FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zivot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zivot » 01 avg 2015, 22:33

Najveca pojacanja su nam produzit ugovore sa svima kojim isticu, napravit tribine, a nadam se da ce ove godine na red doci i ta famozna grupna faza
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 01 avg 2015, 22:34

Mene nista nece obradovati ove godine kao izgradnja istoka ako Bog da :D :D , vise nego da udemo u grupnu fazu lige evrope bgm.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 01 avg 2015, 22:35

:thumbup: :thumbup:
ChWilla je napisao/la:đelmić esencijalan, pokazao se u najvećim utakmicama koje smo igrali zadnjih godina. znali smo da je dobar za naše lige, al' malo ko je očekivao da isto može i protiv standarda u belgiji.
al ikokot mada bi mu ja nekad one herave noge polomio :D :D :D

frootloops
Kontakt:

Post Postao/la frootloops » 01 avg 2015, 22:40

Bicemo oslabljeni drugu polusezonu ako nam odu ova dva igraca. Niko nije znao da ce Djelmic igrati ovako, ali sad kad su vidjeli neka produze na 2 godine s povecanjem. Kokot moze za klupe i puno znaci ovoj ekipi.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 01 avg 2015, 22:40

nesto mi sad na um pade kroz koje teske periode je zeljo prolazio u istoriji, i nekako mnogo tih losih stvari su se desavale ciklicno svakih 10 godina, i koliko je zapravo bitno sto mi upravo u ovom momentu, u ovoj godini, nismo upali u ponovnu krizu nego izdigli se. krenucu redom.

godine 1965. je zeljo vec krenuo u stvaranju sampionskog tima ali ga je zaustavila afera planinic i pokusalo se (zajedno sa hajdukom i tresnjevkom) da se klub destabilizira kroz kaznu oduzimanja 6 bodova i zabranom igranja za dva nasa najbolja igraca osima i smajlovica. zeljo je uspio da to prezivi i istovremeno ojaca sa novim mladim snagama sa grbavice, koji su ponijeli teret opstanka te sezone. na svu srecu ovaj skandal je jos vise ojacao timski duh zeljeznicara, koji je u inat svima, par godina kasnije postao prvak drzave.

uprkos, ali mozda i zbog titule osvojene 1972. godine, zeljo je ponovo upao u krizu sredinom 70ih godina. nedostatak kvalitetnog omladinskog pogona tih godina je donijelo zelji period nemirnih godina na sportkom planu. sve do 1975. zeljo je bio u vrhu jugoslavenskog fudbala. takoreci, posljedni uspjeh vrijedan spomena je bilo polufinale kupa jugoslavije 1974. godine. onda je sve krenulo nizbrdo. odlazi sampionska generacija, pa je zeljo pred sezonu 1975/76 umjesto kandidata za evropu postao kandidat za ispadanje, po prvi put nakon 1959. i zamalo se to desilo 1976. tvorac sampionske generacije milan ribar odlazi sezonu kasnije, a zeljo ispada u drugu ligu. ovo je bio najtezi sportski udarac poslije afere planinic i pokazalo se tada zeljo mora vise nego ikad da oslanja na sopstvene snage da bi opstavo u vrhu jugoslavenskog fudbala.

a sta tek reci za 1985. godinu. ne treba ni spomenuti tragediju te godine. nedostajale su 3 minute za finale kup uefa. zeljo je tih godina sve do kobnog 24.4.1985. bio kandidat za prvaka i evropska takmicenja. pod palicom ivice osima, zeljo je zamalo postao prvak 1984. i igrao finale kupa jugoslavije 1981. godine, a onda se desio videoton. poslije toga zeljo nije bio isti. sezona 84/85 je zavrsena neslavno na 7.mjesto. umjesto borbe za titulu i evropu zeljo je postao osrednji klub, i tako sve do rata.

tacno deceniju kasnije, zeljo je bio u potpunom rasulu i neizvjesnosti. zeljo je uz velez klub koji je najvise propatio u ratu. i kao takav ranjen izasao iz rata i neslavno zavrsio 1995. godinu. na 13. mjestu premijer lige od 16 timova. u tom periodu je pao i najveci poraz u istoriji kluba, 1-9 protiv zmaja od bosne. mnogi su tada mislili i predjvidjali da zeljo nece moci vise da bude vrh bh fudbala. ali nova 1996. godina je donijela mnogo srece na licama navijaca ovog kluba. kao pocetak oporavka kluba, vracen je stadion grbavica nakon okupacije.

i opet kad govorimo o tragedijama, bilo sportskim ili politickih, ne mozemo da ne spomenemo 2005. godinu. do tada je zeljo redovno izlazio na evropsku scenu i biljezio brojne trofeje i uspjehe na domacoj sceni, pogotovo pod palicom amara osima. a onda kao pocetak krize dolazi prije svega nedobijanje licence za kup uefa 2005. godine, odlazak mnogih igraca iz kluba (izmedju ostalog i edina dzeke), sve veci dugovi kluba, koji su postajali i predmet javnosti, a takodjer i gubitak anera na utakmici protiv celika u zenici. naredne 4 godine zeljo nije bio u stanju da osvoji ni jedan trofej niti da izbori evropu, posjeta na grbavici je postajala sve manja, klub se nije mogao stabilizirati. sve do 2009. godine.

poenta ovog mog posta, jeste da je ovo sto se trenutno desava u klubu veoma bitno, ne samo sto svaka pozitivna stvar klubu donosi mir, stabilizaciju, kako finansijsku tako i sportsku. ali je veoma bitno da se to desava upravo u 2015. godini! kao sto smo vidjeli, u proslih 40 godina, mnoge lose ali i krucijalne stvari koje su unistile snove generacija u zeljeznicaru su se desavale u godinama sa peticom na kraju. zato neka ovo bude novi podstrek za upravu, navijace, igrace i sve koji vole ovaj klub da se mora nastaviti ovim putem.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 01 avg 2015, 22:45

@jovanmaksimovic ooo super analiza svaka cast
znaci da ocekujemo oko 2025 opet sranja :mrgreen: :mrgreen:

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 01 avg 2015, 22:49

đelmić je sebi nabio cijenu ovim euronastupima i nadati se da je prije svega čovjek pa da neće pretjerivati sa uslovima za produženje
jer siguran sam da sad može otići vani za dobar keš
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 01 avg 2015, 22:55

Vec par strana objavljuju se raznorazni finansijski izvjestaji Zeljinih "racunovodstvenih strucnjaka" (KIF, KUF ...) a sutra na Grbavici da Bog da 3.000 gledalaca.

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 01 avg 2015, 23:05

http://sportsport.ba/bh_fudbal/-spektak ... ca-/168305
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Benjamin Čolić, kod nas tolike godine i jedan gol, a u Čeliku u dvije utakmice jedan gol. Ipak hvala mu na svemu i za onaj jedini.
Sretno Benjo :salut:
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 01 avg 2015, 23:06

Ovo bi trebao biti Fanshop ispred BBI-a

slika
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 01 avg 2015, 23:19

salle86 je napisao/la:đelmić je sebi nabio cijenu ovim euronastupima i nadati se da je prije svega čovjek pa da neće pretjerivati sa uslovima za produženje
Joj kako vi pretjerujete...jeste za dvije dobre utakmice i dva gola sada mu je cijena 4 miliona eura...tesko cemo ga zadrzati
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 01 avg 2015, 23:24

delinjo je napisao/la:
salle86 je napisao/la:đelmić je sebi nabio cijenu ovim euronastupima i nadati se da je prije svega čovjek pa da neće pretjerivati sa uslovima za produženje
Joj kako vi pretjerujete...jeste za dvije dobre utakmice i dva gola sada mu je cijena 4 miliona eura...tesko cemo ga zadrzati
nije mu cijena 4 miliona ali jeste 0 i kao takav je svima dobar ko mu može ponuditi bolju platu nego mi
kontaš sad *ebo ga ti...ne moram ti crtati, nisi od juče ovde
ccccc

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 01 avg 2015, 23:35

salle86 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
nije mu cijena 4 miliona ali jeste 0 i kao takav je svima dobar ko mu može ponuditi bolju platu nego mi
kontaš sad *ebo ga ti...ne moram ti crtati, nisi od juče ovde
ccccc
Ma drug nemoj se brinuti ako ode ..to ce biui za fine pare...ali necemo ni pretjerivati **** ga ti...nek on samo nastavi zabijati...za ostalo cemo lako...nisam te napao nego...bezze unosis nervozu nemas razloga opusti se :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 01 avg 2015, 23:36

Jovane svaka čast na analizi.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 01 avg 2015, 23:46

Nešto mi prerano ova tekma sutra. Da se naši ne iscrpe još više po ovom zvizdanu. Otkad nije bilo noćne tekme.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 01 avg 2015, 23:48

Kad Borac nije iscrpio nece ni radnik :D

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 01 avg 2015, 23:49

rodom s Mejtaša je napisao/la:Nešto mi prerano ova tekma sutra. Da se naši ne iscrpe još više po ovom zvizdanu. Otkad nije bilo noćne tekme.
Sutra kisu javljaju ..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 01 avg 2015, 23:51

fino lijevo krilo i jos jedno POJACANJE za ravnopravnu borbu za titulu, konkurencija se bas pojacala a i ova sezona zahtjevnija nego inace
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 01 avg 2015, 23:54

godrina je napisao/la:fino lijevo krilo i jos jedno POJACANJE za ravnopravnu borbu za titulu, konkurencija se bas pojacala a i ova sezona zahtjevnija nego inace
Ma to samo pod cijenu da prodjemo u evropi jos...ako nedaj Boze ispadnemo...onda nema potrebe...ovo je dovoljno za titulu..ili bar borbu za titulu
VOLIM ZELJEZNICAR!!

salle86
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la salle86 » 01 avg 2015, 23:56

delinjo je napisao/la:Ma drug nemoj se brinuti ako ode ..to ce biui za fine pare...ali necemo ni pretjerivati **** ga ti...nek on samo nastavi zabijati...za ostalo cemo lako...nisam te napao nego...bezze unosis nervozu nemas razloga opusti se :D
đelmić ima ugovor još pola godine
ako ode to će biti za krompir ili džabe, prije ovo drugo
mislim da me nisi skontao no nebitno sad
bilo bi lijepo osigurati ga na još 2 godine, mislim da je pokazao da je pojačanje

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.