Dino jeste rodjen u Bihacu, majka mu je iz Bihaca, otac Edis, bivsi kosarkas Bosne,je iz Visegrada.Kylian je napisao/la: ↑23 dec 2022, 11:58Subašić Dino je iz Bihaća. Igrao u KK Koš, presao u Cedevitumarlostanf1eld je napisao/la: ↑04 dec 2022, 23:38Subasic je iz Visegradabombaysaphire je napisao/la: ↑04 dec 2022, 21:50Šta je sa sinom Edisa Subašića , je li to velika patriota i Krajišnik gurnuo sina u Hrvatsku reprezentaciju ?
https://uskvijesti.ba/dino-subasic-proh ... prvak-bih/
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
marlostanf1eld je napisao/la: ↑23 dec 2022, 12:35Dino jeste rodjen u Bihacu, majka mu je iz Bihaca, otac Edis, bivsi kosarkas Bosne,je iz Visegrada.Kylian je napisao/la: ↑23 dec 2022, 11:58Subašić Dino je iz Bihaća. Igrao u KK Koš, presao u Cedevitu
Hvala za informaciju, ali toliko ipak ne znam (gdje je tačno rođen). Uvijek je lijepo nešto novo saznati.
Ono što znam je da gospodin Edis jeste vlasnik košarkaškog kluba u Bihaću, odakle talente puput Džanana Muse i svoga sina prebacuje u KK Koš radi daljeg razvijanja i menadžerstva koje gospodin Bukva odlično radi.
I sada u KK Koš ima nekoliko novih Krajšnika u svim kategorijama (juniori, kadeti, pioniri), što nije čudno jer Krajišnici su i genetički (visinom) mnogo viši i krupniji od ostalih u BiH (uglavnom) a pozicije pravoga centra su važne u svakoj selekciji.
De ne provaljuj se, krajisnici su uglavnom sitni ljudi. Nikad repci nisu dali igraca, cak ni Musa nije krajisnik iako je rodjen u Bihacu.Kylian je napisao/la: ↑23 dec 2022, 13:02marlostanf1eld je napisao/la: ↑23 dec 2022, 12:35Dino jeste rodjen u Bihacu, majka mu je iz Bihaca, otac Edis, bivsi kosarkas Bosne,je iz Visegrada.Kylian je napisao/la: ↑23 dec 2022, 11:58
Subašić Dino je iz Bihaća. Igrao u KK Koš, presao u Cedevitu
Hvala za informaciju, ali toliko ipak ne znam (gdje je tačno rođen). Uvijek je lijepo nešto novo saznati.
Ono što znam je da gospodin Edis jeste vlasnik košarkaškog kluba u Bihaću, odakle talente puput Džanana Muse i svoga sina prebacuje u KK Koš radi daljeg razvijanja i menadžerstva koje gospodin Bukva odlično radi.
I sada u KK Koš ima nekoliko novih Krajšnika u svim kategorijama (juniori, kadeti, pioniri), što nije čudno jer Krajišnici su i genetički (visinom) mnogo viši i krupniji od ostalih u BiH (uglavnom) a pozicije pravoga centra su važne u svakoj selekciji.
hahahahahahhahaRoninX je napisao/la: ↑23 dec 2022, 17:18De ne provaljuj se, krajisnici su uglavnom sitni ljudi. Nikad repci nisu dali igraca, cak ni Musa nije krajisnik iako je rodjen u Bihacu.Kylian je napisao/la: ↑23 dec 2022, 13:02marlostanf1eld je napisao/la: ↑23 dec 2022, 12:35
Dino jeste rodjen u Bihacu, majka mu je iz Bihaca, otac Edis, bivsi kosarkas Bosne,je iz Visegrada.
Ne poznaješ svoju historiju, ali nije ni važno. Osmansko carstvo nije svoje granice branilo zdepastim i malenim, niskim borcima, nego najbolje sinove u Krajinu naseljavao.
Zašto Krajina nije dala centra reprezentaciji to nije do Krajine, nego do sarajevskih porodično-poznaničkih veza, gdje se preporučuju jedni drugima, svako svakoga zna, djeca poznatih kao i nepoznatih koji znaju nekoga poznatog. Kako će znati nekoga iz Cazina, Kladuše, ipak poneko dođe u Sarajevo i igra košarku, ali eto kupiće ih Igokea, što već radi, pokupova sve talente u BiH gdje samo čuje da je dvije trojke zeredom dao, kupio je, međutim vremenom ćeš znati sve.
i gdje su ti cuveni krajiski kosarkasi? koliko ih je igralo nba, ili euroligu ? evo vrtim film, reprezentacija nije vidjela niti jednog koliko znam. hajde dijete mani me budalastina sto si nacuo u kuci...brkas visinu i hrabrost. ne uvlaci me dalje sa glupostima.
Kako ne igra, pojam Bosanska Krajina je cijela sjeverozapadna Bosna obuhvata i Banja Luku i uvijek je do rata tako bilo. Sad se dijeli na kantone i entitete ali je to sve Krajina i sami sebe tako zovu, to im je geografska odrednica.RoninX je napisao/la: ↑23 dec 2022, 21:58i gdje su ti cuveni krajiski kosarkasi? koliko ih je igralo nba, ili euroligu ? evo vrtim film, reprezentacija nije vidjela niti jednog koliko znam. hajde dijete mani me budalastina sto si nacuo u kuci...brkas visinu i hrabrost. ne uvlaci me dalje sa glupostima.
Ali ako mislis samo na Bošnjake i Cazinsku krajinu to ne znam.
Isto da me sad pitaš koji je Bošnjak u titovoj Jugolsaviji bio GENERAL iz Krajine, a ja kažem ne znam ni jednog, onda ti meni-onda nisu nikakvi borci....... nije to tako crno i bijelo, ali ne ljuti se, sve OK
Hvala za to "dijete"

-
- Kontakt:
Kakve veze dobri borci i visina imaju, majke ti. Najbolji pripadnici specijalnih jeidnica, diverzantskih odreda su ljudi nizeg rasta. Znas li ti gdje se sve specijalac mora provuci i koliko mora biti brz i agilan? Čak i u tom periodu o kojem pričaš, brzina i agilnost sa oruzjem su bili najvazniji, a da ne pricam danas kad se specijalci moraju provlaciti kroz razne rupe i upadati brzinom munje kroz prozore itd. Tamo se traze karakteristike dosta razlicite od karakteristika izbacicava u klubu.
Rimljani su u svojim pohodina razbijali pola svijeta a nisu bili nista krupniji od vecine, naprotiv.
Rimljani su u svojim pohodina razbijali pola svijeta a nisu bili nista krupniji od vecine, naprotiv.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Krajisnici su u prosjeku najnizi ljudi u BiH, ali i dalje bas visoki za ostatak Europe. Po svojoj gradji i agilnosti, oni su najbolji za fudbal, tako da je i dosta ove dijaspore sad vani, a i prije, koji su igrali ili mogu igrati za repku, porijeklom iz Krajine.
Jel ja pisem kineski? Da je dosao uzdizat krajisku hrabrost, pa hajde, al prica o fizickim dimenzijama krajisnika nema uporista, mada svugdje ima izuzetaka. Kraj price.BIHpatriota je napisao/la: ↑24 dec 2022, 05:38Kakve veze dobri borci i visina imaju, majke ti. Najbolji pripadnici specijalnih jeidnica, diverzantskih odreda su ljudi nizeg rasta.
Da ne bude da nista na temu nisam upisao, onaj mali Smajic bi mogao biti next big thing, hvale ga preko bare.... Ali sve je to jos prerano. a posebno treba biti na oprezu jer smo se opekli o Samira Sehica koji je sve osvajao sa svojom srednjoskolskom ekipom, da bi se prije koju godinu oprostio od kosarke nakon epizode u svicarskoj.
8. Košarkaški Kup Kraljevskog Grada Jajca će se održati od 17.-19. februara naredne godine. Hoće li opet učestvovati U-14 BiH reprezentacija, kao prošle godine?
Sad bi mu stari dao lijevo m@d@ da moze zamjenit' sve one izjave u Avazovom Sportu o ljetnom usavrsavanju u SAD za bar jedne ljetne pripreme s repkom na Ilidzi ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
-
- Kontakt:
Neke prve klase i nije bilo. Od Simanica ni Popovic ne bi napravio igrača. Radovanović još jedna Čojićeva prevara koja je svoju mentalnu i fizičku zrelost doživjela do 16 godine i udarila u limit. Iliću plafon igrač role itd. Prve klase ni na vidiku.
A gdje su naša okupljanja reprezentacija U-14, U-15, U-16- U-17, U-18 ili bar kao prošle godine U-14, U-16, U-18?
Šta naši u savezu rade na okupljanju, sva će djeca otići na ovaj način
Šta naši u savezu rade na okupljanju, sva će djeca otići na ovaj način
susjedi ce uzimati nase igrace,a mi cemo cekati sinove kosarkasa i upravnih odbora,te ih predstavljati kao buduce durente i delibasice.
evo ruku dajem ako je ijedan nas selektor bio na ovim pripremnim utakmicama,nije boli ih racku,to im sluzi da bi se popunio cv a znaju da ne znaju i da su tu jer su hrvati ili srbi a onaj ispred bosnjaka ima nekog u savezu.
to je nasa kosarka
evo ruku dajem ako je ijedan nas selektor bio na ovim pripremnim utakmicama,nije boli ih racku,to im sluzi da bi se popunio cv a znaju da ne znaju i da su tu jer su hrvati ili srbi a onaj ispred bosnjaka ima nekog u savezu.
to je nasa kosarka
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
Kad skontate da je vec golemo sto uopste imamo repke, bice vam lakse tipkat po forumu ... 

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Par puta sam malo uhvatio utakmice Dzafica na youtubeu, za sada mi djeluje da je blize karijeri Reufa Livadica nego Nurkica. Mozda bi onaj Zahiragic mogao nekad odigrat pnr sa njim, umjesto sto ne sluzi nicem u napadu....Razumijem da neces igrat akcije na njega, ali bas nikad mu nista ne servirat pa ni zicer za kucanje (a Zaha ako ista zna, zna vrtit pnr, tako je pitao Kamenog)....
Ali hajd da ne panicim, tek mu je 17 godina...Ako Barbaric zeli da izmuze lovu za njega, kao sto je Enes T za Juku, mora mu platit asistente specijaliste da rade sa njim, da postane kosarkas, a ne samo stozina od 215 koja ne umije nista
Ali hajd da ne panicim, tek mu je 17 godina...Ako Barbaric zeli da izmuze lovu za njega, kao sto je Enes T za Juku, mora mu platit asistente specijaliste da rade sa njim, da postane kosarkas, a ne samo stozina od 215 koja ne umije nista
tebe kao da je neko udarao dok si bio mali,pa ti uveli internet i postao kabadahijaRoninX je napisao/la: ↑09 jan 2023, 12:52Par puta sam malo uhvatio utakmice Dzafica na youtubeu, za sada mi djeluje da je blize karijeri Reufa Livadica nego Nurkica. Mozda bi onaj Zahiragic mogao nekad odigrat pnr sa njim, umjesto sto ne sluzi nicem u napadu....Razumijem da neces igrat akcije na njega, ali bas nikad mu nista ne servirat pa ni zicer za kucanje (a Zaha ako ista zna, zna vrtit pnr, tako je pitao Kamenog)....
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
Rece dezurni retard 

ili da su te mozda na vrijeme udarali bolji bi bio
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
Trenutno korisnika/ca: CAZIN, lol89, Nah1d, NEZALAGANJE, perun, TripleThreat i 70 gostiju.