FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 15 okt 2011, 19:22

secer je napisao/la:si gled´o :?:
Svaka minutica na svom mjestu, a šta tek još reći za asistenciju i gol protiv Belgije. 8-) Onako igra čovjek od 60 mil. :lol:
secer je napisao/la:ja kao osnivac schickerije ne mogu prihvatit´ da mi na golu najdrazeg kluba ´cuci´ salkeov ultrash :x
ok, usvojili smo ga te se nakon par mjeseci pocinjemo i navikavati.
A prihvataš ono spadalo Krafta. :o :oops: Na njemu da se gradi golmanska budućnost Bayerna, pa Rensing je bio Božija milost. ;) Neuer jeste Schalkeovac, ali onakvo vladanje svojim šesnestercom nema niti jedan golman na svijetu, koja sigurnost. :o 8-)

@Monolog,
nisi ti gledao dovoljan broj Bayernovih utakmica ove sezone, da se razumijemo! ;)
Jer da si odgledao polovinu od njih 14, mogao si o Schweiniu skroz promijeniti mišljenje od prošle sezone.
On je trenutno najbolji, kako ono kažu, box to box :? igrač na svijetu! :!:
Niti jedna ekipa ne bi mogla da u 14 utakmica primi samo 1 gol, a ovoliko ih postigne, da nema toliko dobre vezne igrače, a taman da ima najbolje odbrambene svih vremena. ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 okt 2011, 19:30

Evo Bayinih utakmica koje sam gled'o ove sezone:

Monchengladbach, Leverkuzen, Hertha, City, Villareal, Hamburg, Schalke, Freiburg i Hoffenheim. Ovih se iz glave mogu sjetiti, a gled'o sam i u skraćenom snimku dvomeč kontra Zuricha. Dakle, od 14 utakmica Bayerna, uspio sam odgledati 11. :mrgreen: Impresivno za osobu koja nije navijač ni simpatizer, zar ne? :mrgreen:

Dakle, poenta je da Schweini bio bolji prije potpisivanja ovog unosnog ugovora, a ne u tome da l' je Schweini bolji ove sezone u odnosu na prethodnu (kada niko nije mog'o dobiti prolaznu ocjenu, ako ćemo biti iskreni. Dobro, možda bi mogli Gomez i Muller :mrgreen: ). :mrgreen: Jbg, pa ove sezone su svi podigli nivo igre u odnosu na prethodnu (sada opet govorim da je možda Muller u nešto slabijoj formi u odnosu na prethodne 2 godine), te je logično da će i Schweini kao predvodnik veznog reda biti jedan od boljih.

Da, Bayo je po dolasku Juppa konačno iskoristio sav svoj potencijal (ma i da nije, ovo je odveć impresivno), tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 okt 2011, 19:33

zayebajem se ba mona. napredov´o si ti i to opasno. sto se tice svajnija, libo mene sto je on najplaceniji veznjak na dunjaluku. barem dok bayo pobjedjuje.
al´ da pasce igra, igra bo mu ti saru. salihaga je van stroja, tako da slobodno mozemo reci da trenutno nema bolje sestice. il´ mislis da ima?
saruman, ti pravi navijac? kol´ko si put´ bio u minhenu i koliko si tekmi odgledao v zivo?
ponavljam jos jednom: to sto vas, obicne polunavijace, zanima i privlaci, ne privlaci nas ultrashe :!:
A prihvataš ono spadalo Krafta.
spadalo? kako te nije sramota :roll: barem zbog dana koje je proveo u minhenu i to u periodu kad nam je bilo najteze.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 okt 2011, 19:37

Ne živimo svi u dojčlandu zar razliku od nekih pa da možemo pratiti većinu tekmi prema tome..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 15 okt 2011, 19:43

Mona, pa šta kažeš, eto odgled'o si ih više od mene. :o Ne mogu da vjerujem. :oops: :mrgreen:
Eto mišljenja su drugačija, ali po ovome je Basti još bolji nego li prije dvije godine, a sada da bi to potpuno opravdao nekako bi trebalo i rezultatski potkrijepiti, ne mora finale LP, mada hoće i to :) , a eto barem ovu duplu krunu.
Opet kažem meni je još bolji, a Ribery je na putu da uveliko nadmaši onu svoju prvu sezonu, kakav igrač. :o 8-)
secer je napisao/la:spadalo? kako te nije sramota :roll: barem zbog dana koje je proveo u minhenu i to u periodu kad nam je bilo najteze.
On mi je te dane učinio još težim, koja sam budala bio, pa mu vjerovao.slika
Dobro se sjećaš da smo ja i ti bili među prvima koju su pozdravili potez Gaalonje, ali poslije 10 utakmica meni prekipilo, muka mi došla.slika
Neka je on naš, ali taj sa golmanskim zanatom, izuzev refleksa, nikakve veze nema. :!: :!: :!:
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 15 okt 2011, 19:45, ukupno mijenjano 2 puta.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 okt 2011, 19:44

Monolog je napisao/la:Monchengladbach, Leverkuzen, Hertha, City, Villareal, Hamburg, Schalke, Freiburg i Hoffenheim. Ovih se iz glave mogu sjetiti, a gled'o sam i u skraćenom snimku dvomeč kontra Zuricha. Dakle, od 14 utakmica Bayerna, uspio sam odgledati 11.
i kada laze insan treba imati mjeru.
gled´o si 11 bayinih, upratio spansku, redovno pratis englesku, bacis oko na zabare... :lol:
jedino ako pod gledanjem tekme smatras ju tjub klipove koji traju ne duze od 3 min.
Monolog je napisao/la:Dakle, poenta je da Schweini bio bolji prije potpisivanja ovog unosnog ugovora.
to je tvoje komisljenje na je imas pravo. problem je sto su tvoji zakljucci daleko od cinjenicnog stanja.
il´ mislis da je dovoljno jer je herr mona rek´o :?
Ne živimo svi u dojčlandu zar razliku od nekih pa da možemo pratiti većinu tekmi prema tome..
onda se ne javljaj. il´ da kazem ´cuti dok te k.´ :lol:

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 okt 2011, 19:48

secer je napisao/la:
onda se ne javljaj. il´ da kazem ´cuti dok te k.´ :lol:
How yes no , ultras giga mega shega... :lol:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 okt 2011, 19:55

Klare je napisao/la:On mi je te dane učinio još težim, koja sam budala bio, pa mu vjerovao.slika
Dobro se sjećaš da smo ja i ti bili među prvima koju su pozdravili potez Gaalonje, ali poslije 10 utakmica meni prekipilo, muka mi došla.
odbrana je ta koja golmana cini dobrim, odnosno losim. jesi li zaboravio tekme u lp, tekmu protiv vukova, protiv hofe? sve utakmice u kojima je briljirao i skidao nemoguce. krivac je za dva gola dok su ostali ´pali´ nakon katastrofalnih pogresaka naseg veznog reda. svi su bili protiv krafta: nerlinger, franc(inace nojerov intimus koji je trazio da se za noju iskesira 50 mil. valjda zbog procenta), kale, uli itd. galonja nam je podvalio i ucinio da ostanemo bez odlicnog rezervnog golmana. jednostavno, htio je da zabiberi uliju i kompaniji jer je znao za dogovor izmedju nojera i nase uprave.
Klare je napisao/la:Neka je on naš, ali taj sa golmanskim zanatom, izuzev refleksa, pojma nema
klare vs. gerland, bayernovi treneri golmana, netzer, sammer, thon i ostali strucnjaci koje sam slusao. pitam se pitam, kome pokloniti povjerenje :?
How yes no , ultras giga mega shega
jok, ti si.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 okt 2011, 19:55

Pa živimo u modernom dobu, @Šećeru dragi. :mrgreen:

Nisam ja kriv što mogu odgledati par utakmica, zadovoljiti ženu, otići na fax, skoknuti na posao, a čak se i napiti (i to radnim danima). :mrgreen: Moraš priznati da je to ubitačan ritam i za ovakvu mašinu poput mene. Vjerujem da bi i Schweini crk'o nakon samo 3 dana provedena na mom mjestu. :lol: Ma i Ribery i Roben. :mrgreen:

Dobro, ne uzimam jednu stvar u njegovu odbranu. Prije 2 godine je Ribery bio samo sjena od onog prvosezonskog Ribery-ja, pa je Schweini imao još jednu zadaću na terenu. Da ne govorim o umrtvljenom Gomezu. :mrgreen: Možda sam tako previdio neke stvari, al' i tada je im'o preraspoložene Mullera, Robena i majstora Mullera. Dakle, tada je osim držanja kompletnog veznog reda igrao i više naprijed (zabijao + razigravao). Ove godine je to, moraš priznati, malo drugačije. Ili nije? I, tada se Bayo drugačije i branio. Dakle, nije pravio ovakav presing, te je i to jedan veliki + za tadašnjeg Bastiana. Ovaj Bayo se brani sa svih 10 igrača, te je tako lakše i njemu. Često on i ne mora napraviti taj odlučujući tackle kako bi osvojio loptu. :mrgreen:

Eh, sad što se tiče onih klasičnih šestica. Hm, moram priznati da je tu u samom vrhu. Gdje ćemo staviti Xavi-ja? :mrgreen: Budimo realni, gospodin magija je ipak mnogo bolji u mozgaranju od Bastiana, koji je, s druge strane, ipak bolji u defanzivi (odokativno, dakako). :mrgreen: Ako ćemo Xavi-ja staviti međ' osmice, onda Schweini ima samo jednog konkurenta (dobro, haj' ima dvojicu ako ubacimo Salihovića :mrgreen: ) i to Xabi Alonsa.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 okt 2011, 20:14

prevod moninog teksta 8-)
Monolog je napisao/la:Nisam ja kriv što mogu odgledati par utakmica
tj. odgledati golove na ju tjubu.
Monolog je napisao/la:zadovoljiti ženu
bacit´ ga na recimo g-djicu jameson.
Monolog je napisao/la:otići na fax
prva ili druga smjena u nekoj od tuzlanskih osmoljetki.
Monolog je napisao/la:skoknuti na posao
otici do svoje sobe i zategnuti posteljinu...mama naredila.
Monolog je napisao/la:a čak se i napiti
pomirisati pivski cep koji je ostao na stolu nakon sinosnjeg sijela.
Monolog je napisao/la:i tada je im'o preraspoložene Mullera, Robena i majstora Mullera.
zar su gerda vratili iz pemzije :?
laku noc djecko.
ps
alonso je za dvije klasa slabiji od generala bastijanosa.

Klare

Post Postao/la Klare » 15 okt 2011, 20:38

Ama pušći to da odbrana čini golmana klasom, Jest on će manje golova primiti sa boljom odbranom, ali kad neko ne zna istrčati, hrabro ukliznuti, procijeniti kud će ta lopta t.j. ne zna se postaviti, ne zna osnovno primanje lopte, ispucavanje, e o tom čovjeku nemam šta reći, osim da je golmansaka talašika. :x
Ostajem pri tome da je Bayern trebao mnogo boljeg čuvara mreže, evo i u Herthi gdje nema toliko pritiska javnosti pravi amaterske greške. ;)
secer je napisao/la:bacit´ ga na recimo g-djicu jameson.
:o :o :o
secer je napisao/la:alonso je za dvije klase slabiji od generala bastijanosa.
Slažem se! :!:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 okt 2011, 20:52

@Klare: što @moni govoriš da ne gleda utakmice bayer, od koga si to vidio??? :)

Schweinsteiger jeste sada puno bolji, diriguje, dijeli pasove, pruža dobre partije, najjači mi je schweinsteiger bio na Sp u Južnoj africi, a sad mi je još jači, vjerovatno najjači Schweinsteiger kojeg smo ikad gledali, ono što je ključno čovjek je sad konstantan
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 okt 2011, 00:44

niđe analize utakmice, ništa direktnog i efektnog, ccc, same provale. :twisted:
nisam gled'o tekmu, ak' mene pitaš herr slatki. bome nisam ni treb'o, šta imaš vidjeti osim pomahnitalog bilala i družbe kojoj je ova pauza itekako dobro došla.
klaritos, jesam li ja tebe ikad pitao nosiš li 'čale? evo u slučaju kontra-pitanja da namah kažem da geroslav treba nositi, ali je rek'o jok. hm, valjda što se nije mogao navići.
zubaru ne idem, jer se zubara bojim. :mrgreen:

pa dokle, dobri domaćine, dokle da pljuješ po Kraftu, i kad treba i kad ne treba. :evil:
linijaš jeste, a jel to prvi golman sa takvim karakteristikama, koji je ujedno postao vrhunski golman?!
bačen u vatru, nije odgovorio pritisku, igračka tvrdoglavog trenera sa rasutom odbranom i čelnicima kluba koji su već u startu svršavali na novog Kahna, na nenadmašnog Neuera, kojeg su morali hapiti pa taman im Kraft donio klempu.
uz sve to debitant, koji je imao lošu sreću/sudbinu.

'si gledao pregled sa meča BM vs Bayer04? 'si vidio šta rade budući veliki vratari?
ali za tako nešto moraš imati vjetar iza leđa. osim golemih muda.
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 16 okt 2011, 11:10

effe_sa je napisao/la:@Klare: što @moni govoriš da ne gleda utakmice bayer, od koga si to vidio??? :)
ma pusti ba monologa. lahko je djeci lafinu prosipat´. dos´o i nama soli pamet o svajniju a ruku u vatru da nije odgledao vise od jedne utakmice.
Schweinsteiger jeste sada puno bolji, diriguje, dijeli pasove, pruža dobre partije, najjači mi je schweinsteiger bio na Sp u Južnoj africi, a sad mi je još jači, vjerovatno najjači Schweinsteiger kojeg smo ikad gledali, ono što je ključno čovjek je sad konstantan
nit´ sta dodat´, a bome ni oduzet´.
geronimo je napisao/la:niđe analize utakmice, ništa direktnog i efektnog, ccc, same provale. :twisted:
nisam gled'o tekmu, ak' mene pitaš herr slatki. bome nisam ni treb'o, šta imaš vidjeti osim pomahnitalog bilala i družbe kojoj je ova pauza itekako dobro došla.
ma kakva crna analiza. raskomadali su ih za nekih 15-ak min. i odma-nama smanjili iz pete u drugu.
fra -bih je utakmica, dok ovu jucerasnju poredim sa utakmicom olandija vs. san marino :oops: et, ak je zanimljivo gledat olandeza protiv san marina, onda je bilo zanimljivo gledat bayern protiv herte.
si gledao pregled sa meča BM vs Bayer04? 'si vidio šta rade budući veliki vratari?
ja jok, al sam vidio kako obalijestise lenu :o srusi se lenko ko da su ga haubicom opicili :lol:

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 16 okt 2011, 11:29

thulkazal je napisao/la:Europe
1. Dany Verlinden ... 1390 minutes
2. Edwin van der Sar ... 1311 minutes
3. Abel Resino Gomez ... 1275 minutes
4. Marios Praxitelous ... 1220 minutes
5. Vitor Baia ... 1191 minutes
Manuel Neuer ... 1108 minutes

U svijetu je na 25. mjestu
Sa tekmom protiv Herte Manu je skupio na kontu 748 minuta bez primljenog gola i trenutno je na 3. mjestu, između 2 Kahna :D :D :D Drugo mu mjesto bježi za 54 minute 8-)

Inače, Bild otkriva neke sitnice iz Manuovog transfer ugovora:
Ispune li se sve ugovorne klauzule u korist Schalkea, ukupna bi se vrijednost transfera u optimalnom slučaju popela na 33 milijuna eura. Stvarna vrijednost transfera iznosi 22 milijuna eura, a ne 18 kao što se pretpostavljalo.
Prva važna ugovorna klauzula tako govori da će, u slučaju da Neuer s Bayernom u od 4 godine osvoji dva naslova prvaka i dva puta izbori polufinale Lige prvaka, Bavarci u Schalkeovu blagajnu doplatiti pet dodatnih milijuna eura.
Druga pak kaže da će Schalke, u slučaju da Neuer s Bayernom osvoji Ligu prvaka i da s Bayernom dođe do triju nacionalnih naslova, dobiti dodatnih 11 milijuna eura.

Dodatno ću ja sam platiti tih 11 miliona da se to sve ostvari :twisted: 8-)
Sent from my Philips Smart TV.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 okt 2011, 11:42

Izgleda da smo bacili oko na mladog talenta iz Barcinog B tima Martin Montoya 20 , ugovor ovog španca ističe na ljeto tako da bi mogao doći džabe.Inače igra poziciju desnog beka , za prvi tim je odigrao 2 utakmice u Primeri.

Takođe treba spomenuti da je selektor furije Vicente del Bosque pozvao Montoyu u avgustu znači i pored silne konkurencije momak je pozvan u sastav svjetskog i europskog prvaka.

Izvor katalonski "Sport".

Klare

Post Postao/la Klare » 16 okt 2011, 14:13

@effe, nigdje mi veze da čovjek gleda Bayernove utakmice, a ovako o Schweiniu priča, čak je i Alonso bolji igrač. :o Meni je to nevjerovatno za jednog Moderatora. :mrgreen:
@secer, sa čim se slažeš ti, slažem se i ja.
geronimo je napisao/la:nisam gled'o tekmu
Tražimo uljeza ko ne gleda Bayine utakmice, nije Mona :mrgreen: , nisam ja... :lol:
geronimo je napisao/la:pa dokle, dobri domaćine, dokle da pljuješ po Kraftu, i kad treba i kad ne treba. :evil:
Obećavam, obećavam, neću više. ;) Nije lijepo, ovoliko nije ni zaslužio, sretno mu u nastavku karijere...
geronimo je napisao/la:'si gledao pregled sa meča BM vs Bayer04? 'si vidio šta rade budući veliki vratari?
ali za tako nešto moraš imati vjetar iza leđa. osim golemih muda.
Kakav crni pregled? :roll: Ako pitaš @Monu, evo upravo utakmicu pregledao. :lol:
A zašto isključuješ soluciju da su ova dvojica talentovaniji, kvalitetniji golmani od Krafta.
ter Stegen i Leno puno obećavaju, već sada brane neodbranjivo i rijetko kiksaju. Nisam ih puno gledao, ali sigurno da se radi o velikim talentima. Kraft je imao šansu u Bayernu, okolnosti me ne zanimaju, mogao je i greške praviti, ali kad sam vidio da nema nekih osobina koje golman mora imati, neminovnost je bila da dignem ruke od njega.
U Herthi nešto brani, ali mislim da je samo pitanje vremena kada će ga i tamo smijeniti. To je samo moje mišljenje. :|
geronimo je napisao/la:klaritos, jesam li ja tebe ikad pitao nosiš li 'čale?
Odnosi li se ovo na nešto :? , ili čisto onako? :?:
Da kažem ne nosim, nit' mi trebaju, prepoznam čovjeka na kilometar, a kada bi i trebao ne znam bi li mogao, probaj sa lećama, izoštrićeš sliku, a proružnjati se nećeš. :mrgreen:

A imam jednu zanimljivu priču. :oops:
Tako kad sam se ja tamo nekad pripremao da polažem vozački ispit,
i treba ono kod očnog da te pregladaju zadovoljavaš li uslov.
Uđem tamo, a ono dvije doktorice,
jedna stara nije nešto, neka kopija Sharon Stone,
a druga dosta mlada, valjda na praksi, kao da gledaš Megan Fox,
a ja šta sam znao, mladić od nekih 18-19 godina.
I hop kažu mi ne vidiš dojnji red, staviše mi ono na oči da pogađam slova,
vičem B, S , C , M, R, O, P, T, A, A, A, A, A...A, A, A, A, A, A...
Toliko A sigurno da nije pisalo na tabli.
Uglavnom kad mi ono s očiju skidoše, tek tad shvatih da sam vezan... :oops:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 okt 2011, 17:48

Špekmez prestigao velikane njemačkog nogometa, Jürgena Klinsmanna i Andreasa Möllera, na vječnoj ljestvici bundesligaških strijelaca sa dva gola Herthi stigao je do brojke 111 golova u Buli. 8-)

Inače najbolji bundesligaški strijelac svih vremena je Gerd Müller s 365 pogodaka, a slijede Klaus Fischer s 268 te sadašnji Gomezov boos , Jupp Heynckes, s 220 pogodaka. :)

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 18 okt 2011, 01:16

slika

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 okt 2011, 01:18

Nadam se da ce Mario Gomez upijati svaki potet velemajstora,mozda nekad dosegne njegov nivo
slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.