Buraz, da ti objasnim ja nesto ukraatko.
Tamo nema dodika, cocica i bakira
Nema SDA , HDZ I SNSD
nema vitalnig nacionalnog interesa
Za kriminal se ide u zatvor
Ako ti neko ubije dijete onda ga ne stiti angela merkel
Sindikata se boje kao inspekcije
Ako si veceras dobio otkaz, ujutro mozes naci drugi posao
Imas socijalno
Imas doplatak za djecu
Zasticen si na poslu od svega
Na dnu toga, kada dvije osobe, kako ti rece, rade i imaju 1700 eura sto je njihov prosjek, to je 3.400 eura, odnosno, skoro 7000 maraka... e to ovo dvoje u bosni mogu zaradiiti za 7 mjeseci. Hrana jeftinija, sve uredjeno i sredjeno, samo treba biti normalan i zivjeti normalno. A te price oko zubsra, kose, sisanja i svadbi. Zato mi i jesmo balkan, otpad evrope i zadnji sljam, treba par godina da prodje a neki ni tad, da otpusti koža ovaj usrani podanicki mentalitet gdje se ne razmislja o boljitku sviju nego samo sebe. Ppricamo o drustvu koje izabere covica kao presusjenog lopova, dodika kao dokazanog lopova i bakira koji ne zna dvije sastaviti a povezan sa desetinama narucenih ubistava.
Objasnnavas da je bolje ovdje gdje magistar masinstva ne moze naci posao, dok tatini sinovi sa kupljenim diplomama imaju ministarske pozicije? Gdje se postaje doktor za 10 000 markaa koje god hoces nauke? Gdje se 70 kilometara auto puta gradi 20 godina? O cemu pricas? Mi i dalje djecu lijecimo sms porukama, 30% djece nema uzine u skoli jer im roditelji nemaju novca. I pricamo o tome da je bolje ovdje? Sa miljom? Kako mislis djetrtu pelene kupit,i? Sta ako se razboli?
Ne znas ti druze sta je zivot. Toliko
Zadnja izmjena:
Pantelija, dana/u 17 maj 2019, 01:08, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli