FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Kapellen
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Kapellen » 11 nov 2012, 20:51

Ja neznam sto se ljudi ovdje javljaju koji nemaju veze sa Slobodom i ovim gradom,ljudi popustite maloo gledajte svoju avliju a ne tudju ;)
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 11 nov 2012, 21:17

Kapellen je napisao/la:Ja neznam sto se ljudi ovdje javljaju koji nemaju veze sa Slobodom i ovim gradom,ljudi popustite maloo gledajte svoju avliju a ne tudju ;)
ma neeeeeeee...nisu to kompleksi :roll: ....bitnije je na temi gotovo raspale Slobode s.r.a.t i palamudat i napisat 20 postova a na temi svog kluba nije se 3 puta ukupno javio..posebno ovi iz TK....eo citam jedni druge podrzavaju i hrabre kad sljedece kolo igraju protiv Slobode....tacno imam osjecaj da mi i kad bi se ugasili ono bi doslo da nesto komentarise i objasnjava..mali ostaju mali
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 nov 2012, 21:41

staragarda je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Hajde kada neko profula, pa mlad, pa ne odigra dobro utakmicu sve se to istrpi, al' brate dragi malogradjanstinja, seljakluk to je druga prica.
Kome on da da stavlja prst na usta, kome njegov babo da prijeti? Nama sto smo odrasli na stadionu? Nece tako ici na proljece, bice mu babo okupan kesom g o v a n a gore u lozi!
:lol: :lol: ..car si..oplakah :lol: ..cuj,kesom g.o.v.a.n.a :lol: :lol:
Ma ja ba! Nekad davno osamdesetih godina smo bacili kesu govana na teren, nije na Tusnju i citavu utakmicu su izbjegavali to mjesto. Poslije je tu trava najbolja bila! :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 11 nov 2012, 21:55

Probisvjet je napisao/la: Ma ja ba! Nekad davno osamdesetih godina smo bacili kesu govana na teren, nije na Tusnju i citavu utakmicu su izbjegavali to mjesto. Poslije je tu trava najbolja bila! :lol:

:lol: :lol: :lol:
1947!

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 12 nov 2012, 00:35

Sta je sa Tine jesul ga izbacili iz tima ?

Sa Gradom sam u petak o Slobodi nesto prico al ne sjecam se niceg.

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 12 nov 2012, 00:52

MakeTZ je napisao/la:Sta je sa Tine jesul ga izbacili iz tima ?

Haman si se rasuo :lol:
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

zla2
Kontakt:

Post Postao/la zla2 » 12 nov 2012, 02:20

Tino je protiv Krajisnika bio na tribinama,i Grado isto ;)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 12 nov 2012, 07:14

Teku u ruke prijatelju i zapisuj skim sta razgovaras.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 12 nov 2012, 07:26

ljudi Grado je na pauzi i doso je kuci na odmor ... Grdao ima platu otprilike kao komplet 22 igraca slobode i uz to REDOVNU , zaboravite Gradu, bar za sad !!!!

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 12 nov 2012, 09:50

MakeTZ je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: car!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 12 nov 2012, 10:17

SultanSulejman je napisao/la:
MakeTZ je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: car!
Treba pitati Grade jel se on sjeca. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: car!

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 12 nov 2012, 12:37

MakeTZ je napisao/la:Sa Gradom sam u petak o Slobodi nesto prico al ne sjecam se niceg.
Joj pobratime !!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 12 nov 2012, 14:05

Potresna ispovjest Samira Jogunčića

Zbog ljudi u Slobodi doveden sam na rub egzistencije

Operisao prepone u januaru. Njegova karijera bliže kraju nego nastavku. Ipak, voli bi zaigrati još jednom pred svojim "Fukarama"...

Samir Jogunčić neigra gotovo godinu dana. Posljednju utakmicu je odigrao prošle jeseni na Tušnju kada je Sloboda u posljednjim trenucima golom Muamera Zoletića savladala Slaviju sa 1:0. U januaru je otišao na operaciju prepona i nikad se nije vratio. Nažalost, njegova karijera je bliže kraju nego nastavku.

“Ne znam šta bih vam rekao. Iz sveg srca želim da ponovo obučem najdraži dres, da zaigram pred “Fukarama”. Ali... Protiv Slavije sam igrao povrijeđen. Kasnije je konstatovano kako sam igrao sa puknutom ložom. Sve se to odrazilo na prepone i sada sam životno limitiran. Faktički ne mogu podići teret teži od pet kilograma”, kaže Samir Jogunčić ljubimac tuzlanskih navijača.

Ono što se popularnom Jogetu događalo od januara do danas nalikuje horor filmu. Zbog ljudi u Slobodi, kako kaže, doveden je na rub egzistencije, a primoran je svoje zarađene novce naplaćivati tužbom.

“Ne bih rekao da je ova tužba protiv Slobode. Ovom tužbom radim u interesu svoje porodice. Naime, zimus sam dobio obećanja kako će Sloboda prema meni izmiriti preuzete obaveze. Nakon tog obećanja kreditno sam se zadužio, a novac nikad nisam dobio. Duguju mi 24.500 KM”, kaže Jogunčić.

Svoju papirologiju je predao u Nogometni savez Tuzlanskog kantona, ali postupak nije pomjeren s mrtve tačke. Danas će po prvi put NS TK poslati upozorenje, a kaže kako će, ukoliko bude potrebno, u zaštitu svojih prava ići i do UEFA-e.

“Znate i sami da proljetnu polusezonu nisam igrao. No, kažnjen sam sa 20.000 KM, kao i ostali igrači, zato što je Sloboda ispala iz Premijer lige BiH. Otkako sam se operisao nikad niko iz Slobode me nije pitao kako živim i hranim svoju porodicu. Jedan sam od rijetkih koji je u ranijim godinama uz pismeno obrazloženje oprašatao klubu dugove. Nisu me pitali kako sam, jesam li živ, ali su me kaznili iako nisam igrao cijelo proljeće”, navodi Jogunčić.

Jogunčić kaže kako u ovom slučaju Slobodi neće oprostiti ni feninga, a tražit će od Upravnog odbora zapisnik na kojoj sjednici i s koliko članova je donesena odluka o kažnjavanju fudbalera zbog ispadanja sa 20.000 KM. U odluci koja je donesena 24. ili 27. augusta navedeno je kako se kažnjavaju igrači, dok se odluka o kažnjavanju ne odnosi na stručne štabove koji su u prošloj sezoni predvodili “crveno - crne”.

“Optuživali su me da sam se namjerno operisao, izgovarali svakakve nebuloze, ali nisu našli za shodno da pitaju kako i od čega živim. Zbog Slobode sam odbijao mnoge druge ponude, borio sam se časno i pošteno za najdraži dres, uživao igrajući pred mojim “Fukarama”, stajao u zaštitu svih saigrača... Sad tražim samo ono što sam pošteno zaradio”, govori on.

Kaže kako je išao u NS Tuzlanskog kantona, ali mu je rečeno kako je izabran novi predsjednik te da dođe za mjesec dana. Kada je otišao za mjesec dana opet su taj rok produžili...

“Osam mjeseci idem na terapije. Pomažu mi dobri ljudi i doktori koji znaju kroz šta sve prolazim. Ukoliko NS TK i dalje bude odugovlačio s procesuiranjem moje tužbe ja ću zaštitu svojih prava tražiti u Komitetu za normalizaciju, UEFA-i, FIFA-i. Jednostavno stjeran sam uz zid i moram se boriti za svoju porodicu”, kaže Samir Jogunčić.

Jogunčić je prošlih godina bio beskompromisan borac. Zahvaljujući njegovim golovima, u eri Vlatka Glavaša, Sloboda je sačuvala premijerligaški status. Riječ je o fudbaleru koji je prošao sve kategorije tima sa Tušnja, čija je kompletna familija uključena u Sportsko društvo Sloboda. Nažalost, njegov primjer je još jedan u nizu onih u kojima “majka” Sloboda jede sopstvenu djecu.
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 12 nov 2012, 15:54

Tuga i zalost , ako je iko zasluzio pare to je Joguncic, zao mi ga je jer znam da je ginuo za Slobodu ali mora shvatit da je potpisivao ugovor sa Sabovicem i nek mu on to isplati.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 nov 2012, 16:02

Iz ovog blata kao da nema izlaza,gasenje kao realna opcija al opet sta ce ovi ljudi kojima se duguje. Stisnut sudski sve ove koji su do sada bili u rukovodstvu slobode i koji su krivi za ovakvo finansijcko stanje. Svi su oni milioneri fino im od imovine odbiti pa namijeriti sve ono kome se duzno,drzavi dug vratiti pa da se krene sa nule.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 12 nov 2012, 16:36

Privatizacija klubova je jedina nada! Medjutim da bi nekome klub bio "zanimljiv" za kupovinu mora imati infrastrukturu tj.stadion koji zadovoljava standarde UEFA. Potrebna je jos jedna tribina na Tusnju "istok"!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 12 nov 2012, 22:56

Joge je gigant..covjek koji srcem i dusom voli Slobodu i Fukare....kako se samo on borio za najdrazi dres..i sad je na tekmama redovno..ako ce zbog koga da ugase klub nek to bude zbog njegovog duga..ja mu halalim..zasluzio je...HVALA TI ZA SVE KRALJU...
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 12 nov 2012, 23:13

Samir Joguncic i Denis Mujkic,dva covjeka koja ce se vjecno pamtit,hvala mu za sve i od srca zelim da mu isplate dug.
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 13 nov 2012, 12:46

Evo jedna zanimljiva informacija, nas bivsi fiziotarapeut Emil Sepic, koji je prije odprilike mjesec dana otisao radit u Katar, pozvan je da bude jedan od fiziotarapeuta na vecerasnjoj revijalnoj utakmici izmedju legendi Barcelone i Real Madrida...
Ovo je jos jedan dokaz kakav kvalitet smo imali u klubu i licno znam da je imao zelju da ostane u Slobodi samo da mu se obezbjedilo 400-500 KM mjesecno...

Evo objave sa njegovoz fb profila:

Velika mi je čast objaviti da sam dobio poziv da budem maser jednoj od ekipa veterana
popularnog El Clasica- FC Barcelone ili FC Real Madrida.
Na utakmici ce prisustovati bivse zvijezde kao sto su:
Fernando Hierro, Christian Carembeu, Monolo Sanshis, Jose Emilio Amavisca, Fabio Canavarro, Fernando Couto, Vitor Baya, Jari Litmanen, Boudwen Zenden, Michael Reizeger and Ronald De Boer.
Utakmica ce se igrati na zatvorenom stadionu Aspire zone u 19:00 – 22:00
Prenos utakmice ce biti sirom svijeta. — sa: Barcelelona Hassen Soltani (Head Physio Al Arabi) Emil Sepic (Massage Therapist Al Jaish).
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 13 nov 2012, 14:56

Eno intervjua sa vašim"omiljenim fudbalerom"! :)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.