FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

ledar
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 30 jul 2024, 00:47

Mislim da se Olise planira za centralnu rolu kakvu sad igra na olimpijadi, a znao ju je igrati i u Crystal Palaceu. Ako izuzmemo Comana koji je više van terena nego unutra i Zaragozu koji je potkapacitiran, imate Sanea i Gnabryja kao čista krila i Musialu koji pretežno igra centralno i ulazi kroz sredinu, dok je Tel pak klasični centralni napadač koji može igrati na krilu silom prilika. Tako da bi vam Du baš pravo legao, samo naravno pitanje je cijene.
Svaki izuzetan igrač ima dosta interesenata što podiže cijenu preko razumne mjere, jer se plaća potencijal a ne trenutna stvarna vrijednost. Za razliku od njih igrači koji imaju samo jednog interesenta ili potencijalnog interesenta već samim tim izazivaju podozrenje.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 30 jul 2024, 02:27

Bayo je napisao/la:
29 jul 2024, 21:27
Dati za tog klinca 60 dok svi redom daju smiješne cifre za igrače Bayerna je glupost pogotovo što krila ionako imaju na izvoz.
Vec kruze price da uprava nece odobriti transfer i bili bi u pravu 100 %. Pa bolje onda rizikovati sa Olmom koji je prava 10ka nego dovesti 18. krilnog igraca.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 30 jul 2024, 22:57

Evo i njega u akciji:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 30 jul 2024, 23:18

On je naš, čeka se kraj OI da se ozvaniči.
Dotle bi mogli ostati bez nekih pulena.

Posmatramo i gunđamo, nekad tiho, nekad glasno.
Nemoj mi neriješenih pitanja za Dejvisa i Kimiha i da tako krenu u sezonu.
Odstranite višak i likove koji nam više ne mogu pomoći...Goretzka, Coman, Sane, Upa, Gnabry...
Uli pljuje vatru i ne prestaje da sere.
Čuj nismo mi Geldscheißer :lol:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 31 jul 2024, 00:09

@diego

Ima tu sad jedan problem - sve je ukazivalo da je i Simons naš, samo se čekalo da prođe EURO.

Ovaj mali teško da je bolji od Tela, aj nek je barabar, a Tel koji je imao neke blistave momente se ipak nije se naigrao bogzna koliko, sad gde će ovaj mali da igra. A gde su Irakunde i ostali talenti, Vidovići, Ibrahimovići, Zvonareci..Itd.

Istina, ne dovodiš igrača od 50m da bi sedeo 90% vremena na klupi i igrao protiv Jan Šlaudrafa u pokalu.

Mi ako prodamo 2 kapitalca ja sam igla za gramofon.
U najboljem slučaju da nam PSG pusti Dezirea, a mi njima Bena Kingslija.
Goretzku ne može niko da otera, kao ni Ganabrija. O Saneu i da ne govorim, pogotovo što mu je tu sad ortak iz Sitija. I svi oni imaju mantru - “Dolazi novi trener, želim da se dokažem” jer su videli da smo zamenili 10 trenera za 5 godina.

Istina, sve si lepo pobrojao - Goretzka, Ganabri, Sane, Coman, Upa; bar trojica odavde treba da idu.

Trebaju nam nova lica, dosadilo da gledamo ove 10 godina.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 31 jul 2024, 01:43

Koliko sam ja upratio Du je na krilu bolji igrač od Tela, a Tel je vjerojatno bolji kao centralni napadač. Ne ganjaju ga badava skoro svi, od Psga, Arsenala, Chelsea, Totaća, Barce, čak je i Kusen okušao sreću. Ali ako ga je Psg odlučio uzet onda je to gotova priča. A za vašeg Comana će ponudit 20 milki da im se nađe kao backup.
Kakvi su ovi vaši klinci iz druge momčadi ne znam, možda bi Fernandez mogao konkurirati za godinu dvije i to bi vam bilo super jer ste tu deficitarni.

Ovo "najprije prodaj pa onda kupi" je čisto školski i dobro u teoriji, samo dok vi prodate više se neće imat šta kupit pa ćete opet uzimat Zaragoze i Boeye. Osobno mislim da nemate viška, ako se šta proda odlično ali nije priša. Priša je da riješite Kimmicha i Muzijalu što prije.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 31 jul 2024, 03:12

Ne bih da kao neki teneki prerano donosim zaključke oa se posle razbolim od toga jer samo mislim kako da to dokažem… ali Kompany će imati VELIKI minus ake se ne rješi rak rane Saneta, a rješi se momka za čiju oodršku se pismeno izjasnilo 70K bayernovaca sa tendecijom da se dostigne čitavi 100K.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 31 jul 2024, 07:26

Dilah je napisao/la:
31 jul 2024, 03:12
Ne bih da kao neki teneki prerano donosim zaključke oa se posle razbolim od toga jer samo mislim kako da to dokažem… ali Kompany će imati VELIKI minus ake se ne rješi rak rane Saneta, a rješi se momka za čiju oodršku se pismeno izjasnilo 70K bayernovaca sa tendecijom da se dostigne čitavi 100K.
Boli i Kompu i Eberla krasni k sto se izjasnilo 3 milijarde za nesto

Biznis odluka, nema emocija
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jul 2024, 15:34

Treba se riješiti Comana i Gnarbya a ne Sanea koji je prošle sezone bio najbolje krilo uz par uspona i padova.Coman vječno povrijeđen kao i Gnarby tako da je prioritet riješiti se ove dvojice.Najveće šanse za odlazak ima Coman ovdje bi ga trebali prepustiti Psg ispod cijene a da oni popuste za Douea.Možda se dogovore i oko Kimmicha
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 01 avg 2024, 02:21

Saurman je napisao/la:
31 jul 2024, 15:34
Treba se riješiti Comana i Gnarbya a ne Sanea koji je prošle sezone bio najbolje krilo uz par uspona i padova.Coman vječno povrijeđen kao i Gnarby tako da je prioritet riješiti se ove dvojice.Najveće šanse za odlazak ima Coman ovdje bi ga trebali prepustiti Psg ispod cijene a da oni popuste za Douea.Možda se dogovore i oko Kimmicha
U mene amidza bi znao reci: "dijete nemoj se cuditi kad neko izvali neku glupost, u zivotu ces sresti budala u svaku ruku". Da je igrac Mainca, Hanovera, Bransvajga ili Dinama iz Drezdena, njima bi bio prioritet odreci se Sanea jer je momak jednostavno izgubljen, nafurani slucaj i nema nade za oporavak. Svi ovi problemi sa platama su poceli kada je on dobio 20 milliona a pruzao je NULA bodova na terenu, odnosno ISPOD NULE jer se ni drugima nije igrala kad vide njega...Mnogi su pokusali da ga disciplinuju ali tu pomoci nema: jedne prilike gledam M City u napadu De Brojn ore zemlju i u zestokoj borbi izbori loptu pa je daje na krilo Sanciju, istina malo prejako ali bilo je fifty fifty da stigne ili ne...medjutim ovaj pljucne i odmahne rukom prema Kevinu koji ga onako izatrka ufati za facu i prodrma...Onda bivsi selektor Njemacke Joakim ga ocima nije mogao da vidi, hladno ga prekrizi...onda Hansi Flick ga uvede u igru u 39 minuti a u 68 nakon par nonsalancija ga izvede iz igre...onda borac bez mane i straha Sadio Mane ga opauci preko zuba...medjutim nistu tu nije pomoglo. I sad dodje ovaj sesirlija i mirne duse ga stavi ispred Komana koji da je samo donio onim golom titulu prvaka evrope ima dozivotni status legende u Bayernu i more da pisa Sanetu u one pletenice. Ne znam tacno, ali ako je odigrao 50% mogucih utakmica za Bayern kapa do poda jer je u svakoj od njih davao zadnji atom, haman 20 titula sa Bayernom. Imao je pravo moj rahmetile Adzo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 avg 2024, 09:07

Dilah je napisao/la:
01 avg 2024, 02:21
Saurman je napisao/la:
31 jul 2024, 15:34
U mene amidza bi znao reci: "dijete nemoj se cuditi kad neko izvali neku glupost, u zivotu ces sresti budala u svaku ruku". Da je igrac Mainca, Hanovera, Bransvajga ili Dinama iz Drezdena, njima bi bio prioritet odreci se Sanea jer je momak jednostavno izgubljen, nafurani slucaj i nema nade za oporavak. Svi ovi problemi sa platama su poceli kada je on dobio 20 milliona a pruzao je NULA bodova na terenu, odnosno ISPOD NULE jer se ni drugima nije igrala kad vide njega...Mnogi su pokusali da ga disciplinuju ali tu pomoci nema: jedne prilike gledam M City u napadu De Brojn ore zemlju i u zestokoj borbi izbori loptu pa je daje na krilo Sanciju, istina malo prejako ali bilo je fifty fifty da stigne ili ne...medjutim ovaj pljucne i odmahne rukom prema Kevinu koji ga onako izatrka ufati za facu i prodrma...Onda bivsi selektor Njemacke Joakim ga ocima nije mogao da vidi, hladno ga prekrizi...onda Hansi Flick ga uvede u igru u 39 minuti a u 68 nakon par nonsalancija ga izvede iz igre...onda borac bez mane i straha Sadio Mane ga opauci preko zuba...medjutim nistu tu nije pomoglo. I sad dodje ovaj sesirlija i mirne duse ga stavi ispred Komana koji da je samo donio onim golom titulu prvaka evrope ima dozivotni status legende u Bayernu i more da pisa Sanetu u one pletenice. Ne znam tacno, ali ako je odigrao 50% mogucih utakmica za Bayern kapa do poda jer je u svakoj od njih davao zadnji atom, haman 20 titula sa Bayernom. Imao je pravo moj rahmetile Adzo.
Al' si ovdje naškrabao gluposti alal ti vjera.Čuj Coman dao gol i zbog toga treba ostati nije ni čudo što se trenutno nalazimo u ovom sranju,frajer odigra 12minuta i onda ga nema 6 mjeseci koji će ti qurac takav igrač.Gnarby isti qurac,povrede i šetkanje po modnim pistama glavna zanimacija zapusti stomak kao da nije igrao 3 godine.Što se tiče plata to nemoj kriviti Sanea nego onog ko mu je dao takvu platu kao i ostalim lezihljebovićima.Iako i meni nekad ide na živce sa svojm šetkanjem i nezainteresovanosti na terenu.Ali i kao takav statistički isporuči svaku drugu utakmicu g/a tako da nikako ne može biti ispred ove dvojice što se tiče prodaje.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 01 avg 2024, 09:14

Sane je predvodnik u bmk stavu i ponašanju i samim time bar za mene prvi na listi za odstrel, Gnabry je odmah do njega jer se tako zapustiti da čim potrčiš da se odmah ozlijediš je sramotno, Coman također vječno ozlijeđen i prosječan u većini partija, sve to pokloniti nekome ne prodati jer ne bi bilo fer.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 01 avg 2024, 18:07

Bayo je napisao/la:
01 avg 2024, 09:14
Sane je predvodnik u bmk stavu i ponašanju i samim time bar za mene prvi na listi za odstrel, Gnabry je odmah do njega jer se tako zapustiti da čim potrčiš da se odmah ozlijediš je sramotno, Coman također vječno ozlijeđen i prosječan u većini partija, sve to pokloniti nekome ne prodati jer ne bi bilo fer.
Hajde, makar si pravilno poredao...iako se ne slazem sa Komanovim doprinosom, jedno vrijeme je bio najbolji igrac Bayerna...i prije ove zadnje povrede imao je jedan duzi period bez ozbiljnijeg izostanka. Mozda sam i malo subjektivan, jer mi ja kao igracu najvaznije bilo zalaganje, kad vidim nekoga pored mene da se nesto majmunise, poludio bih, mada su to mladi ljudi koje slava ponese...ocito se vidi iz primjere Gnabrija i Goretzke. Momci su bili pravi stubovi u vrijeme one zetve medalja, Gnabri je bio u to vrijeme haman i najbolje krilo u Njemackoj, direktan prema golu, prava napast za protivnike a Goretzka rasturao na sredini tenera. Sto su poprilicno otisli u helac po meni je najvise do trenera, prvo Zubalo bez nekog ozbiljnijeg autoriteta, iako je imao slifa medjutim mislim da je prerano dosao u Bayern...a da o onome Klempi nikako i ne pricam, njegovim taktickim varijantama se moze iskazati samo Chalaba i slicni. Ako bi se neko nasao da ih spusti na zemlju (ako ih vec ne mozemo prodati) mogli bi oni vratiti bar dio onoga sjaja. Da li je Kompany taj???? Vidjecemo.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 01 avg 2024, 19:39

Mi dok ne dovedemo pravog veznjaka koji ce da povuče loptu iz zadnje linije i prenese je do polovine i uputi neki killer pas kroz sredinu, iza leđa odbrane, da napravi neku cirkulaciju (ono što Kimihu uspeva u 50% slučajeva, i Saša Boj će biti dečko koji obećava, a ne punački Ganabri golgeter ubojica iz zlatnog vremena.
Sad malo opštih informacija.
Nikad Serž ne bi dao 4 gola Totnamu da nije imao prajm Tijaga, prajm Levandovskog i prajm Milera + 2 majstora distribucije lopte iz odbrane i Nojera ludog.

Suštinski još uvek cenim Gnabrija, ali u našoj kilavoj, predvidljivoj i jadnoj igri gde se sve zasnivalo na nekoj individualnosti od strane 2-3 nadprosečna igrača koje smo imali, nije se ni moglo bolje.

Pročepili bi svi uz jednog veznjaka profila Vitinha / Zubimendi.

Koliko znači pravi veznjak se videlo kada je vremešni Modrić ušao na 2x 15 minuta u meču Real-Bayern.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 02 avg 2024, 00:12

Ima nade da dilah proslavi, sve se više pominje Sane i njegov odlazak ( Arsenal ?).
Otegnuće se ovo i samo fanatici mogu sve ispratiti.
Farineli, nisi zatvorio zagradu :cool:
Dujo će biti ta osmica, ili alkantara.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 02 avg 2024, 05:20

armando je napisao/la:
02 avg 2024, 00:12
Ima nade da dilah proslavi, sve se više pominje Sane i njegov odlazak ( Arsenal ?).
Otegnuće se ovo i samo fanatici mogu sve ispratiti.
Farineli, nisi zatvorio zagradu :cool:
Dujo će biti ta osmica, ili alkantara.
Castim forum ako se to desi...mislim da smo mi izmedju dvije opcije, po sastavu blizi onoj Klopovoj gdje taj tzv Alcantra (koji bi uzgred u finalu bio rezerva da se Pavard nije povredio) i nije neophodan i onoj Pepovoj, za koji nam fale 3-4 igraca, a za koju je Kompany i zato pokusava dobiti ovoga malog Duju...Ja sam za nesto izmedju, pa ako bi se Goretzka doveo u red, sredina Palija, Pavlovic, Goretzka bi bila beton. Goretzka bi u tom slucaju igrao vise ofanzivno, nesto kao Vajnaldum, ima te predispozicije, dobar shut zna i podvaliti loptu, dobar skok...Polulijevo i poludesno Musiala i ovaj novi Vrancuz, da se ostavi prostora za ubacivanje Kimicha i Daviesa kao birvaktile Robertsona i Arnolda kod Klopa u najboljim danima. Kane je samo tu bonus, a najveca nepoznanica je stoperski par...izgleda da je tu Upa kao u Francuskog reprezentacija zabetoniran i trazi se drugi...Nas najveci gubitak je Miller, ne mozemo naci nekoga da tako predvoti presing kao sto je on cinio kod Hansija!

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 02 avg 2024, 18:05

Pletti tvrdi da Doue ide u P$G.
Eberl gura transfer, ali nema podrsku Hoennesa.

Kako stvari stoje, ostadosmo bez "sigurnih"pojacanja.
Vidjecemo da li ce kobasičar odobriti opciju "C".

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 02 avg 2024, 18:40

Lenaa je napisao/la:
02 avg 2024, 18:05
Pletti tvrdi da Doue ide u P$G.
Eberl gura transfer, ali nema podrsku Hoennesa.

Kako stvari stoje, ostadosmo bez "sigurnih"pojacanja.
Vidjecemo da li ce kobasičar odobriti opciju "C".
Gdje si to procitao od Plettija? Ja znam da je on tvrdio da igrac zeli u Bayern a da agent preferira PSG
PS: plan C ne postoji vise..jer on jedva ceka da predje u Barcu

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 02 avg 2024, 18:56

Ma taj mali je slepi mačak u vreći. Daj onda da pojurimo Williamsa, ionako se pokazalo da mu pašu nemačka trava i zrak.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 avg 2024, 20:16

Williams definitivno najbolja opcija mlad,brz eksplozivan,dobar tehničar i realizator a cijena 60 mil kao i kod Douea.Jedino je plata problem jer on ne bi igrao ispod 15 mil minimalno.Možda bi Bayern i krenuo po njega a da se prije toga može riješiti Comana ili Gnarbya.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.