RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 25 feb 2013, 11:14

ova dva prethodna posta su dosta rekli...
ali zaboravili ste navesti još jednu pošast savremenog društva koja prelazi u ovisnost a to je internet...ja i moja generacija smo među zadnjima koji su prije uvođenja interneta družili se uglavnom vani, igrali lopte, uz prirodu, išli smo redovno na predstave u pozorišta, dok je ova današnja omladina to sve zamijenila sa internetom, od kojeg čovjek vremenom postaje ovisan, što je vrlo opasno...zato i ne čudi izjava paje pašića, da će igrice i internet s vremenom uništiti našu omladinu, i da nećemo imati više podmladak kao nekada...ali nisu ni ta djeca kriva, jednostavno takvo je vrijeme došlo tj. doba moderne tehnologije, ali država, mora naći modus da ovoj djeci pruži šansu da uspiju u životu, da li to bio sport ili nešto drugo, nije ni bitno, samo je bitno da se kod njih razvija zdravi duh, i da se okane prekomjerne upotrebe interneta...sve treba upražnjavati s nekom mjerom...sada se pitam da li je moguće da se za 20 godina sve promijenilo ka naopakom? izgleda da jest... :cry:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 feb 2013, 13:03

Rahimić optimističan po pitanju borbe za ostanak
Po igri ne zaostajemo ni za najboljima u Ligi. S igračima koje smo doveli sada imamo daleko jaču klupu, što je sigurno ohrabrujuće pred nastavak prvenstva, smatra strateg Rođenih

Velež je ove zime rezultatski djelovao loše, no opet trener Ibro Rahimić ističe kako ti rezultati nisu mjerilo kvalitete Rođenih.

- S prvim timom sam zadovoljan, ti su se igrači dobro nosili s redom jačim protivnicima, Željom, Sarajevom, Sutjeskom, rekao je šef struke, dodavši: Jedino nisam zadovoljan utakmicom s Olimpicom. Mislim da smo u većini utakmica dominirali terenom, imali smo igru, a što se tiče negativnosti..., realizacija je bila evidentan problem. Međutim, vjerujem da to možemo riješiti.

Sve podvučeno, Rahimić vjeruje da će Velež na kraju ove sezone završiti iznad kobne linije...

- Od desetog mjeseca prošle godine, otkako sam tu, mogu reći da je došlo do promjene na bolje. Sada igramo fudbal, ne bojimo se nikoga. Po igri ne zaostajemo ni za najboljima u Ligi. S igračima koje smo doveli sada imamo daleko jaču klupu, što je sigurno ohrabrujuće pred nastavak prvenstva. Ukoliko sve bude regularno, a suđenje je posljednjih godina napredovalo, ja sam optimist.

Prvi izazov za Rođene donosi gostovanje u Bijeljini kod Radnika, gdje Rahimić neće moći računati na usluge iskusnog veznjaka Samira Merzića.

Autor:
spo**in.ba
pon, 25/02/2013 - 12:10

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 feb 2013, 13:50

...
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 25 feb 2013, 14:28, ukupno mijenjano 1 put.

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 25 feb 2013, 14:26

U subotu da li ima organizovanog dolaska?

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 25 feb 2013, 15:40

AlemC85 je napisao/la:Rahimić optimističan po pitanju borbe za ostanak
Po igri ne zaostajemo ni za najboljima u Ligi. S igračima koje smo doveli sada imamo daleko jaču klupu, što je sigurno ohrabrujuće pred nastavak prvenstva, smatra strateg Rođenih

Velež je ove zime rezultatski djelovao loše, no opet trener Ibro Rahimić ističe kako ti rezultati nisu mjerilo kvalitete Rođenih.

- S prvim timom sam zadovoljan, ti su se igrači dobro nosili s redom jačim protivnicima, Željom, Sarajevom, Sutjeskom, rekao je šef struke, dodavši: Jedino nisam zadovoljan utakmicom s Olimpicom. Mislim da smo u većini utakmica dominirali terenom, imali smo igru, a što se tiče negativnosti..., realizacija je bila evidentan problem. Međutim, vjerujem da to možemo riješiti.

Sve podvučeno, Rahimić vjeruje da će Velež na kraju ove sezone završiti iznad kobne linije...

- Od desetog mjeseca prošle godine, otkako sam tu, mogu reći da je došlo do promjene na bolje. Sada igramo fudbal, ne bojimo se nikoga. Po igri ne zaostajemo ni za najboljima u Ligi. S igračima koje smo doveli sada imamo daleko jaču klupu, što je sigurno ohrabrujuće pred nastavak prvenstva. Ukoliko sve bude regularno, a suđenje je posljednjih godina napredovalo, ja sam optimist.

Prvi izazov za Rođene donosi gostovanje u Bijeljini kod Radnika, gdje Rahimić neće moći računati na usluge iskusnog veznjaka Samira Merzića.

Autor:
spo**in.ba
ovo je za nadrealista. pa jesam li ja gledao isti velez o kojemu prica rahimic?

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 25 feb 2013, 17:53

kerzen je napisao/la:

Autor:
spo**in.ba
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ili bi plakao na ovu Ibrinu Izjavu

ultRA81
Kontakt:

Post Postao/la ultRA81 » 25 feb 2013, 17:57

E vidit cemo u ligi kakva im je kvaliteta...
Mostar u srcu, Velež do groba !

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 25 feb 2013, 19:24

Okić: Možemo do pobjede u Bijeljini

Velež će proljeće otvoriti gostovanjem u Bijeljini. Posljednji put Velež je kao gost protiv Radnika igrao u aprilu 2007.godine i doživio poraz rezultatom 3:2, nakon vodstva Mostaraca od 2:0. Pogađali su tada Elvir Čolić i Edin Kozica.

Ovog puta u taboru Rođenih odlučni su da u Bijeljini naprave dobar rezultat te na pravi način otvore drugi dio sezone, iako rezultati tokom priprema ne ulijevaju baš povjerenje armiji Veležovih navijača.

"Jedno su pripremne, a prvenstvene utakmice nešto sasvim drugo. Naravno da bi bolje bilo da smo tokom priprema pobjeđivali, ali se nadam da će rezultati na prvenstvenim utakmicama biti mnogo bolji nego tokom pripremnog perioda", kaže Ševko Okić, napadač koji će u subotu uz mladog Mirzu Ćemalovića biti najveća prijetnja golu Radnika.

Okić se ljetos na otvaranju tekuće sezone protiv tima iz Bijeljine nije upisivao u strijelce, ali je kod trećeg pogotka bio asistent. Tada je Velež bio uspješan sa 3:0, a Okić je optimista i pred predstojeći meč.

"Želja nam je u najgorem slučaju izbjeći poraz, ali mislim da sigurno možemo i do trijumfa. Radnik je neugodan kada igra na domaćem terenu, to su osjetili svi koji su tamo gostovali, ali želja nam je biti prvi protivnik koji je na njihovom stadionu u ovoj sezoni došao do punog bodovnog plijena", dodao je.

Struka Veleža u subotu na raspolaganju neće imati Samira Merzića i kapitena Admira Kajtaza, dok je pod znakom pitanja i nastup Matijasa Pejića.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 25 feb 2013, 19:27

Welcome to Bijeljina city!!!
I to je sve sto mozete da dobijete!!! ;)

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 25 feb 2013, 20:26

Dolazimo po bod(ove). :P
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 25 feb 2013, 21:17

kerzen je napisao/la:

Autor:
spo**in.ba
pa realno nista nije slagao, odkad je rahimic na klupi ima napredka u igri! ustvari ima neke igre, dok je pod dzaficem to bilo pravo blijedo, niti igre niti rezultata! porazi od sirokog, borca, zelje, komsija sve po jedan gol razlike i u svim tekmama u najmanju ruku ravnopravni ako ne i bolji od protivnika ali eto opet porazi! igre ima, samo realizacije ocigledno jos nema, u svakoj tekmi odkad je rahimic sjeo na klupu imamo brdo zicera ali ocigledno nemamo nikoga ko bi ih mogao realizovat! ako malo odcepi napadacima sigurno bi nas mogla cekat dobra polusezona! normalno ako nastave fulat zicere onda ce bit ista prica kao u prvoj polusezoni!

ultRA81
Kontakt:

Post Postao/la ultRA81 » 25 feb 2013, 22:35

Je li ima slucajno na tv utakmica iz Bijeljine ? Cini mi se da sam procitao negdje da ce biti ..

Ultra05
Kontakt:

Post Postao/la Ultra05 » 25 feb 2013, 22:41

Ako ima neko iz Red Army-a,nek mi se javi na privat.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 26 feb 2013, 06:40

" onclick="window.open(this.href);return false;
ko nije gledo ovaj interviju sa Milijem Hadzijabdicem nek pogleda vrlo je interesantan ,pa cak i navijacima drugih klubova ce se svidjeti.
P.S.Nije bas najfriskiji interviju ali vrijedi pogledati
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 feb 2013, 11:50

sinoć na DNEVNIKU 2 FTV-a bio prilog o pripremama VELEŽA za start prvenstva...pričali Dasa Dizadervić i Admir Vladavić, kažu da su zadovoljni pripremama i da su spremni za start prvenstva...na kraju priloga spiker reče da su u upravi nezadovoljni porazima na pripremama i da se od Rahimića traže pobjede, i ako dođe do poraza kontra Radnika, postoji mogućnost za njegovu smjenu...

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 26 feb 2013, 13:33

AlemC85 je napisao/la:sinoć na DNEVNIKU 2 FTV-a bio prilog o pripremama VELEŽA za start prvenstva...pričali Dasa Dizadervić i Admir Vladavić, kažu da su zadovoljni pripremama i da su spremni za start prvenstva...na kraju priloga spiker reče da su u upravi nezadovoljni porazima na pripremama i da se od Rahimića traže pobjede, i ako dođe do poraza kontra Radnika, postoji mogućnost za njegovu smjenu...
koliko god dobar ili los rahmic bio to bi bila najgora stvar ako mu se odkaz dadne sad na pocetku polusezone! ipak covjek tek provodi svoje i u klubu je 4 mjeseca samo! treba imat neki kontinuitet! meni je vazda bilo najgluplje kad se treneru poslje nekoliko tekma dadne odkaz a covjek nije ni imao vremena da ostavi svoj pecat na igru! treba ga istrajat do kraja sezone i onda tek ako rezultati nebudu valjali dat mu nogu! rezultati u pripremama svakako nisu bili na nivou ali ocigledno nismo nijednom bili grdno porazeni, sve je to u gusto bilo sa minimalnim porazima i gledajuci izvjestaje da smo svoje sanse dali mogli smo i svaku tu tekmu dobit umjesto poraza koje smo dozivili!

ultRA81
Kontakt:

Post Postao/la ultRA81 » 26 feb 2013, 14:57

tijago
Kontakt:

Post Postao/la tijago » 26 feb 2013, 15:08

ultRA81 je napisao/la:http://www.federalna.ba/bhs/vijest/57467/25022013
Od 2:00 pocinje isjecak !
To Dasa doktore,protivnici u Crnoj Gori su bili renomirani protivnici,ko bola??? Radnički Lukavac i Grbalj

HAHAHAHAHAHAHAAH

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 26 feb 2013, 16:03

Rade oni vec odavno Ibri o glavi,hoce Avdu da stave kao trenera,nebi me cudilo da zijanimo u Bjeljini,da se Ibri podapne i eto nam Avde,ovako nesto ce se i desiti.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 feb 2013, 17:18

ne volim spekulacije oko novog trenera. pa ako im ibro nije valjao zašto ga jesenas nisu smjenili, a ne ovako, samo spekulacije, što vrlo negativno utiče i na njega i na igrače, a igramo možda najvažniju polusezonu poslije rata... :?

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.