FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 04 sep 2016, 20:11

Mokes je napisao/la:Nesto konam, da su nama sportski segment vodile neznalice poput @jokera, @mortema, @higha ili @sabinha, bolje bismo rezultate imali :lol: :lol:
Dječko, bit ćeš naklofan knjigom soneta. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 sep 2016, 22:25

@FrancescoTotti
Ja i ti bi mogli danima raspravljati i ako nam se stavovi u većini stvari razlikuju. Ali se uvažavamo. Pravi si brat. :D
Osvrnut ću se samo na neke stvari tvog izlaganja jer mislim da nije dobro da neke stvari ponvaljamo ponovo. Samo ću reći ovo, ja NJIH više ne branim jer ih niko ne može odbraniti pa zašto bih ja radio taj "Sizifov posao". Ono što su uradili ja im to nikad zaboraviti neću, međutim dobar niz loših odluka koje su donosili u zadnje vrijeme su me natjerali da budem ravnodušan prema nima, tu su a kao da ih nema. NIsu mi uopće biti, ne želim svoju energiju trošiti na razmišljanje koji je njihov naredni potez. Prodali smo klub jednom čovjeku i taj čovjek odlučuje ko će za njega raditi ovdje, na koji način će on postavljati rukovodstvo to je njegov izbor. Postavljalo se pitanje "Da li dobro što smo prodali klub?", u ovom trenutku da, to je bila dobra odluka, ali da li ćemo na kraju ove sezone ili naredne to smatrati dobrom odlukom zavisi od rezultata. Kakvi će oni biti to niko ne zna, možemo naslutiti prema onom što sad vidimo ali sezona je tek u prvoj trećini takod a se mnogo stvari još može promijeniti.

Što se tiče igračkog kadra, i kritika prema određenim igračima, ja ću nastaviti kritikovati Hodžića jer mi do sada nije pokazao ono što sam od njega očekivao jer je došao kao najbolji igrač bijeljinaca. Ali spreman sam njegove greške i trpiti u nekoj mjeri i sačekati da se dohaviza do drugog dijela sezone, jer znamo da u Sarajevu nije lako igrati, još pogotovo kad igraš na poziciji koja ti nije primarna. Ja vjerujem da će Dušan demantovati i mene i sve one koji razmišljaju slično kao ja i proigrati.
Ovo što kaže @bordobijeli za tjeranje, mi smo poznati po tome da ne možemo da trpimo igrača, ali i po tome da nekom igraču ne pružimo ni pravu priliku. Što se tiče tjeranja trenera, pa kada rezultati nisu onakvi kakve želimo normalno je da trener prvi ispašta, svugdje je tako, ali opet se javlja naša nestrpljivost jer mi ne trpimo remije a kamoli poraze.

Većina smatra da je kod našeg sportskog segmenta problem ukorijenjen malo dublje od stručnog štaba. Moguće, ali niko nema nekih dokaza za to, jer većina igrača koji su dovedeni pred početak aktuelne sezone su bili najbolji u svojim klubovima, bar ovi iz PL, stranci su malo drugačija priča i tu uvijek postoji rizik. Dovesti dobrog igrača u našu ligu je stvar naučne fantastike koju je uspio uraditi samo Ibraković, koliko god mi njega osporavali, ja prvi, radio je dobre stvari. Ali po dobrom starom običaju mi prvo moramo otjerati čovjeka, ne mislim da smo ga mi navijači otjerali, pa ga tek onda pohvaliti.

Ni toliko osporavani Novaković pred početak sezone nije loš, ne mogu se na prvu sjetiti da li je krivac za ijedan gol, možda na Grbavici. MI svakako trebamo težiti boljem ali smo ga baš bili pretjerali.

Mnogi naši treneri se hvale stažiranjem po evropskim klubovima, a nikako da prenesu znanje koje tamo steknu na naše igrače, govorim o mlađim. Juniori koji su prošle godine osvojili Omladinski Kup nemaju pravo nastupa za juniore i kucaju na vrata prvog tima. Osim Kadušića niko iz te generacije nije dobio značajniju priliku. A sa nekim su i ugovori raskinuti. Mi bi sad u svakoj utakmici trebali imati bar po četvoricu igrača iz te generacije, što na klupi što u prvih 11. Tu su zaista kavlitetni igrači ali ako sada budu zapostavljeni od njih neće biti ništa.
Ali opet neka se iz ove generacije nametne bar još jedan i možemo biti donekle zadovoljni ali ako iz sadašnje generacije juniora, generacija Hadžića i kompanije ne uleti bar četiri igrača onda se moramo zapitati šta rade na tom planu.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 04 sep 2016, 22:36

Kakva asistencija Kojasevica za Jovetica. Ni on nam nije valjao. Nasi pontroni ne znaju djece mi ni crntrirati..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 04 sep 2016, 22:53

Slazem se Hilmaga sa svim sto si sad napisao :thumbup:
Kljucno mi je ovo
Većina smatra da je kod našeg sportskog segmenta problem ukorijenjen malo dublje od stručnog štaba.
Ne treba da trazis nikakve dokaze. Dokaz je prosla sezona, dokaz je rad sa tim junuorima koji treba da budu okosnica ekipe danas sutra. Kunu se u akademiju a nasi momci odlaze u Olimpiju da igraju ... Ne treba trazit dokaze koji su ocigledni.

Ja se iskreno nadam da ce sve krenut na bolje ali sumnjam da ce. Nema kod nas ni s od nekog sistema. Amaterski klub smo i dalje, mozda cak i vise nego prije (pricam o sportskom segmentu.)
Sve to oni lijepo upakuju al u stvarnosti je haos zivi
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 sep 2016, 23:09

FrancescoTotti je napisao/la:Slazem se Hilmaga sa svim sto si sad napisao :thumbup:
Kljucno mi je ovo
Većina smatra da je kod našeg sportskog segmenta problem ukorijenjen malo dublje od stručnog štaba.
Ne treba da trazis nikakve dokaze. Dokaz je prosla sezona, dokaz je rad sa tim junuorima koji treba da budu okosnica ekipe danas sutra. Kunu se u akademiju a nasi momci odlaze u Olimpiju da igraju ... Ne treba trazit dokaze koji su ocigledni.

Ja se iskreno nadam da ce sve krenut na bolje ali sumnjam da ce. Nema kod nas ni s od nekog sistema. Amaterski klub smo i dalje, mozda cak i vise nego prije (pricam o sportskom segmentu.)
Nekome može biti dokaz, meni ne, bar ne još, ukoliko se sadašnja situacija poravi i na kraju budemo zadovoljni prethodna sezona će ostati upisana kao "sezona slučaj"
Kaže meni kolega @sabinho na utakmici kupa protiv tuzlaka kod rezultata 0-2 "Ja vjerujem u povratak", i ja sad vjerujem da mi ovu krizu u koju smmo upali možemo pregaziti.

Ma kod ovih omladinaca pored znanja u radu s mladima moraš imati i hrabrosti u klubu kao što j FK sarajevo gdje su rezultati na prvom mjestu.

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 04 sep 2016, 23:18

Amca007 je napisao/la:Kakva asistencija Kojasevica za Jovetica. Ni on nam nije valjao. Nasi pontroni ne znaju djece mi ni crntrirati..
Uvijek je bio igračina, ne možeš ti bolesnicima dokazati nešto pa taman da si Ronaldinho.
Još je čovjek imao čiste papire, niko da ga zovne , i ode čovjek lijepo u Vardar...
Kao mi pametni, a oni glupi. :puke:
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

High

Post Postao/la High » 04 sep 2016, 23:39

Još nema dresova u Fan Shopu? :think:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 sep 2016, 01:49

Testo je napisao/la:
Amca007 je napisao/la:Kakva asistencija Kojasevica za Jovetica. Ni on nam nije valjao. Nasi pontroni ne znaju djece mi ni crntrirati..
Uvijek je bio igračina, ne možeš ti bolesnicima dokazati nešto pa taman da si Ronaldinho.
Još je čovjek imao čiste papire, niko da ga zovne , i ode čovjek lijepo u Vardar...
Kao mi pametni, a oni glupi. :puke:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 05 sep 2016, 02:30

hilmo je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Slazem se Hilmaga sa svim sto si sad napisao :thumbup:
Kljucno mi je ovo

Nekome može biti dokaz, meni ne, bar ne još, ukoliko se sadašnja situacija poravi i na kraju budemo zadovoljni prethodna sezona će ostati upisana kao "sezona slučaj"
Kaže meni kolega @sabinho na utakmici kupa protiv tuzlaka kod rezultata 0-2 "Ja vjerujem u povratak", i ja sad vjerujem da mi ovu krizu u koju smmo upali možemo pregaziti.

Ma kod ovih omladinaca pored znanja u radu s mladima moraš imati i hrabrosti u klubu kao što j FK sarajevo gdje su rezultati na prvom mjestu.
A kako ono završi tekma u kupu tako ćemo i mi sezonu..Primit još jedan od pozadi???
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 05 sep 2016, 05:07

Mi neznamo il zelimo titule, il da nam igraju zalizani ili NASA djeca ili je samo bitno da igraci ginu na terenu.

Sve je bitno I titula I borba I postivanje grba, al je NAJBITNI SISTEM U KLUBU. Mi od zavrsetka rata dopunu nismo napravili direktno Iz omladinskog pogona. (Npr. Benka prodajemo na ljeto na njegovo mjesto NEDIM) konstantno SE gomilaju juniori a za 20 godina jedino od dzema berberovica smovidili nekog hajra, uz skoru alena (0$ zarada, al je igro dobro I njegovi golovi su nas cinili sretnim

Kruzni tok ubacivanje juniora, prodaja I dopuna sa strane mora bit mnogo bolja.

Nadam SE da ce Janjos spasit sta SE spasit moze, al SE nadam da ce njegov nasljednik bit neko ko zna da proda, otjera I dovede boljeg igraca. Trener koji ove tri stvari bude znao radit, on ce osvoit sve sto SE moze osvoit u BIH (u evropi nece moci nista posebno uradit) I taj trener ce dugo ostat na kosevu.

Jel iko prati stanje, koliko smo duzni Jos para, jel bilo kakvi zaduzivanja kluba posebno odkad je Dino ostavku podnijo?

Posto SE Pisalo da nam je dug bio 0km

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 sep 2016, 07:25

High je napisao/la:Još nema dresova u Fan Shopu? :think:
dresova ne može bit, jer nemamo ugovor i za prvu ekipu su samo kupljeni.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 05 sep 2016, 08:13

sasistika je napisao/la: A kako ono završi tekma u kupu tako ćemo i mi sezonu..Primit još jedan od pozadi???
Moguće, međutim svi se nadamo da tako neće biti, jer ne želim da mislim da ima neko ko bi volio da i ovu sezonu završimo bez Evrope samo da bi taj neko rekao "Jesam li vam rekao".

Ja jedva čekam ove sad utakmice u septembru da vidim šta Čala može izvući iz ove ekipe.
Pretpostavljam da u Čitluku nećemo odigrati ni jednu kontrolnu utakmicu, a dobro vi bilo da igrači malo vrate samopouzdanje. Nakon samopouzdanja najbitnije je još da popravimo fizičku spremu.

High

Post Postao/la High » 05 sep 2016, 10:16

DenchiNL je napisao/la:
Bit će neka improvizacija!

HaRakIRi46
Kontakt:

Post Postao/la HaRakIRi46 » 05 sep 2016, 11:33

High je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
Bit će neka improvizacija!
Cuj kupljeni,pa nije ti to buvljak dan te nejebo da odes i uzmes dres ko na pijaci,koji kloc ne vjerujem,samo neke kuknjave i neka teorije zavjere,imas dresove Nike i sta bi ti sad,da ti klub svaku marku iz ugovora pokaze,kakva djeca pisu po ovoj temi ne vjerujem,a sto je najgore ista ta djecurlija na stranicama od prije godinu dana dizala ovu upravu i iznad Boga :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 05 sep 2016, 12:21

Ne lupajte gluposti, ugovor je potpisan u Beogradu sa kompanijom Sport Time.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 05 sep 2016, 15:35

1:04 - Izjava Mehmeda Janjosa pred sampionsku utakmicu protiv CZ 1985 :)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 sep 2016, 18:51

Kako je lijepo to kad kao igrač osvojiš titulu sa Sarajevom, pa kasnije kao trener istog, još da Janjoš to isto uradi kao Antić

oh yea

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 sep 2016, 19:04

QUARESMA 18<<< je napisao/la:Kako je lijepo to kad kao igrač osvojiš titulu sa Sarajevom, pa kasnije kao trener istog, još da Janjoš to isto uradi kao Antić

oh yea
Amin!

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 05 sep 2016, 20:02

aleksandar_veliki je napisao/la:Ne trebate ni od Cale ocekivati cuda. Ne znam, po meni je podrska ono sto treba vasim igracima. Nekako su bez podrske, nekako mi se cini da je u prvih sedam kola sve bilo bitnije nego dati im podrsku. Nije ni njima lako igrati u takvoj atmosferi, ne mogu pruziti svoj msksimum. Nije ovo neka bajna ekipa samo nije ni losa koliko bodovni saldo govori.
Cinjenica, nije lako igrati u toj atmosferi, psovke su zaista unikatne i nije im mjesto na tribini narocito prema igracima jer je uprava ta koja je na udaru a dobrim djelom to je bio i trener. Ne odobravam psovke prema igracima jer ne vidim smisao istih, sta postizes tim sto igraca j.bes u glavu sa tribine, medjutim ono sto je isto tacno je da mnogi igraci nisu ni blizu 100% mogucnosti a ni volja nije vidljiva kod vecine. To bih ja rjesio na drugi nacin, ono sto dolazi sa tribina je definitivno lose za klub, tako svi pomalo doprinosimo svemu negativnom sto vlada u i oko kluba, ali zna se glavni krivac, to je nesposobna uprava, ostalo proizilazi iz svega sto oni rade..

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 05 sep 2016, 20:19

aleksandar_veliki je napisao/la:Ne trebate ni od Cale ocekivati cuda. Ne znam, po meni je podrska ono sto treba vasim igracima. Nekako su bez podrske, nekako mi se cini da je u prvih sedam kola sve bilo bitnije nego dati im podrsku. Nije ni njima lako igrati u takvoj atmosferi, ne mogu pruziti svoj msksimum. Nije ovo neka bajna ekipa samo nije ni losa koliko bodovni saldo govori.
Ne očekujem od Čale ama baš ništa što je najtužnije ! :kafa:
U novi boj ...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.