Moje skromno misljenje o ucinku pojedinaca:
Pasalic: Onih 18 minuta sto je proveo na terenu je odradio dobro, pogotovo kada uzmemo u obzir da je na EP krenuo kao treci play. Povezao jucer konce, smirio malo igru, sakupio 5 poena i 2 asistencije. Od njega ne treba vise ni ocekivati. Iako se vidi da nema ni blizu motoricke sposobnosti jednog Wrighta ili Gordica, za razliku od ovog drugog divljatovra Pasalic ne srlja glavom bez obzira.
Masic: Jedno veliko nista. Momak zalutao na EP, forma ocajna i sto se mene tice, ja bih u preostalim mecevima dao Persicu prednost.
Stipanovic: Jucer ga za 10 minuta napunise licnim greskama ko onomad Barkley-a. Ne znam zaista sta je tako posebno u ovom momku. Ok, brani dobro pick n roll, ali ima li jos sta osim toga? Ipak, ne zelim momka da razapinjem buduci da je tek sanirao povredu i da sigurno nije na 100%. Vidjet' cemo danas sta ce pokazati.
Sutalo: Ucini nam uslugu, povrijedi se na treningu i onemoguci Aci da te uvodi u igru. Momak je nevidljiv na terenu, za njega vrijedi isto kao i za Masica.
Wright: U prvoj prosjecan (prosjecan, jer pojam razigravanje nije postojalo za njega u toj utakmici), u drugoj kao osnovac. Zajapurio se i iznerivrao radi par promasaja, onda poceo divljati, napravio jos par promasaja... Za uho i na klupu i bujrum grijati klupu do kraja tekme. Nadam se da ce se trgnuti. Vjerujem da ovaj momak nije dosao "onako" na EP i da voli da igra sa ovim momcima, da voli nase navijace, ali mora se malo pribrati, jer ako nece on, ne znam ko ce...
Bavcic: Ispodprosjecan igrac koji zaista zna da zapanji potezom. Sreca pa smo se jednog takvog vec otarasili (Bajramovic). Drag mi je radi svog ponosa, patriotizma itd, no po kvalitetu definitivno ne zasluzuje da bude u Sloveniji.
Gordic: Podsjeca me na nekadasnjeg igraca Slobode, Selmira Husanovica (doduse, ne igraju istu poziciju). Po meni ima odlicne motoricke sposobnosti, ali mu ocigledno fali kosarkaske inteligencije. Nije apsolutno nista pokazao i takodjer kod njega mi je upitan taj voljni momenat.
Kikanovic: Po meni najbolji igrac u ove dvije utakmice. Zasto? Zato sto igra na limitu svojih mogucnosti. Od Kikana ne mozete bolje dobiti, to je centar koji ima strasne deficite u odbrani, koji ima ocajan def. skok, ali isto tako igrac koji u napadu moze svakom centru uvaliti 10+ poena. Pokazao je upravo ono sto sam mogao od njega ocekivati i ne mogu mu nista zamjeriti, iako mi se cesto omakne u huji pa ga pocastim nekim epitetom...
Teletovic: Vec opjevan u nekoliko prijasnjih postova. Mnogo je nepoznanica po pitanju njegovog odnosa sa Acom i saigracima. Vidi se da nije top pripremljen, da sut oscilira itd. Kao sto su vec neki napisali, bolji je bio prije god dana kao igrac Caje, ali sta da se radi. Za nadati je se da ce danas pruziti nesto bolju partiju i da ce nas voditi do pobjede. Igra ispod svojih mogucnosti i to je ono sto boli...
Persic: Sve pohvale za jucerasnji mec. Koliko znam, za njega vazi ona "dobar u odbrani", no jucer je pokazao da mi itekako imamo igraca na klupi, samo sto je Aco ocigledno u igru uvodio pogresne. Nadam se da ce mu Aco ukazati povjerenje u danasnjoj utakmici, ne moze biti gori nego oni koje Aco inace forsira.
Djedovic: Fajter. Fantasticna odbrana. Zamjerka mu je sto ide nekada na nemoguca polaganja, umjesto da proba u tim momentima izvuci loptu nekome ko je otvoren na sutu. zamjerka je i sto po meni uzima previse suteva, ali dobro, necu biti sada sitnicav, tj ne mogu, pogotovo kada pogledam njegove saigrace. Uz Kikanovica po meni nas najbolji igrac na prvenstvu cijeneci koliko moze i sta je do sada pokazao.
Sinanovic: Neiskoristen. Velika je steta da ovaj momak uopste bude sa ekipom i zauzima nekome mjesto, ako Aco zapravo nema ideju sta uraditi s njim. Sinan sa svojom visinom i mekanim sutom je definitivno mogao u napadu biti korisniji, ali eto. Ne ocekujem od njega neku minutazu s obzirom da se Stipanovic oporavio.
To je to od mene...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)