FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mogla je uci stativa, mogle su uci dvije u Belgiji, moglo se bar 5 napada odigrati bolje u zavrsnici, poenta: moglo se proci dalje. Eh, moglo se primit jos 3-4 komada u prvom poluvremenu u Belgiji, mogli smo sinoc u 45. minuti primit i to bi bilo to. Helem nejse, nema kod mene nekog zala, bolji tim je ipak prosao dalje. Nisu bili toliko bolji da ih nismo mogli proci, ali sta da se radi. Jedan veliki skalp smo skinuli i to je sasvim dovoljno za ovu sezonu, bar meni.
Ono sto je bitno, euforija je iskoristena da se napuni kasa kluba i to me raduje. Mada, nisu sad svi milioni na racunu, pare od Dzeke i UEFE ce tek leci, al ce sigurno leci.
Jos vaznije, u Vitezu nista osim 3 boda.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ono sto je bitno, euforija je iskoristena da se napuni kasa kluba i to me raduje. Mada, nisu sad svi milioni na racunu, pare od Dzeke i UEFE ce tek leci, al ce sigurno leci.
Jos vaznije, u Vitezu nista osim 3 boda.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
-
- Kontakt:
I ne zaboravite sve smo ovo uz Božiju pomoć napravili svojim "rukama", nismo prodali klub budzašto, okosnicu tima čine naša djeca. Svi zajedno u ovoj državi nisu napravili igrača ko Željo za ovih 20 godina, a znate da smo malte ne krenuli od početka ko 1921. godine. Strušen stadion, nabijaju nas nekakvi Zmajevi, Savez ne zna niti želi da postojimo, pravi se atmosfera da smo višak klub u gradu, prave se nekakvi Đerzelezi, pobjegulje se nakon "širenja istine o Sarajevu" vraćaju u grad da od sebe naprave Zvezdu, a od nas Pofaličkog itd itd. Ali kurko, Zubandan je pokazao zašto je Željo neuništiv. Nemojte to nikada zaboraviti. Zato ona Grbavica sinoć iz 25 hiljada grla onako zvuči, suze na oči navlači jer se pjeva iz ponosa, iz prkosa, iz sreće i zato ono niko ne može onako niti ima šta otjepjevati u ovoj državi. Na nama je da nastavimo podržavati našeg Želju jer takvog kluba gotovo da nema u ovom dijelu Evrope i to nije nikakva furka to je jedna nevjerovatna priča koja traje skoro 100 godina. Ja lično kad je Željo u pitanju imam samo jednu želju za koju nisam siguran da ću doživjeti, a to je da zaigramo neku grupu na našoj novoj Grbavici pred 25 milja i da tada zapjevamo našu himnu. Eh kad bi to bilo do stogodišnjice.
Samo ne daj Bože da kiksamo u Vitezu, to bi nas baš ukopalo..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

rodom s Mejtaša je napisao/la:Ma nemojte sad udarati bezveze po E. Sadikoviću. Kao da je on sad kriv što smo ispali. Momak je dosad sve što je odigrao odigrao korektno. Amira u ligi niko ne može zamijeniti, a ne on. Da se Amir nije povrijedio ovaj ne bi ulazio osim možda kod pozitivnog rezultata pa da ga sačuvamo.Šta je trebao sad Enis ući umjeso Amira i preć trojicu i zabit ga u rašlje. Niko od momaka sinoć ne zaslužuje bilo kakvu kritiku. Kritika se eventualno može uputiti upravi što nije ušla malo u rizik i proširila na vrijeme roster sa par kvalitetnih igrača pa sad Enisa vjerovatno niko ne bi ni spominjao. Osim toga, mi smo pali i fizički jer jednostavno ovi momci nisu navikli na ovakav tempo ni fizički ni psihički.
Budimo pozitivni, uradili smo veliku stvar, zaradili ogroman novac za naše prilike itd. Nemojte zaboraviti da smo prošle godine u ovo vrijeme bili jedan otpisani kokuz kome je malte ne prijetio bankrot i trebali smo biti topovsko meso i razonoda divčićima, a gledajte sad. Osvjetlali smo obraz cijele države, pokazali svima zašto je Željo najveći klub ove države i kad nema za kifle.
Sada je na upravi i na nama da zadržimo ovu pozitivnu atmosferu. Na upravi je sada da povuče konkretne poteze što se tiče igračkog kadra, radova na stadionu, saniranja hitnih dugova, navlačenje sponzora, poboljšanja uslova mladim selekcijama, skautiranje mladih igrača, dizanje organizacije i profesionalizacije kluba na još veći nivo itd. More posla. Na nama je da dolazimo što više na tekme da barem na Grbavici imamo 6-7 milja da ne napravimo šok igračima kako ne bi izgubili pozitivnu energiju iz ovih evropskih utakmica, da se nastavi učlanivanje, kupovina dresova i ostalih artikala, da se prevaziđu problemi na jugu jer vidjeli ste da boljih navijača u državi nema i kad smo u problemima i to velikim. Itd. itd. amsve ovo u cilju da klub izbori Evropu i naredne godine i nastavi da napreduje finansijski i u svakom smislu.
Obzirom da sam prije 2 sedmice najavio janje koje se evo ispostavilo kao jako ukusno (odazak Džeke iz Cityja) koristim priliku da najavim još jedno janje. Znači ovo na čemu se radi je jedan od top prioriteta za budućnost našeg kluba. Sve bi trebalo biti zvanično ubrzo.
@rodom s mejtaša, svaka čast za postove, naježio sam se, posebno ovo za pjevanje Grbavice...
Riade hvala ti za sve, naše dijete, pravi momak, veliki sportista. Ako Bog da postani bolji igrač od Džeke.
@rodom s mejtaša, svaka čast za postove, naježio sam se, posebno ovo za pjevanje Grbavice...
Riade hvala ti za sve, naše dijete, pravi momak, veliki sportista. Ako Bog da postani bolji igrač od Džeke.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
Svaka cast svim momcima na sinocnjem nastupu i borbi
Ponosan sam na njih
Bajicu nek je sretno i sve najbolje u nastavku karijere
A onim pljuvacima sa istoka(njih 4-5) ispod prvog ulaza neka bude stid za psovanje majki Bajicu,Memiji i Sadikovicu.Od pocetka tekme ono psuje i je.be sve sto stigne za svaki pogresan njihov potez.A ni u jednom trenutku da pozdrave neki njihov dobar potez, vec samo pljuvanje prema nasoj djeci.Fuj gadovi 

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
- champions1921
Nek nazovu Sanela Jahica.. Neko rece da je on gladan para i da se trebao vratiti u Zelju a ne ici vani.. Mozda bi se Sanel i vratio da ga neko zovne iz klubarodom s Mejtaša je napisao/la:Mislim da se je trebalo ranije razmišljati o dovođenju još par igrača jer ovaj roster teško može iznijeti ovu sezonu a da nešto napravi. Gdje sada naći par kvalitetnih igrača, a da su spremni i da imaju papire. Bojim se da iako šta dovedemo moći pružiti ono što nam treba tek na proljeće i to pod uslovom da pogodimo s njima jer nikad se ne zna kad dovedeš igrača je li to to.

BUDI ŽELJO !!!
-
- Kontakt:
I ja se slažem za Sanela, lego bi nam pravo, može igrati gotovo sve. Bio je sinoć gore, znači tu je. Ima stan ovdje. Ja bih pokušao da se pitam.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Zavrsi se nasa ljetna evropska avantura.. ekipa je od mene dobila prolaznu ocjenu..svi su dali svoj maksimum i netreba nijednog igraca kritikovati. Zal ostaje za onom stativom i ko zna da je ono uslo sta bi na kraju bilo. Standard jeste bolja ekipa od nas ,al mi smo drugo poluvrijeme u Lijezu i na Kosevu do 70 minute bili ravnopravni sa njima . Navijaci sinoc bravo svi.. onako se voli Zeljo . Lijepe stvari se desavaju u klubu ovog ljeta.. love fine zaradili u Evropi,Dzeko ce nas pogurati sa jos jednim velikim 3,5 procentom, klepili za Kvesu lovu i sad za Baju.. clanske karte dobro idu ,pregulili smo 2 milje.. bice jos lijepi vijesti,a nase je da stanemo uz klub i da podrzimo nase momke u prvenstvu .
- plavanacija
- Kontakt:
http://www.transfermarkt.com/sanel-jahi ... eler/28719
JA bih vise volio da se dovedu igraci do 22god, on ispod 3-4 milje nece igrati, za te pare 2 mlada igraca da jedu zemlju, a jos duzi period ne trenira isti problem kao sa Stokicem
JA bih vise volio da se dovedu igraci do 22god, on ispod 3-4 milje nece igrati, za te pare 2 mlada igraca da jedu zemlju, a jos duzi period ne trenira isti problem kao sa Stokicem

Ja uopste ne mislim da trebamo dovoditi ikoga, Evo imamo tih nekih 18 igraca i plus ovi juniori sto su potpisali, od njih na svakoj poziciji skoro imamo po jednog. Mislim da ovi igraci koji su trenutno tu bez problema mogu izboriti evropu a ako smo vec krenuli tim putem da guramo nasu djecu onda valjda treba i nastaviti s tim i dati ponekad sansu ovim juniorima koji su tek potpisali da osjete kako je igrati za prvi tim i da se uigravaju polako.
Mislim da je bolje povecati platu Amiru i Memiji i zadrzati ih nego dovesti jos jednog Kokota, Hodzurdu, Livaju..
Bolje je sacuvati trenutno blago koje imamo nego dati pare za nekog ko se mozda nece pokazati dobro i onda ostane tu s nama da nam se igra sa zivcima a pare otisle u nepovrat.
Mislim da je bolje povecati platu Amiru i Memiji i zadrzati ih nego dovesti jos jednog Kokota, Hodzurdu, Livaju..
Bolje je sacuvati trenutno blago koje imamo nego dati pare za nekog ko se mozda nece pokazati dobro i onda ostane tu s nama da nam se igra sa zivcima a pare otisle u nepovrat.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Vazda ce biti pljuvaca .. sinoc na zapadu nekakav zvaljo yebe igracima i Odi sve..na kraju neki frajer puce i odbrusi frajeru UDJI TI PA IGRAJ Yebo te Kokot .. zvaljo zavezo do kraja tekme.
-
- Kontakt:
Ne znam, to je na struci da procijeni. Ja opet smatram da bi nam dobro došo. Ne mogu nam svi igrači biti od 22 godine, mora biti i neko stariji da povuče, da podrži, da preuzme odgovornost itd.
- champions1921
I ja sam da se dovode mladji talentovani igraci ali takvi brate kostaju poprilicno.. Sto se Sanela tice garantujem ti da je spreman 80% i da je i bez igranja u zadnjem periodu duplo spremniji od Kokota i Stokica zajedno.. Sanel je igrao na puno vecem nivou u karijeri i fizika mu nije problem.. Radi se o profesionalcu koji svakodnevno sam trenira, vodi sportski zivot i koji bi nam sigurno bio veliko pojacanje i mozda prevaga u borbi za vrh tabele..
BUDI ŽELJO !!!
Na ligaskim utakmicama 2-3 hiljada navijaca, na forumu 5000 skauta.
Da je on tako dobar i profesionalac imao bi klub, njegovo vrjeme je proslo.
Okrenimo se mi ligi i novoj borbi za vrh i europu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Čim krene loše seljaci dodju do izražaja. Do gola sve super, poslije niko ne valja, niko ne trči, niko se ne trudi, svima se psuje, Željo loš, ne može šanse da stvori. I takve priče su me najviše zaboljele sinoć i to što su istok i zapad utihnuli poslije gola, svi sjeli, samo seljaci došli na svoje. Dodje jednom na utakmicu u sto godina, nema pojma kakva je situacija, ni ko je Standard, ni ništa i očekuje da ih Željo rasturi, k'o da je to sasvim normalno. Eto kaže, džaba sam doš'o, džaba sam navij'o. 

Do 5,000 km mjesečno za Sanela nije mnogo. Načuo sam, ne znam da li je istina, da je Stokić dobio platu od 7,000 km. Ako je istina to je već previše osim ako se baš ne uozbilji, dok se ne dokaže kod nas i ne počne ginuti na terenu kao naša djeca koja su dobro manje plaćena, a zaslužuju više novca nego on. Onih 15 minuta na terenu sinoć je odigrao kao na treningu.
- champions1921
Nije lahko biti odvojen od porodice a voditi djecu za sobom i skolovati ih u pet drzava nije bas zahvalno..Elegant je napisao/la:Da je on tako dobar i profesionalac imao bi klub, njegovo vrjeme je proslo.
BUDI ŽELJO !!!
-
- Kontakt:
Što se tiče Sanelovog znanja, spreme, profesionalnosti tu se nema šta reči. Pitanje je samo koliko on uopšte ima želje da se vraća i koliko mu je srce plavo. U to nisam baš siguran jer on je silom prilika došao ovdje nije on u pravom smislu naše dijete. Drugo, pitanje je li struka uopšte zainteresovana.
Što se tiče mladih perspektivnih, naravno da treba, ali to ti je nerijetko mačak u vreći. Treba vremena, hoće li šta biti od njega ili neće, nepoznanica je to. A onda što kolega reče gore takvi koštaju, valja platiti obeštećenje njegovom klubu itd. Nama trenutno treba par provjerenih igrača koji mogu odmah upasti u postavu, dakle sa papirima u ruci i koliko toliko spremnih.
Što se tiče mladih perspektivnih, naravno da treba, ali to ti je nerijetko mačak u vreći. Treba vremena, hoće li šta biti od njega ili neće, nepoznanica je to. A onda što kolega reče gore takvi koštaju, valja platiti obeštećenje njegovom klubu itd. Nama trenutno treba par provjerenih igrača koji mogu odmah upasti u postavu, dakle sa papirima u ruci i koliko toliko spremnih.