Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la LBJ MVP » 02 maj 2013, 00:05

Neutralan88 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
Neutralan88 je napisao/la: dok kod Engleza imaš barem 4 ekipe koje mogu parirati u svim ligama za osvajanje trofeja :!:
Koje?Pa City,Tottham,Arsenal i CSKA bi skupljali prašinu iza Atletica i Leverkusena.
Ne mogu u EPL parirati za osvajanje trofeja da pariraju u drugim ligama.

to je tvoje mišljenje :)

Definitivno Valencia,Malaga,Atletico,Schalke,Leverkusen,Roma,Lazio, Viole i da ne nabrajam po meni su dosta lošiji od tih nabrojani tvoji engleski ekipa :)

trenutno i kad pogledaš igracki kadar ima tu dosta razlike u kvaliteti igraca, npr City je 2 a Chelsea se bori za ligu prvaka koji bi bez problema pomeo nabrojane moje klubove ostalih liga :)
[youtube][/youtube]
Neću više ništa pisati.

@Henderson Barca,Real,Dortmund i Bayern bi uzimali te kupove i u Engleskoj.United i City kao 2 najbolje engleske ekipe nemaju dovoljnu širinu da igraju za više trofeja trenutno.Engleska liga je i bila najjača dok su sve uzimali Chelsea i United.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 maj 2013, 00:08

Pa sta sad atletico pobjedio celzi? Malaga ispade od dortmunda u sudijskoj nadoknadi jel to malaga bolja od reala?
Nije vec su igraci borusije bilo vise nalozeni (naravno dobra ekipa) protiv reala i zeljeli pobjedi a tako je i atletico bio nalozen vise od celzija za taj trofej. pa celzi je izgubio od corinthiasa svjetsko jel to corinthias bolji?

Jednostavno, United City, Chelsea i Arsenal koji svake godine mogu zaprijetiti svakom klubu na svijetu.

EDIt:

Cuj nemaju sirinu da igraju za vise trofeja? Pa svake godine do sad bio jedan polufinalist iz engleske, ponekad i 3 a nemaju sirinu? Sami znate kako su ljudi ispali od Reala ispali kao bolja momcad. Trebali lagano u polufinale stici.
Zadnja izmjena: soxx, dana/u 02 maj 2013, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 02 maj 2013, 00:09

@LBJ MVP

pa šta sad :D jel mi poredimo utakmice ili ligu :?:

Ako ti mislis da Atletico koji je poderao Chelsea u 1 utakmici sad i bolji od Chelsea :lol:

To sto si dao primjer to je velika budalaštinja sa tvoje strane, al hajde opet kazem tvoje misljenje :D

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 02 maj 2013, 00:10

BL ima jači kontinuitet u CL od Prema.
2005. Liverpool-Milan
2006. Barcelona-Arsenal
2007. Milan-Liverpool
2008. United-Chelsea
2009. Barcelona-United
2010. Inter-Bayern
2011. Barcelona-United
2012. Chelsea-Bayern
2013. Dortmund-Bayern

Njemci osvojili 1997-me i 2001, a Englezi 1999-te i još 3 puta poslije toga, ali po tebi BL ima jači kontinuitet u LP. Svaka čast. 8-)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 maj 2013, 00:13

[youtube][/youtube]

Ovaj bate bi derao po spanskoj ligi. :ugeek:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 maj 2013, 00:14

@Neutralni 88. godište
Chelsea se bori za ligu prvaka koji bi bez problema pomeo nabrojane moje klubove ostalih liga
Ti si ovo napisao.Ja koliko znam Atletico je Chelseaja bez problema pomeo,al baš ih pomeo tako da moj video opravdano stoji tu.
Cuj nemaju sirinu da igraju za vise trofeja? Pa svake godine do sad bio jedan polufinalist iz engleske, ponekad i 3 a nemaju sirinu? Sami znate kako su ljudi ispali od Reala ispali kao bolja momcad. Trebali lagano u polufinale stici.
Zadnje 4 godine 2 polufinalista iz engleske.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 02 maj 2013, 00:15

LBJ MVP je napisao/la:@Neutralni 88. godište
Chelsea se bori za ligu prvaka koji bi bez problema pomeo nabrojane moje klubove ostalih liga
Ti si ovo napisao.Ja koliko znam Atletico je Chelseaja bez problema pomeo,al baš ih pomeo tako da moj video opravdano stoji tu.
Zadnje 4 godine 2 polufinalista iz engleske.
Hajde ovako onda

Chelsea je u igri da osvoji ligu evrope a gdje je atletico ;)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 02 maj 2013, 00:16

Henderson je napisao/la:
BL ima jači kontinuitet u CL od Prema.
2005. Liverpool-Milan
2006. Barcelona-Arsenal
2007. Milan-Liverpool
2008. United-Chelsea
2009. Barcelona-United
2010. Inter-Bayern
2011. Barcelona-United
2012. Chelsea-Bayern
2013. Dortmund-Bayern

Njemci osvojili 1997-me i 2001, a Englezi 1999-te i još 3 puta poslije toga, ali po tebi BL ima jači kontinuitet u LP. Svaka čast. 8-)
Mi govorimo o trenutnom stanju, a ne o tome šta je bilo prije 5, 10 ili 15 godina. A za trenutno stanje su relevantnije zadnje sezone i tu je tendencija lako uočljiva.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 maj 2013, 00:18

Neutralan88 je napisao/la: Hajde ovako onda

Atletico izabrao važnije takmičenje,kao što je i Chelsea uradio.Primjetićeš čudne rotacije Chelseaja u EPL,gdje su sa sigurnog 3. mjesta došli u poziciju da se bore za LP.Atletico s druge strane osigurao LP,ali ispao iz njima ove sezone nebitnog takmičenja.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 maj 2013, 00:20

LBJ MVP je napisao/la:

Atletico izabrao važnije takmičenje,kao što je i Chelsea uradio.Primjetićeš čudne rotacije Chelseaja u EPL,gdje su sa sigurnog 3. mjesta došli u poziciju da se bore za LP.Atletico s druge strane osigurao LP,ali ispao iz njima ove sezone nebitnog takmičenja.
slika

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 02 maj 2013, 00:22

LBJ MVP je napisao/la:

U nogometu se titule broje, eh sad ako je liga evrope nebitno takmicenje to je vec pitanje za strucnjake..
ako nije bitno pa nek se ukine :D

Tacno je da je Atletico osvojio Ligu Evrope prošle sezone ali si haman zaboravio ko je osvojio ligu prvaka :D
Doduše mozda je i to nebitno takmicenje ;)

Al iskreno porediti trenutno Chelsea sa Falcaom to je glupost :)

P.S nisam navijac Chelsea ali definitivno sam siguran da su u rangu igrackog kadra dosta bliži Realu ili Barci nego jedan Atletico :!:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 maj 2013, 00:25

Siguran si jer ne pratiš primeru.I jer su Hazard i ostali mediokriteti na nekom glasu kao dobri igrači.Ko da je Arda nešto lošiji od njega.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 02 maj 2013, 00:33

Eden Hazard vrijednost 40 miliona eura

Arda Turan vrijednost 24 miliona eura

Ja sam barem do sad gledao vrijednost igraca po procjeni kolika je njegova vrijednost u novcu :)

Ovo su podatci transfermarkta. S tim da ovaj prvi ima tek 22 godine a Turcin 26 :)

Ali opet na kraj krajeva komplet ekipa Chelsea iako je ispušila tu navedenu utakmicu je i skuplja i bolja od Atletico Madrida u svim segmentima.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 maj 2013, 02:31

Neutralan88 je napisao/la:Eden Hazard vrijednost 40 miliona eura

Ja sam barem do sad gledao vrijednost igraca po procjeni kolika je njegova vrijednost u novcu :)

Ovo su podatci transfermarkta. S tim da ovaj prvi ima tek 22 godine a Turcin 26 :)

Ali opet na kraj krajeva komplet ekipa Chelsea iako je ispušila tu navedenu utakmicu je i skuplja i bolja od Atletico Madrida u svim segmentima.
Skuplji je i Real od BvB-a 10 puta kao i mnoge druge ekipe pa i Chelsea, ali djaba kada nisu uigrani.
Atletico je strasno uigrana ekipa sa odlicnim pojedincima ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

VahaCFC
Kontakt:

Post Postao/la VahaCFC » 02 maj 2013, 09:13

LBJ MVP je napisao/la:Siguran si jer ne pratiš primeru.I jer su Hazard i ostali mediokriteti na nekom glasu kao dobri igrači.Ko da je Arda nešto lošiji od njega.
E svasta..Poredi Hazarda i Ardu.
Turcin stariji od njega skoro 5 godina ali opet je Eden kvalitetniji igrac. ;)
Keep the Blue Flag Flying High !

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 02 maj 2013, 11:41

Neutralan88 je napisao/la:Eden Hazard vrijednost 40 miliona eura

Bravo. Milner je placen 30 miliona a cisto sumnjam da je bolji od naseg Zahirovica . Vrijednost timova odnosno igraca treba ocjenjivati po njihovom ucinku na terenu,ne po tome koliko jedan igrac vrijedi u transfermarktu . Recimo samo je Falcao vrijedio kao citava Borussia do ove sezone ,a vidimo sta radi Borussia po Evropi .I sada kada bi se sluzili Transfermarktom kao nekakvim relevantnim pokazateljem kvalitete nekog igrac,Borussia bi bila slabija 10 puta od Citya,a u praksi City nije prisao kako treba golu Borussie u dva meca .

Pitao bih te po cemu je Atletico sljam ? Znam da u zivotu nisi pogledao tekmu Atletica ,ali vazno da je sljam ekipa koja u 3 sezone dva puta osvoji EL i pritom se u te tri sezone nadje dva puta u finalu Cupa Kralja . Usto,skoro cijelu sezonu bio je najblizi pratilac Barci i ispred Reala. Dakle, postoji veliki kontinuitet rezultata,no opet ta ekipa je sljam''' po strucnjaku a jake ekipe su pretpostvljam Tottanham i Arsenal koji prave nevjerovatne rezultatske uspjehe skoro svake sezone .

Ne treba zaboraviti da u Atleticu postoji jedan zdrav projekt koji ce ga uciniti jos jacim sljedecih sezona ,kicma ekipa je poprilicno mlada ,skoro svi ostaju ,dok kod Chelsea ta kicma lagano se lomi zbog toga sto su nosioci igre u godinama . Prvi je otisao Drogba,sada ce Lampard i Terry , Abramovic ce dovesti nove dobre igrace ali trebat ce dosta vremena da se sve to uklopi i trebat ce dosta vremena da prodje da bi ti igraci adekvatno zamijenili legende kluba.
Mata i Oscar su odlicni igraci ,ali nista specijalno . U Primeri takvih imas sjaset . Btw,Koke nije nista slabii igrac od Hazarda,a za najvise dvije sezone bice najkompletniji veznjak svijeta.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 maj 2013, 12:37

Hajde eto zanimljivija je spanska liga i gledati meceve izmedju barce,reala,atl,malage i valencie nego ovi hamelji iz engleske city united chelsea arsenal tottenham itd

I kakav bolan hazard? Pa arda i koke(semir ceric) su izmislili za njega fudbal

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 02 maj 2013, 15:13

Sta koji djavo spominjes sta je zanimljivije gledati ? To je stvar ukusa,o tome ne vrijedi raspravljati .
Meni je draze pogledati Malagu protiv Betisa,tebi je Tottanham protiv Evertona i to je ok . Drugo,taj Semir Ceric tek je napunio 21 godinu,a ove sezone je jedan od najboljih asistenata u ligi sa 11 asistencija i pritom je zabio 3 gola . Sumnjam da ima slabiji ucinak od skupocjenog Oscara ?? Naravno,po vama je Oscar izmislio loptu za njega,i sigurno je mnogo,mnogo kvalitetniji igrac. Da se primjetiti da vecina ovih sudionika sa EPL podforuma kada su u pitanju slicne rapsrave nema blage veze o Spanskim klubovima niti igracima .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 02 maj 2013, 15:35

Koji si ti car :D

Po tebi je Zahirovic u rangu sa Milnerom xD
Jel ti to Zahirovic brat jer dugo nisan cuo nesto gluplje al ozbiljno :)

Pa jos dodaj da je Vranjes bolji od Ramosa i Mudjza u rangu lahma i dosta od tebe ;)

Jedbostavni englezi imaju TOP 4 kluba barem dok ostale lige 2 eventualno 3 TOP kluba !

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 maj 2013, 15:47

Arsenal od Bayerna primio 3 dao 3, Barca primila 7, Juventus primio 4, ali naravno Arsenal bi zavrsio iz At. Madrida, da naravno. I sad ne zelim ja reci da je Arsenal jaci od Barce, ali koliko se ovdje ponizava a najbolje odigrali protiv Bayerna. Jedini koji su imali sansu proci, ovo ostalo sve samljeveno. I to je jedan od gorih Arsenala u zadnjih nekoliko godina.

Kad se At. Madrid plasira u LP onda cemo nesto vise pricati. Smijesno da se o toj ekipi prica kao o nekoj jakoj, izgube na svom od Reala, dobiju 4 komada kod Barce.
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Austinpowers i 6 gostiju.