FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
76
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 217

edgarallanpoe04
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la edgarallanpoe04 » 01 jul 2025, 07:16

DadoElazar je napisao/la:
01 jul 2025, 06:28
admin je napisao/la:
30 jun 2025, 19:26
Evo sad sam ovog banovao jer namjerno hoce da pokaže kako treba psovati i vrijedjati i da mu niko nista ne moze. Da on obori svaku pozitivnu inicijativu i razvali bilo kakav pokušaj reda? I to ne prvi, nego deseti put. Kakav je to nivo diskusije, jel to treba tolerisati ili ne? Ili da njemu tolerisem, a ostalima da zabranim jer je on kao neki faktor, a ovaj drugi nije? Da stavimo moderatore koji će odrediti ko kome smije j***bavati majku?

Ja se na temi (nijednoj vezanoj za klubove) svakako ne javljam jer šta god da napišem, biću navijac onih tamo. A onda kad se ne javljam, onda se ne javljam jer sam navijac onih tamo :D kako god okrenem, neće valjati.
Vidite, ne želim ulaziti u bespredmetne rasprave, a još manje govoriti Vam kako da obavljati svoj posao, međutim moram Vam reći da niste u pravu.
Zapravo je sve ovo veoma lagano. Ja razumijem da vi kao portal zivite od oglašavanja i jasno mi je da źelite prikazati da imate puno posjetitilaca, čitatelja itd. Sve je to ispravno i legalno i za svaku pohvalu.
Ali, ovakve stvari se moderiraju vrlo lako.
Na svakoj temi, barem na onim najposjecenijim, imenuje te moderatora ili ga posjetioci imenuju aklamacijom. Ti moderatori trebaju surađivati međusobno. Prije svega, odredite koji su to standardi ponašanja i suprotno sankcionišete.
Naravno, ako su psovke u pitanju, nećete sankcionisati usputne psovke i izraze tipa: e jjebiga, jjebi se, a u kkuratz i sl.
Sankcionisu se direktne psovke upućene direktno korisniku, ili psovanje igračima majki, djece, roditelja, mrtvih i sl. Nema to veze sa nekom tribinom na stadionu. Ovdje nije prisutno 2000 ljudi, nego maximalno dvadeset, a osoba određena za moderaciju pravi dnevni presjek i komunicira sa ostalim moderatorima.

Šta se može desiti, a Vi biti direktno odgovorni objasnit ću primjerom:
Ako meni neko nazove ustashom/balijom/chetnikom/chifutom, mene ništa ne sprječava da tu osobu prijavim nadležnom tužilaštvu za širenje rasne i vjerske mržnje, kao nn osobu.Ta osoba može viti nedostupna tužilaštvu. Onda tužilaštvo po službenoj dužnosti pokreće istragu protiv onoga ko je to dozvolio, odnosno, nije spriječio, a to je portal, tj. Vi kao odgovorna osoba, ili neko ko je odgovoran za uređivanje ovih stranica. Naravno da vi kao portal ne bi voljeli da budete prozvani na bilo kojem nivou kao zastitnici širenja bilo kakve netolerancije. To povlači mnoge druge komplikacije koje bi svako normalan htio izbjeci.
A što se tiče gospodina kojeg ste banovali, zbog mene niste morali. Svojim upisima svako predstavlja sebe, a ne mene. U ovakvim slučajevima, ja se držim one narodne: "Psi laju - karavani prolaze."
Ovo je samo jedan primjer u smislu koja je Vaša odgovornost u obezbjeđivanju platformi za vođenje diskusija.
Zaista ne želim govoriti kako da radite svoj posao, jer to Vi svakako znate bolje od mene.
Ovo je samo dobronamjerna sugestija sa kratkim osvrtom na Vaše dužnosti i odgovornosti.
Ugodan ostatak dana.
Niko me neće spriječit da Vici **** četničku majku u sred ****, nit da Beusu **** ustašku sestru, a ni balijama tipa Kazlagić **** mrtvu mater. Jel ovo sad portal odgovoran il ja? Ako sam ja ima portal moju IP adresu ne koristim VPN nek mi dođe na vrata ko god hoće bujrum da riješimo problem.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 01 jul 2025, 07:20

Kad će pojačanja?

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 01 jul 2025, 07:27

admin je napisao/la:
Evo sad sam ovog banovao jer namjerno hoce da pokaže kako treba psovati i vrijedjati i da mu niko nista ne moze. Da on obori svaku pozitivnu inicijativu i razvali bilo kakav pokušaj reda? I to ne prvi, nego deseti put. Kakav je to nivo diskusije, jel to treba tolerisati ili ne? Ili da njemu tolerisem, a ostalima da zabranim jer je on kao neki faktor, a ovaj drugi nije? Da stavimo moderatore koji će odrediti ko kome smije j***bavati majku?

Ja se na temi (nijednoj vezanoj za klubove) svakako ne javljam jer šta god da napišem, biću navijac onih tamo. A onda kad se ne javljam, onda se ne javljam jer sam navijac onih tamo :D kako god okrenem, neće valjati.
Vidite, ne želim ulaziti u bespredmetne rasprave, a još manje govoriti Vam kako da obavljati svoj posao, međutim moram Vam reći da niste u pravu.
Zapravo je sve ovo veoma lagano. Ja razumijem da vi kao portal zivite od oglašavanja i jasno mi je da źelite prikazati da imate puno posjetitilaca, čitatelja itd. Sve je to ispravno i legalno i za svaku pohvalu.
Na svakoj temi, barem na onim najposjecenijim, imenuje te moderatora ili ga posjetioci imenuju aklamacijom. Ti moderatori trebaju surađivati međusobno. Prije svega, odredite koji su to standardi ponašanja i suprotno sankcionišete.
Naravno, ako su psovke u pitanju, nećete sankcionisati usputne psovke i izraze tipa: e jjebiga, jjebi se, a u kkuratz i sl.
Sankcionisu se direktne psovke upućene direktno korisniku, ili psovanje igračima majki, djece, roditelja, mrtvih i sl. Nema to veze sa nekom tribinom na stadionu. Ovdje nije prisutno 2000 ljudi, nego maximalno dvadeset, a osoba određena za moderaciju pravi dnevni presjek i komunicira sa ostalim moderatorima.

Prijavio sam ti post administraciji.
Ocito im je kod tvoje registracije promakla tvoja ocita namjera da upotrebom nicka ratnog zlocinca provociras i izazivas nacionalnu i vjersku mrznju.
Pa eto nadam se da ce to ispraviti. Stvarno je neprihvatljivo da se na jednom vecinski bosnjackom forumu ,pojedinci koriste nickovima poznatih izraelskih ratnih zlocinaca i ubica djece i civila.

edgarallanpoe04
Kontakt:

Post Postao/la edgarallanpoe04 » 01 jul 2025, 07:39

Antikloc je napisao/la:
01 jul 2025, 07:27
admin je napisao/la:

Prijavio sam ti post administraciji.
Ocito im je kod tvoje registracije promakla tvoja ocita namjera da upotrebom nicka ratnog zlocinca provociras i izazivas nacionalnu i vjersku mrznju.
Pa eto nadam se da ce to ispraviti. Stvarno je neprihvatljivo da se na jednom vecinski bosnjackom forumu ,pojedinci koriste nickovima poznatih izraelskih ratnih zlocinaca i ubica djece i civila.
Jel moguće da se slažem sa Antiklocom, past će snijeg u pola ljeta. Nisam ni skonto da je ovaj neki cionistički agent, gledaj mu postova majke ti. Evo recimo ovom liku treba devedesetka udarit ban na svoj način 3 puta dnevno prije jela i treba po hitnom postupku ako je kojim slučajem unutar granica BiH deportovati **** i to je najmanje što se treba uradit. @Admin molimo razmotrite ban ovo uletača i genocidaša

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 jul 2025, 08:40

Imamo odavno pravilo da nickovi ne mogu biti imena vojnika i političara. S tim vezi, forumaš je isključen. Iskreno, meni je promaklo ko je ovaj, da je neki neaktuelni Ho Chi Minh, pa hajde progledalo bi se kroz prste… ali uz sva aktuelna desavanja u svijetu, nema potrebe da čitamo postove izraelskih (ili iranskih) generala na forumu.

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 01 jul 2025, 08:45

Zanimljivo da od kako je admin pisao na temi nema vise plavih fekalija, ne javljaju se misevi. Hajte m*donje sad pisite i orgijajte...

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 01 jul 2025, 09:01

admin je napisao/la:
30 jun 2025, 19:35
Nekad ima, a nekad nema. Svakako neću ovdje napisati šta mogu a šta ne mogu vidjeti i uraditi. To bi bilo suludo.
Ma znamo mi drug sta ti mozes i sta ne mozes, svaki upis na temu ti mozes provjeriti sa koje IP adrese je poslano i samim tim i locirati membera, naravno ako ne koristi VPN, vidjeti sa kojeg browsera je pisao itd. itd. I bas zato sto imas sve te mogucnosti, vrlo lako mozes saznati ko ima 2 profila ili vise.

VanDijk
Kontakt:

Post Postao/la VanDijk » 01 jul 2025, 09:20

al opraste sa ovom pricom, ima li iko neke novosti o ili oko kluba? zna li iko kakva je situacija sa Beganovicem i ko je u igri sto se tice veznog reda(bosto je El Bouchataoui propao)

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 01 jul 2025, 09:32

Sta je sa onim bustamaneteom, balaklavom, kako se vec zvao

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 01 jul 2025, 09:40

Pratio sam baš jučer nekog peruanskog Marjana podkastera parekselans i navodno je još uvijek aktuelna opcija da Burlamaqui potpiše za Alianza de Lima al' on dovi da ne dođe jer je kao ozbiljan downgrade u odnosu na nekog Jesus Castilla kojem su se nadali al' propade, ko nama Bega. :roll:

Ovaj drugi podcaster nazovimo ga Hector Done kaže da će u Sarajevo samo se čeka istek ugovora da ga predstave. Mislim da mu je jučer istekao ugovor.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 01 jul 2025, 09:50

Izubijacemo se dok ne krenu tekme
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 01 jul 2025, 09:53

Lucas je napisao/la:
01 jul 2025, 00:29
Izbaci mi maloprije na fb, da je Mirzad Mehanovic slobodan. Ako se ne moze pronaci niko bolji, mozda ga ne bi bilo lose probati dovesti, mislim da bi bio od koristi, do povratka Đorđevica. Ne vjerujem da bi nesto puno trazio, niti bi mu plata bila u rangu onih najvecih.
Da se mene pita, on bi večeras u Butmiru trenirao.
šta šta je, je*em ti

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 01 jul 2025, 09:56

pjankesarajevo je napisao/la:
01 jul 2025, 09:50
Izubijacemo se dok ne krenu tekme
Ja bukvalno dane brojim, ne mogu vise da cekam :plac:

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 01 jul 2025, 10:02

luckystrike je napisao/la:
01 jul 2025, 09:53
Lucas je napisao/la:
01 jul 2025, 00:29
Izbaci mi maloprije na fb, da je Mirzad Mehanovic slobodan. Ako se ne moze pronaci niko bolji, mozda ga ne bi bilo lose probati dovesti, mislim da bi bio od koristi, do povratka Đorđevica. Ne vjerujem da bi nesto puno trazio, niti bi mu plata bila u rangu onih najvecih.
Da se mene pita, on bi večeras u Butmiru trenirao.
Sta trenirao, bio najbolji..

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 01 jul 2025, 10:07

ne znam da li bi bio najbolji, ali mislim da nam takav profil igrača nedostaje očajnički u ovom rosteru. možda se mnogi neće složiti, ali recimo i Avramovski bi ovoj ekipi baš legao.
šta šta je, je*em ti

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 01 jul 2025, 10:28

Ažuriran transfermarkt, duplo više "vrijedimo" od kona, mi 12 mil, oni 6+, Borac 8,40, Zrinjski 7,18... ne znam koliko je realno, s tim da će nama vjerovatno otici par igrača jer imamo previse u rosteru (37) prikazuje tm

VanDijk
Kontakt:

Post Postao/la VanDijk » 01 jul 2025, 10:41

mislim da Mehanovic nije za nas, za nasu ligu da, ali za nas nije. I ako je imao odlicnu prvu polusezonu u Radniku prosle godine, on je ipak igrac koji se u Andijonu nije nametnuo i samim tim nije pojacanje.

Ali da sam za to da dovedemo nekog "veterana" ala Ahmetovic, to definitivno da.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 01 jul 2025, 10:49

Isto maksumi se svađaju, postavi nekog moderatora i završi priču. Napravili bauk neki od ebenog foruma.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 01 jul 2025, 11:04

GalileoGalilei je napisao/la:
01 jul 2025, 10:49
Isto maksumi se svađaju, postavi nekog moderatora i završi priču. Napravili bauk neki od ebenog foruma.
E fakat, ispisaše stranice zbog admina, baš su upitne godine raznih nickova, il' jednostavno nemaju pametnijeg posla.
MNON

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 01 jul 2025, 11:17

Fakat ne bi mozda bilo lose s Mehanovicem.
Kad god sam ga gledao imao je tu kreaciju, a realno nemamo bas takvih. Predpostavljam da bi bio jeftin i da bi mu bila ok klupa.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, Burberry46, HyperOS, mnon46, n0dix, Pantelija, pitarcenga i 50 gostiju.