FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Nigdje nikog da povede konstruktivnu raspravu! Ne smije niko vise ni sokera sa mnom, ne smije niko ni da se kladimo i tu sam sve posamarao. Tuga! 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ja volim tišinu, volim kada se malo priča a mnogo radi. Ne brine me kao mnoge što nemamo svaki dan po sijaset fotografija i videa sa treninga iz Čitluka. Dovoljno je ono što su ubacili.
Ja se nadam da se Čala veoma ozbiljno prihvatio jako teškog zadatka, prvo mora vratiti ekipu psihički, pa onda nabiti snagu jer od početka sezone mi smo u drugom poluvremenu umirali i bili totalno bez snage, a onda i oni koji su ulazili u igru nisu davali "znakove života". Jenostavno, svakom igraču mora naći poziciju na kojoj će taj igrač pružiti maksimum. Svi smo vidjeli kako funkcioniše kada se izmišljaju pozicije za pojedine igrače.
Posebno me raduje što su na pripreme otišli i neki juniori, Rastoder i Mujakić, mislim da se za njih uvijek može naći koja minuta. Ivetić zadnju utakmicu nije loše odradio s obzirom na to da je prvi nastup, ali dok se Bekić Al. ne dohaviza malo Rastoder komotno može biti rezerva. Slično je i sa NIhadom, s obzirom na manjak stopera dobro je da bude u široj konkurenciji.
Pitao sam određene ljude koji su gledali onu našu utakmicu u Travniku, prijateljsku, kada su većinom nastupili junior i niko od tih momaka nije se posebno pokazao osim Nihada. Zaista ih je mnogo koji imaju potpisane ugovore a prerasli su svoju kategoriju. Treba sa njima vidjeti pa ih "razbacati" po federalki na posudbe. U postojećem rosteru ne vjerujem da bi Herić mogao dobiti priliku, a nikako nije doro da se uradi kao sa Vazdom i da džaba ode. Momak ima potencijala ali mora se nametnuti, kod nas trenutno nema prostora za to.
U zadnje vrijeme ne gledam mnogo šta se dešava van terena, ne zanima me jednostavno, ali ono što se dešavalo na terenu nije dobro izgledalo. Možda je zbog određenih izjava u javnosti postojala i neka vrsta bojkota igrača prema prethodnom stručnom štabu, jer sjetim se utakmice u Mostaru i Bijeljini prošle sezone, pa onda domaćinstva mostarcima u drugom kolu, kako je sve fantastično igledalo, sve od strane struke posloženo kako treba, trka, borba, apsolutno sve. A onda ide "afera opijanja" i strmoglavi pad.
Možemo žaliti za onim što se desilo i što nismo iskoristili tu pobjedu nad šampionim kao motiv da napravimo nešto konkretno, sada su na klupi novi ljudi kojima ja vjerujem i mislim da mogu malo stvari prvo vratiti na pravi kolosijek a onda i krenuti malo jače. Trebat će vremena ali ja vjerujem da Čala ima ideju kako dalje.
Ja se nadam da se Čala veoma ozbiljno prihvatio jako teškog zadatka, prvo mora vratiti ekipu psihički, pa onda nabiti snagu jer od početka sezone mi smo u drugom poluvremenu umirali i bili totalno bez snage, a onda i oni koji su ulazili u igru nisu davali "znakove života". Jenostavno, svakom igraču mora naći poziciju na kojoj će taj igrač pružiti maksimum. Svi smo vidjeli kako funkcioniše kada se izmišljaju pozicije za pojedine igrače.
Posebno me raduje što su na pripreme otišli i neki juniori, Rastoder i Mujakić, mislim da se za njih uvijek može naći koja minuta. Ivetić zadnju utakmicu nije loše odradio s obzirom na to da je prvi nastup, ali dok se Bekić Al. ne dohaviza malo Rastoder komotno može biti rezerva. Slično je i sa NIhadom, s obzirom na manjak stopera dobro je da bude u široj konkurenciji.
Pitao sam određene ljude koji su gledali onu našu utakmicu u Travniku, prijateljsku, kada su većinom nastupili junior i niko od tih momaka nije se posebno pokazao osim Nihada. Zaista ih je mnogo koji imaju potpisane ugovore a prerasli su svoju kategoriju. Treba sa njima vidjeti pa ih "razbacati" po federalki na posudbe. U postojećem rosteru ne vjerujem da bi Herić mogao dobiti priliku, a nikako nije doro da se uradi kao sa Vazdom i da džaba ode. Momak ima potencijala ali mora se nametnuti, kod nas trenutno nema prostora za to.
U zadnje vrijeme ne gledam mnogo šta se dešava van terena, ne zanima me jednostavno, ali ono što se dešavalo na terenu nije dobro izgledalo. Možda je zbog određenih izjava u javnosti postojala i neka vrsta bojkota igrača prema prethodnom stručnom štabu, jer sjetim se utakmice u Mostaru i Bijeljini prošle sezone, pa onda domaćinstva mostarcima u drugom kolu, kako je sve fantastično igledalo, sve od strane struke posloženo kako treba, trka, borba, apsolutno sve. A onda ide "afera opijanja" i strmoglavi pad.
Možemo žaliti za onim što se desilo i što nismo iskoristili tu pobjedu nad šampionim kao motiv da napravimo nešto konkretno, sada su na klupi novi ljudi kojima ja vjerujem i mislim da mogu malo stvari prvo vratiti na pravi kolosijek a onda i krenuti malo jače. Trebat će vremena ali ja vjerujem da Čala ima ideju kako dalje.
U ovoj ligi sa ne bas dobrom ekipom i kvalitetnim trenerom se moze dosta izvuci.
Sad ako je Cala kvalitetan da moze izvuci 150% od igraca, mislim da cemo vrlo brzo se prikljuciti borbi za titulu..
Nama je svakako potreban trener koga ce igraci da postuju i da izvrsavaju svaku njegovu naredbu.
S Calom do titule aBd.
usput..
Izgleda ne smije se vise piti kafa u Sarajevu, pa se pije u Konjicu
Sad ako je Cala kvalitetan da moze izvuci 150% od igraca, mislim da cemo vrlo brzo se prikljuciti borbi za titulu..
Nama je svakako potreban trener koga ce igraci da postuju i da izvrsavaju svaku njegovu naredbu.
S Calom do titule aBd.
usput..
Izgleda ne smije se vise piti kafa u Sarajevu, pa se pije u Konjicu

Volim euforiju, taslacenje, tarabljenje, uriniranje po sirotinji. **** ovu atmosferu ko da smo ispali 

Niti su mostarci ili tuzlaci osvojili titulu niti smo mi ispali iz trke za njom. Treba dosta stvari popraviti kod nas samih a ostali će kiksati, niko do sada nije imao toliku konstantu u igrama. Možda samo komšije pod vodstvom Osima mlađeg, ali iskreno tada nisu ni imali neku konkurenciju. Onda, ovi klubovi iz manjih mjesta boreći se za svoj status u PL i igrajući na kartu da ih protivnici iz vrha u većini potcijene, veoma često otkinu koji bod.Zip je napisao/la:U ovoj ligi sa ne bas dobrom ekipom i kvalitetnim trenerom se moze dosta izvuci.
Mora čovjek biti iskren i priznati da mostarci djeluju dosta zrelo i kvaliteno ali ipak je ovo PLBiH.
btw. Konjic je jako lijep grad za kahvu popit, a nije ni daleko od Sarajeva.

Reprezentativna pauza treba trajati što duže. Bolje nam je ne gledati instagramske kurtizane i džibere.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Da je do zime sto manje zaostajat za vodecima, postavit neku igru, pa onda na zimu Cali dovest bar dva-tri ciljana pojacanja (desetku, napadaca, krilo ako Dulja ode) i onda pokusat napast titulu sto da ne. UPRAVA NAPOLJE
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
-
- Kontakt:
Kad procitam da onog muflona zovu PAPE, dobijem osip koji traje 4 dana... E cuj Pape, to isto da kone Pelaka zovu Straus sa Grbavice...
Je.bem ti zeno majku. Odo' pratiti bocanje...
Je.bem ti zeno majku. Odo' pratiti bocanje...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
[quote="belosevic28"]Kad procitam da onog muflona zovu PAPE, dobijem osip koji traje 4 dana... E cuj Pape, to isto da kone Pelaka zovu Straus sa Grbavice...
Je.bem ti zeno majku. Odo' pratiti bocanje...[/quote]
isti sam
Je.bem ti zeno majku. Odo' pratiti bocanje...[/quote]
isti sam
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
može li se bar posudit ovaj Hajrović ??? đe si Ibrače

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Napisa li se danas ijedan post? Gdje su oni sto su se zalili na pljuvace? Evo mi se sklonuli, sta vam sad smeta?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Banirajte pljuvače. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Nikad ni u jedno trenutku nisam pomislio a kamoli napisao da se neko treba skloniti s foruma zato što je nekog kritikovao ili branio, ali evo nekoliko mjeseci se konstantno vrti jedna te ista priča.FrancescoTotti je napisao/la:Napisa li se danas ijedan post? Gdje su oni sto su se zalili na pljuvace? Evo mi se sklonuli, sta vam sad smeta?
Svi smo odavno rekli svoje mišljenje o ljudima koji vode klub, neke stvari su se promijenile neke će se promijeniti.
Okomimo se na jednog igrača ili dvojicu, a hvalimo jednog ili dvojicu, hajde kada neko kritikuje ili pohvali sudionike na terenu neka obrazloži. Argument nije ako kažemo da je Rustemović kloc. Zašto? Šta ima, šta nema?
Onda ove priče "instagram boy", ma šta mene briga kako, kada i s kim će se slikati i to objaviti.
Radovac nije ni blizu onoga što je bio u ljeto i jesen 2014. godine, od "slučaja Zenica" kao da ima neki strah kod sebe, ne smije u duel, daje samo siguran pas, što ne mora biti loše. Konstantno gubi duele. Ni šut mu nije čemu. Međutim ima još uvijek onu licidnost u pasu kada skupi hrabrosti pa pokuša da asistira. Prvo mora u svojoj glavi srediti neke stvari, mnogo raditi na fizičkoj spremi, pa tek onda da od njega nešto bude. Nije on više 17-godišnjak nego već formiran igrač.
Buraz mi cemo do zime zaostajat za Zrinjskim 15 bodova a onda nam nece pomoc ni Messi i Ronaldo u paketu kad bi dosli u januaru.mensur55 je napisao/la:Da je do zime sto manje zaostajat za vodecima, postavit neku igru, pa onda na zimu Cali dovest bar dva-tri ciljana pojacanja (desetku, napadaca, krilo ako Dulja ode) i onda pokusat napast titulu sto da ne. UPRAVA NAPOLJE
Boze uhvatiti Evropu da imamo se nadat grupama EL naredne sezone ako nam se desi kakvo uskrsnuce pa se promjeni uprava i dovedu Cali igraci koji ce bit ciljana pojacanja. Ovo je samo za sjest i plakat od muke sta nam 3 cojka uradise od kluba.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 04 sep 2016, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Moze se opet od ovih igraca dosta izvuci,nisu neka klasa,ali mi se cini da igraju na 50% svojih mogucnosti. Uzrok tome je sigurno losa fizicka sprema kao i nestrucno obavljene pripreme uz nestrucno vodenje sa klupe.
Uz vrhunsku struku i vodenje mogu oni puno bolje,iako opet naglasavam nisu neki bas klasni igraci kako neki zele da naglase (tipa majkl-skaut).
Koliko ce Ćala sa suradnicima uspjeti u tome vidjecemo. Jedno je sigurno,gori nece biti
Takode ono sto mislim da je nas realan domet sa ovim rosterom (i ako ode Dulja) je liga 6,a uz dosta srece i maksimalno zalaganje moze se dobaciti i do Evrope.
Uz vrhunsku struku i vodenje mogu oni puno bolje,iako opet naglasavam nisu neki bas klasni igraci kako neki zele da naglase (tipa majkl-skaut).
Koliko ce Ćala sa suradnicima uspjeti u tome vidjecemo. Jedno je sigurno,gori nece biti

Takode ono sto mislim da je nas realan domet sa ovim rosterom (i ako ode Dulja) je liga 6,a uz dosta srece i maksimalno zalaganje moze se dobaciti i do Evrope.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ovo se nije na tebe odnosili vec na one poput molotevljeva, zagor1987 i slicni koji su prije par mjeseci pricali kako ne pisu zbog nas, kako ih mi tjeramo..a sad evo mi 'pljuvaci' napisali tri posta u sedam dana a njih nigdje. Samo kad je trebalo sutit, ne pricat protiv go'vana tad smo im smetali.hilmo je napisao/la:Nikad ni u jedno trenutku nisam pomislio a kamoli napisao da se neko treba skloniti s foruma zato što je nekog kritikovao ili branio, ali evo nekoliko mjeseci se konstantno vrti jedna te ista priča.FrancescoTotti je napisao/la:Napisa li se danas ijedan post? Gdje su oni sto su se zalili na pljuvace? Evo mi se sklonuli, sta vam sad smeta?
Svi smo odavno rekli svoje mišljenje o ljudima koji vode klub, neke stvari su se promijenile neke će se promijeniti.
Kada treba da se hvale hvalimo ih, kada treba da ih se kritikuje kritikujemo ih. Nekad prekomjerno, al tak'i smo.hilmo je napisao/la: Okomimo se na jednog igrača ili dvojicu, a hvalimo jednog ili dvojicu, hajde kada neko kritikuje ili pohvali sudionike na terenu neka obrazloži. Argument nije ako kažemo da je Rustemović kloc. Zašto? Šta ima, šta nema?
Za rustemovica smo vec davali hiljadu argumenata, pretpostavicu da si zauzet pa si ih pronasio, al evo samo joker je mali milion puta rekao da Rustemovic nema pameti ni kao koka. (fudbalske pameti naravno, inteligencije). Sve sto on moze je trcati kao tele, bez svjesnnosti o poziciji na terenu i bez svjesnosti suigraca oko sobe. Ja ga smatram najvecim krivcem ovakve igre. Pardon! Ne mogu smatrati njega vec one koji su NJEGA, trecu opciju prije tri godine, postavili na najzahtjevniju poziciju na terenu. Al tu se opet vracamo onima koje ti podrzavas i onima o kojima smo sve vec rekli.
Pa isto smo i mi pricali. Da oni pobjedjuju realno bolila bi me neka stvar, a ovako, kad se NASE Sarajevo zbog tih bezmudih idiota sramoti kao nikad u svojoj historiji, kada navijace srce boli, zaboli Boga mi i to kad vidim odmah poslije tekme yebene instagram boyse kako kazes, kako ih BOLI KUR*C i za navijacima i za klub za koji igraju! Kako kaze zagorski, seljacici dosli u grad, znaju da im je Sarajevo vrh karijere i tako se i ponasaju.hilmo je napisao/la:Onda ove priče "instagram boy", ma šta mene briga kako, kada i s kim će se slikati i to objaviti.
To smeta moj hilmo!
Radovac, a i svi drugi mladi igraci kod nas NIKAD nece uspijeti, dobro zapamti. U hrvatskoj 19-ogodisnjaci idu u Juventus, Napoli, kod nas su sretni ako ih neki debil stavi na klupu prvog tima..hilmo je napisao/la:Radovac nije ni blizu onoga što je bio u ljeto i jesen 2014. godine, od "slučaja Zenica" kao da ima neki strah kod sebe, ne smije u duel, daje samo siguran pas, što ne mora biti loše. Konstantno gubi duele. Ni šut mu nije čemu. Međutim ima još uvijek onu licidnost u pasu kada skupi hrabrosti pa pokuša da asistira. Prvo mora u svojoj glavi srediti neke stvari, mnogo raditi na fizičkoj spremi, pa tek onda da od njega nešto bude. Nije on više 17-godišnjak nego već formiran igrač.
I to nije njihova greska, niti Samirova, vec tih kretena koje ti branis i na koje se opet vracam. Tih kretena koji postavljaju jos veceg kretena Ihtijarevica da radi najzahtjevniji posao u cijelom klubu! Sta onda ocekivati? Naravno da ce Samir poslije nas zavrsit u olimpicu jer mu je neki glupan dao kapitensku traku u zelji da se sto prije proda i da zarade lovu. Sta ocekivat od Hadzica onda? Ja se u njegovo ime nadam da ce otic u dinamo i napravit karijeru kao normalan igrac, a ne da ga ovdje sa 23 godine zovemo yebenim talentom.
Toliko od mene.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
+1FrancescoTotti je napisao/la:Ovo se nije na tebe odnosili vec na one poput molotevljeva, zagor1987 i slicni koji su prije par mjeseci pricali kako ne pisu zbog nas, kako ih mi tjeramo..a sad evo mi 'pljuvaci' napisali tri posta u sedam dana a njih nigdje. Samo kad je trebalo sutit, ne pricat protiv go'vana tad smo im smetali.hilmo je napisao/la:Nikad ni u jedno trenutku nisam pomislio a kamoli napisao da se neko treba skloniti s foruma zato što je nekog kritikovao ili branio, ali evo nekoliko mjeseci se konstantno vrti jedna te ista priča.FrancescoTotti je napisao/la:Napisa li se danas ijedan post? Gdje su oni sto su se zalili na pljuvace? Evo mi se sklonuli, sta vam sad smeta?
Svi smo odavno rekli svoje mišljenje o ljudima koji vode klub, neke stvari su se promijenile neke će se promijeniti.Kada treba da se hvale hvalimo ih, kada treba da ih se kritikuje kritikujemo ih. Nekad prekomjerno, al tak'i smo.hilmo je napisao/la: Okomimo se na jednog igrača ili dvojicu, a hvalimo jednog ili dvojicu, hajde kada neko kritikuje ili pohvali sudionike na terenu neka obrazloži. Argument nije ako kažemo da je Rustemović kloc. Zašto? Šta ima, šta nema?
Za rustemovica smo vec davali hiljadu argumenata, pretpostavicu da si zauzet pa si ih pronasio, al evo samo joker je mali milion puta rekao da Rustemovic nema pameti ni kao koka. (fudbalske pameti naravno, inteligencije). Sve sto on moze je trcati kao tele, bez svjesnnosti o poziciji na terenu i bez svjesnosti suigraca oko sobe. Ja ga smatram najvecim krivcem ovakve igre. Pardon! Ne mogu smatrati njega vec one koji su NJEGA, trecu opciju prije tri godine, postavili na najzahtjevniju poziciju na terenu. Al tu se opet vracamo onima koje ti podrzavas i onima o kojima smo sve vec rekli.
Pa isto smo i mi pricali. Da oni pobjedjuju realno bolila bi me neka stvar, a ovako, kad se NASE Sarajevo zbog tih bezmudih idiota sramoti kao nikad u svojoj historiji, kada navijace srce boli, zaboli Boga mi i to kad vidim odmah poslije tekme yebene instagram boyse kako kazes, kako ih BOLI KUR*C i za navijacima i za klub za koji igraju! Kako kaze zagorski, seljacici dosli u grad, znaju da im je Sarajevo vrh karijere i tako se i ponasaju.hilmo je napisao/la:Onda ove priče "instagram boy", ma šta mene briga kako, kada i s kim će se slikati i to objaviti.
To smeta moj hilmo!
Radovac, a i svi drugi mladi igraci kod nas NIKAD nece uspijeti, dobro zapamti. U hrvatskoj 19-ogodisnjaci idu u Juventus, Napoli, kod nas su sretni ako ih neki debil stavi na klupu prvog tima..hilmo je napisao/la:Radovac nije ni blizu onoga što je bio u ljeto i jesen 2014. godine, od "slučaja Zenica" kao da ima neki strah kod sebe, ne smije u duel, daje samo siguran pas, što ne mora biti loše. Konstantno gubi duele. Ni šut mu nije čemu. Međutim ima još uvijek onu licidnost u pasu kada skupi hrabrosti pa pokuša da asistira. Prvo mora u svojoj glavi srediti neke stvari, mnogo raditi na fizičkoj spremi, pa tek onda da od njega nešto bude. Nije on više 17-godišnjak nego već formiran igrač.
I to nije njihova greska, niti Samirova, vec tih kretena koje ti branis i na koje se opet vracam. Tih kretena koji postavljaju jos veceg kretena Ihtijarevica da radi najzahtjevniji posao u cijelom klubu! Sta onda ocekivati? Naravno da ce Samir poslije nas zavrsit u olimpicu jer mu je neki glupan dao kapitensku traku u zelji da se sto prije proda i da zarade lovu. Sta ocekivat od Hadzica onda? Ja se u njegovo ime nadam da ce otic u dinamo i napravit karijeru kao normalan igrac, a ne da ga ovdje sa 23 godine zovemo yebenim talentom.
Toliko od mene.
toti dobro si to rekao u svim normalnim klubovima igraći od 18,19 god su nosioci igre samo kod nas su zapostavljeni zato što niko nema muda da ih stavi u prvu postavu
-
- Kontakt:
Ljudi kako ne kontate da nista ne mijenjamo ako otjeramo Radovca,Rustemovica ,Hurtica pa dvije godine stalno nesto tjeramo i mijenjamo a sve isto .problem je u funkcionisanju kluba.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 13 gostiju.