NFL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- marseille_unique
- Kontakt:
Re: NFL
vi ako izgubite sad u nedjelju najbolje da se ispisite iz nfla jer to biu bila tolika sramorta od takog rivala izgubiti u vakoj vaznoj utakmici na svom terenu, poginut ali ne izgubit
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
- SaltCityAttack
- Kontakt:
marseille_unique je napisao/la:vi ako izgubite sad u nedjelju najbolje da se ispisite iz nfla jer to biu bila tolika sramorta od takog rivala izgubiti u vakoj vaznoj utakmici na svom terenu, poginut ali ne izgubit
sto bi bila sramota?...pa ovo je play off sve je moguce...nismo mi bolja ekipa od njih da bi mi mogli reci da cemo dobiti...da smo bolji ja bi rekao, ali ekipe su igrale dvije utakmice ove sezone jednako dobro i odbrane su fenomenalne ...jednostavno gdje god da se igra ova utkamica sanse su podjednake.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Isto se nadam Manningu i Coltsima...Ted Mosby je napisao/la:Kako ocijeniti ovu sezonu Patriotsa? Po meni vrlo dobra sezona, u regularnom dijelu smo bili odlični, svi su djelovali kao da znaju svoju poziciju u timu. U play-offu smo opet kao i lani ispali kući, ovaj put od Jetsa koji su bili bolji. Sada se trebamo okrenuti idućoj sezoni, imamu vrlo mlad tim, na draftu izabrati dobre pickove i sve to će lijepo Bill posložiti do početka sezona. Vrlo važna karika je i Brady koji je produžena trenerova ruka na terenu. Vjerujem da može odigrati još 2-3 dobre sezone, dati mladima savjet, uvest ih u svijet NFL-a.
Sljedeće sezone mislim da možemo najmanje do Super Bowla iako će biti jako teško, ali o tom po tom.
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ljudi moji sva sreca pa se utakmica ne igra sutra u Chicagu
... kazu da ce temperatura se spustiti i do -10F to ti je oko -23C
...zamislite jos vjetar pod tom temperaturom i onu temperaturu koja je sigurno jos niza dole kod stadiona zbog jezera i td...pa stvarno neznam kako oni mogu igrat kada ce svako drhtat ko prut
...jos imajuci u obzir da naprimjer odbrana pocne utakmicu i onako oznojeni odu se odmarati, kada im je napad na terenu...znaci zeznuto je pod tim uslovima igrati ovaj NFL
Giants i Dallas su 2007g igrali takodjer 3 utakmice, kao ove godine sto igraju Packersi i Bearsi...Giantsi su u regularnom dijelu sezone dobili dvije utakmice, dok su u Playoffu bili porazeni od Dallasa ....bice ovo pravo ebeno nema sta ludilo pocinje

Giants i Dallas su 2007g igrali takodjer 3 utakmice, kao ove godine sto igraju Packersi i Bearsi...Giantsi su u regularnom dijelu sezone dobili dvije utakmice, dok su u Playoffu bili porazeni od Dallasa ....bice ovo pravo ebeno nema sta ludilo pocinje

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Posto sam ti ja na prosloj stranici nesto u vezi Manninga i Coltsa. Skontaj sam koliko je dobro, a koliko za zabrinutost.EdinTM87 je napisao/la:Isto se nadam Manningu i Coltsima...Ted Mosby je napisao/la:Kako ocijeniti ovu sezonu Patriotsa? Po meni vrlo dobra sezona, u regularnom dijelu smo bili odlični, svi su djelovali kao da znaju svoju poziciju u timu. U play-offu smo opet kao i lani ispali kući, ovaj put od Jetsa koji su bili bolji. Sada se trebamo okrenuti idućoj sezoni, imamu vrlo mlad tim, na draftu izabrati dobre pickove i sve to će lijepo Bill posložiti do početka sezona. Vrlo važna karika je i Brady koji je produžena trenerova ruka na terenu. Vjerujem da može odigrati još 2-3 dobre sezone, dati mladima savjet, uvest ih u svijet NFL-a.
Sljedeće sezone mislim da možemo najmanje do Super Bowla iako će biti jako teško, ali o tom po tom.
"Float like a butterfly, sting like a bee"
Bar nece biti blatnjavoSaltCityAttack je napisao/la:ljudi moji sva sreca pa se utakmica ne igra sutra u Chicagu... kazu da ce temperatura se spustiti i do -10F to ti je oko -23C
...zamislite jos vjetar pod tom temperaturom i onu temperaturu koja je sigurno jos niza dole kod stadiona zbog jezera i td...pa stvarno neznam kako oni mogu igrat kada ce svako drhtat ko prut
...jos imajuci u obzir da naprimjer odbrana pocne utakmicu i onako oznojeni odu se odmarati, kada im je napad na terenu...znaci zeznuto je pod tim uslovima igrati ovaj NFL

- SaltCityAttack
- Kontakt:
pa kazu da ce propadavat malo i snijeg u nedelju, onako kao protiv Seattlea... ebiga Chicago i Ptittsburg su jedini stadioni sa prirodnom travom i oni ne zele to da mjenjaju zele da ostani sa tom tradicijom... svi se moraju nositi sa tim ebiga i nikome nije lahko, pa tako ni Bearsima ...bolje po blatu nego po ledu kako je bilo protiv Minesote ebiga, jer ona plasticna umjetna trava se zaledi i ebeno je isto igrati
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Hmm, Ne vjerujem da ce Peyton odbit ovaj ugovor, a kad se ocekuje taj dogovor lige, jer ne smijemo ostati bez Addaia (moze u slucaju da dovedemo nekog boljeg RBa), Vinatieria i nekih iz odbrane...Taktičar je napisao/la:Mala indikacija na odgovor na nedavno postavljeno pitanje ovdje o tome koliko dugo bi P. Manning još mogo igrati:
Coltsi ga namjeravaju napraviti najplaćenijim igračem u historiji NFL-a! Znači računa se na njega još nekoliko sezona. Pregovori su u toku, ali ima i nekih malih kočnica u tom procesu.
Očekuje se i dalje šta će biti sa pregovorima NFL-a i Unije igrača. Već sam ranije piso da su velike šanse da se sljedeća sezona dočeka sa lockoutom zbog nemogućnosti postizanja kompromisa.
Očekuje se da će novi dogovor ili donijeti nazad klasični salary cap ili u svakom slučaju neke restrikcije u vezi plata igrača. Dok se taj dogovor zvanično ne postigne klubovi mogu slobodno produživati ugovore sa svojim igračima, ali ako sam dobro skonto slobodni igrači na kraju sezone moraju sačekati postizanje tog dogovora da bi mogli početi pregovore sa klubovima.
Ako je tako onda recimo Asomugha, kog sam nedavno spominjo kao slobodnog igrača, mora sačekati novi dogovor lige i unije da bi mogo pregovarati sa klubovima. Isto tako Addai iz Coltsa. I zato su Coltsi malo u problemu jer pitanje je kako njega zadržati kad pored njega koji je jedan od najvažnijih igrača imaju još nekoliko slobodnih igrača na kraju sezone: Session, Vinatieri, C. Johnson, Bulitt...
Ko što rekoh dogovor lige i unije igrača će kako stvari sada stoje veoma moguće prouzrokovati lockout, što znači odlaganje početka sezone i skraćenje sezone. Natežu se oko restrikcija plata igrača i produženja sezone na 18 utakmica. Ligi je u ekonomskom interesu produženje sezone i ograničavanje plata, a igračima naravno nije.EdinTM87 je napisao/la:Hmm, Ne vjerujem da ce Peyton odbit ovaj ugovor, a kad se ocekuje taj dogovor lige, jer ne smijemo ostati bez Addaia (moze u slucaju da dovedemo nekog boljeg RBa), Vinatieria i nekih iz odbrane...Taktičar je napisao/la:Mala indikacija na odgovor na nedavno postavljeno pitanje ovdje o tome koliko dugo bi P. Manning još mogo igrati:
Coltsi ga namjeravaju napraviti najplaćenijim igračem u historiji NFL-a! Znači računa se na njega još nekoliko sezona. Pregovori su u toku, ali ima i nekih malih kočnica u tom procesu.
Očekuje se i dalje šta će biti sa pregovorima NFL-a i Unije igrača. Već sam ranije piso da su velike šanse da se sljedeća sezona dočeka sa lockoutom zbog nemogućnosti postizanja kompromisa.
Očekuje se da će novi dogovor ili donijeti nazad klasični salary cap ili u svakom slučaju neke restrikcije u vezi plata igrača. Dok se taj dogovor zvanično ne postigne klubovi mogu slobodno produživati ugovore sa svojim igračima, ali ako sam dobro skonto slobodni igrači na kraju sezone moraju sačekati postizanje tog dogovora da bi mogli početi pregovore sa klubovima.
Ako je tako onda recimo Asomugha, kog sam nedavno spominjo kao slobodnog igrača, mora sačekati novi dogovor lige i unije da bi mogo pregovarati sa klubovima. Isto tako Addai iz Coltsa. I zato su Coltsi malo u problemu jer pitanje je kako njega zadržati kad pored njega koji je jedan od najvažnijih igrača imaju još nekoliko slobodnih igrača na kraju sezone: Session, Vinatieri, C. Johnson, Bulitt...
Kad dođe vrijeme početka sezone igrači neće dobijati platu, a klubovi nemaju prihoda jer nema utakmica - obje strane na gubitku. Tada će neko morati popustiti u nekim zahtjevima.
Pa i za nas gledaoci bi bolje bilo 18
A i za ekipe, jer bi onda jedna divizija igrala protiv 3, dakle 6 u svojoj i 12 protiv ostale 3 divizije, a ne vako neko iz divizije igra sa jacim, neko sa slabijim...

Da naravno, i ja bih vrlo rado volio gledati NFL još 2 dodatna vikenda. Liga, odnosno vlasnici klubova su to već izglasali. Ali Unija igrača argumentira protiv toga sa povećanjem rizika od povrijeda. Kažu ionako ima puno povrijeda i sa 2 dodatne utakmice biće ih još više. Da bi pristali na to oni traže da im se produži osiguranje nakon završetka igračke karijere. Sada to osiguranje dobijaju 5 godina nakon penzioniranja, a u slučaju još 2 utakmice zahtjevaju produženje toga, znači nastupaju sa stavom "nešto za nešto".EdinTM87 je napisao/la:Pa i za nas gledaoci bi bolje bilo 18A i za ekipe, jer bi onda jedna divizija igrala protiv 3, dakle 6 u svojoj i 12 protiv ostale 3 divizije, a ne vako neko iz divizije igra sa jacim, neko sa slabijim...
Volio bih gledati dužu sezonu, ali umjesto duže sezone bojim se da ćemo zbog zastoja u ovim pregovorima dobiti kraću sezonu

A sto kracu? I koliko kracu? Pa ako nece duzu sezonu i ako im ovi ne daju osiguranje nek' ostane kako jest i svi sretniTaktičar je napisao/la:Da naravno, i ja bih vrlo rado volio gledati NFL još 2 dodatna vikenda. Liga, odnosno vlasnici klubova su to već izglasali. Ali Unija igrača argumentira protiv toga sa povećanjem rizika od povrijeda. Kažu ionako ima puno povrijeda i sa 2 dodatne utakmice biće ih još više. Da bi pristali na to oni traže da im se produži osiguranje nakon završetka igračke karijere. Sada to osiguranje dobijaju 5 godina nakon penzioniranja, a u slučaju još 2 utakmice zahtjevaju produženje toga, znači nastupaju sa stavom "nešto za nešto".EdinTM87 je napisao/la:Pa i za nas gledaoci bi bolje bilo 18A i za ekipe, jer bi onda jedna divizija igrala protiv 3, dakle 6 u svojoj i 12 protiv ostale 3 divizije, a ne vako neko iz divizije igra sa jacim, neko sa slabijim...
Volio bih gledati dužu sezonu, ali umjesto duže sezone bojim se da ćemo zbog zastoja u ovim pregovorima dobiti kraću sezonu

Pa kraću zato što neće početi na vrijeme, ako se ne približe u stavovima i ne postignu dogovor do tada. Npr. sjećam se kad je 1999. bio lockout u NBA, Liga i Unija igrača su se natezali u pregovorima do kraja godine i umjesto da takmičenje počne početkom novembra počelo je tek početkom januara i regularni dio sezone je imo 50 utakmica umjesto standardnih 82.
Inače ko što rekoh u NFL-u je već izglasano da se regularni dio sezone produži za 2 utakmice, ali Unija igrača to ne prihvaća. I sad je to natezanje. A osim toga ima još i neriješenih pitanja o platama igrača.
Tako je to na radnom tržištu. Pregovori i pregovori dok neko malo ne popusti, pa se onda dođe do nekog kompromisa.
Inače ko što rekoh u NFL-u je već izglasano da se regularni dio sezone produži za 2 utakmice, ali Unija igrača to ne prihvaća. I sad je to natezanje. A osim toga ima još i neriješenih pitanja o platama igrača.
Tako je to na radnom tržištu. Pregovori i pregovori dok neko malo ne popusti, pa se onda dođe do nekog kompromisa.
Zadnja izmjena: Taktičar, dana/u 21 jan 2011, 11:23, ukupno mijenjano 1 put.
- marseille_unique
- Kontakt:
Taktičar je napisao/la:P kraću zato što neće početi na vrijeme, ako se ne približe u stavovima i ne postignu dogovor do tada. Npr. sjećam se kad je 1999. bio lockout u NBA, Liga i Unija igrača su se natezali u pregovorima do kraja godine i umjesto da takmičenje počne početkom novembra počelo je tek početkom januara i regularni dio sezone je imo 50 utakmica umjesto standardnih 82.
daj ba nosi tu zastavu sa avatara mahje ti nikad to nije nasa zastava niti ce biti nasi su ljiljani ,
znas li ti odakle si ti, eh sta nbam uradise od ove omladine majko mila, ne znaju vise ni ko su ni sta su
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
- SaltCityAttack
- Kontakt:
halo ba prvo takticara bas ne mozes stavljati u krug omladinaca, jer ipak je covjek u ozbiljnim godinama...drugo kod covjeka avatar je jedna i druga nasa zastava, barem ja vidim
...vidis li ti da kod covjeka imaju i ljiljani na avataru?...svakako da i ja priznam ljiljane, a vjerovatno i sam on jer i avatar mu bar to govori ...nisi dobro vidjeo pa si se malo zezno izvini se covjeku sad
....nego bezveze sad raspravljat o tome i bjezat od teme nema potrebe ebiga i neznam sta ti je ovo sad trebalo stvarno

Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 21 jan 2011, 13:03, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- randy_moss
- Kontakt:
Ne trudi se Salty, covjek je naucni fenomen.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
Slušaj dječko, do sada sam na ovom forumu bio veoma tolerantan prema tvojim neprimjerenim istupima. Malo sam te sažaljevo jer sam mislio da imaš dijagnosticiran ADHD, ali sada vidim da se radi o generalnoj neotesanosti koja se manifestira u konstantnom buntovništvu, a iza čega stoji nesigurnost u vlasitu ličnost.marseille_unique je napisao/la:Taktičar je napisao/la:P kraću zato što neće početi na vrijeme, ako se ne približe u stavovima i ne postignu dogovor do tada. Npr. sjećam se kad je 1999. bio lockout u NBA, Liga i Unija igrača su se natezali u pregovorima do kraja godine i umjesto da takmičenje počne početkom novembra počelo je tek početkom januara i regularni dio sezone je imo 50 utakmica umjesto standardnih 82.
daj ba nosi tu zastavu sa avatara mahje ti nikad to nije nasa zastava niti ce biti nasi su ljiljani ,
znas li ti odakle si ti, eh sta nbam uradise od ove omladine majko mila, ne znaju vise ni ko su ni sta su
Pored toga objašnjavanje historije uključujući i zastave i identitete je moj profesionalni fah, pa kada budeš spreman i pokažeš želju za tim rado ću te na PP besplatno obrazovati u vezi tebe samog i tvoje pripadnosti.
I za kraj bih ti za tvoje dobro preporučio da se zapitaš zašto i kako to da na ovom forumu jedino imamo prepucavannja na kafanskom nivou kad se ti ubaciš sa svojim nebulozama.
Iz lijepe i iskrene namjere ti savjetujem da preispitaš svoje ponašanje da u stvarnom životu ne bi završio onako kako i gdje ne treba.
Mislim da se nakog ovog nece pojavit na temi do sljedece sezone
Tako da necemo imati navijaca u tekmi Jets-Steelers
Ako se kojim slucajem pojavi, bas me interesuje odgovor 

Pa gdje baš na @Taktičara, čovjek je jedan od najboljih forumaša na čitavom forumu, a zbog njemu sličnih nije aktivniji na drugim temama.
Nebuloza u vezi zastave - no comment. 

Der Mann für die entscheidenden Tore.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
sad cemo otvorit grupu na FB pod pod istim nazivom kao tvoj nick ovdje
.. pridruzi se da tamo malo razgovaramo, da nekvarimo ovaj forum
... tamo cemo se najbolje sporazumit, a ti si zasluzio da imas svoju grupu na FB stvarno si drugaci od svih 

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.