FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 06 jun 2009, 11:23

Ma možeš shvatiti kako hoćeš burazeru ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

faba
Kontakt:

Post Postao/la faba » 07 jun 2009, 11:45

Pozdrav za sve, zeljno sam iscekivo da mi se skine banana i da se javim, pogotovo zbog ovakvih kakav je ovaj formance.
Izvinjavam se adminima sto cu komentar ovakve prirode ostaviti na ovu temu ali kad je bal nek je maskenbal.

Vi za vid uspjesnosti dva sarajevska kluba.

Neka uspjesnost ugrubo bila bi
Sarajevo:4 titule , 4 kupa
Zeljeznicar:4 titule , 3 kupa

;)

Eh sad malo detaljnije:
Sarajevo ima dvije titule prvaka Yugoslavije, Zeljeznicar jednu
Sarajevo je dva puta igralo u finalu kupa MAršala(Dinamo i HAjduk), Zeljeznicar jedanput(Velez)
Sarajevo 2 sezone nije bilo u Prvoj Saveznoj ligi Yugoslavije, Zeljeznicar mislim da je tacna brojka 12 sezona da ga nije bilo.ZNali su ispasti i ne uci ni kroz 5 godina.Inace Sarajevo je nas klub koji je odigro najvise sezona u Pvoj ligi Yu ukupno 42 sezone,samim tim i najvise utakmica, po cemu smo odma iza velike cetvorke.A Zeljeznicar ima 33 sezone u Prvoj ligi.I uprvo zbog vas nas derby nije dostigo brojku 100, nego smo jos na mizernih 90 i nesto.I upravo zbog vas imamo vise medjusobnih prvenstvenih ogleda sa velezom nego sa vama.
Sarajevo je na all time tabeli Yugoslavije peto ili sesto ako brojis i 1992. kad su nasi timovi istupili i kad je FCS na petom prestigla Vojvodina.Zeljeznicar je na ovoj tabeli osmi,pa racuno ili ne racuno 1992.godinu, sedmi je Velez.
Sarajevo je na All time tabeli BiH(1995.2009) ubjedljivo prvo, Zeljeznicar je drugi
Sarajevo je na all time tabeli premier lige(2003-2009), takodje prvo,Siroki je drugi,ZRinjki treci, a Zeljeznicar cetvrti.
Sarajevo i Zeljeznicar do sada su ukupni zajedno u prvoj ligi bili 45 sezona.U tih 45, Sarajevo je ispred Zeljeznicara zavrsavalo 25 puta, a Zeljeznicar ispred Sarajeva 20 puta.Mislim da sam ja dobro ovo izracuno, ne kazem u ovoj racunici mozda ima koja greska, sezona gore dole,ali uglavnom Sarajevo je bolje od Zeljeznicara i u ovom segmentu.
NAjveci igraci BiH Svih vremena dvojica igraca Sarajeva PApe Susic i Rahmetli HAse Ferhatovic.
Zeljeznicar ima bolje euro nastupe.Do sada je odigrao 44 utakmice u Evropi, i najveci mu je uspjeh 1/2 finala Kupa UEFA,Sarajevo je odigralo 36 euro tekmi, ovaj ce se broj ove godine fala Bogu promjeniti, nadam se makar na 40, i najveci uspjeh Sarajeva na medjunarodnoj sceni je 1/8 finala Lige sampiona.

Jos da repliciram izvjesnom camcu, sta Sarajevo nastalo od Zeljeznicara velis.FK Torpedo se osniva 24.10 1946.
7 igraca iz Zeljeznicara u Torpedo prelazi 1947.godine.Torpedo naziv u Sarajevo mjenja 1949.godine.Dakle kako ba od vas nastali, vidis da je Sarajevo osnovano godinu dana prije te sedmorice.
NA kraju krajeva cesto ovo kazem, da ste bili neka sila, tih 7 igraca vam neko dekretom ne bi mogo oduzeti ,zapamtite niko!,nego su vlasti skontali da od vas nikakve fajde nema niti ce je kad biti.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 07 jun 2009, 12:29

Opet "oni"...
Kadeti 1/2 finale PLBIH:
ŽELJO-sloboda 2-1 (2-0)
uzvrat je 10-tog u Tuzli...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2009, 12:32

Odakle ovaj izroni?
Voli te tvoje Sarajevo.

Maxisco
Kontakt:

Post Postao/la Maxisco » 07 jun 2009, 13:08

faba je napisao/la:Pozdrav za sve, zeljno sam iscekivo da mi se skine banana i da se javim, pogotovo zbog ovakvih kakav je ovaj formance.
Izvinjavam se adminima sto cu komentar ovakve prirode ostaviti na ovu temu ali kad je bal nek je maskenbal.

;)

Eh sad malo detaljnije:
Sarajevo je dva puta igralo u finalu kupa MAršala(Dinamo i HAjduk), Zeljeznicar jedanput(Velez)
Sarajevo 2 sezone nije bilo u Prvoj Saveznoj ligi Yugoslavije, Zeljeznicar mislim da je tacna brojka 12 sezona da ga nije bilo.ZNali su ispasti i ne uci ni kroz 5 godina.Inace Sarajevo je nas klub koji je odigro najvise sezona u Pvoj ligi Yu ukupno 42 sezone,samim tim i najvise utakmica, po cemu smo odma iza velike cetvorke.A Zeljeznicar ima 33 sezone u Prvoj ligi.I uprvo zbog vas nas derby nije dostigo brojku 100, nego smo jos na mizernih 90 i nesto.I upravo zbog vas imamo vise medjusobnih prvenstvenih ogleda sa velezom nego sa vama.
Sarajevo je na all time tabeli Yugoslavije peto ili sesto ako brojis i 1992. kad su nasi timovi istupili i kad je FCS na petom prestigla Vojvodina.Zeljeznicar je na ovoj tabeli osmi,pa racuno ili ne racuno 1992.godinu, sedmi je Velez.
Sarajevo je na All time tabeli BiH(1995.2009) ubjedljivo prvo, Zeljeznicar je drugi
Sarajevo je na all time tabeli premier lige(2003-2009), takodje prvo,Siroki je drugi,ZRinjki treci, a Zeljeznicar cetvrti.
Sarajevo i Zeljeznicar do sada su ukupni zajedno u prvoj ligi bili 45 sezona.U tih 45, Sarajevo je ispred Zeljeznicara zavrsavalo 25 puta, a Zeljeznicar ispred Sarajeva 20 puta.Mislim da sam ja dobro ovo izracuno, ne kazem u ovoj racunici mozda ima koja greska, sezona gore dole,ali uglavnom Sarajevo je bolje od Zeljeznicara i u ovom segmentu.
NAjveci igraci BiH Svih vremena dvojica igraca Sarajeva PApe Susic i Rahmetli HAse Ferhatovic.
Zeljeznicar ima bolje euro nastupe.Do sada je odigrao 44 utakmice u Evropi, i najveci mu je uspjeh 1/2 finala Kupa UEFA,Sarajevo je odigralo 36 euro tekmi, ovaj ce se broj ove godine fala Bogu promjeniti, nadam se makar na 40, i najveci uspjeh Sarajeva na medjunarodnoj sceni je 1/8 finala Lige sampiona.

Jos da repliciram izvjesnom camcu, sta Sarajevo nastalo od Zeljeznicara velis.FK Torpedo se osniva 24.10 1946.
7 igraca iz Zeljeznicara u Torpedo prelazi 1947.godine.Torpedo naziv u Sarajevo mjenja 1949.godine.Dakle kako ba od vas nastali, vidis da je Sarajevo osnovano godinu dana prije te sedmorice.
NA kraju krajeva cesto ovo kazem, da ste bili neka sila, tih 7 igraca vam neko dekretom ne bi mogo oduzeti ,zapamtite niko!,nego su vlasti skontali da od vas nikakve fajde nema niti ce je kad biti.
E nek si im druze reko vise su do.izdili sa ovim zubandanom doduse to im je i jedini onako dobar uspjeh protiv nas 8-)
FK Sarajevo

Dialiba
Kontakt:

Post Postao/la Dialiba » 07 jun 2009, 13:33

ovo uzimanje titule ispred nosa nije nikako bolilo.... :D

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 07 jun 2009, 13:34

KAKO JE NASTAO MLADJI I UVIJEK SLABIJI BRAT!!!

Kada je formiran policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo najbolji igraci F.K.Zeljeznicar njih 7 dekretom su morali preci u novoformirani policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo. Radnici Zeljeznicke radionice u Sarajevu 1921 godine osnovali su Fudbalski klub Zeljeznicar.Od osnivanja do II svetskog rata takmicio se u prvom i drugom razredu Sarajevskog podsaveza.Takmicivsi se u drugom razredu Sarajevskog podsaveza sastajao se sa klubovima Barkhoba,Troja i Sparta.U sezoni 1926/1927 godine F.K.Zeljeznicar nasupa u prvom razredu Sarajevskog pod saveza i takmici se sa klubovima Djerzelez,Sask,Slavija,Makabi,Hajduk,Sloga,Pofalicki i tom rangu takmicenja ostaje sve do pocetka I svjetskog rata. U sezoni 1945/1946 u prvenstvu grada Sarajeva F.K.Zeljeznicar osvaja prvo mjesto i tako postaje prvi Bosanskohercegovacki predstavnik koji je nastupio za prvu saveznu ligu Yugoslavije.U sezoni 1946/1947 F.K.Zeljeznicar je bio jedini Bosanskohercegovacki predstavnik koji se takmici u prvoj saveznoj ligi Yugoslavije koja je brojala 14 klubova a to su Partizan,Crvena zvezda,Metalac,Dinamo,Lokomotiva,Hajduk,14-ti Oktobar,Spartak,Pobeda,Kvarner,Buducnost,Poncijana i Nafta. Dok je 1947 godine u zavrsnici prvenstva F.K.Zeljeznicar vodio grcevitu borbu za opstanak u prvoj saveznoj ligi Yugoslavije sa vrlo jakim vojnim,policijskim i politickim klubovima,u Sarajevu je formiran policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo koji se 1947 godine borio kroz kvalifikacije za ulazak u prvu saveznu ligu Yugoslavije.Iste 1947 godine F.K.Zeljeznicar je odigrao prijateljsku utakmicu sa novormiranim policijskim klubom "Torpedom" kasnije F.K.Sarajevo i pobjedio novoformirani klub "Torpedo" sa visokih 9:1. Za F.K.Zeljeznicar u ovoj "prijateljskoj" utakmici nasupili su:Kantardzic,Begic,Mamic,Marijanovic,Silic,Alajbegovic,Domorocki,Konjevod,Rajlic,F.Lovric i Lazarevic.Strijelci za F.K.Zeljeznicar su bili Lazarevic 3,Konjevod 2,F.Lovric 2,Rajlic i Domorocki 1,za Torpedo iz penala pogodio Novo.Sedmorici od 11 igraca bit ce ovo zadnji mec u dresu F.K.Zeljeznicar,mada mnogi to nisu ni slutili.Kako bi uspjesno prosao kvalifikacije policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo morao se pojacati najboljim Bosanskohercegovackim igracima.Poslije ove "prijateljske" utakmice komunistickim policijskim strukturama posao je bio olaksan.Da bi se doveli najbolji igraci u novoformirani policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo nisu se birali ni nacin ni sredstva.Po dekretu i policijskim pritiscima i naredbi tada jakih politickih komunistickih vlasti iz F.K.Zeljeznicar u novoformirani policijski klub "Torpedo" kosnije F.K.Sarajevo su morali preci najbolji igraci F.K.Zeljeznicar F.Lovric,Golac,Rajlic,Alajbegovic,Silic,Konjevod,Lazarevic i Domorocki.Jedini koji je odbio preci u policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo je Josko Domorocki,koji nije htio napustiti svoj klub F.K.Zeljeznicar i po cijenu da ode u zatvor. Kada je silom prebaceno sedam najboljih igraca F.K.Zeljeznicar u novoformirani policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo,F.K.Zeljeznicar ostaje sa juniorima i starijim igracima.Ostavsi samo sa juniorima i starijim igracima F.K.Zeljeznicar zapada u tesku krizu i u prvoj saveznoj ligi Yugoslavije zauzima 12 mjesto osvojivsi 18 bodova i napusta prvu saveznu ligu Yugoslavije zajedno sa Naftom,Metalcom,Pobedom,14-tim Oktobrom,Poncijanom,Buducnoscu i Kvarnerom.Tako oslabljen F.K.Zeljeznicar 1948 godine ispada i iz druge lige i takmici se u republickoj ligi gdje osvaja prvo mjesto 1949 godine.Mnogo muke i kriznih situacija proizvedenih uzimanjem najboljih igraca od strane komunistickih policijskih struktura F.K.Zeljeznicar ima sve do 1954 godine kada su se ponovo vratili u drustvo najboljih u prvu saveznu ligu Yugoslavije.
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 jun 2009, 13:38

A ja uopste ne kontam sto se na ovoj temi toliko pise o Sarajevu,jel vama u interesu baviti se historijom klubova,istrazivati nesto, cemu to, sta mislite dokazivati sa tim,kome mislite dokazivati nesto,na kraju krajeva sta cete dobiti od tog dokazivanja,jbt pegla likova to je cudo :roll:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 07 jun 2009, 13:39

miky_hz je napisao/la:A ja uopste ne kontam sto se na ovoj temi toliko pise o Sarajevu,jel vama u interesu baviti se historijom klubova,istrazivati nesto, cemu to, sta mislite dokazivati sa tim,kome mislite dokazivati nesto,na kraju krajeva sta cete dobiti od tog dokazivanja,jbt pegla likova to je cudo :roll:
pa ne znam sto ovdje dolaze navijaci sarajeva i meni govore historiju mog kluba :o

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 jun 2009, 13:46

kinone je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:A ja uopste ne kontam sto se na ovoj temi toliko pise o Sarajevu,jel vama u interesu baviti se historijom klubova,istrazivati nesto, cemu to, sta mislite dokazivati sa tim,kome mislite dokazivati nesto,na kraju krajeva sta cete dobiti od tog dokazivanja,jbt pegla likova to je cudo :roll:
pa ne znam sto ovdje dolaze navijaci sarajeva i meni govore historiju mog kluba :o
Pa vidis sta sam napisao da ne kontam sto se na temi Zeljeznicar pise o Sarajevu,ne kontam sto i jedni i drugi pisu to...opcenito govorim da je rasprava bezveze
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 07 jun 2009, 13:51

miky_hz je napisao/la:
kinone je napisao/la:
Pa vidis sta sam napisao da ne kontam sto se na temi Zeljeznicar pise o Sarajevu,ne kontam sto i jedni i drugi pisu to...opcenito govorim da je rasprava bezveze
Skontao sam nešto :D . Oni žele da što više nabušaju postova pa da na kraju kažu : "Imamo duplo više stranica na našoj temi nego na vašoj" A to su postigli pisanjem o FK Sarajevu :roll: , vrlo interesantno. ;)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 07 jun 2009, 13:57

sarajlija89
S ponosom Pitar
faba
alan ford 26
Najaktivniji/a u temi: FK Željezničar :o

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 07 jun 2009, 14:19

Faba jarane piši UEFI jer oni su se očito z.ajeb.ali kad nisu izabrali vas za najbolji bh. klub.
Vi da imate imalo obraza ne bi ni navijali za tu sramotu od kluba, a ne da se javljate još ovdje i se.re.te. Ne znamda u državi ima crnjeg kluba od Torpeda. Jedino Zrinjski još može s vama mada je to drugačija politika, ali metode su slične.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 07 jun 2009, 14:26

bistrikboy je napisao/la:
Dart je napisao/la:Sretan Zubandan !!!

a pjesma je Seed Ten-Champions 1998, moze se skinuti na themaniacs.org
http://themaniacs.org/tm87/audio.html
Hvala buraz. Našao sam. Stvarka je strava.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

faba
Kontakt:

Post Postao/la faba » 07 jun 2009, 20:09

čamac je napisao/la:Faba jarane piši UEFI jer oni su se očito z.ajeb.ali kad nisu izabrali vas za najbolji bh. klub.
Vi da imate imalo obraza ne bi ni navijali za tu sramotu od kluba, a ne da se javljate još ovdje i se.re.te. Ne znamda u državi ima crnjeg kluba od Torpeda. Jedino Zrinjski još može s vama mada je to drugačija politika, ali metode su slične.
Jeste, to sam ja i reko.Izabrani ste za nas najbolji klub u euro kupovima.Al ne za nas najveci klub! ;)

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 07 jun 2009, 20:31

Ajd pitari razligu ba vise sa ove teme, ako imate nekome nesto dokazivati i pravdati se, radite to na vasoj temi
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

dolina cupova
Kontakt:

Post Postao/la dolina cupova » 07 jun 2009, 20:41

jeli istina da je zeljo poslao primamljivu ponudu za vlastimira jovanovica momka iz slavije koji je igrao za repku...a kako cujem cijelo rukovodstvo napolje ide poslije skupstine,dzelo je vec otisao....

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 07 jun 2009, 23:01

dolina cupova je napisao/la:jeli istina da je zeljo poslao primamljivu ponudu za vlastimira jovanovica momka iz slavije koji je igrao za repku...a kako cujem cijelo rukovodstvo napolje ide poslije skupstine,dzelo je vec otisao....
Vi nemate za kifle a ne da se rasipate sa ponudama.

ChelseaFann11
Kontakt:

Post Postao/la ChelseaFann11 » 07 jun 2009, 23:27

faba je napisao/la:Pozdrav za sve, zeljno sam iscekivo da mi se skine banana i da se javim, pogotovo zbog ovakvih kakav je ovaj formance.

;)

Eh sad malo detaljnije:

mozes misliti sta oces samo cu ti reci jedno!!!

ZELJO je radnicka ekipa koja stvara talente, pravi zvijezde od njih, a sarajevo je ekipa koja kupuje talente, uvijek su bili bogatiji i jaci u novcu od zelje ali zeljeznicar ima vise fanova i vatrenih navijaca od vas
i uvijk ce imati,,proseci malo bihacem, konjicem, capljinom i cut ces za koga ljudi navijaju a to su obicno velez i zeljo,, i jos nesto ti si nabrajao samo uspijehe sarajeva, a zelje mozda ??? koliko je u tim da kazem "vjecitim" derbijima posto je sarajevo osnovano kasinje poslije zelje i spada u rang olimpika s otoke koji je osnovan 93,,, koliko je u vjecitim derbijima,,, koliko zeljinih igraca igra za repku i koliko ih je sve igralo,, sjecas se nesternog ispadanja iz kupa uefa iz polufinala,, koliko zeljinih igraca sada trenira strane klubove i drzave??? vjeruj mi da pocnem sada nabrajati nebih stao,, da krenem od bazdarevica pa do amara i ivice osima i halilhodzica,, mozes ti pricati za te neke sitne pobjede sarajeva protiv zelje ali zeljo je radnicka ekipa koja ne uzima zdravo za gotovo kao sarajevo...kakva bi to danas repka bila da nije zelje ?? upitajte se...da nije hasagica, muratovica, dzeke, jahica, stilica, aBd i dialibe, vladavica(mada je taj momak potekao u velezu, ali iz zelje je regrutisan u zilinu), marka topica i ostalih,,daj ti meni nekog iz sarajeva ??? jedini koji ce mozda igrati je handzic ali nevjerujem pored stile dzeke muslimovica i kkompanije...sve u svemu sarajevo je sada bolja ekipa ali samo zato sto su bogatiji, ali zeljo ima nove talente koje cemo aBd ocekivati u repki a to su: Cocalic, ako sredi drzavljanstvo mozda i Rovcanin, Bekric aBd, Stanic i Sehic, garantujem ti bar ce se jedan od njih progurati do repke,,cocalic i sehic su na pravom putu jer igraju za mladi tim BiH.......Zeljo je ekipa koja se nezaboravlja i koja ce se pamtiti dok postoji nogomet u BiH...The Maniacs forever......
sve je pijano sve je gotovo NAS JE ZELJO PRVI PONOVO..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2009, 23:54

herbion je napisao/la:Vi nemate za kifle a ne da se rasipate sa ponudama.
Pare nam ne trebaju, jer ovi igrači su do sada shvatili da je samo Željo siguran put za Evropu i blistavu reprezentativnu karijeru. Nude se da dođu besplatno :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 50 gostiju.