Ima tu jos nesto, De Ligt nije cjenjen kao igrac u Bayernu nezavisno od plate...da nije navijaca i pritiska pitanje je bili odigrao i toliko koliko je odigrao. Na zalost ista je situacija u Holandskoj reprezentacija i kod Van Gala bila pa sad i kod Kumana...priznajem da mi tu nista nije jasno mozda po prvi put od kako pratim fudbal. Istina da nije sad neki umjetnik na terenu, ali vala sto se odbrambenih odlika tice, nema ih mnogo (ako iko i ima) boljih od njega na svijetu.harden je napisao/la: ↑25 jul 2024, 18:04Prodaju ga zbog plate, ne moras ti nista gledati na teren da bi nasao razlogDilah je napisao/la: ↑25 jul 2024, 17:26Istina je da se utakmice kao juce ne mogu uzimati za ozbiljnu analizu, ali se ponesto iz njih moze nagovjestiti, posebno kada je novi trener u pitanju. Ovako na prvu meni se cini mi da Kompany razmislja o 3 pozadi sa prelaskom jednog na zadnjeg veznog u pojedinim situacijama...mozda i tu lezi nekakav stav oko De Ligta jer oni misle da je on jedini od centarhalfova koji to nije u stanju... Po meni svaka opcija koja iskljucuje De Ligta je losija od suprotne...Nisam pocesto gledao ovakve utakmice da mogu uporediti agresivnost, ali ovo sto sam vidio na ovoj je veoma dobro sa te strane. Licina > Saneta![]()
FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
On se trudi možda i previše a to se danas ne cijeni, manekeni su dans na cijeni puno više nego radnici...
-
- Kontakt:
Ma ima kod Kompanya i rasizma očigledno. Svi mu tamnoputi igrači imaju prednost. Eno Boey, Upamecano. Obojica bi trebali na transfer listu jer su svi kvalitetniji od njih, a oni će biti u prvom sastavu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Ojj i to jošBundesliga je napisao/la: ↑25 jul 2024, 21:10Ma ima kod Kompanya i rasizma očigledno. Svi mu tamnoputi igrači imaju prednost. Eno Boey, Upamecano. Obojica bi trebali na transfer listu jer su svi kvalitetniji od njih, a oni će biti u prvom sastavu.

Ništa, ako je tako onda će se čika Uli preobratiti na početnu i riješiti to na vrijeme.
Pocrnilo vam braćo pred očima, jer fudbal postaje "crnački" sport.
Ja se snebivao kad je došao Brafheid, koji će nam klinac on, em nije neki igrač, em nije bijel.

Čokoladne Brazilce ne računam, kao i Kufura, koji je bio Sinan Sakić u kopačkama.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Gdje izvuce tu teoriju? Sto lika hejtas a imo par dana posla u klubu, ogadit ce ti se i onda ces kasnije da ga pljujes nakon 6 minuta tekme. Koga god da si prizeljkivo da bude trener taj nije i sad je ovaj, i nikad ne znas da li nas moze iznenandit sve, mislim pozitivno.
Česte ozljede su jeftine isprike. Šta je onda Hernandez, lik jest jednako bolnica, plus došao povrijeđen i do tada najskuplje pojačanje u istoriji.
Bruda po nacionalnom dresu de Jong još gori slučaj.
Izvrstan bio u Ajaksu, u Juvetu ga proglasili rukometašom zbog nekih penala. Kod nas pao u nemilost trenera ili je...pogađate, povrijeđen.
Navijači ga vole zbog srčanosti i prezentacije, ali i zbog konkurencije koja je Bože sačuvaj. Baš je tu dosta nejasnoća, valjda nekad ispliva prava istina.
-
- Kontakt:
Ma svejedno mi, nek bude zelen ako je dobar igrač. A ne ovamo ostavljaš ove trkače, atlete, da bi prodao bolje igrače na tim pozicijama. I to za siću. Ni u paralelnom svemiru nije bolji Upamecano od De Ligta ili Boey od Kimmicha/Mazraouia. Ali ajde, nadam se da je ova moja teorija netačna.armando je napisao/la: ↑25 jul 2024, 21:55Ništa, ako je tako onda će se čika Uli preobratiti na početnu i riješiti to na vrijeme.
Pocrnilo vam braćo pred očima, jer fudbal postaje "crnački" sport.
Ja se snebivao kad je došao Brafheid, koji će nam klinac on, em nije neki igrač, em nije bijel.![]()
Čokoladne Brazilce ne računam, kao i Kufura, koji je bio Sinan Sakić u kopačkama.
Kad smo već kod teorija, ja vjerujem da je kod Mazre presudilo i ta podrška Palestini, koja mu je na moment oproštena.
Čuj 15ak miliona u današnje vrijeme za igrača za kojeg se vidjelo da umije i zna.
Pihh.
Čuj 15ak miliona u današnje vrijeme za igrača za kojeg se vidjelo da umije i zna.
Pihh.
-
- Kontakt:
Pa ima i tog sigurno. Vjerujem da će i progovoriti o tome nakon što ode u Englesku. U Engleskoj 15 miliona moraš dati za pionira. Mogu misliti koliko će zacijeniti Mazraouia.
Slažem se sa @hardenom da je ovo bila ne trening nego fitnes utakmica, tek nakon desetak natjecateljskih utakmica moći će se nešto više reći o izboru kadra i taktičkim postavkama.
Što se prodaje igrača tiče sve je stvar tržišta, činjenica je da za Mazru niko ne daje više od 15,5+4 milki. Niko tu nikog ne bojkotira i ne kažnjava, jednostavno ne postoji interes. Trend je da se potpisuju sve mlađi i mlađi igrači, već sa 22 si star, još ako svake sezone propustiš pola mogućih utakmica jasno da nisi vruća roba.
Što se prodaje igrača tiče sve je stvar tržišta, činjenica je da za Mazru niko ne daje više od 15,5+4 milki. Niko tu nikog ne bojkotira i ne kažnjava, jednostavno ne postoji interes. Trend je da se potpisuju sve mlađi i mlađi igrači, već sa 22 si star, još ako svake sezone propustiš pola mogućih utakmica jasno da nisi vruća roba.
15.5 miliona za igrača takvog kalibra je apsurdno. Podrška Palestini i šizofreničko njemačko ponašanje prema zionistima je čekalo samo kraj sezone da se proda, pa makar i za ovu mizernu cijenu.
gdje ono smeće od golmana koje se dovelo, otkad je klubu 10 povreda.
Ništa od Simonsa
Ništa od Olme
Teško do anonimusa iz Francuske

gdje ono smeće od golmana koje se dovelo, otkad je klubu 10 povreda.
Ništa od Simonsa
Ništa od Olme
Teško do anonimusa iz Francuske

'Hinja kaže kako toledar je napisao/la: ↑26 jul 2024, 00:36Slažem se sa @hardenom da je ovo bila ne trening nego fitnes utakmica, tek nakon desetak natjecateljskih utakmica moći će se nešto više reći o izboru kadra i taktičkim postavkama.

I Kenjac klima glavom lijevo - desno.
Dobro, možda je nužda i potreba natjerala za ovakvim "iznimkama" i trend se nastavi.
Ovi stariji i provjereni će ići redom u Arabiju ili MLS.
Kenjac je ipak Kenjac, nekad je vrijedio i 150 milki. A za Hinju niste ni imali pravog kompetitora, mislim da ste ga mogli dobit za 40 milki ali razumijem da se nakon neslavnog prošlosezonskog roka niste htjeli natezati. Mazra je dostojna alternacija Kimmichu i puno bolji od Boeya, ali previše staklen tako da prodaja ima rezona. Da je htio ići u SA sigurno bi dobili više.
West Ham je platio 47.5M za Maxa Kilmana, 23M za Luis Guilhermea i prodali su Flynn Downesa za 18M
U međuvremenu Aston Villa kupuje MAATSENA za 44.5...

U međuvremenu Aston Villa kupuje MAATSENA za 44.5...
Tek sad vidim plate igrača u Bayernu 
Finu cifru uzima Coman za 20tekmi godišnje

Finu cifru uzima Coman za 20tekmi godišnje

Ovo evropsko je još više usmjerilo tržište na mlade igrače - la Mindža Mal, Niko, Majnu, hej Džud, Palmer, Muzijala, Simons... Loše su prošli ovi koji su se oslanjali na starce kao što su Gricko i Žiru, there is no country for old man.
Ma ovo je trend nekakav postao, ne plaća se više kvalitet nego potencijal. A i računica je čini mi se svima u glavi, ono kao kad kupuješ novije auto pa znaš da ćeš ga za koju godinu opet ako ništa drugo moći prodati nekom i uzet neke pare za njega.
Dokaz za navedeno je upravo ovaj Doue, kad čovjek pogleda statistiku a znaš da dva kluba za njega daju 50+ Mil, čovjek ne može a da se ne zapita kuda ide ovaj svijet. I sad da mi kao navijači razbijamo glavu hoće li doć u nas ili u PSG, ma nema smisla.
9 gola i 8 asistencija u karijeri, igrač koji je napadu orijentiran.

Dokaz za navedeno je upravo ovaj Doue, kad čovjek pogleda statistiku a znaš da dva kluba za njega daju 50+ Mil, čovjek ne može a da se ne zapita kuda ide ovaj svijet. I sad da mi kao navijači razbijamo glavu hoće li doć u nas ili u PSG, ma nema smisla.
9 gola i 8 asistencija u karijeri, igrač koji je napadu orijentiran.

Idemo dalje za iste pareEXCL | Noussair #Mazraoui deal with West Ham is OFF!
No agreement on agent‘s side has been reached. Despite the agreement between the clubs (15,5 + 4) and on player‘s side West Ham now have left the negotiations
Manchester United now pushing to sign Mazraoui. Advanced talks. #MUFC
@SkySportDE

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Meni ovaj Doue baca na Viniciousa, fantastična tehnika i eksplozivnost, dobro ste ga skautirali ali šteta što imate prejakog kompetitora.
Kompa i ekipa trebaju dobro razmisliti šta će sa mladim talentima, Javier Fernandez iz Atletija što je došao se čini kao sljedeći dečko koji će vrlo brzo upasti u seniorsku ekipu, i meni se čini da ima veći plafon nego Pavlović. Mali Adin Ličina isto može biti sljedeći (nadati se da će naši dati sve od sebe da ga privole za repku), tehnika, pas igra izuzetni, fali da tijelo izraste. Njima treba put kao Wanneru (posudba) u neki klub cvajte trenutno gdje će stalno igrati.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.