Belgija-BiH/BiH-Belgija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BiH ce u Zenici:

1. Pobjediti
208
89%
2. Igrati nerijeseno
15
6%
3. Izgubiti
12
5%

Ukupno glasova: 235

Boske
Kontakt:

Re: Belgija-BiH/BiH-Belgija

Post Postao/la Boske » 20 mar 2009, 17:22

Dosta su i 4 poena iz ovog dvomeca ali da Spanija nastavi da dobija....

Ja bih bio prezadovoljan sa 4 poena protiv Belgije ali da Spanije dobije i da ne bude iznenadjenja...

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 20 mar 2009, 19:05

Ma dobro, i ja mislim da bi bilo dobro uzeti i 4 boda protiv Belgije a njima dati 1, bila bi i ta kombinacija dobra stim da Spanija pobijedi Tursku na svome terenu, i da Spanija neizgubi u Turskoj. e opet je onda u nasim rukama ( nogama ) ostatak kvalifikacija
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 20 mar 2009, 19:10

miralem444 je napisao/la:ma sta ti je mire ce za 2 do 3 sezone boti jedan od najboljih igraca na svijetu ja sam u to ubjeden, njgovo vrijem tek dolazi
Ti stvarno nemas pojma majke mi,pa Pjanic nije ni igrao za repku kad je potpisao za Lyon razmisli malo,a on je igrac koji ce imati sigurno bolju karijeru od Salihamidzica eto upamti,pa ces vidjet kako se prodaje na svoj talenat i rad,cuj preko repke pihh,nije on Dzemal Berberovic da se prodaje preko repke i Damjanovic isto,a o Mikeliniju i Sarabi da ne pricam i nije mi jasno kako mozes tako biti ljubomoran na momka koji je svim srcem zelio da igra za BIH i smatra se jednim od najvecih talenata u svijetu,al hajd ti zabadas u laz. :x
[/quote]
hahahaha, buraz, ti si puko ili ti jednostavno prirodno manjka inteligencije..citaj malo prije nego sto labrcas i napadas covjeka bez veze ;)

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 20 mar 2009, 20:32

evo sta Baka misli o dometu bh reprezentacije...

Ne znam. Nije na meni da se bavim tim pitanjem. Izgubio si od Španjolske i Turske, pobijedio Armeniju i Estoniju, a mediji to karakteriziraju kao uspjeh!? Nije urađeno ništa spektakularno. Dok recimo, kada smo mi pobijedili Dansku u Kopenhagenu, i tu su nam našli zamjerke. Vidim da uoči Belgije ima dosta ozlijeđenih, Hasagić, Salihović i Ibišević ne mogu igrati, ne znam u kakvom je stanju Rahimić, niti u kakvoj će formi biti Spahić, Bajramović se tek vraća… Obrana je malo problematična, ali nadam se najboljem ishodu.

ima ga i on pravo ;)

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 20 mar 2009, 21:02

delija je napisao/la:evo sta Baka misli o dometu bh reprezentacije...

Ne znam. Nije na meni da se bavim tim pitanjem. Izgubio si od Španjolske i Turske, pobijedio Armeniju i Estoniju, a mediji to karakteriziraju kao uspjeh!? Nije urađeno ništa spektakularno. Dok recimo, kada smo mi pobijedili Dansku u Kopenhagenu, i tu su nam našli zamjerke. Vidim da uoči Belgije ima dosta ozlijeđenih, Hasagić, Salihović i Ibišević ne mogu igrati, ne znam u kakvom je stanju Rahimić, niti u kakvoj će formi biti Spahić, Bajramović se tek vraća… Obrana je malo problematična, ali nadam se najboljem ishodu.

ima ga i on pravo ;)
Od svih dosadasnjih selektora, Blaz Sliskovic je najvise napravio sa reprezentacijom ( bili smo na korak do svjetskog i evropskog prvenstva ) ali nadam se da ce se nakon ovi kvalifikacija pricati da je Ciro najvise napravio sa reprezentacijom jer nas je odveo na svijetsko prvenstvo u JAR.
Mislim da imamo dobru sansu za odlazak ali ipak ostaje da vidimo nastavak kvalifikacija i vidimo jesmo li blizi cilju ili smo dalji, mislim u iduca dva kola kvalifikacija da e dosta toga biti jasnije, mada ce se igrati poslije toga jos 4 kola

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 20 mar 2009, 22:21

Boske je napisao/la:Ne dirajte baklje koje padaju sa neba
Dovoljan je bod, samo to nam treba
Zaboravi na Tursku, hajde pogledaj u sutra
Vidjeces da zelis, vidjeces da mozes.

Pobjede koje trazis nisu bas daleko
Pogledaj u sebe, vjeruj u sebe
Neka tvoja briga bude samo tvoja igra
Ne daj da je pokvare, neka opet istraje.

Igra turbofolk cijela Belgija,
sve se oko tebe ispravlja i savija,
igra turbofolk cijela Belgija
sve se oko tebe uveliko razbija...

Ne dirajte baklje koje padaju sa neba
Dovoljan je nered, samo to nam treba
Da li pratis rulju koja stoji oko tebe
Vidjeces da zelis, vidjeces da mozes.
To sto sada krijes, izvadi i baci
ne gledaj oko sebe, ne gledaj oko sebe
Neka tvoja baklja bude samo tvoja briga
Ne daj da je pokupe, ne daj da je ugase.

Igra turbofolk cijela Belgija
sve se oko tebe ispravlja i savija
Igra turbofolk cijela Belgija
sve se oko tebe uveliko razbija.................
:lol: :lol: :mrgreen:

GROM GROMOVA

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 mar 2009, 22:24

CheGuevara je napisao/la:
miralem444 je napisao/la:ma sta ti je mire ce za 2 do 3 sezone boti jedan od najboljih igraca na svijetu ja sam u to ubjeden, njgovo vrijem tek dolazi
Ti stvarno nemas pojma majke mi,pa Pjanic nije ni igrao za repku kad je potpisao za Lyon razmisli malo,a on je igrac koji ce imati sigurno bolju karijeru od Salihamidzica eto upamti,pa ces vidjet kako se prodaje na svoj talenat i rad,cuj preko repke pihh,nije on Dzemal Berberovic da se prodaje preko repke i Damjanovic isto,a o Mikeliniju i Sarabi da ne pricam i nije mi jasno kako mozes tako biti ljubomoran na momka koji je svim srcem zelio da igra za BIH i smatra se jednim od najvecih talenata u svijetu,al hajd ti zabadas u laz. :x
hahahaha, buraz, ti si puko ili ti jednostavno prirodno manjka inteligencije..citaj malo prije nego sto labrcas i napadas covjeka bez veze ;)[/quote]

Jel meni govoris ili miralemu??? :?:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 20 mar 2009, 22:42

Sta god ce se desiti u Genku i u Zenici ja cu i dalje govoriti kako smo mi zaista bolji od Belgijanaca.

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 20 mar 2009, 22:54

BIHfan je napisao/la:
hahahaha, buraz, ti si puko ili ti jednostavno prirodno manjka inteligencije..citaj malo prije nego sto labrcas i napadas covjeka bez veze ;)

Jel meni govoris ili miralemu??? :?:[/quote]
jesam li tebe citirao ili njega?? pogledaj..prokontaj..po odluci!

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 20 mar 2009, 22:58

amir je napisao/la:Po svemu gledajuci, kad se sve sabere i oduzme, mi aBd pobijedjujemo u Genku i u Zenici, nije da sam veliki optimista tek onako, nego imam razloge da vjerujem da ce mo uzeti Belgiji 6 bodova i to ce se i desiti aBd.
Volim te Bosno i Hercegovino, imas prekrasne igrace i selektora i navijece i onda je pobijeda blizu
tek sad vidzo ovu prekrasnu, prepametnu matematicku izjavu od tebe dragi moj Amire! Ja bi ti preporucio da ti opet pocnes sa vjezbom matematike 1 puta 1 pa onda tek predzi na sabiranje i oduzimanje! Ocigledno ti to tesko pada! ;)

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 20 mar 2009, 23:16

amir je napisao/la:Po svemu gledajuci, kad se sve sabere i oduzme, mi aBd pobijedjujemo u Genku i u Zenici, nije da sam veliki optimista tek onako, nego imam razloge da vjerujem da ce mo uzeti Belgiji 6 bodova i to ce se i desiti aBd.
Volim te Bosno i Hercegovino, imas prekrasne igrace i selektora i navijece i onda je pobijeda blizu
tek sad vidzo ovu prekrasnu, prepametnu matematicku izjavu od tebe dragi moj Amire! Ja bi ti preporucio da ti opet pocnes sa vjezbom matematike 1 puta 1 pa onda tek predzi na sabiranje i oduzimanje! Ocigledno ti to tesko pada! ;)
nisam te prepoznao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 20 mar 2009, 23:18

bas imam osjecaj da ce ciro sve zasrat sa taktikom.dzeku necemo sigurno ni primijetiti medju njihovom odbranom.izgleda i ovdje cemo se samo braniti..al haj sreca pa smo tu najjaci.... :shock:
Zadnja izmjena: delija, dana/u 21 mar 2009, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 20 mar 2009, 23:33

amir je napisao/la:
nisam te prepoznao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nije belaj habab, znam ja da si ti sljep..redovno nam to dokazujes sa nekim tim izjavama i komentarima :)

fast033
Kontakt:

Post Postao/la fast033 » 20 mar 2009, 23:52

evo danas citam u sportu da ce sutra uz avaz doci i cd sa pjesmom IGRAJ BOSNO!.....pa me zanima jel to nesto novo ili je to ono stara neka stvar prepjevana ....(nek nepise neko o ovom ako sta zna)a u ostalom sutra cemo vidjeti o cemu se radi :D

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 21 mar 2009, 02:40

Ljepo je biti optimistican ali to nama ne daje razlog da podcjenjujemo reprezentaciju Belgije. :roll:

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 mar 2009, 07:45

Kao prvo, golman nam je rupa i po. Kao drugo, odbrana veoma skakljiva, a cinjenica je da je Ciraga pozvao samo 3 spica, znaci da igramo s jednim isturenim 100%, Dzeko i Muslimovic kao tandem ne dolazi u obzir, nazalost.

Belgija je bolja od nas, gledao sam ih licno protiv Spanije npr, cak su bili bolji i dominirali. Nisu neka aman repka po igracima, al' sigurno kvalitetniji od BiH. Mi se mozemo nadati da ce Belgijanci imati los dan na poslu a BiH izuzetno dobar, uz porciju srece mozemo iscupati 0-u. Podrska sa tribina svakako nece izostati, bice nas opet 10 000, sretan put svima koji idu za Belgiju! 8-)

kokoroko
Kontakt:

Post Postao/la kokoroko » 21 mar 2009, 09:19

Zenga je napisao/la:Kao prvo, golman nam je rupa i po. Kao drugo, odbrana veoma skakljiva, a cinjenica je da je Ciraga pozvao samo 3 spica, znaci da igramo s jednim isturenim 100%, Dzeko i Muslimovic kao tandem ne dolazi u obzir, nazalost.

Belgija je bolja od nas, gledao sam ih licno protiv Spanije npr, cak su bili bolji i dominirali. Nisu neka aman repka po igracima, al' sigurno kvalitetniji od BiH. Mi se mozemo nadati da ce Belgijanci imati los dan na poslu a BiH izuzetno dobar, uz porciju srece mozemo iscupati 0-u. Podrska sa tribina svakako nece izostati, bice nas opet 10 000, sretan put svima koji idu za Belgiju! 8-)

Neznam svi kazu da Belgija nema nikakve igrace ali eto Naprimer Witsel,Defour ,Hazard i Dembele racunaju se najvecim talentima u Evropu za koje su najveci klubovi zainteresovani .

Witsel bei Chelsea und ManUtd auf der Liste
Das belgische Supertalent Axel Witsel von Standard Lüttich darf sich über das Interesse von höchster Stelle freuen. Der FC Chelsea und Manchester United haben die Fühler nach dem 19-jährigen Spielmacher ausgestreckt.
Die englischen Spitzenteams FC Chelsea und Manchester United sind nach Informationen der britischen Zeitung "Daily Star" an einer Verpflichtung des 19-jährigen Belgiers Axel Witsel von Standard Lüttich interessiert.
Der zentrale Mittelfeldspieler hat beim neunfachen nationalen Titelträger trotz seiner Jugend eine Schlüsselrolle inne und war maßgeblich am Titelgewinn 2008 beteiligt.
Hohes Angebot von United
Der Kontrakt des Youngsters beim Team des rumänischen Coaches Laszlo Bölöni, welches im UEFA-Cup als Gruppensieger souverän in die Runde der letzten 32 einzog, läuft bis 2013.
ChampionsLeague-Sieger Manchester United soll dem siebenfachen Nationalspieler, der in der belgischen Jupiler League bereits 66 Ligaspiele absolviert hat, bereits ein Angebot über 20 Millionen Euro abgegeben haben.

Tacno 24 Mio Eura je u zimskom prelazu bijo Manchester ponudio Standard Lijezu .Standard Lijez je odbio ponudu za Witsela.!

Aston Villa Eyeing Standard Liege Midfielder Steven Defour
Villans manager Martin O'Neill is thought to be a huge admirer of the Belgium international...
20 Mar 2009 10:04:38
According to a report in the British tabloid The Sun, Premier League club Aston Villa are considering making an offer for Belgian midfielder Steven Defour this summer.
The 20-year-old, who currently plies his trade for Standard Liege, is highly-rated in his homeland having won the Belgian Golden Shoe award in 2007.
t is claimed that Villans manager Martin O'Neill is an admirer of the 5ft 8in playmaker and will push for a transfer should the Midlands-based club qualify for the Champions League this season.
Apparently, les Rouches value the Belgium international, who has scored one goal in 16 caps, at €13.8 million (£13m).

Aston Villa trenutno nudi 13.8Mio Eura za Steven Defour za kojeg su i Arsenal zainteresovani.!

Arsenal & Chelsea Set To Miss Out On Hazard?
Arsenal, Chelsea Premiership Transfer News Premier League clubs Arsenal and Chelsea look set to miss out on Belgian starlet Eden Hazard after the midfielder decided to sign his first professional contract at Ligue 1 club Lille.

Both the Gunners and the Blues have sent scouts to watch 17-year-old Hazard for Belgium against Luxembourg on Wednesday, where the highly rated youngster is expected to make his debut for Belgium.

However, this could prove to be a wasted journey, with Hazard signing his first professional contract with Lille, which will tie him to the Stadium Lille-Metropole until 2012. This will be a blow to the Premiership sides, with Hazard regarded as one of the brightest prospects in European football.

Hazard first came to prominence during last summers Under-17 European Championships, which is when the youngster caught the eye of Chelsea sporting director Frank Arnesen along with Steve Rowley, who is the chief scout at the Emirates Stadium

Za Eden Hazard su zainteresovani Chelsea i Arsenal trenutno igra jaku sezonu u Lille sa tek 18godina.

Arsenal Eyeing Belgium International Moussa Dembele – Report
The AZ striker could be set for a €15.5 million move to the Gunners at the end of the season...
7 Mar 2009 11:17:21
Arsenal manager Arsene Wenger is considering making an offer for young striker Moussa Dembele, according to a report in the British tabloid The Daily Mirror.
The 21-year-old has found the back of the net six times in 14 games for Dutch outfit AZ, helping them to the summit of the Eredivisie table this season.
The Wilrijk-born forward, who can play on the wing as well as up-front, impressed for Belgium during the 2008 Olympics, scoring three goals in six appearances.

Dembele hoce i Arsenal i Man City i sigurno je najbolji igrac Belgije

Mislim Belgija ima dosta kvalitetnu reprezentaciju koja je protiv Spanije i Turske pokazala svoj kvalitet gde nije imala srece a obadvije utakmice dominirala !

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 21 mar 2009, 09:52

Cuj Belgija bila bolja od Spanije, kako ce biti bolja a izgubila od Spanije, pisu se bodovi a ne igra, pustite to.
Isto da je Belgija neka sila pada ih se bojimo, treba ih postovati ali bojati ne, sta bi onda tek pricali da igramo protv Engleske, Italije, Francuske ..., sto potcijenjujete nase igrace, ispadose belgijanci igracine za nase igrace, e Bogami nisu, NASI IGRACI SU PRAVI IGRACI I PRAVI MOMCI, PODERAT CE MO IH ABD I U GENKU I U ZENICI.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 21 mar 2009, 10:19

amir je napisao/la:Cuj Belgija bila bolja od Spanije, kako ce biti bolja a izgubila od Spanije, pisu se bodovi a ne igra, pustite to.
Isto da je Belgija neka sila pada ih se bojimo, treba ih postovati ali bojati ne, sta bi onda tek pricali da igramo protv Engleske, Italije, Francuske ..., sto potcijenjujete nase igrace, ispadose belgijanci igracine za nase igrace, e Bogami nisu, NASI IGRACI SU PRAVI IGRACI I PRAVI MOMCI, PODERAT CE MO IH ABD I U GENKU I U ZENICI.
amire oni nemaju neke igrace svjetske klase...oni imaju 2-3 extra igraca, a mi imamo, Misketa, Dzeku, Salihovica...al njihovi igraci igraju vaznu ulogu u velikim evropskim timovima, poput ajaxa, psv, az, andrlehta...vecina igraca igraju u tim timovima, jos pojacani igracima iz van buytenom, kompaniyem, felainiem...a pogledaj gdje nasi igraci igraju...nemoj tako gledati belgiju..mislis ako njihovi igraci nisu iz reala , barce i ostalih vecih klubova onda nevaljalju kurcu...ne gledaj samo imena klubova vec i igrace, a zapravo ajax, psv i ostali klubovi su dosta veliki klubovi, sa dobrim igracima..
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 21 mar 2009, 10:26

kada smo već kod belgije, sjeca li se tko od ovih starijih forumasa igraca poput van der berga, žujana kulemansa ili onoga sjajnoga tehničara šifa

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.