Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Evil Genius II

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Evil Genius II » 26 feb 2015, 10:03

[youtube][/youtube]

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 feb 2015, 10:19

Samo me zanima kakvo ce biti misljenje na forumu Virtuala ako Miske Turkish airlansom sleti na Kosevo. Treba li ga u tom slucaju vratiti u repku. :D
1946

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 26 feb 2015, 10:47

Virtu4l je napisao/la: Zašto zvijezde? Treba da pobijedi tri utakmice protiv smiješnih protivnika (tako ste ih zvali koliko se sjećam), a dvije su u Zenici. Od Belgije može izgubiti. Baraž bi bio druga priča.
Tacno tako, 5 utakmica se mora pobijediti i ako se kiksa u jednoj mozemo reci da Mesa nije dobro odradio posao (osim u slucaju velikog peha, poput velikog broja povreda i sl.).

Ali problem je sto nas je Papke doveo u situaciju da nakon 4 kola ovisimo o drugim rezultatima, sto je, s obzirom da smo nosioci grupe, zaista nevjerovatno. Svaka mu cast, nije lahko tako nesto uraditi.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 feb 2015, 14:04

Meša i šampionska liga :mrgreen:

al' kako je milina slušat' čovjeka koji zna sastavit' prosto proširenu rečenicu, za razliku od čobana Papeta, jednostavno, druga dimenzija u odnosu na njega! šta tek reći za praćenje i obilaženje potencijalnih reprezentativaca? kakav diletant je nama vodio repku :oops:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 feb 2015, 14:11

Hoćemo Baggia! :cry:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 feb 2015, 14:11

Head je napisao/la:Samo me zanima kakvo ce biti misljenje na forumu Virtuala ako Miske Turkish airlansom sleti na Kosevo. Treba li ga u tom slucaju vratiti u repku. :D
Miske zna šta je najbolje za njega. Prelazak u redove manjeg sarajevskog prvoligaša ne bi promijenio činjenicu da je Zvjezdan Misimović MVP naše reprezentacije.

U repku ga treba vratiti, ne zbog igara i terena, već zbog pojave i uticaja na kompletan tim, prije svih recimo na Pjanića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 feb 2015, 14:14

Virtu4l je napisao/la:U repku ga treba vratiti, ne zbog igara i terena, već zbog pojave i uticaja na kompletan tim, prije svih recimo na Pjanića.
jah, pa da ovdje drvlje i kamenje na Mešu i Misketa, prvog što ga je pozvao, a drugog jer ga guši :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 feb 2015, 14:19

Chinaglia je napisao/la:jah, pa da ovdje drvlje i kamenje na Mešu i Misketa, prvog što ga je pozvao, a drugog jer ga guši :lol:
Rekao sam da ne mora igrati, a Pjanića sam spomenuo zato što mu Miske može biti od velike pomoći da se napokon odblokira.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 feb 2015, 14:22

baš će ti se Miske odazvat' da glumi stručno osoblje, psihologa, ne budi lud :D Miske ako se vrati, vratit' će se da igra, a i Meša ozbiljno računa na njega :D

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 26 feb 2015, 15:20

INTERVJU Baždarević: Fali nam brzih igrača

Mehmed Baždarević je završio turneju po evropskim petice. Doduše, nije bio u svim zemljama odakle dolaze naši reprezentativci, ali je dosta vidio, snimio, uočio, saznao...

Moguće da će do konačnog objavljivanja spiska, on ili neko od njegovih saradnika skoknuti i do Hrvatske i Mađarske, gdje ima potencijalnih kandidata za dres BiH, poput Jasmina Mešanovića, napadača Osijeka koji je u nedjelju bio strijelac kontra Dinama, te Senada Husića i Asmira Suljića, bh. internacionalaca u Mađarskoj.

Ibišević, Mujdža, Vrančić,

Selektore, jeste li zabrinuti?

- Nikad. Sigurno da bih želio da svi naši reprezentativci igraju - da su u top formi, ali šta je tu je. Ima igrača koji igraju jako dobro, ali i onih koji uopšte ne igraju, kaže selektor Baždarević.

Kako komentirate status Vedada Ibiševića kojem ne ide baš najbolje u Stuttgartu, te Mensura Mujdže koji ne igra u Freiburgu?

- To su sigurno igrači koji su važni za našu reprezentaciju, ali... Uvijek navodim da jedna nedjelja ili jedna dobra utakmica može sve promijeniti. I u glavi, mislim na raspoloženje. Međutim, ne smijemo biti previše zabrinuti. Moramo biti optimisti, iako novinari imaju pravo kada kažu da situacija, ipak - s te strane, nije baš najbolja. Ona je daleko od one koju bi svi mi željeli. Sjetite se da ste mi u predzadnjem razgovoru rekli da je tog vikenda igralo samo šest naših reprezentativaca...

To nije dovoljno, ali na meni i mom štabu je da sve to vidimo - da smo prisutni na terenima širom Evrope, te proširimo krug kandidata. Također, i da malo ohrabrimo te naše igrače.

Mario Vrančić bi mogao biti osvježenje?

- Sigurno... Svi se slažu da igra jako dobro, te da je to dečko koji puno obećava. Jednostavno, njegova želja da igra za reprezentaciju BiH - isto tako, znači puno.

Dino Arslanagić i Ivan Martić nisu riješili svoj status, odnosno promijenili sportsko državljanstvo. Računate li na njih u budućnosti?

- Da... Oni još nisu riješili svoj status, ali to su momci na koje mi trebamo računati. Razgovarao sam i sa njima... Nema dileme da oni žele igrati za reprezentaciju BiH.

Računate li na Edina Cocalića?

- Da. Računam na sve naše igrače koji igraju u svojim inostranim klubovima. Nisam turistički putovao Evropom... U periodu koji je ostao do predstojećih utakmica pogledat ćemo još dosta kandidata.

Husić, Suljić, Šehić, "Švajcarci"

U Mađarskoj su jesenas briljirali Senad Husić i Asmir Suljić. Da li su Vam oni zanimljivi?

- Planiram otići i u Mađarsku. Ipak, kod njih je sezona tek nastavljena, a prioritet su oni momci koji su i do sada bili tu... Međutim, moram napomenuti i to da sam vidio četiri-pet novih, izuzetno interesantnih igrača. Prema tome, ne smijemo nikoga zaboraviti, pogotovo ne igrače koji su bili u mlađim reprezentativnim selekcijama

Ko su kandidati za golmanske pozicije, osim sigurnog Asmira Begovića? Je li možda kandidat Ibro Šehić ili su to Ratko Dujković i Jasmin Fejzić?

- Imamo četiri-pet kandidat za golmanske pozicije... Prema tome, to ćemo rješavati uskoro. Naprimjer, Šeha brani jako dobro, tako da je - između ostalih, ozbiljan kandidat. Vidjet ćemo... Niko nije isključen. Oni kandidati koji igraju, te svojom formom zaslužuju poziv, o njima ćemo razmišljati.

Kad će biti izabran Vaš asistent za rad s golmanima?

- Uskoro, do kraja sedmice.

Gledali ste neke „naše Švicarce". Kakav ste dojam stekli?

- To su igrači koji su voljni da igraju, a mogu biti interesantni. To su profili kojih nemamo. Međutim, ne bih još želio razgovarati o imenima, dok sve stvari ne budu konkretne, čiste, jasne.

Koje su nam pozicije deficitarne?

- Fali nam brzih igrača... Također, fali nam tih bočnih igrača. Po lijevoj strani imamo dva povrijeđena, Senada Lulića i Seada Kolašinca. A Mensur Mujdža, koji igra po desnoj strani, ne igra u klubu... Ne, neću padati u neku depresiju, jer i dalje mislim da imamo i kvaliteta, i snage, i volje, što je jako važno. Jer, iako neki igrač ne igra u klubu, jako je važno da u državni tim dođe maksimalno motivisan, te dokaže da zaslužuju svoje mjesto. Tako da i mi moramo obratiti pažnju na neke igrače koji su redovno bili u reprezentaciji, a sada nisu starteri.

Nemam tremu

Imaš li tremu pred - surova je istina, derbi začelja s Andorom?

- Prva utakmica na klupi naše reprezentacije za mene je nešto veliko. Razmišljam o tome, ali nemam tremu. Naravno, očekujem da ta utakmica prođe u najboljem redu - da odigramo dobru utakmicu...

Mogu li u Vašoj koncepciji zajedno igrati Džeko i Ibišević ili Džeko i Đurić? Ili možda sva trojica protiv slabijeg suparnika kao što je Andora?

- Mogu igrati svi zajedno.

Džeko i Đurić su slični tipovi igrača...

- Da, zašto ne bi mogli igrati zajedno? Zašto da ne kad su formi i kada se nađe jedna ravnoteža u ekipi? Većina trenera traži dva malo različitije napadača, međutim, imamo i suprotnih primjera, kako u klubovima, tako i reprezentacijama. Jednostavno, volio bih da me boli glava od toga koga da stavim u tim - za kraj kaže popularni Meša.

Od subote pod lupom i premijerligaški igrači

Koje utakmice na startu Premijer lige BiH planirate gledati?

- Ne samo ja, već nas četvorica iz stručnog štaba bit ćemo na našim stadionima. U subotu planiramo pogledati četiri-pet utakmica, a u nedjelju ćemo gledati Želju protiv Olimpica, kaže Meša.

- Isto to planiramo uraditi i u 17. kolu...

Kandidati

Na spisku bh. selektora mogli bi se naći ovi igrači: Begović, Mujdža, Višća, Vršajević, Salihović, Bičakčić, Lulić, Bešić, Kolašinac, Vranješ, Šunjić, Cocalić, Spahić, Zukanović, Sušić, Medunjanin, Pjanić, Ibišević, Džeko, Hadžić, Prcić, Kvržić, Vrančić, Husić, Štilić, Šehić, Fejzić, Miličević...

I desetak imena iz naše lige kandidira, ali kako naše prvenstvo kasnije počinje, selektor će naknadno odrediti one koje će pozvati za predstojeća dva meča s Andorom i Austrijom.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 feb 2015, 15:37

Kako Meša sinoć na OBN-u predvidi da će Monaco iznenaditi Arsenal. :bow:

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 26 feb 2015, 15:41

Kakav Senad Husic, ko je to?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 26 feb 2015, 22:47

Ne znam da li je neko već spomenuo, Lugušić izabran za trenera golmana, Rahimić i Tulić za skaute.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 feb 2015, 22:49

DragonGirl je napisao/la:Ne znam da li je neko već spomenuo, Lugušić izabran za trenera golmana, Rahimić i Tulić za skaute.
Elvir Rahimic ili neki drugi?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 26 feb 2015, 22:53

Cartman je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Ne znam da li je neko već spomenuo, Lugušić izabran za trenera golmana, Rahimić i Tulić za skaute.
Elvir :D
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 26 feb 2015, 22:54

Cartman je napisao/la:
Elvir naravno, nema ko drugi... :)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 feb 2015, 22:56

DragonGirl je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Elvir naravno, nema ko drugi... :)
Ma bio je onaj jedan u Velezu meni se cini. :D

Dobra stvar u svakom slucaju. :thumbup: A vidim uspjeli su ipak ugurat Tulica negdje. Yebo ih on.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 feb 2015, 22:57

Ibro Rahimić je bio trener Veleža, nakon nas je preuzeo bio Slogu ako se ne varam.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 26 feb 2015, 23:07

E onda je do mene jer za njega stvarno nisam čula, zato mi je pitanje bilo čudno... :D
A što se Tulića tiče, to je bilo i očekivano, ja sam bila iznenađena i kada je otpao u izboru za mjesto pomoćnika...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 feb 2015, 13:18

DragonGirl je napisao/la:E onda je do mene jer za njega stvarno nisam čula, zato mi je pitanje bilo čudno... :D
A što se Tulića tiče, to je bilo i očekivano, ja sam bila iznenađena i kada je otpao u izboru za mjesto pomoćnika...
Ja stvarno ne znam ali zar nisu neki forumasi pisali da ovaj posao skauta Tulic moze itekako dobro raditi. Cak su i dio ovih igraca koje je Jagodic doveo pripisivali Tulicu. Mozda i nije lose da imamo nekog tko moze ovu djecu Srpskog porijekla koji igraju po Evropi a porijeklom su iz BIH skautirati za nasu repku. Ako je ovo prije napisano tocno naravno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BHFreak, Goalgetter, Google Adsense [Bot], HariTz, legendarnadruga, nerkolfc i 33 gosta.