Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 mar 2012, 11:21

moustapha je napisao/la:
Ja bih se mogao navici bez starta. Ima fina mogucnost koja nadoknadjuje start, a to je kad su pokrenuti oni tile - ovi samo krenes kucati naziv aplikacije i pretrzivanje odmah pocne. S toga, ono za sta sam najvise koristio start, je u najmanju ruku nadoknadjeno.

S druge strane na prvu imam osjecaj da je Win 8 vise tablet, nego pravi desktop OS. Jednostavno kad vidim one plocice doje mi da ih pomjeram rukama. 8-) Metro izgleda super, ali je nepraktican bez ekrana na dodir.
i da jos da napomenem, pc mi se i pali i gasi za 5 sec :mrgreen: without ssd :)

to sto si rekao, imas i kad pritisnes start pa search opciju

vracam se ja na win 7, bude li finalna verzija ista, nema sanse da se opet vratim

LJOZE1921
Kontakt:

Post Postao/la LJOZE1921 » 03 mar 2012, 19:25

Neko link za PES 6 ! HITNOOO :D
ZELJEZNICAR SAMPIOOOOOOOOOOOON !

rock87
Kontakt:

Post Postao/la rock87 » 03 mar 2012, 22:58

Pozz decki ako bi mi neko mogao da objasni kako blu ray-film sa kompa da prebacim na DVD da bi ga kasnije mogao gledati na TV.Probao sam sa ashampom ali nece DVD PLAYER da ga ocita.Pomoc plssssss!!!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 mar 2012, 23:34

LJOZE1921 je napisao/la:Neko link za PES 6 ! HITNOOO :D
nemoj traziti uzalud, bezveze ces dobiti ban

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 mar 2012, 21:08

slika
:lol:

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 mar 2012, 22:22

QUARESMA 18<<< je napisao/la:slika
:lol:
Nije lose,dosta vizualno atraktivno,ide se na lakse koristenje sa strane korisnika. :)
Keep walking.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 mar 2012, 22:45

rodjjjooo nisi skontao zasto sam postavio sliku :D

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 mar 2012, 02:17

šta bf3 radi na osmici??? kakva je situacija sa drajverima za novije grafe i ploče? i daj koji screenshot taskmanagera, baš me interesuje koliko rama jede, probaj sa bf3 i bez njega da vidim... kontao ja nabaciti ali mrsko mi jer me strah poje.bat će mi bootloader od sedmice a mrsko mi ga popravljati a ovaj jedan hdd koji imam dodatni ne smijem dirati.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 07 mar 2012, 08:32

baresi#6 je napisao/la:šta bf3 radi na osmici??? kakva je situacija sa drajverima za novije grafe i ploče? i daj koji screenshot taskmanagera, baš me interesuje koliko rama jede, probaj sa bf3 i bez njega da vidim... kontao ja nabaciti ali mrsko mi jer me strah poje.bat će mi bootloader od sedmice a mrsko mi ga popravljati a ovaj jedan hdd koji imam dodatni ne smijem dirati.
Nece ti poj.ebati bootloader. I ja sam se toga bojao, ali su to fino odradili. Kada instaliras osmicu, prilikom bootanja imas opciju da biras OS. A i nakon toga u msconfig mozes odrediti default OS.
#divovi

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 mar 2012, 17:50

normalno da ćeš imati boot meni pošto ide noviji sistem preko starog, u ovom slučaju osmica preko sedmice. da je xp druga bi priča bila. radio sam to milion puta pa mi se mrsko zezati. meni bi bio problem kad bih danas sutra htio izbrisati osmicu i formatirati/izbrisati particiju gdje je osmica e onda je belaj. onda ostaje bootloader gdje i dalje imaš osmicu i sedmicu da biraš e zato mi je mrsko zezati se s time ali eto mogao bih i to probati. koliko gb uzima .iso?

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 mar 2012, 19:47

u mene 64bit znaci oko 3.3 gb

a to kasnije cu ti uslikati, sto se tice memory usagea, zna mi pasti do 700mb :) evo sad je oko 1gb, zavisi kako kad, u bf3 ne osjetim pad perfomansi, driveri od gpu,a zadnji, mada ti je to isto, ha skinuo drivere zadnje od viste ili od sedmice, drivere od maticne i ne moras skidati, vise ne zivimo u xp eri :)

samo izgleda da ne mozes drugi web browser postaviti kao defaultni, znaci neke stranice otvaras preko explorera, izgleda isto ko da surfas preko mobitela, a ne sa desktopa, sve u svemu onako dobro je, mada cu se svakako vratit na win7, morao sam formatirati windows, da mi pc prodise, nisam ga dosta dugo formatirao, pa odmah na novo instalirao win8, pc se brzo pali i gasi, sto je za svaku pohvalu, ne, nemam ssd, samo imam nekih problema sa mozillom, tj boje se mjesaju, npr kad gledam na yt neki video, description mi je crne-crvene boje, tek kad uperim misom na njih onda se vrati u normalu, takodjer se i kod tabova nekad boje pomijesaju

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 07 mar 2012, 20:00

ljudi, treba mi pomoc...postoji li program da "izbrise" tekst iz neke pjesme tako da ostane samo muzika, znaci kao ono za karaoka :D tacnije, matrica...ako neko zna, neka se ne stidi da kaze...hvala..
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 mar 2012, 20:08

Limuntos je napisao/la:ljudi, treba mi pomoc...postoji li program da "izbrise" tekst iz neke pjesme tako da ostane samo muzika, znaci kao ono za karaoka :D tacnije, matrica...ako neko zna, neka se ne stidi da kaze...hvala..
Nije bas lagano to uraditi, trebao bi ti neki program za editovanje muzike. Koliko sam te razumio ti zelis instrumental/beat/matricu ili kako se vec kaze.

Za koju ti pjesmu treba ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

eXtr3m3
Kontakt:

Post Postao/la eXtr3m3 » 07 mar 2012, 20:12

Ljudi imam jedno pitanje.Kad sam kupovao komp pisalo mi je da ima 4GB RAM-a, medjutim kad sam ga dobio i sve to, pise mi da ima 3,49 GB. E sad sta je sa ovih 0.5 gb?

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 07 mar 2012, 20:13

Elegant je napisao/la:
Limuntos je napisao/la:ljudi, treba mi pomoc...postoji li program da "izbrise" tekst iz neke pjesme tako da ostane samo muzika, znaci kao ono za karaoka :D tacnije, matrica...ako neko zna, neka se ne stidi da kaze...hvala..
Nije bas lagano to uraditi, trebao bi ti neki program za editovanje muzike. Koliko sam te razumio ti zelis instrumental/beat/matricu ili kako se vec kaze.

Za koju ti pjesmu treba ?
za sve pjesme :mrgreen: ma bolan, znaci samo da izbrise tekst i glas pjevaca iz pjesme, a sve ostalo nek nidje ne mice :mrgreen:
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 mar 2012, 20:18

eXtr3m3 je napisao/la:Ljudi imam jedno pitanje.Kad sam kupovao komp pisalo mi je da ima 4GB RAM-a, medjutim kad sam ga dobio i sve to, pise mi da ima 3,49 GB. E sad sta je sa ovih 0.5 gb?
ili imaš integrisanu graficku na ploci koja koristi tih 500mb rama ili imas 32bit operativni sistem jer takvi sistemi prepoznaju do 3,5gb rama otprilike, ili oboje.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 mar 2012, 20:27

eXtr3m3 je napisao/la:Ljudi imam jedno pitanje.Kad sam kupovao komp pisalo mi je da ima 4GB RAM-a, medjutim kad sam ga dobio i sve to, pise mi da ima 3,49 GB. E sad sta je sa ovih 0.5 gb?
instaliraj win 7 sa 64 bit i imat ces 4 gb, mada ako se ne varam i win 7 32 bit ucitava 4gb

eXtr3m3
Kontakt:

Post Postao/la eXtr3m3 » 07 mar 2012, 20:42

Okej, hvala vam :)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 07 mar 2012, 20:48

baresi#6 je napisao/la:normalno da ćeš imati boot meni pošto ide noviji sistem preko starog, u ovom slučaju osmica preko sedmice. da je xp druga bi priča bila. radio sam to milion puta pa mi se mrsko zezati. meni bi bio problem kad bih danas sutra htio izbrisati osmicu i formatirati/izbrisati particiju gdje je osmica e onda je belaj. onda ostaje bootloader gdje i dalje imaš osmicu i sedmicu da biraš e zato mi je mrsko zezati se s time ali eto mogao bih i to probati. koliko gb uzima .iso?
Zavisi ti od toga koji OS stavis za Defaultni. Ukoliko je osmica, onda se pokrece bootmanager od osmice i nudi ti izbor sistema u nekom novijem interfejsu. Medjutim, ako odredis sedmicu kao defaultnu onda se ovaj bootmanager nikad ne pokrece, nego imas onaj standardni izbor sistema, isto kao u proslim verzijama. Stvar je u tome da je ovaj bootloader zapisan na posebnoj particiji i odvojen od oba sistema.
#divovi

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 mar 2012, 21:45

ok thnx. kako god ima repair sa dvd i onaj easybcd programčić baš za te stvari ako nešto krene po zlu, radio sam to mnogo puta tako da mozda i probam osmicu.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.