Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kosarka123
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Kosarka123 » 10 avg 2022, 10:31

donDondon je napisao/la:
10 avg 2022, 08:48
marlostanf1eld je napisao/la:
09 avg 2022, 18:28
Armin Korlatovic(Derthona basket), Luka Jovicic(KK Igokea), Edis Baberovic (KK Ilidza), Bakir Djedovic (Kk Spars)(C), Andrej Acimovic (KK Radnik Bijeljina), Vasilije Kuridza (KK Igokea), Pavle Egic (KK Hunters Prijedor), Faruk Duvnjak (KK Igman Burch), David Sokolović ( KK Igokea), Tarik Hrelja (KK Realway), Andrej Jovanović(Stella Azzurra) i Ajdin Delić (KK Koš).

Zanimljivo da ce startni plej i jedan od boljih igraca ove selekcije, Pavle Egić, za vrijeme prvenstva i nakon imati 14 godina
od sampiona drzave samo jedan igrac u ovom timu i samo jedan sparsovac :eh:
Od šampiona države jedan igrač ušao u reprezentaciju i onda neko pita zašto je Dino Subasic odlučio da igra za reprezentaciju Hrvatske i zašto je potpisao za Cedevita junior.
Zato sto je njegov otac znao kako sve ide kod nas.
Ovakvi selektori bi ga poslali kući, a Dino je dobio minutažu i bio najbolji u Hrvatskoj reprezentaciji jer cijene sto je njegov tim postao državni prvak BiH. A Hamza Djedovic poslan kući nakon priprema

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 10 avg 2022, 11:01

Iz Koša na širi spisak i na kontrolne treninge su pozvani: Ajdin Delic, Hamza Djedovic, Dino Subašić i Damir Muftić. Subašić je prisustvovao jednom treningu i kasnije odabrao Hrvatsku iako mu je otac zaposlenik Spotskog Saveza USK-a i bivši reprezentativac, Muftić je 2007. godište, Hamza Djedovic je bio u zadnjih 17, ali je vjerovatno otpao jer je 4/5 sa 196 cm visine i bez vanjskog šuta. Iz Sparsa su pozivani: Bakir Djedovic, Filip Ružičić i Hamza Begović. Ružičić je bio na jednom okupljanju i kasnije se nije odazivao zbog Srbije, a Begović nije neki kvalitet, ta generacija Sparsa nije nešto posebno. Tako je na kraju na finalnom rosteru završilo samo 2 igrača iz ove dvije ekipe. Obojica najbolji igrači svojih timova. Delić je bio najbolji igrač Koša na finalnom turniru.
Tako da te bajke da nisu pozivani nemojte iznositi ovdje, isključivo njihov odabir je odlučio.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 10 avg 2022, 11:08

Zabit je napisao/la:
09 avg 2022, 21:43
e bude li taj Egic ko sto si najavljivo Sarenca prije prvenstva tesko nam se. Baberovic i Duvnjak su dobri
Hahah od onog sto je Sarenac odigrao je bas tesko pokazati gore, svako ko ga je barem malo gledao u PL je ocekivao puno vise od njega.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 10 avg 2022, 13:39

10 avg 2022, 11:01
Iz Koša na širi spisak i na kontrolne treninge su pozvani: Ajdin Delic, Hamza Djedovic, Dino Subašić i Damir Muftić. Subašić je prisustvovao jednom treningu i kasnije odabrao Hrvatsku iako mu je otac zaposlenik Spotskog Saveza USK-a i bivši reprezentativac, Muftić je 2007. godište, Hamza Djedovic je bio u zadnjih 17, ali je vjerovatno otpao jer je 4/5 sa 196 cm visine i bez vanjskog šuta. Iz Sparsa su pozivani: Bakir Djedovic, Filip Ružičić i Hamza Begović. Ružičić je bio na jednom okupljanju i kasnije se nije odazivao zbog Srbije, a Begović nije neki kvalitet, ta generacija Sparsa nije nešto posebno. Tako je na kraju na finalnom rosteru završilo samo 2 igrača iz ove dvije ekipe. Obojica najbolji igrači svojih timova. Delić je bio najbolji igrač Koša na finalnom turniru.
Tako da te bajke da nisu pozivani nemojte iznositi ovdje, isključivo njihov odabir je odlučio.
Mislim da je istina negdje izmedju tvoje i izjave iznad

Ps: zasto niko nije pozvao sinove suljanovica (jedan najbolji igrac u18 drugi u16 austrije) i sto se ono najavljeno okupljanje u becu nije odrzalo i sto se o tome suti…

Thx

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 10 avg 2022, 14:37

U-14 se okuplja sutra u Jablanici, nema još spiska pozvanih igrača, osim što se zna da je trojica od 12 iz KK Turbina.

Kad izidjes na stranicu košarkaškog saveza Srbije tamo stoje slike i imena za svakoga pojedinca reprezentacije, od U-14 do seniora. Ja ne znam da li nas savez namjerno drži ovako te spiskove tajno ili su glupavi pa ne znaju objaviti spiskove reprezentacije za svaku sezonu
Zadnja izmjena: Kosarka123, dana/u 10 avg 2022, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 10 avg 2022, 15:33

To sa slikama su nasi malo furali 2019. i to je bilo to..

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 10 avg 2022, 22:58

Kosarka123 je napisao/la:
10 avg 2022, 14:37
U-14 se okuplja sutra u Jablanici, nema još spiska pozvanih igrača, osim što se zna da je trojica od 12 iz KK Turbina.

Kad izidjes na stranicu košarkaškog saveza Srbije tamo stoje slike i imena za svakoga pojedinca reprezentacije, od U-14 do seniora. Ja ne znam da li nas savez namjerno drži ovako te spiskove tajno ili su glupavi pa ne znaju objaviti spiskove reprezentacije za svaku sezonu
Ova U14 ekipa ima itekako potencijala. Baš ta trojica iz Turbine su odlični klinci: Sirćo, Arman i Mirzin mali. Ima tu još djece iz Širokog i Igokee odlična tehnika, mali Dzenis također iz Slobode dobar.
Al nije mi jasno zašto iz Drina Basketa nema nikog? Jel to ne žele da igraju za BiH ili je nešto drugo u pitanju? imaju odličnu školu košarke i vrhunskog trenera. :thumbup:

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 11 avg 2022, 05:48

Jes bas guraju djecu iz Ilidze, Igmana i Realwaya preko Sparsa i Kosa. A nabijam ja i Dinu i njegovog starog, takvima treba zabraniti igranje u nasim ligama kakve god one bile. Banchero odrasto i rodjen u Americi pa hoce da igra za Italiju, Buzelis isto pa evo hoce da igra za Litvaniju a obojica mogu lagano igrati za **** Ameriku. A nasi balijanderi odrastu u Sarajevu igraju cijeli zivot tu, Hrvatsku i Tursku vidjeli samo na ekskurziji i onda ode tamo igrat :sick:

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 11 avg 2022, 07:58

Zabit je napisao/la:
11 avg 2022, 05:48
Jes bas guraju djecu iz Ilidze, Igmana i Realwaya preko Sparsa i Kosa. A nabijam ja i Dinu i njegovog starog, takvima treba zabraniti igranje u nasim ligama kakve god one bile. Banchero odrasto i rodjen u Americi pa hoce da igra za Italiju, Buzelis isto pa evo hoce da igra za Litvaniju a obojica mogu lagano igrati za **** Ameriku. A nasi balijanderi odrastu u Sarajevu igraju cijeli zivot tu, Hrvatsku i Tursku vidjeli samo na ekskurziji i onda ode tamo igrat :sick:
:clap:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 11 avg 2022, 08:50

Zabit je napisao/la:
vala kad vidim ove selektore i reprezentativce i ja bih se dvoumio gdje da mi dijete igra
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 11 avg 2022, 09:41

Danas gledamo kadete u 17,15

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 11 avg 2022, 09:44

costacurta08 je napisao/la:
10 avg 2022, 22:58
10 avg 2022, 14:37

Ova U14 ekipa ima itekako potencijala. Baš ta trojica iz Turbine su odlični klinci: Sirćo, Arman i Mirzin mali. Ima tu još djece iz Širokog i Igokee odlična tehnika, mali Dzenis također iz Slobode dobar.
Al nije mi jasno zašto iz Drina Basketa nema nikog? Jel to ne žele da igraju za BiH ili je nešto drugo u pitanju? imaju odličnu školu košarke i vrhunskog trenera. :thumbup:
E pa nisam vidio taj potencijal iz Jablanice o kojem pričaš u Sarajevu na basket kupu. Reprezentaciju U-14 pobijedio je klub Pobednik iz Beograda. Teletovica su povukli iz igre da se ne sramoti vise u zadnjoj četvrtini i Sirću. A Arman nije ni bio u reprezentaciji, sad je pozvan prvi put.

Jedini koji je dobro igrao sve utakmice reprezentacije je bio Drago Božić. Nema nikoga iz Igokee, ima jedan dječak iz Borca Banja Luka, koji se i nije nešto pokazao. Ostali iz RS nisu htjeli potpisati izjave da će igrati za reprezentaciju BiH., nakon kontrolnih treninga. Dvojica potpisala dvojica igraju.

U-14 reprezentacija igra bez centra sve utakmice. Visoki dječaci mu sjede na klupi. Sirćo je centar i Playmaker i krilo i sve, a nije bas tako dobar igrač. Ima eksploziju u prvoj četvrtini nakon toga nema snage za dalje. Na kraju krajeva gledacemo, pa ćeš vidjeti. A ja sam ih gledao vec nekoliko puta.
Zadnja izmjena: Kosarka123, dana/u 11 avg 2022, 10:26, ukupno mijenjano 5 puta.

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 11 avg 2022, 09:56

Zabit je napisao/la:
U U-14 ne igra niko iz Ilidze Realwaya Igmana Sparsa i Koša, nije tačno to sto pišeš. To nisu činjenice. Osim Kordica iz BBY nema nikoga u reprezentaciji iz Sarajeva.
Svi iz Sarajeva su obrisani sa spiska U-14. Čak i Kordić nije bio pozvan nego je došao na utakmicu Budućnosti u Jajce protiv reprezentacije U-14 i igrao za Budućnost da ga selektor uoči.

Kordic je u Jajcu bio MVP (kao gostujuci igrač Budućnosti Bijeljina na turniru) i tek onda je pozvan u reprezentaciju.

Reprezentacija u-14 je zasnovana na HNK većina igrača je odatle, jer je iz sjene vodi Mirza Teletovic a ne Hodžić, pa to je svima jasno. Teletovic je obrisao Sarajevo iz reprezentacije U-14.

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 11 avg 2022, 11:12

11 avg 2022, 09:41
Danas gledamo kadete u 17,15

Danas gledamo i žensku reprezentaciju U-18 nakon kadeta

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 11 avg 2022, 11:22

Nije niko rekao da nisu pozvani, nego sam ja rekao da je KK Koš državni prvak (nije samo Delić državni prvak nego cijeli tim i to je činjenica). Od kluba drzavnih prvaka, selektor uzeo samo Delića, a Hamzu Djedovica nakon priprema isključili.
Dakle ostao jedan, bez obzira sto su 4 bili na širem spisku. Mora se valjda uvažiti klub koji je prije mjesec dana postao državni prvak.

U U-14, državni prvak je Igokea, drugo mjesto BBY i treće mjesto Turbina. U reprezentaciji niko iz Igokee, 1 iz BBY i tri iz Turbine.
Malo je nelogično, zar ne?

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 11 avg 2022, 13:55

Vlada Kantona Sarajevo će uplatiti potrebna sredstva KS BiH za odlazak Zmajica na Svjetsko prvenstvo.
Činjenica da jedan kanton finansira državni tim dovoljan je pokazatelj zašto Sarajevo treba i da igra u svim reprezentacijama. Tu je najveći priliv igrača, tu nekoga još uvijek zanima kosarka, a ne samo hidrocentrale i samo njegov sin.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 11 avg 2022, 14:26

11 avg 2022, 11:22
Nije niko rekao da nisu pozvani, nego sam ja rekao da je KK Koš državni prvak (nije samo Delić državni prvak nego cijeli tim i to je činjenica). Od kluba drzavnih prvaka, selektor uzeo samo Delića, a Hamzu Djedovica nakon priprema isključili.
Dakle ostao jedan, bez obzira sto su 4 bili na širem spisku. Mora se valjda uvažiti klub koji je prije mjesec dana postao državni prvak.

U U-14, državni prvak je Igokea, drugo mjesto BBY i treće mjesto Turbina. U reprezentaciji niko iz Igokee, 1 iz BBY i tri iz Turbine.
Malo je nelogično, zar ne?
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 11 avg 2022, 16:17

Trnka iduce sezone igra za Bishop Mora Salesian High School u Los Angelesu.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 11 avg 2022, 17:14

Pametna odluka, on i jeste za koledza

Za ove sto placu za odluke oko jbnih U14 i tako, pa jel vi ne znate kako ide to ide kod nas. Sreca da Mirza ima sina, inace se nebi ta U14 nikad ni napravila

btw kad covjek skonta da gleda godista 2006/2007 da igraju ova prvenstva, znas da se ostarilo :mrgreen: :kafa:

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 11 avg 2022, 17:29

Al ovo kad izvadi citavu startnu petorku i ubaci 5 sa klupe da igraju zajedno mi nikad nece biti jasno. Pa nije skolski turnir

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Drum, Kaunas, Nah1d, ZmajOdBosne33 i 24 gosta.