FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

exbabilon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la exbabilon » 11 avg 2015, 13:05

Mi ako dovedemo lijevog beka, neko je fulio sa Mladenovicem, ako dovedemo desnog neko je fulio sa Livajom i pustanjem 3 solidna desna beka za nasu ligu. Svejedno mislim da nam trebaju bolji igraci na tim pozicijama kao i krilni jedan.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 avg 2015, 13:11

stanić, zeljković i čolić nisu pušteni iz fudbalskih razloga, niti je iko mislio da je livaja bolji i od jednog od njih. to ne. livaja sigurno nije neka igračina, ali ne bih baš na osnovu jedne utakmice u kojoj je cijela ekipa zakazala sudio da ne može biti rezerva ili da je totalni promašaj.

isto tako ako dovedemo desnog, može biti da memija ide na desno krilo gdje je dao i najbolje partije zasad kod nas, a livaja ostaje u rezervi gdje je bio i namijenjen.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 avg 2015, 13:11

sergejevic je napisao/la:Volio bih i ja da se i sa strana dovede par mladih i perspektivnih igraca na pozicijama gdje smo deficitarni. Prije svih na bocnim pozicijama, ako vec nemamo u omladinskim kategorijama takog, onda dovesti nekog iz druge sredine. Uvijek se moze desiti da neko eksplodira.

A sto se tice iskusnijih igraca sa strane tu je situacija pomalo cudna. Prije svega pitanje" Sta je to iskusan igrac?' Npr. Dado ili Amir imaju vise evropskih utakmica nego neki momci njihovih godina u nasoj ligi. Takodjer imaju vise nastupa u jakim utakmicama od npr. Blagojevica ili Stokica tipovi igraca koje mi prizeljkujemo ovdje. Blagojevic se pokazao kao dobar u Evropi, dok Joco nije nista uradio i za ono vrijeme koje je igrao. Mozda su Bajic ili Dado mladi momci, ali oni su igrali jos davno u Evropi, protiv ekipe kakva je Plzen. Onda nasu ligu, pa opet Evropu, pa nasu ligu, i evo sada Evropu. To su za mene vec iskusniji igraci koji su dozivljeli gotovo sve sto se moze u fudbalu, od teskih poraza, do velikih pobjeda. Ja npr. ne vidim Kokota, Djelmica ili Stokica kao te neke iskusnije igraca uz koje ce mladi igraci sazrijeti, naravno da im pomazu u ligaskim utakmicama, ali jednostavno nije to to. Jedan od pravih primjera je Mirsad Beslija, koji je dokazan igrac u daleko vecim okvirima, imao zapazenu ulogu u reprezentaciji i on je taj koji donosi mnogo toga mladm momcima. Prosle sezone nas nisu vukli Kokot ili Djelmic, nego Bajic, Memija, Amir, Dzenis i Dado.
Slažem se sa ovom konstatacijom za iskusnog igrača. Možemo onda to i drugačije reći. Dokazanog igrača je bolja formulacija, a što mlađi to bolja varijanta mada recimo i ove tipa Kokot moraš imati bar u ovakvoj ligi. Nekad on donese više nego neki dokazan a mlađi igrač.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 11 avg 2015, 13:15

zaboljisportuBiH je napisao/la:Bajić je otišao za pare za koje su otprilike otišla i dva do sada najviše plaćena igrača iz naše lige pa prema tome nemojte kakiti. Niko nije poslije Saida i Hrgovića nikad ni primirisao toj cifri. Šeha jedino a to još nismo dobili. Pogotovo što mi za Baju imamo i dio od iduće prodaj ekoji može biti i veći od ovoga sada u realnoj cifri. Malo su vam se digli apetiti jer pitari lupaju cifre bezveze po plaćenim portalima. I ako ode za te pare to je neka čarlama da se digne cijena svim igračima lige što i nama ide u prilog. Baju i Kvesu smo prodali u pravo vrijeme i za sasvim realne cifre. Mogao je Kvesa za nešto više ali korektnost i sve ostalo kad se uzme u obzir (povreda, dužina ugovorea i sl) je dovelo do toga da je ova cifra realna.

Klubovi traže posudbe za svoje igrače u što jače lige i to klubovima koji će plaćati tog igrača isto koliko ga plaćaju i oni sami. Zbog toga je iluzorno pričati o otme što u Istru prije nego u Želju. Za par godina kad se ova liga smanji i kad budu tereni ok onda ćemo i mi moći hladno uzeti i bolje igrače na posudbu.

Međutim, mene boli činjenica da mi nismo doveli npr ovog Miću Kuzmanovića. E te stvari mi smetaju da može Borac a mi ne možemo dovesti ovog malog, a znam da smo ga ganjali. Nije mi jasno oko pregovora kako mi to vodimo. Moramo dići plate ovim našim već dokazanim igračima (Amir, Began...) da bi mogli dati i Mići ono što traži ili bar blizu toga. Šehić, Hasanović i sl se neće buniti jer je Mića već donekle dokazan.

Jahić bi nam pravo legao jer može pokriti obje bočne pozicije, stopersku i zadnjeg veznog ako zatreba umjesto Blagojevića. Onda ti ne treba Hodžurda npr i ostaje ti samo još jedno krilo ili napadač da ga dovedeš.
Borac je duzan puno vise nego mi, te je njima svejedno dal se zavaliti jos 100 hiljada za sezonu i dati platu tom Mici dok nama ta politika ne odgovoara trenutno. Mi imamo jednu politiku, oni drugu. Sto se mene tice ne moramo nikog sad dovesti, jer niko al sigurno niko ne bi imao pravo nastupa ili ne bi bio spreman do septembra ili oktobra. Naravno pojacat se moramo, ali na vrijeme. To se trebalo uraditi u Julu a ne sad. Radije sacekaj zimu..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 11 avg 2015, 13:17

Mislim da nam ne trebaju igrači u napadačkoj liniji, treba se fokusirati na oba beka, i to kvalitete da odma zauzmu mjesto u 11, samim tim bi dobili Memiju koji bi mogao igrati krilo, a đelmića prebaciti lijevo i to je to.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 avg 2015, 13:23

Mladenovic je dobar za nase lige, tako da tu beka vec imamo...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 avg 2015, 13:25

PItanje je buraz koliko ćeš imati slobodnih igrača na zimu. Ja bi više volio sada kaparisati nekog igrača pa nek zaigra i za dva mjeseca ako je stvarno klasa. U zimu će biti manja ponuda. Ne mogu suditi kako su pregovorili išli, ali je činjenica da mi nismo doveli mladog igrača a dokazanog sa strane već dugo. Šta je razlog ne znam, ali objektivno imamo problem. Mića je pravi igrač a nije se trebala platiti za njega nikakva posebna lova. MOraš mu dati platu, a tu jedini razlog mogu biti niže plate naših mladića koji su u njegovom rangu pa čak i bolji. JOš jedna stvar koja me od Borca jede a upozoravao sam na to prije tekme. Borac ima itekako kvalitetnu ekipu i sva ona priča kako nemaju lovu ne pije vode. Sigurno je imaju da plate igrače ali dugovi su problem. Inače Subić, Bečelić, Koljić, Jović, Predragović, Runić, Redžić i sl nebi nikad ostali. Ako pogledaš moje postove ja bi ih doveo u Želju prije sve ijednog drugog igrača iz naše lige. Mislim da su ih i ostali tražili, a da im se ne plaća otišli bi momci. Mi smo kontali lako ćemo a svi oni su bili okosnica Borca i prošle godine i svi su igrali protiv nas na Grbavici.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 11 avg 2015, 13:26

lazar je napisao/la:
mirek11 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Mozda smo mogli vise dobit za Bajica ali OK, 500.000 €, procenat od sljedeceg transfera i kako se prica pripreme u Turskoj.

Mislim da ce i Cimirot, kao i drugi igraci Sarajeva otici za slicne cifre. Neko manje/vise.[/quote

Bajin transfer je dobar pocetak i baza za buduce transfere, uglavnom sa ne bude sice 50-100 hiljada.
Mi smo tu fazu prošli sa Sehicem i Viscom. Neka priča ko sta hoce, ali Bajicev transfer je trebao biti veci. Ovo je smijesna cifra
Previše pojednostavljeni gledamo te stvari oko prodaje igrača.
U priči uvijek imate najmanje 4 igrača :igrač, njegov menadžer, klub koji prodaje i klub koji kupuje.
S druge strane, cijena igraču se formira po određenim parametrima,statističkim podacima...nikako od oka i pravo subjektivnim mišljenju.
Liga iz koje dolazi, klub iz kojeg dolazi, profil igrača, godine,statistika,reprezentacija...
Može se prodavac postaviti kako hoće,ali dok se nađe zadovoljavajuća opcija za sve učesnike u prodaji, nema prodaje.
Najveći hendikep je naša liga. Čovjek koji se bavi tim poslom mi tvrdi da se u ovom momentu ni za jednog igrača iz naše lige ne može dobiti više od pola miliona eura. Tvrdi da je tako i da je svaka druga priča ubleha.
Na pola miliona se još može izglaviti nekih bonusa do max 100 000 eura.
Eh sad,u čemu ti možda možeš biti u pravu? To je tajming prodaje. Ali, u slučaju Baje nisi u pravu.Klub je dobro procjenio. Baja je dobio platu 250 000 eura po godini neto. Misliš li da bi nastavio normalno raditi i igrati da mu je onemogućeno da to uzme? Neovisno sto je imao još 3 godine ugovora sa Željom.
Mora se sve uzeti u obzir...
Ovo je odlična odluka.
Mora se nastaviti kontinuitet rezultata prvog tima.To je suština cijele priče. Posebno u narednom periodu kad će se bitno podizati neki kriteriji oko naše premijer lige.
S tim će doći i veći transferi.

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 11 avg 2015, 13:27

ChWilla je napisao/la:stanić, zeljković i čolić nisu pušteni iz fudbalskih razloga, niti je iko mislio da je livaja bolji i od jednog od njih. to ne. livaja sigurno nije neka igračina, ali ne bih baš na osnovu jedne utakmice u kojoj je cijela ekipa zakazala sudio da ne može biti rezerva ili da je totalni promašaj.

isto tako ako dovedemo desnog, može biti da memija ide na desno krilo gdje je dao i najbolje partije zasad kod nas, a livaja ostaje u rezervi gdje je bio i namijenjen.
A sta cemo onda sa Djelmicem ipak mislim da je on trenutno u najboljoj formi.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 avg 2015, 13:28

može na lijevo krilo koje ulazi u sredinu da puca desnom. tako smo odigrali neke od najboljih partija proljetos.

sz21
Kontakt:

Post Postao/la sz21 » 11 avg 2015, 13:30

od bajica imamo 10% od iduceg transfera :D
" Jednom ZELJEZNICAR uvijek ZELJEZNICAR, to je tako " I.O
51%

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 11 avg 2015, 13:32

zaboljisportuBiH je napisao/la:PItanje je buraz koliko ćeš imati slobodnih igrača na zimu. Ja bi više volio sada kaparisati nekog igrača pa nek zaigra i za dva mjeseca ako je stvarno klasa. U zimu će biti manja ponuda. Ne mogu suditi kako su pregovorili išli, ali je činjenica da mi nismo doveli mladog igrača a dokazanog sa strane već dugo. Šta je razlog ne znam, ali objektivno imamo problem. Mića je pravi igrač a nije se trebala platiti za njega nikakva posebna lova. MOraš mu dati platu, a tu jedini razlog mogu biti niže plate naših mladića koji su u njegovom rangu pa čak i bolji. JOš jedna stvar koja me od Borca jede a upozoravao sam na to prije tekme. Borac ima itekako kvalitetnu ekipu i sva ona priča kako nemaju lovu ne pije vode. Sigurno je imaju da plate igrače ali dugovi su problem. Inače Subić, Bečelić, Koljić, Jović, Predragović, Runić, Redžić i sl nebi nikad ostali. Ako pogledaš moje postove ja bi ih doveo u Želju prije sve ijednog drugog igrača iz naše lige. Mislim da su ih i ostali tražili, a da im se ne plaća otišli bi momci. Mi smo kontali lako ćemo a svi oni su bili okosnica Borca i prošle godine i svi su igrali protiv nas na Grbavici.
znam brate.. Tvoji postovi su realni i objektivni.. I ja sam molio Boga da dovedemo Becelica ili bilo kog drugog. Vidjecemo sta ce biti.. I da dodam nevezano za tvoj post, raja prizeljkuje da Tiago vise igra al moraju svi shvatiti da momak ne zna ni Bosanski ni Engleski, te da mu je tesko sporazumjevat se sa saigracima. On ce doc na svoje tek za dva tri mjeseca..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 avg 2015, 13:34

ali zna igrati lopte :D

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 11 avg 2015, 13:44

Postoji li ikakva šansa da igramo 4-4-2, sa Stokićem i Kokotom napadu, sredina Amir i Blagojević i po krilima Djelmić i Memija? Ako dodje taj desni bek. Bar u nekim utakmicama protiv slabijih ekipa. Ja bih voljela vidjeti Kokota u napadu, nekako mi se čini da je on najopasniji blizu gola i da bi najbolje iskorištavao te 100% prilike. Ne svidja mi se nikako ta ideja da on ide na klupu. :nene:

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 11 avg 2015, 13:46

Dado mora biti u prvih 11. Čini mi se da on može igrati bilo koju poziciju u vezi, s tim da je najbolji kao polušpic.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 avg 2015, 13:51

bhsport je napisao/la:Mladenovic je dobar za nase lige, tako da tu beka vec imamo...
ozbiljan si ? frajer ne smije preci **** centar za 5 utakmica do sada ccc
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 avg 2015, 13:54

pride_of_merseyside je napisao/la:Postoji li ikakva šansa da igramo 4-4-2, sa Stokićem i Kokotom napadu, sredina Amir i Blagojević i po krilima Djelmić i Memija? Ako dodje taj desni bek. Bar u nekim utakmicama protiv slabijih ekipa. Ja bih voljela vidjeti Kokota u napadu, nekako mi se čini da je on najopasniji blizu gola i da bi najbolje iskorištavao te 100% prilike. Ne svidja mi se nikako ta ideja da on ide na klupu. :nene:
a tesko ne voli Oda previse rizikovati,mozda si i primjetila on najvise na sigurno igra,i u situacijama kada gubimo on se ne odluci na tu varijantu,tako da sumnjam :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 avg 2015, 13:54

delinjo je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Mladenovic je dobar za nase lige, tako da tu beka vec imamo...
ozbiljan si ? frajer ne smije preci **** centar za 5 utakmica do sada ccc
Jesam, zbog tog i kazem za nase lige, jer ne mozes ga porediti sa Kvesom koji je bio svemirski brod za nasu ligu. Uz Kvesu imas jos jednog ozbiljnog beka to je Subic, ostalo je rang Mladenovica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 avg 2015, 13:55

Bajic je prodat za maksimum koji se moze izvuci za igraca iz nase lige. To sto pitari pricaju o nekim ciframa ne znaci da mora bit istina. Da su dobili ponudu od milion eura odnio bi Ibrakovic Cimirota na ledjima pjeske, al ocigledno da ima neka caka tu kao ovo sa menadzerom.

Bajic bi u nasoj ligi da je osto jos jednu sezonu samo nazadovo odnosno ubijedjen sam da bi mu se desilo slicno ko i sa Svrakom, i tek tad ne bi dobili nista. Ove pare i procenat su sjajni sto se mene tice.

Ko nam to dolazi :D dajte kakvih info :D Jahic bi bio idealan kad se sjetim samo na FM 08 ja mislim fraeru sve pozicije zelene osim golmana hahahhaha

Livaja i Mladenovic su ocigledno promasaji. Livaju nisa gledo jer sam bio na moru, al svi kazu da je ocajan, dok Mladenoviceva predstava u Vitezu je i vise nego dovoljna da se konstatuje da nema kvalitet.
=\_1921_/=

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 11 avg 2015, 13:55

ChWilla je napisao/la:može na lijevo krilo koje ulazi u sredinu da puca desnom. tako smo odigrali neke od najboljih partija proljetos.
Nije ni to losa opcija ako bi on mogao tako odigrati, mada ja mislim da je potreban jedan dobar veznjak samo da mjenja Amira ili Dadu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CCMuHa87 i 24 gosta.