FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sa ovim rosterom vjerujem da se može ekipa isprofilisati u nekoj 3412 formaciji i u takvom sistemu imamo gotovo na svakoj poziciji po dva igrača koji imaju svoje kvalitete.
Banić će sigurno biti prva opcija, Mušija i Mehić su mladi i imaju potencijal i za njih bi najbolje bila posudba ili dvojna gdje bi imali sigurne minute, federalna liga, Rockov može ostati kao druga opcija, i nadati se da ga nećeš trebati koristiti.
Stoperi, sa povratkom Gojkovića si dobro pokriven, Turdu ćemo vidjeti u narednim utakmicama, imamo sigurne Paskaleva, Mujkića i Jovića sa kojima znamo šta imamo u ekipi. Tu su i mladi Pejović, koji se treba dokazati na ovom nivou, također tu je i Đurić koji je mali upitnik od dolaska u klub. Vidjeli smo da Zekić na stoperu zna koristiti i Beganovića i Unušića prošle sezone, no mislim da je to samo u izvanrednim situacijama, kao i Duraković, koji bi morao biti korisniji na lijevom wing beku nego na stoperu.
Za lijevog wingbeka, imamo Kuprešaka i Kapetanović, prvi zacementiran, Kapetanoviću trebaju minuta, iako bi mogao biti ok backup opcija. Duraković, također ima svojih kvaliteta, koje kod nas još nije pokazao, a ta pozicija lijevog wing beka bi mu morala odgovarati, ima odličan centaršut, to je pokazivao u Igmanu, i ovdje par puta, eto i jučer, nikako da pokaže kontanstno dobre nastupe.
Za desnog wingbeka, Beganović i Unušić, te Kyeremeh, koji je univerzalac i u ovakvom sistemu može odigrati na više pozicija što je dodatni kvalitet i razlog što ga trebamo u rosteru. Beganović sigurno prva opcija na ovoj poziciji.
Mislim da nakon dugo vremena nemamo bolje sklopljen vezni red, imaš fizički igrače i tehnički potkovane, neki su odlični defanzivno, u prenosu lopte, neki kreativni i sa jako dobrom kretnjom u posljednjoj trećini. Bubanja, Mamas, Jatta, Đorđević, Krdžalić, Vrban, Nurković i plus Hamzić kojem je ovdje prirodna pozicija, te Mlinarić koji može sigurno odigrati kao vioska osmica u 352, a može biti i ta desetka u 3412. Na toj poziciji desetke može se koristiti i Guliashvili i Mlinarić.
U špicu, ostankom Renana i njegovim buđenjem svakako da dobijaš novu dimenziju, uz Ristića, Butića i Turkeša, te Guliashvilia i Mlinarića. Dosta opcija, kombinacija, a i kvaliteta.
Nakon dugo vremena imaš dobro i školski sklopljen roster, odlično izbalansiran stilom i kvalitetom igrača. Primarno sklopljen za klasični 352 sistem, no možeš se postaviti i drugi sistem 3412, pa i vratiti na neki sa dva stopera (433,4231). Ovdje je odličan posao napravljen. Sada je na Zekiću da iskristališe udarnu postavu i napadne Craiovu.
suti moj djecace plavi
NisamInSajder je napisao/la: ↑29 jun 2025, 13:19Bit će ovo dobro, više od 20tak dana do Craiove, imamo u Sloveniji dosta utakmica gdje se ekipa može uigrati, najbitnije je zadržati cijelu ekipu do kraja Europe, i uz još 1-2 kvalitetna igrača do tih utakmica.
Sa ovim rosterom vjerujem da se može ekipa isprofilisati u nekoj 3412 formaciji i u takvom sistemu imamo gotovo na svakoj poziciji po dva igrača koji imaju svoje kvalitete.
Banić će sigurno biti prva opcija, Mušija i Mehić su mladi i imaju potencijal i za njih bi najbolje bila posudba ili dvojna gdje bi imali sigurne minute, federalna liga, Rockov može ostati kao druga opcija, i nadati se da ga nećeš trebati koristiti.
Stoperi, sa povratkom Gojkovića si dobro pokriven, Turdu ćemo vidjeti u narednim utakmicama, imamo sigurne Paskaleva, Mujkića i Jovića sa kojima znamo šta imamo u ekipi. Tu su i mladi Pejović, koji se treba dokazati na ovom nivou, također tu je i Đurić koji je mali upitnik od dolaska u klub. Vidjeli smo da Zekić na stoperu zna koristiti i Beganovića i Unušića prošle sezone, no mislim da je to samo u izvanrednim situacijama, kao i Duraković, koji bi morao biti korisniji na lijevom wing beku nego na stoperu.
Za lijevog wingbeka, imamo Kuprešaka i Kapetanović, prvi zacementiran, Kapetanoviću trebaju minuta, iako bi mogao biti ok backup opcija. Duraković, također ima svojih kvaliteta, koje kod nas još nije pokazao, a ta pozicija lijevog wing beka bi mu morala odgovarati, ima odličan centaršut, to je pokazivao u Igmanu, i ovdje par puta, eto i jučer, nikako da pokaže kontanstno dobre nastupe.
Za desnog wingbeka, Beganović i Unušić, te Kyeremeh, koji je univerzalac i u ovakvom sistemu može odigrati na više pozicija što je dodatni kvalitet i razlog što ga trebamo u rosteru. Beganović sigurno prva opcija na ovoj poziciji.
Mislim da nakon dugo vremena nemamo bolje sklopljen vezni red, imaš fizički igrače i tehnički potkovane, neki su odlični defanzivno, u prenosu lopte, neki kreativni i sa jako dobrom kretnjom u posljednjoj trećini. Bubanja, Mamas, Jatta, Đorđević, Krdžalić, Vrban, Nurković i plus Hamzić kojem je ovdje prirodna pozicija, te Mlinarić koji može sigurno odigrati kao vioska osmica u 352, a može biti i ta desetka u 3412. Na toj poziciji desetke može se koristiti i Guliashvili i Mlinarić.
U špicu, ostankom Renana i njegovim buđenjem svakako da dobijaš novu dimenziju, uz Ristića, Butića i Turkeša, te Guliashvilia i Mlinarića. Dosta opcija, kombinacija, a i kvaliteta.
Nakon dugo vremena imaš dobro i školski sklopljen roster, odlično izbalansiran stilom i kvalitetom igrača. Primarno sklopljen za klasični 352 sistem, no možeš se postaviti i drugi sistem 3412, pa i vratiti na neki sa dva stopera (433,4231). Ovdje je odličan posao napravljen. Sada je na Zekiću da iskristališe udarnu postavu i napadne Craiovu.

Banic
Kyeremeh Beganovic Paskalev Jovic Kupresak
Bubanja. Mamas
Mlinaric
Guli. Turkeš
Izmjene: Renan, Krdzalic, Mujkic, Butic, Jatta, Rumun, Durakovic
Kad se oporave: Dzordzevic, Gojkovic
Za ligu: Krdzalic i Mujkic
Đorđević i Bubanja, oni jesu u procesu, ali onoliko koliko u datom trenutku mogu. Đorđević je već pokazao veliki napredak, ali tu sam jako oprezan. Ne znam koliko sam to puta već najavio.
Bubanja također radi onoliko koliko smije i može. Kontrolu će imati 3. jula, a kad mu skinu gips i vide u kakvom je stanju taj šav, vidjet će se da li je to zaraslo i da li može ići u trening.
Nadam se da će to biti što prije, jer pokazuje se iz utakmice u utakmicu koliko nam fali - kazao je Zekić za **** nakon meča u Novom Pazaru, a potom je najavio i kada bi se na teren mogao vratiti Gojković koji je u proljetnom dijelu sezone operisao prednje križne ligamente:
- Gojkovićeva rehabilitacija ide odlično. Dobro se osjeća i dobro radi. Za nekih petnaestak dana će nam se priključiti. Naravno i dalje ide proces terapija i oporavka.
Takva je operacija. Takav oporavak i tačno će biti odsutan onoliko koliko je prognozirano. Nadam se da ga možemo očekivati pri kraju polusezone - otkrio je Zekić.
-
- Kontakt:
Dobro napisano.NisamInSajder je napisao/la: ↑29 jun 2025, 13:19Bit će ovo dobro, više od 20tak dana do Craiove, imamo u Sloveniji dosta utakmica gdje se ekipa može uigrati, najbitnije je zadržati cijelu ekipu do kraja Europe, i uz još 1-2 kvalitetna igrača do tih utakmica.

- MaroonBjelave
- Kontakt:
Nemam pojma buraz, vidim pisao je na nekim drugim temama. Mozda je covjek digao ruke kad je video sta se sve pise i desava na temi, a receno mu od administracije da ne treba reagovati.fks74 je napisao/la: ↑29 jun 2025, 12:51Gdje je Morto, čovjek propao u zemlju ?MaroonBjelave je napisao/la: ↑29 jun 2025, 10:50Više puta pisao o tome, odgovora kao što se može primijetiti, nigdje. Da li administraciji odgovara ovakvo stanje na temi, ne znam. Morto je to dobro hendlao dok je bio moderator.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Jesi. Ali tek pred kraj polusezone a prije na proljece da ce se vratiti na teren.GalileoGalilei je napisao/la: ↑29 jun 2025, 15:42Za 15 dana Gojković počinje lagano trenirati, jesam li dobro skontao?
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ja se nadam da će biti krajem polusezone već u kadru.keli je napisao/la: ↑29 jun 2025, 15:43Jesi. Ali tek pred kraj polusezone a prije na proljece da ce se vratiti na teren.GalileoGalilei je napisao/la: ↑29 jun 2025, 15:42Za 15 dana Gojković počinje lagano trenirati, jesam li dobro skontao?
Naprimjer da dobije određene minute u superkupu.
Zanima me situacija sa Saletom. Okej, kaže Zeka da je oprezan, ali i dalje nemamo konkretnu informaciju kad bi se mogao desiti povratak.
Potajno se nadam da bi u jednoj od pripremnih bar malo mogao osjetiti teren.
-
- Kontakt:
Poceo je raditi sa loptom,ako se ne varam i sa ekipom.Naravno jos nije spreman za utakmice i niko bas ne z na kada ce biti.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑29 jun 2025, 16:46Ja se nadam da će biti krajem polusezone već u kadru.keli je napisao/la: ↑29 jun 2025, 15:43Jesi. Ali tek pred kraj polusezone a prije na proljece da ce se vratiti na teren.GalileoGalilei je napisao/la: ↑29 jun 2025, 15:42Za 15 dana Gojković počinje lagano trenirati, jesam li dobro skontao?
Zanima me situacija sa Saletom. Okej, kaže Zeka da je oprezan, ali i dalje nemamo konkretnu informaciju kad bi se mogao desiti povratak.
Ja ga ocekujem oko septembra nakon reprezentativne pauze u nekoj minutazi a pravog na proljece.
Gojkovic jako brzo ide oporavak.Vjerovatno ce ufatiti nekoliko utakmica ove polusezone ali realnije od proljeca tada bi trebali biti aBd beton jaki.
Paskalev i Bubanja aBd sto prije da su tu.
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- luckystrike
- Kontakt:

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
imam ja info iz klinike gdje radi rehabilitaciju, tek ce poceti hodati i trebirati oko septembra. U punoj spremi ako sve bude okej od februara. Al noga je manji problem, momak je izgleda mentalno skrenuo, pa se bori sa depresijom. Nadam se sto prije da se vrati i bude boljeGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑29 jun 2025, 16:46Ja se nadam da će biti krajem polusezone već u kadru.keli je napisao/la: ↑29 jun 2025, 15:43Jesi. Ali tek pred kraj polusezone a prije na proljece da ce se vratiti na teren.GalileoGalilei je napisao/la: ↑29 jun 2025, 15:42Za 15 dana Gojković počinje lagano trenirati, jesam li dobro skontao?
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ma pustiti ga ako mu se ide u Hajduk.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Da je ne znam kakva utakmica puno je 4 komada. Po dva za svaku postavu, znaci niko se nije pokazao.
Treba nam neki lucidni veznjak, pa i dva ako Sale ne moze igrat Evropu. Puno napadaca al i to mi djeluje slabo ( bez Gulishe), jedan ne ganja, drugi stalno povrijedjen, treci partijaner, cetvrti ne zna zabiti, peti ristic( uh ono da fulis u rezultatski bitnoj utakmici - melunovic )
Pa ako je losa odbrana koja primi 4 komada kako je los napad koji bez istog Guliashvilija zabije 3 komada. Prva tekma gdje sustinski nista ne mozes zakljuciti. Jedino sto se slazem sa tobom je da je mucenje kyeremeha staviti ga na wing backa.misstianopenaldo je napisao/la: ↑29 jun 2025, 20:30Jesam li ja jedini koji ne vjeruje da ce biti nesto od Renana i da nema nesto koristi kad je Kyremeh na wingbeku?
Da je ne znam kakva utakmica puno je 4 komada. Po dva za svaku postavu, znaci niko se nije pokazao.
Treba nam neki lucidni veznjak, pa i dva ako Sale ne moze igrat Evropu. Puno napadaca al i to mi djeluje slabo ( bez Gulishe), jedan ne ganja, drugi stalno povrijedjen, treci partijaner, cetvrti ne zna zabiti, peti ristic( uh ono da fulis u rezultatski bitnoj utakmici - melunovic )
Trenutno korisnika/ca: ado-hz, Aduka87, Alipasino, Amco46, bhfanatic14, BHFreak, boki86, Bordo10, bosnas_, brig, brojjedan, casual033, Cuspajz, Dave, dime, Direktorcic, Ferrante071, Ferroviere1987, Gomis99, Hamagara, HordeSaSjevera, HyperOS, HZbec, iliyaa8, johntravolta123, JuricaSpindl, Kockoglavi, Konzerva, kosevodom, kupus army, Kyle88, laznokrilo, ledesma, Lokomotifa, macahz, MaroonWhite1946, mosarajvosa83, MSOZ101, muhamedhulk, n0dix, Napapijri, nebeskasila, nedimmmm1337, Oerde, pitara, rimljanin90, roccosiffredi, Sanchez87hz, sekac, StevieG8, strahmeipomisliti, tenpenny, umrobihzbogtebe1946, Venom, zagorski, ZmajOdBosne33 i 553 gosta.