RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la miky_hz » 30 avg 2009, 00:34

Iako je njegova momčad upisala vrijednu pobjedu na gostovanju kod Leotara trener Veleža Abdulah Ibraković nije bio pretjerano zadovoljan.
Odigrali smo blijedu utakmicu i mogu reći da smo sretno dobili. Čestitao bih igračima obje momčadi, ali moram kritizirati suđenje koje je bilo katastrofalno, rekao je trener Veleža i dodao:

Leotaru želim puno sreće u nastavku takmičenja, a ja se nadam da mi poslije ovog uspjeha nećemo poletjeti već da ćemo nastaviti kvalitetno raditi i izboriti zacrtani cilj uoči ovog prvenstva, a to je opstanak u društvu najboljih.

Sta je opstanak bio cilj prije sezone? koga ovaj laze :D
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 30 avg 2009, 00:39

Opstanak u novinama, titula na terenu.. :)

Neka on glumi neambicioznog trenera u novinama.. samo da nastavi s ovakvim radom na travnjaku, to je i najvaznije.
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

hamid
Kontakt:

Post Postao/la hamid » 30 avg 2009, 00:43

Sretno Velez ak mi ne mozemo da osvojimo titulu sto ne sumnjam da mozemo zelim vam srecu da se vi nadete na tom mjestu samo nemojte da vas ponese euforija . Al samo da znate svi ne samo velez i ostali klubovi u bih "SARAJEVO JE DALEKO NAJJACI TIM U LIGI NE PODCJENJUJEM DRUGE ALI TAKO JE ''..

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 30 avg 2009, 00:59

Marin je napisao/la:Trebaa bit pošten pa čestitati na dobrim igrama i prvom mjestu do sada.
Tko god donese bodove iz Trebinja automatski postaje kandidat za titulu :D

ja sve čekam hoće li iko od komšija čestitat ...hehe ... :D slažem se da su bodovi iz Trebinja uvijek lansirali ekipe u sami vrh tabele .. ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Red Bull

Post Postao/la Red Bull » 30 avg 2009, 01:10

E ljudi smanjite malo euforiju, bzze ce se nabiti pritisak na igrače a u našoj ligi i nisu baš naviknuti na to. Činjenica, i meni je ovaj početak unio neku vrstu zadovoljstva ali tek je počelo, kakva titula...treba od tekme do tekme skupljati plodove a na proljeće je velika tržnica i ko je bio gore vrlo lako može biti dole (realnost PL).
Bez dlake na jeziku

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 30 avg 2009, 01:12

šta reci nakon ovakvog dana ...presretan sam ..., svaka cast momcima ..procitah da nam je sudija podijelio 9 zutih kartona ...nevjerovatno majke mi .., malo me to brine ..previse nas kartoniraju al kao sto neko prije rece imamo dugu klupu tako da im to nema vajde hehe ,
treba se sada spustiti na zemlju , i ne dozvoliti da nas ponese neka euforija ...imamo odlican start prvenstva , dobru ekipu i to trebamo zalaganjem i trudom potvrditi u iducim utakmicama ..
poslije prvenstvene pauze nam dolazi Čelik , jeste ranjen lošim startom ali nije bezopasan i sigurno će pokušati sa novim trenerom tu nadomjestiti izgubljene bodove kod kuće ...
ući ozbiljno u utakmicu što ne sumnjam da će tako i biti te nastaviti živjeti naš predivni san ... ;)

_mirza_
Kontakt:

Post Postao/la _mirza_ » 30 avg 2009, 01:26

Cestitam na pobjedi i imam jedno pitanje za navijace Veleza.
Znali neko od navijaca igrali Velez u utorak prijateljsku utakmicu sa FK Željeznicarom Dobosnica (kod Lukavca takmici se u Prvoj TK ligi)? Ja sam cuo da Velez dolazi pa sad pitam da provjerim dali je to tacno.Inace vas trener Ibrakovic cesto boravi ovdje i vidjo sam ga cesto na utakmicama Željeznicara pa se zato nadam da je ova informacija tacna.

sioux-lukavac
Kontakt:

Post Postao/la sioux-lukavac » 30 avg 2009, 03:07

CESTITKE VELEZU I PODRSKA IZ LUKAVCA...NADAM SE DA CETE BITI PRVACI BIH I DA CETE SE VRATITI POD SVOJ BIJELI BRIJEG..DACE BOG..PUNO ISKRENIH POZDRAVA ZA SVE MOSTARCE..SIOUX-LUKAVAC

Mali Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Mali Maestro » 30 avg 2009, 09:20

Kako smo krenuli iduće sezone gledamo Evropski Velež :D Momci samo naprijed,ovo što radite je stvarno super i mlado i staro se raspitiva za Vas.
Please

Morecambe
Kontakt:

Post Postao/la Morecambe » 30 avg 2009, 09:46

Samo naprijed rodjeni !!!

Hvala vam sto ovaj grad cinite sretnijim ;)
PS: nikada,ali baš nikada ne igraj protiv ekipe druge Engleske lige - ekipe Morećambe,jer samo Morećambe može od 1-3 do 4-3 za 3 minute oooooo Morećambe :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 avg 2009, 10:11

Izgleda vi bas ozbiljni 8-)

Samo naprijed ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kecher II
Kontakt:

Post Postao/la kecher II » 30 avg 2009, 10:38

pozdrav velezovci i samo naprijed, drago mi je sto se vracate na stare staze mada je mozda jos prerano govorit al zasad ste odlicni i samo tako da i nastavite

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 30 avg 2009, 11:16

Heheheheh.... Gori sve, sve gori eheheheh
Ma stipu ambicije za prvaka...sinoc smo bili prvaci svijeta...ako neko ima mogucnost da izbaci onaj snimak od sinoc iz centra Trebinja...ono vrijedi titule prvaka ove planete...poslije tekme u centru Trebinju, tamburasi sviraju a Red Army plese oko njih...i citavo Trebinje aplaudira.... Stara ljubav zaborava nema..eheheh...Golemo je zasluziti aplauz Trebinja...E to je ljudi moji titula..ali prava titula ove nase lijepe BiH.....

Neka neko izbaci onaj snimak....Mjesecina, mjesecina joj joj ..joj joj... hahaah

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 30 avg 2009, 12:18

carina je napisao/la:Heheheheh.... Gori sve, sve gori eheheheh
Ma stipu ambicije za prvaka...sinoc smo bili prvaci svijeta...ako neko ima mogucnost da izbaci onaj snimak od sinoc iz centra Trebinja...ono vrijedi titule prvaka ove planete...poslije tekme u centru Trebinju, tamburasi sviraju a Red Army plese oko njih...i citavo Trebinje aplaudira.... Stara ljubav zaborava nema..eheheh... Golemo je zasluziti aplauz Trebinja...E to je ljudi moji titula..ali prava titula ove nase lijepe BiH.....

Neka neko izbaci onaj snimak....Mjesecina, mjesecina joj joj ..joj joj... hahaah
tako je babe , u Trebinju se uvijek navijalo za Velež.., a i dosta mostaraca dole zivi koji su otisli 92.god iz Mo..

SVAKI GRAD UZ NAŠE MORE
IMA SVOGA LERA
A MOSTARCI BAJEVIĆA DUŠKA FUDBALERA

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 30 avg 2009, 12:19

Ibraković: Odigrali smo izvanredno u Trebinju

Nakon 5. kola Premijer lige BiH lider prvenstvene tablice je mostarski Velež sa 13 bodova. Doduše isti broj bodova skupio je i Borac, ali su „Rođeni“ ubijedljivo najefikasniji tim sa petnaest postignutih pogodaka. Samo najveći optimisti očekivali su tri boda u gradu na Trebišnjici. Ipak, tako nije mislio Abdulah Ibraković koji je ponovo postavio odličnu taktiku. Evo što je odmah nakon meča za naš portal rekao strateg Veleža Abdulah Ibraković:

„ Odigrali smo odličnu utakmicu, prezadovoljan sam igrom svojih izabranika“, nije skrivao emocije prvi šef struke Mostaraca.

Napravili smo veliki uspjeh, igrači su pokazali karakter. Cilj su uvijek otići što dalje, biti bolji. Želimo iz utakmice u utakmicu graditi igru, a kao posljedica toga doći će i rezultat. Iako su nam govorili da je teško igrati na Policama domaćin je bio izuzetno korektan. Stvarno nemam riječi. Ipak, veliku mrlju na ovaj dvoboj bacio je glavni sudija iz Sarajeva, Adnan Pervan. Naime, igračima Veleža podijelio je devet žuti kartona i samo je čekao priliku da dodijeli i crveni. Siguran sam da bi dosudio i jedanaesterac da je imao priliku. Moji igrači ostavili su srce na travnjaku i na kraju su nagrađeni, kaže Ibraković.

U čemu u igri vidite najveći iskorak?

Prije svake utakmice analiziramo suparnika i pokušavamo pronaći mane. To smo uradili i ovaj put i vjerovatno smo igrom iznenadili domaćina. Igrači bez oklijevanja ulaze u duel, igraju agresivno, pametno i disciplinovano. To su velike odlike. Imamo koheziju u svlačionici. Sve nabrojano dovelo je do toga da smo prvi na tabeli.

Imate li šampionske ambicije?

O tome sada ne razmišljamo. Idemo od utakmice do utakmice sa ciljem da skupimo što više bodova. Na polusezoni ćemo podvuči crtu i konkretno odrediti ambicije. Želja mi je da navijačima omogućimo užitak i radost.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 30 avg 2009, 12:24

hamid je napisao/la:Sretno Velez ak mi ne mozemo da osvojimo titulu sto ne sumnjam da mozemo zelim vam srecu da se vi nadete na tom mjestu samo nemojte da vas ponese euforija . Al samo da znate svi ne samo velez i ostali klubovi u bih "SARAJEVO JE DALEKO NAJJACI TIM U LIGI NE PODCJENJUJEM DRUGE ALI TAKO JE ''..
Na osnovu kojih Fakata je hamid ovo zaključio, samo to on zna...

A Veležu Čestitam...
Jako lijep start prvenstva.

Samo naprijed.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 avg 2009, 12:26

sve čestitke fudbalerima Veleža i Rođenim na pobjedi od hordaša...

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 30 avg 2009, 12:34

Hvala svima na cestitkama , sretno i vasim klubovima u nastavku prvenstva ...

PROCVJETALA BIJELA LALA
VELEŽ NOSI KUP MARŠALA

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 30 avg 2009, 13:11

samo mostarski, samo bahato

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 30 avg 2009, 13:37

mrtva trka veleza i borca :mrgreen:
Treci put castimo

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.