FK Rudar Kakanj

L' Imperator
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la L' Imperator » 08 sep 2012, 18:09

1:2, katastrofalna greska naseg golmana :S
#samoRudar #zauvijek

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 08 sep 2012, 18:09

Greska pa jos sudije na nasoj strani ... Da nije kakav dogovor pao ? Ko je gol dao da ne znas ?

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 08 sep 2012, 18:10

L' Imperator je napisao/la:1:2, katastrofalna greska naseg golmana :S
Kako je 1-2 ako ste vodili 2-0? :s
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 08 sep 2012, 18:11

Al evo odmah 3:1 :) Amel Neimarlija
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 08 sep 2012, 18:21

Ovaj sudija nije normalan :S drugi crveni karton za Rudar :S Neimarlija :S prvi zuti dobio dok je na klupi bio, niko ne zna zasto :S I evo sad drugi dobi bezze.., da nije zalosno bilo bi smijesno :S
#samoRudar #zauvijek

NKB
Kontakt:

Post Postao/la NKB » 08 sep 2012, 18:23

Skino dres kao da gledam a to je zuti :) hehehe :P
Gojko Velicanstveni

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 08 sep 2012, 19:11

FK Rudar - Jedinstvo Bihac 3:1 :D
Sudija je malo reci smjesan,previse zutih i crvenih bez razloga :S
Rudar dobro igrao,Jedinstvo na pocetku nije iskoristilo greske naseg golmana,i to ga je i kostalo :D
Rudar dobio dva crvena,bez veze glupost isto tako i Jedinstvo,ali eto sudija ko sudija :D
Sve u svemu dobro je,Sila Nebeska morala napustiti stadion jos na poluvremenu,zbog paljenja baklji XD
Istjerali ih 2 policajca XD,mislim previse strogo ali eto sve u svemu derbi opravdao ocekivanja,da je sudija bio bolji bilo bi jos bolje ali eto,u Kaknju je uvijek ovakvo uzasno sudjenje :D
Rudar Kakanj !!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 08 sep 2012, 19:14

Uglavnom, korektna utakmica.., nije bilo seljakluka :D kartoni nisu zbog grube igre, vec zbog gluposti :? samo sudija zna zasto je dijelio kartone :roll:
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 08 sep 2012, 22:13

Rudar bolji od Jedinstva

Početak susreta pripao je Bišćanima koji su u dva navrata ozbiljno zaprijeti Tiriću. Ipak, prvu pravu priliku ima Bajro Spahić kada je sa svega tri metra propustio savladati Drljaču. Bilo je to u 14. minuti, a samo deset minuta kasnije domaći uspijevaju postići pogodak. Gafurović iz slobodnog udarca oštro šutira, golman Drljača slabo intervenira i s(p)retni Adis Goralija glavom loptu šalju pod prečku. U 40.minuti Murić izlazi sam pred golmana Jedinstva koji loptu odbija do Tomića čiji šut blokira jedan od odbrambenih igrača gostiju, lopta dolazi do Dure koji šutira pored gola. U 44.minuti Gafurović probija desni bok Jedinstva, centrira na drugu stativu gdje se našao Josip Tomić koji prisebnim udarcem pogađa suprotni ugao i povećava vodstvo.

U prvoj od dvije minute sudačke nadoknade u prvom poluvremenu, sudija Šehović zbog igranja lopte rukom napadaču Milošu Galinu izriče drugu javnu opomenu i gosti u nastavku igraju sa igračem manje.

Očekivalo se da će "zeleno-crni" iskoristi prednost igrača više i ostvariti uvjerljiviju pobjedu. Već u prvim minutama drugog poluvremena Bajro Spahić bio je čak tri puta u prilici da se upiše u listu strijelaca, ali se propisno obrukao, posebno u 60 .minuti kada je lob udarcem prebacio prazan gol. U 74. minuti nesigurni sudija Šehović pokazuje Amelu Hrustanoviću drugi žuti karton zbog navodnog simuliranja kaznenog udarca kada se našao oči u oči s golmanom Drljačom. Samo tri minuta kasnije gosti koriste grešku golmana Tirića i štopera Goralije i smanjuju rezultat. Ipak, iznenađenja nije bilo jer je u 80. minuti na pas Bajre Spahića, Amel Neimarlija rutinirano savladao Drljaču i postavio konačan rezultat.

Prije ulaska u igru Amel Neimarlija je zbog protrčavanja prilikom zagrijavanja jednim dijelom kroz teren, na intervenciju pomoćnog sudije Milića, od strane glavnog sudije Šehovića javno opomenut, a u 88. minuti radi starta s leđa na protivničkog igrača dobio je drugu javnu opomenu.

Sudija Admir Šehović izrekao je čak deset javnih opomena (žuti kartoni) i tri isključenja, što implicira da je utakmica bila preoštra, pa čak i gruba. Međutim, kako su reagirali gledatelji, a po završetku utakmice treneri Hafizović i Karač, možemo slobodno reći da je sudija Šehović pretjerao u izricanju disciplinskih mjera, posebno kad je riječ o crvenim kartonima igračima Rudara Amelu Hrustanoviću i Amelu Neimarliji jer se kod Hrustanovića nije radilo o simuliranju, a prekršaj Neimarlije kod druge javne opomene također nije bio nedozvoljenog karaktera ili preoštar kako je to presudio sudija Šehović koji je očito želio da bude u prvom planu, čime je izazvao buru nezadovoljstva gledatelja i rukovodstva oba kluba.

Činjenica je da je sudija Šehović pretjerao, ali igrači Rudara također zaslužuju kritike jer nedopustivo je da kod vodstva od 2:0 i čitavih 45. minuta s igračem više u drugom poluvremenu dobiju 4 žuta i 2 crvena kartona, od kojih je više od pola dobiveno bez potrebe i nepoznavanja Pravila nogometne igre.
#samoRudar #zauvijek

Zmaj93
Kontakt:

Post Postao/la Zmaj93 » 08 sep 2012, 23:45

L' Imperator je napisao/la:Rudar bolji od Jedinstva

Početak susreta pripao je Bišćanima koji su u dva navrata ozbiljno zaprijeti Tiriću. Ipak, prvu pravu priliku ima Bajro Spahić kada je sa svega tri metra propustio savladati Drljaču. Bilo je to u 14. minuti, a samo deset minuta kasnije domaći uspijevaju postići pogodak. Gafurović iz slobodnog udarca oštro šutira, golman Drljača slabo intervenira i s(p)retni Adis Goralija glavom loptu šalju pod prečku. U 40.minuti Murić izlazi sam pred golmana Jedinstva koji loptu odbija do Tomića čiji šut blokira jedan od odbrambenih igrača gostiju, lopta dolazi do Dure koji šutira pored gola. U 44.minuti Gafurović probija desni bok Jedinstva, centrira na drugu stativu gdje se našao Josip Tomić koji prisebnim udarcem pogađa suprotni ugao i povećava vodstvo.

U prvoj od dvije minute sudačke nadoknade u prvom poluvremenu, sudija Šehović zbog igranja lopte rukom napadaču Milošu Galinu izriče drugu javnu opomenu i gosti u nastavku igraju sa igračem manje.

Očekivalo se da će "zeleno-crni" iskoristi prednost igrača više i ostvariti uvjerljiviju pobjedu. Već u prvim minutama drugog poluvremena Bajro Spahić bio je čak tri puta u prilici da se upiše u listu strijelaca, ali se propisno obrukao, posebno u 60 .minuti kada je lob udarcem prebacio prazan gol. U 74. minuti nesigurni sudija Šehović pokazuje Amelu Hrustanoviću drugi žuti karton zbog navodnog simuliranja kaznenog udarca kada se našao oči u oči s golmanom Drljačom. Samo tri minuta kasnije gosti koriste grešku golmana Tirića i štopera Goralije i smanjuju rezultat. Ipak, iznenađenja nije bilo jer je u 80. minuti na pas Bajre Spahića, Amel Neimarlija rutinirano savladao Drljaču i postavio konačan rezultat.

Prije ulaska u igru Amel Neimarlija je zbog protrčavanja prilikom zagrijavanja jednim dijelom kroz teren, na intervenciju pomoćnog sudije Milića, od strane glavnog sudije Šehovića javno opomenut, a u 88. minuti radi starta s leđa na protivničkog igrača dobio je drugu javnu opomenu.

Sudija Admir Šehović izrekao je čak deset javnih opomena (žuti kartoni) i tri isključenja, što implicira da je utakmica bila preoštra, pa čak i gruba. Međutim, kako su reagirali gledatelji, a po završetku utakmice treneri Hafizović i Karač, možemo slobodno reći da je sudija Šehović pretjerao u izricanju disciplinskih mjera, posebno kad je riječ o crvenim kartonima igračima Rudara Amelu Hrustanoviću i Amelu Neimarliji jer se kod Hrustanovića nije radilo o simuliranju, a prekršaj Neimarlije kod druge javne opomene također nije bio nedozvoljenog karaktera ili preoštar kako je to presudio sudija Šehović koji je očito želio da bude u prvom planu, čime je izazvao buru nezadovoljstva gledatelja i rukovodstva oba kluba.

Činjenica je da je sudija Šehović pretjerao, ali igrači Rudara također zaslužuju kritike jer nedopustivo je da kod vodstva od 2:0 i čitavih 45. minuta s igračem više u drugom poluvremenu dobiju 4 žuta i 2 crvena kartona, od kojih je više od pola dobiveno bez potrebe i nepoznavanja Pravila nogometne igre.

stari jel jedinstvo moglo meda...jesu li imali kakvih dobrih sansi i nisu li se citavo vrijeme branili??hvala lijepo

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 08 sep 2012, 23:48

Kako sam procitao imali smo par sansi . Procitao sam i ovo : A.C.A.B. ! Zbog baklje se povlači pištolj,pa gdje to ima (naravno osim u Kaknju...)

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 08 sep 2012, 23:51

kenanSN1996 je napisao/la:Kako sam procitao imali smo par sansi . Procitao sam i ovo : A.C.A.B. ! Zbog baklje se povlači pištolj,pa gdje to ima (naravno osim u Kaknju...)
ja kol'ko sam vidio, fino su napustili stadion bez upotrebe sile :?
#samoRudar #zauvijek

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 08 sep 2012, 23:52

Procitao sam tako , necu dalje da govorim jer stvarno ne znam sta je bilo :) Poslat cu ti link u PP pa ti procitaj post

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 08 sep 2012, 23:55

Kakav pistolj ba :D Slabo si inforimisan..Dosla dva policajca..i fino im rekla izadjite :D ovo ono..poceo jedan glumiti,oni za pendrek :D i tjt..i izbacili ih.Poslije ne znam sta se desavalo,ispred stadiona ali unutra 100% nije.A Jedinstvo na pocetku,pritisak napravilo i tjt.Nas im je golman stvarao sanse,svojim greskama ostalo vrlo lose i jos je tu i sudac katastrofalne greske pravio tako da :D Msm realno,Rudar je zasluzeno slavio,ja sam iskreno ocekivao vise od Jednistva :)
Zadnja izmjena: GK1996, dana/u 09 sep 2012, 11:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Rudar Kakanj !!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 08 sep 2012, 23:56

kenanSN1996 je napisao/la:Procitao sam tako , necu dalje da govorim jer stvarno ne znam sta je bilo :) Poslat cu ti link u PP pa ti procitaj post
Ma moguce je sve ba.., nema gore policije od nase :S trbavo krezava armada :S sta su puta nase navijace namlatili, ni broja nema :? al da ne ulazimo dalje u neku raspravu.., zabranjeno je na ovom forumu.
#samoRudar #zauvijek

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 09 sep 2012, 00:13

Ma moguce je sve ba.., nema gore policije od nase :S trbavo krezava armada :S sta su puta nase navijace namlatili, ni broja nema :? al da ne ulazimo dalje u neku raspravu.., zabranjeno je na ovom forumu.

Dobro ti prijatelju rece,moguce je :D
Koliko su samo puta nas na domacem terenu napali,upalis jednu baklju odma ulete ko da je finale lige prvaka :D
Al et,sta ces :P
Rudar Kakanj !!!

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 09 sep 2012, 10:42

Zapalili smo dvije baklje i jedan topovski udar. Nista strasno. Ali eto policija je dosla i otjerala nas. Licno im ne bih zamjerio da nas izvan stadiona nisu poceli udarati i jos gore psovali su nam sve pod spisku na najgori moguci nacin, pa onda potezanje palica pa cak i pistolja. Mislim ono, ako si policija... to mi je bezveze. Mogli su nas na fin nacin izvesti i sve bi bilo u redu. Mene je udario sakom u glavu i nogom dok sam kupio stvari, dok je ovaj jedan Ismar najgore prosao. On se nesto laf pokusao suprotstaviti pa su njega najvise izudarali. Kasnije sam saznao da je neko iz uprave Rudara rekao policiji da nas izbace sa stadiona. Valjda mu islo na qurac gledati nas, pa cekao trenutak da nadje izgovor.
Nema veze.
Sto se tice publike bilo je sve korektno. Rudar zasluzeno slavio, iako mislim da je treci gol bio offside. Kod nas je u klubu skroz losa atmosfera zbog sukoba trenera i pojedinih igraca. Da smo bili malo organizovaniji mozda smo mogli do boda.
Glavni sudac, malo je reci katastrofa.
MENI MOJE, A VAMA VASE

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 09 sep 2012, 11:49

F.G.R. HARMANI je napisao/la:Zapalili smo dvije baklje i jedan topovski udar. Nista strasno. Ali eto policija je dosla i otjerala nas. Licno im ne bih zamjerio da nas izvan stadiona nisu poceli udarati i jos gore psovali su nam sve pod spisku na najgori moguci nacin, pa onda potezanje palica pa cak i pistolja. Mislim ono, ako si policija... to mi je bezveze. Mogli su nas na fin nacin izvesti i sve bi bilo u redu. Mene je udario sakom u glavu i nogom dok sam kupio stvari, dok je ovaj jedan Ismar najgore prosao. On se nesto laf pokusao suprotstaviti pa su njega najvise izudarali. Kasnije sam saznao da je neko iz uprave Rudara rekao policiji da nas izbace sa stadiona. Valjda mu islo na qurac gledati nas, pa cekao trenutak da nadje izgovor.
Nema veze.
Sto se tice publike bilo je sve korektno. Rudar zasluzeno slavio, iako mislim da je treci gol bio offside. Kod nas je u klubu skroz losa atmosfera zbog sukoba trenera i pojedinih igraca. Da smo bili malo organizovaniji mozda smo mogli do boda.
Glavni sudac, malo je reci katastrofa.

Ma gore sam ti napisao drug,nema gore policije neg nase u Kaknju,vamo kriminalci prolaze,rade sta hoce oni dodju izivljavaju se na navijacima.Pa sto je najgore dodjes kupis sok hoces da uneses oni se prave kao ne mozes ovo ono,samo traze da incident naprave,da mogu tuci raju,dok su se i Gusari okupljali,jbt slabo kad smo dobili batine na gostovanjima od murije,a u Kaknju za svaku baklju ulete prvodit zakon :/
Dok na zapadnoj tribini je bilo dosta ljudi iz Bihaca,na kraju tekme smo se lijepo pozdravili i pozelili im sretan put,sve je bilo ok :)
A sudac je posebna prica kreten obicni :D
Rudar Kakanj !!!

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 14 sep 2012, 17:30

Rudar protiv Viteza

U okviru 6.kola Prve lige Federacije BiH "zeleno-crni" dočekuju drugoplasiranu momčad Viteza.Trener Hafizović ima kadrovskih problema,ali vjeruje u svoje igrače i novi trijumf

Rudar je u prošlom kolu protiv Jedinstva ostvario pun pogodak.Međutim, slavlja nije bilo jer su misli okrenute prema narednom protivniku, zahuktalom Vitezu, koji po mišljenju struke i igrača, najteži i najopasniji. I ako su bez većih teškoća porazili Bišćane, može se reći da je to bila pirova pobjeda "zeleno-crnih" jer desetkovani dočekuju Vitez. Kartonijada sudije Šehovića iz stroja je izbacila dva Amela, Hrustanovića i Neimarliju, koji će pauzirati u sutrašnjem meču. Trener Hafizović nema adekvatnezamjene za britkog Hrustanovića, a žali i zbog izostanka prvog strijelca Neimarlije, koji mu je pravi džoker.

-Bez uvrede za ostale ekipe, po mom mišljenju Vitez ima najkvalitetniji sastav i smatram ga najtežim protivnikom. Iako su najopasniji, nije me strah , kaže trener Rudara Kemal Hafizović i dodaje; ako smo mogli zaustaviti Jedinstvo možemo i Vitez .Forma nam je u usponu,igrači su svjesni težine zadatka, sigurno će dati maksimum i očekujem novu pobjedu. Neće biti lako, pogotovo što smo hendikepirani, ali ja vjerujem u svoje igrače i novi trijumf,ističe kormilar Rudara.

Hafizović dobro poznaje igrački kadar Viteza u kojem igra čak šest Zeničana.Najviše cijeni veznjaka Darija Pranjkovića kojeg je trenirao u Travniku i njemu će,kako kaže, posvetiti posebnu pažnju.

Podsjećamo,prošle sezone Vitez je odnio bod iz Kaknja(2:2), ostavio daleko upečatljiviji utisak od novog premijerligaša Gradine i to moraju respektirati igrači Rudara kojima je sutrašnji meč možda i najveće iskušenje.

Utakmica Rudar-Vitez igra se u subotu 15.septembra/rujna sa početkom u 16,30.Glavni sudija je Kenan Bajraktarević iz Orašja, pomoćnici Moamer Čaušević i Ermin Halilagić iz Sarajeva.Delegat utakmice je Željko Soko iz Čapljine,a posmatrač suđenja(kontrolor) Jakov Tabak iz Tomislavgrada.
Rudar Kakanj !!!

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 14 sep 2012, 22:22

GK1996 je napisao/la:Rudar protiv Viteza

U okviru 6.kola Prve lige Federacije BiH "zeleno-crni" dočekuju drugoplasiranu momčad Viteza.Trener Hafizović ima kadrovskih problema,ali vjeruje u svoje igrače i novi trijumf

Rudar je u prošlom kolu protiv Jedinstva ostvario pun pogodak.Međutim, slavlja nije bilo jer su misli okrenute prema narednom protivniku, zahuktalom Vitezu, koji po mišljenju struke i igrača, najteži i najopasniji. I ako su bez većih teškoća porazili Bišćane, može se reći da je to bila pirova pobjeda "zeleno-crnih" jer desetkovani dočekuju Vitez. Kartonijada sudije Šehovića iz stroja je izbacila dva Amela, Hrustanovića i Neimarliju, koji će pauzirati u sutrašnjem meču. Trener Hafizović nema adekvatnezamjene za britkog Hrustanovića, a žali i zbog izostanka prvog strijelca Neimarlije, koji mu je pravi džoker.

-Bez uvrede za ostale ekipe, po mom mišljenju Vitez ima najkvalitetniji sastav i smatram ga najtežim protivnikom. Iako su najopasniji, nije me strah , kaže trener Rudara Kemal Hafizović i dodaje; ako smo mogli zaustaviti Jedinstvo možemo i Vitez .Forma nam je u usponu,igrači su svjesni težine zadatka, sigurno će dati maksimum i očekujem novu pobjedu. Neće biti lako, pogotovo što smo hendikepirani, ali ja vjerujem u svoje igrače i novi trijumf,ističe kormilar Rudara.

Hafizović dobro poznaje igrački kadar Viteza u kojem igra čak šest Zeničana.Najviše cijeni veznjaka Darija Pranjkovića kojeg je trenirao u Travniku i njemu će,kako kaže, posvetiti posebnu pažnju.

Podsjećamo,prošle sezone Vitez je odnio bod iz Kaknja(2:2), ostavio daleko upečatljiviji utisak od novog premijerligaša Gradine i to moraju respektirati igrači Rudara kojima je sutrašnji meč možda i najveće iskušenje.

Utakmica Rudar-Vitez igra se u subotu 15.septembra/rujna sa početkom u 16,30.Glavni sudija je Kenan Bajraktarević iz Orašja, pomoćnici Moamer Čaušević i Ermin Halilagić iz Sarajeva.Delegat utakmice je Željko Soko iz Čapljine,a posmatrač suđenja(kontrolor) Jakov Tabak iz Tomislavgrada.

i mi imamo problema oko sastava,nema nam par igraca jbg(stoper hasanovic koji nam je veoma bitan). sretno sutra i nek bolji pobijedi :D

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.