košta puno kao Bale ili Coentrao...Pep želi službeni jezik španski da se prica (zato se i dovode španci ili južno amerikanci), a ne kao u Realu da bude službeni jezik turski i portugalski ili francuski kao u Arsenalu.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 jun 2011, 18:54

dobro bi nam dosao enrique, dobar igrac i spanac, ali ja sam opet za to da lijevi bek bud top class, jer koliko sam uspio zakljuciti, nema sanse da dovedemo bilo kojeg stopera, jer tu ce igrati abidal i to je izgleda definitivno da abidal nece vise biti lijevi bek, a izvjesno je da odlaze i milito i maxwel, kao daje puyol skroz u godinama i povrijedjen cesto

odbrana dakle ostaje desetkovana, i pojacanje barem jedno mora se dovesti. ako bi dosao enrique na lijevom beku imali bi njega i adriana, obojica su dobri, ali opet nisu top class, ima puno boljih igraca na toj poziciji, Bale ja naravno vjerovatno najbolji, ali je i najskuplji, al opet ako ga je moguce dovesti to bi nam bilo najbolje pojacanje, bolje nego fabregas, rossi ili sanchez, jer oni ako dodju vjerovatno bi svi bili neka vrsta zamjene, dok bi recimo Bale jedini, ili neki drugi top class lijevi bek imali odmah mjesto u prvom timu i svojim kvalitetom unaprijedili nasu igru

sto se tice ove price oko rossija i sancheza, i ja mislim da je previse kad bi obojicu dovodili, dakle trio u napadu je mesi vilja , pedro, imamo za klupe afelaya, ako bi dosla i ova dvojica onda je bas previse, imali bi tri vrhunska igraca na klupi a ti nema sanse, tako da ja mislim da je to ili ili, da ce doci samo jedan od njih dvojice, i to vjerovatno rossi koji moze igrati i krilo i klasicnog spica, a ovaj sancho moze samo krilo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 07 jun 2011, 19:00

...ako dovedemo sancheza i rossija to ce biti dobar posao jer klupa nam je losa...jos da dovedemo jednog veznog igraca i lijevog beka i sljedece sezone opet je primera nasa...ja bih volio da dovedemo bastosa iz lyona,on je dobar tehnicar i dosta je brz...a bale je veoma precijenjen,tehnika mu nije jaca strana,a to je u barci potrebno...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.