A ovdje radis za 800 maraka i za taj isti stancic bi dao 150 KM (u manjim gradovima) i jos 50 za rezije, ostane 6 stoja i ovdje je lose.
Zavrsio si fakultet (ili nisi) i ovdje te niko ne bi natjerao da radis ko konobar, serviser, trgovac, vozac kamiona, vozac u brzoj posti, a kad odes u Njemacku, to je jet set posao...
Kod mene rodjak kupio sebi masinu za sisanje i stalno se sam sisa. Sto ce ti roki masina? Kaze ovdje sisanje 16 evra i to ne osisa me kako ja hocu, nego malo skrati, da moram opet za 10 dana doci

Tamo sve imas, a onda ovamo dolazis da pravis zube, da se sisas, da popravljas auto, da ides na hadz, da zenis sina i udajes kcerku i sve ostalo. Kad je tamo tako fino i sigurno je bolji kvalitet, de to onda tamo odradi.
Ako nisi ovdje htio raditi, bolje ti je onda da nigdje ne ides. Sjedi gdje jesi, ovdje te bar roditelji mogu pogurati. Tamo ces umrijeti od gladi

Mogu skontati ljude koji ne mogu do posla (posebno zene), ali ako ovdje ti i zena radite za crkavicu od 750 maraka (ukupno 1500), dok platis ratu kredita za stan, rezije i ostalo, ostane sasvim solidna milja sa kojom se moze fino zivjeti (i na zimovanje i na ljetovanje otici)

A sad pljuvanje neka pocne