Utakmice klubova iz BiH na TV-u
Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u
Ja bih vama preporucio da ne pisete o JSL jer po komentarima vidim da niste nikako upoznati sa njom.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- drinin vuk
- Kontakt:
Ne bih želio da se ovo pretvori u medjusobnu raspravu nas dvojice,meni prvom je Borac draži od Smedereva,Čukaričkog,Metalca,ali sam naveo primjer,infrastruktura u BiH je loša,eto moja Drina od ove godine ima stadion koji se može nazvati imenom stadion,iako je preskroman,trava je nikakva,to svi znaju,većina stolica je ove godine postavljeno,svlačionice su ove godine sredjene,prije je bilo katastrofa,bio sam u Bl prije tri godine tada je bilo 3000 stolica,bilo je ruglo,na kraju krajeva onakvi reflektori i nisu za pohvalit praktično nedovoljna osvjetljenost,ko se razumije u elektroniku shvatiće o čemu pričam,reflektori na svim većim stadionima u Evropi su daleko bolji i jači.Onda kakve to veze ima sa natkrivenošću,u Srbiji se ne igraju večernje utakmice iz razloga što naravno nema reflektora ali i iz sigurnosnih razloga,msš da bi se derbi vječiti,ili u NS,Kragujevcu mogla odigrat večernja utakmica da sve prodje kako treba.Što se tiče praćenja ne možeš biti informisaniji to je sigurno.Ne želim se s tobom ovdje raspravljati ili davati neke podatke koji govore u korist moje tvrdnje jer nije tema neko drugo takmičenje već PL.Uslovi su svugdje loši to stoji,al ti porediš Zenicu,Banjaluku,Mostar,Tuzlu,sa Indjijom,Kulom,Borčom,Banovim brdom?Dule 078 je napisao/la:Naravno da se neću složiti,a budi siguran da sam informisaniji od tebe,kad je stanje u JSL u pitanju.
A taj tvoj idealni stadion u Smederevu,koji je po tebi Kamp Nou za naš Gradski stadion,nema ni reflektore,za razliku od našeg,i nijedno natkriveno mjesto za razliku od našeg,tako da se moraju igrati dnevne utakmice na +40,a ako padne kiša,ko te yebe,snađi se kako znaš...US Stil željezara im je otkazala sponzorstvo,tako da tom klubu predviđaju skoru propast,i bezvezan si primjer našao da porediš sa nama,mi smo za Sartid,tj Smederevo institucija....Bio sam na njemu i znam o čemu pričam,naš stadion je po pitanju komfora,noćnih utakmica,krova,i pomoćnih prostorija,mnogo bolji od tog stadiona,a ako dođeš na proljeće kad bude igrala Drina,uvjerićeš se i sam....A dotad možda bude gotov i sjever i jug,tako da ćeš vidjeti u kojoj si zabludi bio.
I ne znam od kud ti to da kod nas ima 3000 stolica,zasad ih ima preko 7000 a za koji mjesec će ih biti 13 000.
& $ - & " - & - &
ФСРС
ФСРС
Pogrešno.
Naš stadion ima osvjetljenje koje zadovoljava standarde igranja Lige Šampiona na njemu,za razliku od Smedereva koje nema nikakve reflektore. To osvjetljenje smo završili ovog ljeta pred utakmicu sa Lozanom,jer je to bio jedan od uslova da Uefa dozvoli igranje evropskih utakmica na našem stadionu. Osim toga smo izgradili sve pomoćne prostorije,potpuno nove po najstrožijim kriterijumima uefe,sobe za prvu pomoć,za antidoping,potpuno nove svlačionice,nove klupe za rezervne igrače,tunel odakle igrači istrčavaju,potpuno nove WC-e,novo ozvučenje kao i najmodernije navodnjavanje terena kakvo malo koji klub ima i još mnogo stvari,a jedna od najvažnijih je da su sad po cijelom stadionu stolice,i to dobre i udobne......još samo trebamo završiti taj sjever i jug i imaćemo super stadion.
Naš stadion ima osvjetljenje koje zadovoljava standarde igranja Lige Šampiona na njemu,za razliku od Smedereva koje nema nikakve reflektore. To osvjetljenje smo završili ovog ljeta pred utakmicu sa Lozanom,jer je to bio jedan od uslova da Uefa dozvoli igranje evropskih utakmica na našem stadionu. Osim toga smo izgradili sve pomoćne prostorije,potpuno nove po najstrožijim kriterijumima uefe,sobe za prvu pomoć,za antidoping,potpuno nove svlačionice,nove klupe za rezervne igrače,tunel odakle igrači istrčavaju,potpuno nove WC-e,novo ozvučenje kao i najmodernije navodnjavanje terena kakvo malo koji klub ima i još mnogo stvari,a jedna od najvažnijih je da su sad po cijelom stadionu stolice,i to dobre i udobne......još samo trebamo završiti taj sjever i jug i imaćemo super stadion.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
- drinin vuk
- Kontakt:
Ma najbolje su plave stolice u Zvorniku,jedna 50 km,kvalitet nevidjen,ko na njima nije sjedio ili ti stajao ko da nije ni išao na stadion,stolice su vrh
,a i priča se da bi idućeg ljeta mogla bit još jedna tribina izgradjena,kao i postavljeni reflektori.....Živi bili pa vidjeli.
Bez obzira na sve infrastruktura u BiH je u rangu sa infrastrukturom u Hrvatskoj i možda Makedoniji.

Bez obzira na sve infrastruktura u BiH je u rangu sa infrastrukturom u Hrvatskoj i možda Makedoniji.
& $ - & " - & - &
ФСРС
ФСРС
Utakmice Pl-a se trebaju prenositi na tv-u kako zbog regularnosti, tako i radi popularizacije sporta.
Ja sam na nekoj temi prosle godine napisao da je generalno zadnjih 2-3 godine PL najinteresantnija /ubedljivo/ u regionu. Pod tim podrazumevam: navijacku scenu, foto finis kako za prvaka, tako i za klubove koji ispadaju, posecenost utakmica, frke u i oko stadiona...
Puno stadiona obisao u bivsoj Jugi i zato cu uzeti sebi za pravo da kazem da je u ligama HR-SRB i BIH identicna situacija po pitanju infrastrukture, tj., jako losa. Stanje je alarmantno sto se fudbala tice na ovim prostorima vec 15 godina i zato se treba sto pre oformiti neka balkanska liga.
@Dule, da li se jos radi na vasem stadionu i ima li novih slika?
Ja sam na nekoj temi prosle godine napisao da je generalno zadnjih 2-3 godine PL najinteresantnija /ubedljivo/ u regionu. Pod tim podrazumevam: navijacku scenu, foto finis kako za prvaka, tako i za klubove koji ispadaju, posecenost utakmica, frke u i oko stadiona...
Puno stadiona obisao u bivsoj Jugi i zato cu uzeti sebi za pravo da kazem da je u ligama HR-SRB i BIH identicna situacija po pitanju infrastrukture, tj., jako losa. Stanje je alarmantno sto se fudbala tice na ovim prostorima vec 15 godina i zato se treba sto pre oformiti neka balkanska liga.
@Dule, da li se jos radi na vasem stadionu i ima li novih slika?
Trenutno se ne radi ništa,čeka se da se vrate sa godišnjih odmora gradonačelnik i ostali koji bi trebali obezbjediti pare da se završi još taj sjever i jug.@Dule, da li se jos radi na vasem stadionu i ima li novih slika?
ako Bog da za par kola na tv-u ce biti sve tekme sarajeva....tek da se vidi koliko smo jaki
pregovori u toku

Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
U potpunosti se slazem ,16 klubova samo 2 imaju reflektore a u nasoj ligi 8 klubova ima i to ti sve govori a o kvalitetu sta naprave u evropi klubovi i hrvatski i srpski osim dinama i partizanaDule 078 je napisao/la:O čemu vi pišete?
Ako će nam JSL biti uzor,onda je bolje da se ubijemo![]()
Pa tamo dva kluba imaju reflektore,a na utakmicama gde ne igraju Zvezda i Partizan nikad se nije skupilo 500 ljudi,to je tragedija od lige.
A o kvalitetu fudbala najbolje svjedoči podatak da je zovu Jelen od 0-2 gola Liga

Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
adnanhz je napisao/la:Dule 078 je napisao/la:O čemu vi pišete?
Ako će nam JSL biti uzor,onda je bolje da se ubijemo![]()
Pa tamo dva kluba imaju reflektore,a na utakmicama gde ne igraju Zvezda i Partizan nikad se nije skupilo 500 ljudi,to je tragedija od lige.
A o kvalitetu fudbala najbolje svjedoči podatak da je zovu Jelen od 0-2 gola Liga
JSL je tek onako spomenuta ali zbog organizovanosti, zbog redovnih prenosa i same igre (atraktivnije se igra u JSL definitivno) a što se tiče infrastrukture i posjećenosti tu je to negdje

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Imal gdje planova da se vidi kako bi to trebalo izgledati na kraju?!Dule 078 je napisao/la:Trenutno se ne radi ništa,čeka se da se vrate sa godišnjih odmora gradonačelnik i ostali koji bi trebali obezbjediti pare da se završi još taj sjever i jug.@Dule, da li se jos radi na vasem stadionu i ima li novih slika?
-
- Kontakt:
daj bolan...ne provaljuj :O daleko smo mi od hrvatske infrastrukture...jeste da je Maksimir krs..ali kod njih sve i jedan stadion mora npr imati reflektore...pa skoro na svim stadionima se mogu igrati kvalifikacije za europska takmicenja,a kod nas na samo 3-4drinin vuk je napisao/la:Ma najbolje su plave stolice u Zvorniku,jedna 50 km,kvalitet nevidjen,ko na njima nije sjedio ili ti stajao ko da nije ni išao na stadion,stolice su vrh![]()
,a i priča se da bi idućeg ljeta mogla bit još jedna tribina izgradjena,kao i postavljeni reflektori.....Živi bili pa vidjeli.
Mi smo iz Prijedora,iz grada ludaka
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo
Ove makete što se pojavljuju na netu su bezveze,ne obraćaj pažnju na to,jer još stručnjaci vode polemiku da li će se praviti dve zasebne tribine,odvojene od ostalih,ili će,što bih ja više volio,biti spojene sa istokom i zapadom.Imal gdje planova da se vidi kako bi to trebalo izgledati na kraju?!
- drinin vuk
- Kontakt:
A po čemu je to BiH daleko od infrastrukture u Hrvatskoj? Po čemu su to hrvatski stadioni bolji,veći,opremljeniji?rudarprijedor je napisao/la:daj bolan...ne provaljuj :O daleko smo mi od hrvatske infrastrukture...jeste da je Maksimir krs..ali kod njih sve i jedan stadion mora npr imati reflektore...pa skoro na svim stadionima se mogu igrati kvalifikacije za europska takmicenja,a kod nas na samo 3-4drinin vuk je napisao/la:Ma najbolje su plave stolice u Zvorniku,jedna 50 km,kvalitet nevidjen,ko na njima nije sjedio ili ti stajao ko da nije ni išao na stadion,stolice su vrh![]()
Možda ću napravit kakvu grešku,koja može bit slučajna,jer nemam ni najmanji interes da namjerno nekog dižem ili spuštam. Bih prosječno gledano ima bolje stadione,ako ne bolje onda makar jednake kao i Hrvatska,stojim iza ove činjenice,daleko bolje poznajem stadione doduše u BiH,ali itekako poznajem i stadione u Hr. Realno u ovom momentu,BiH ima 5 finih stadiona,Grbavica,Koševo,Gradski u Banjaluci,Pecara i stadion u Zenici,na svakom se mogu igrati utakmice pod okriljem UEFA.Dok u Hrvatskoj osim Poljuda i krša Maksimira,msm da se još samo u Rijeci i možda Osijeku može igrati,mada ovo za Osijek nisam ni siguran.Da ne bi ispalo da ja to napamet nešto bubam,pogledao sam baš slike stadiona iz regiona,bh stadioni koliko god bili.Hrvatska je što se tiče kapaciteta stadiona nešto bolja ,jer ima više stadiona koji primaju preko 10000,al sve u svemu stadioni ne čine kvalitet lige i ne utiču na prvaka,tako da su čak stadioni u BiH popunjeniji znatno. Onda isto tako ne razumijem neke koji tvrde da je liga bih najzanimljivija,po čemu to? Možda po tome što gost osim kupovine ne može odnijet bodove,što su sudije korumpirane,kao i savez,što gosti kako izadju iz svog grada automatski kreću u bunker,sa već unaprijed pesimističkim gledanjem na samu utakmicu.Naravno,da će neko reći pa eto više ekipa se bori za titulu,prvak nije uvijek isti,više ekipa se bori za opstanak,al i ta izjednačenost ne znači da je takmičenje zanimljivo i kvalitetno,tako je i u Hr tamo praktično zadnjih godina jedan klub osvaja sve,a ostali praktično igraju da bi popunili broj učesnika. Moje mišljenje mnogi možda neće shvatiti u pravom kontekstu,al svak realan vidi da je fudbal i u BiH i u regionu zadnjih godina sve samo ne kvalitetan i zanimljiv.Isto tako nije mi jasno kako neko može pričati o infrastrukturi na osnovu toga ima li stadion krov ili reflektore,pa valjda je za jedan teren glavno da je trava dobra,da je bezbjednost i sigurnost prisutnih na sportskom dogadjaju zagarantovana,da ljudi imaju stolicu na kojoj će sjedit 90 minuta ukoliko žele za plaćenu kartu,da novinari imaju svoja mjesta a ne da budu pored navijača,itd.
Isto tako mnogi pokušavaju bit optimisti i podizati neku klimu da je sve fino,svi bi mi voljeli ali nije,ideš u goste 5-6 sati vožnje u autobusima š klase po š putevima,dodjes na stadion a tamo te čeka neka skela koja pri tom ni na šta ne liči,još i na nju ulaziš 15 minuta posle početka ,a izlaziš 10 minuta prije kraja,uz to se prema tebi murija odnosi ko prema keru.Nažalost tako je,stanje će bit isto sve dok se ne desi revolucija upravo onih kojima ovakvo stanje najviše smeta - navijačima,koji zbog voljenog kluba odvajaju od usta da bi otišli gledat utakmicu u uslovima koji bi i za životinje bili strašni....
& $ - & " - & - &
ФСРС
ФСРС
Momak je u pravu. Samo je fazon u tome sto su JSL i HNL marketinski i medijski izdignuti na tri stepenice iznad.
Duboko vjerujem u to da je ova,kakva god da j,BiH liga neizvjesnija,sa vise pretendenata i za prvaka i za euro takmicenja a i za ispadanje,nego ove dvije lige.
Kod njih se zna,prvaci su Dinamo Ili Hajduk,i Zvezda ili Partizan i GOTOVO. Posjeta ,da nemaju ova cetri kluba bi bila tragicna u prosjeku po 200-300 ljudi.
Ako nista drugo kada dodju Sarajevo,Zeljo,Borac,Siroki,Zrinjski ,Celik .... u ove manje gradove stadioni budu prepuni,a isto tako rivalitet ,sto veci sto manji,je najmanje izmedju 10setak klubova u raznim varijantama rivaliteta
Kapacitet nase lige je 10 puta veci od kapaciteta susjedne i komsijske lige,samo sto to nasi klubovi i savez ne zna iskoristiti.
Jedino sto bi se trebalo uraditi,i sto bi nevjerovatno unaprijedilo nasu ligu i ojacalo klubove,je da se dodje napokon u kraj sudijskoj kradji i kupo-prodaji utakmica izmedju klubova.
Duboko vjerujem u to da je ova,kakva god da j,BiH liga neizvjesnija,sa vise pretendenata i za prvaka i za euro takmicenja a i za ispadanje,nego ove dvije lige.
Kod njih se zna,prvaci su Dinamo Ili Hajduk,i Zvezda ili Partizan i GOTOVO. Posjeta ,da nemaju ova cetri kluba bi bila tragicna u prosjeku po 200-300 ljudi.
Ako nista drugo kada dodju Sarajevo,Zeljo,Borac,Siroki,Zrinjski ,Celik .... u ove manje gradove stadioni budu prepuni,a isto tako rivalitet ,sto veci sto manji,je najmanje izmedju 10setak klubova u raznim varijantama rivaliteta

Kapacitet nase lige je 10 puta veci od kapaciteta susjedne i komsijske lige,samo sto to nasi klubovi i savez ne zna iskoristiti.
Jedino sto bi se trebalo uraditi,i sto bi nevjerovatno unaprijedilo nasu ligu i ojacalo klubove,je da se dodje napokon u kraj sudijskoj kradji i kupo-prodaji utakmica izmedju klubova.
kao i još par klubova, na BHT1, pregovori u tokujohnnyHZ je napisao/la:ako Bog da za par kola na tv-u ce biti sve tekme sarajeva....tek da se vidi koliko smo jakipregovori u toku

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Da li je Željo među njima i ima li hajra od toga 

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Da , je kod nas normalna drzava i da svasta nesto ne osporova nas napredak mi bi bili barer 2 stepenice visi i od HNL I OD JSL !
ali , eto to je tako
ali , eto to je tako

Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
Daj boze da je ovo tacno, pa da vidite kako to Sarajevo pobjedjuje!johnnyHZ je napisao/la:ako Bog da za par kola na tv-u ce biti sve tekme sarajeva....tek da se vidi koliko smo jakipregovori u toku
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
ima li igdje jucerasnji pregled sa bht1?
evo ga ono sto sam ja pricao:
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-42475.htm
znaci ovo ispada bolje od derbi-kola...
jer recimo imamo ovaj slucaj
14. kolo: Borac - Željezničar
Zrinjski - Široki Brijeg (nedjelja)
znaci prenosit ce se obje, jedna je u suotu a druga u nedjelju
mogu samo reci nakon ovoga, a vidit cemo kako ce dalje teci stanje:
SVAKA CAST BHT1
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-42475.htm
znaci ovo ispada bolje od derbi-kola...
jer recimo imamo ovaj slucaj
14. kolo: Borac - Željezničar
Zrinjski - Široki Brijeg (nedjelja)
znaci prenosit ce se obje, jedna je u suotu a druga u nedjelju
mogu samo reci nakon ovoga, a vidit cemo kako ce dalje teci stanje:
SVAKA CAST BHT1
Trenutno korisnika/ca: Paromlinac, worchester i 28 gostiju.