FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

mma_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mma_hz » 26 nov 2010, 18:36

padobranac1978 je napisao/la:
cikac je napisao/la:ne znam zašto pričate takve gluposti.
"ako jedu ili piju - imaju para"? kakave to veze ima... možda ono što je besparica za nekog od njih nekom drugom predstavlja izobilje.

nije upošte poenta da li ljudi imaju para. poenta je da se radi o pošteno zarađenim novcima i igrači na te novce imaju pravo i to odmah, bez obzira na to da li se hranili zlatnim kašikama ili nemali za kifle.

pitaj svoje roditelje, kako bi oni podnijeli da ne dobijaju platu, a da svaki dan idu na posao? pa makar i imali milion u dušeku.
Upravo tako,ja sam vec negdja napisao da treba platiti zaradjeno,a oni su to zaradili na terenu i niko me ne moze ubijediti u suprotno.A to za plate,pa u mojoj firmi kad nebi bilo plate jedan mjesec bila bi drama jer se radi o javnoj firmi.Pa ko jos radi na lijepu rijec,nidje veze je ta teorija koje se mnogi drze i onda lafo igraci okrenuli ledja navijacima.Ja ne mogu da zamislim da dodjem na posao,a da mi neko **** sve redom i ja ono lafo nista,sutim i radim a love nigdje.Ma zaj.ebi,to ne moze tako.
@mma_hz...a jesi se ti natovario na tbace.Jeli ti to vokri sto ti ne mozes to da radis? :mrgreen:
hahaha pa krivo mi sto kuka aa ja ih kitim i to fino hehehe jer nije ni meni plata redovna al ponovo ja ne pizdim po tv i serem po firmi shvatas vec radim i cekam platu hehehehehe
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 nov 2010, 18:39

PL BiH -1 je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:100 posto istinaa kad sam bio tamo i gledao svojim ocima kako kiti trubacee i daje konobaruu baksis fin jer mi ga je drug inace sluzioo 100 posto istinaaa ne laziii......
Smijes li reci ime svoga druga da ja objavim tu pricu?

Nije istina.
hehe jesi intelignetan ajde ti mani reci fino svoje imee aa nemas ti meni sta objavljivat kad sam ja to gledao ba falio mi se lik citavu noc kako ih je napio kako su troskalii.cuj on ce objaviti pricu ko je bio u srijedu navece u jezuu sve mu je jasnoo baa .
FK SARAJEVO.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 nov 2010, 18:39

sugradjani, dzaba se palite, nervirate i prepucavate. velika lova je u pitanju i tesko je pronaci nekoga ko ce doci, uloziti lovu a da ne vidi zaradu i korist. iz iskustva vam kazem da u poslu nema ljubavi, samo interes. ne mislim samo na fks. ja sam uz zelju preko 35 god. i svasta se izdesavalo u tom periodu, proslo nebrojeno ljudi kroz uprave... neko dobar posao odradio neko los. nije dug fkz dosao sam od sebe, isto je i kod vas. ja vam zelim sto laksi oporavak i izlazak iz trenutne krize. dabogda vi svake godine igrali ligu uefa a mi lp ;)
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 26 nov 2010, 18:42

mma_hz je napisao/la:
"ako jedu ili piju - imaju para"? kakave to veze ima... možda ono što je besparica za nekog od njih nekom drugom predstavlja izobilje.

nije upošte poenta da li ljudi imaju para. poenta je da se radi o pošteno zarađenim novcima i igrači na te novce imaju pravo i to odmah, bez obzira na to da li se hranili zlatnim kašikama ili nemali za kifle.

pitaj svoje roditelje, kako bi oni podnijeli da ne dobijaju platu, a da svaki dan idu na posao? pa makar i imali milion u dušeku.
pa sto ne plati struju i ne kupi nista osim virsli da jede ako imaaa. :D :D :D :D sto pizdii ko picka a neku noc kiti trubace daj baa razmisli malo
vjerovatno zato što je papak i uz to vrlo mlad, pa ne zna dobro rasporediti novac. to ne umanjuje činjenicu da ga je pošteno zaslužio i da treba da dobije svoje.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 nov 2010, 18:45

cikac je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:

pa sto ne plati struju i ne kupi nista osim virsli da jede ako imaaa. :D :D :D :D sto pizdii ko picka a neku noc kiti trubace daj baa razmisli malo
vjerovatno zato što je papak i uz to vrlo mlad, pa ne zna dobro rasporediti novac. to ne umanjuje činjenicu da ga je pošteno zaslužio i da treba da dobije svoje.
normalno svako treba da dobije zasluzeno aa sto uz put nije napomenuo baljku koji je sjedio pored njega da mu je on duzan duplo viseee.
FK SARAJEVO.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 26 nov 2010, 18:47

odlično pitanje!
i mene to interesuje.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 nov 2010, 18:51

Ja vjerujem da ih je mma_hz vidio jer nema nikakve fajde da blati svoje igrace, iako nisam bio sa njim :).
Da bi bolje bilo da to nisu radili - istina je. Ali tesko je reci da je to dovoljan dokaz da lazu da nemaju love. A mozda su i malo preuvelicali sa virslama da bi dobili lovu. Cinjenica stoji da nisu placeni odavno - budimo posteni.

Ja znam pred rat kad se na Stupu nije dobijala plata po 6 mjeseci da su nas starci izdrzavali. Zato se kontam mozda i oni koristre isti sablon. A ako oni to spiskaju da kao Tarzani 'kite' kelnere, onda su bistri ko boza. Po sistemu i onako sve ide u propast pa da se bar ja provedem malo. Pola ih se ne brije svakako, naravno da ih hormoni drmaju.

Da su nam Bogdo' oni najveci problem mi bi bili na konju.

I tacno je da im kukanje nije trebalo - pogotovo javno, plus virsle,.... Ali neko ih je "posavjetovao", a svi mozemo skontati ko. Ispali su vantale i to pravo. Ali sta nam koristi gnjev zbog toga ?

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 nov 2010, 18:54

cikac je napisao/la:odlično pitanje!
i mene to interesuje.
jednostavno da mu nebi pravio probleme i da mu da ciste papire da ide gdje hoce i kad hoce dzabaluka mozdaaa isto kao i mirza sto je nekad u igrackim danima otisao u bursu meni se cinii.mozda je samo to jedan dio toga aa sto se tice buraz svako ima pravo da trazi svoje zaradzene pare.A ja samo zelim da kazem daa znaci vidjeo sam ih i nemoze meni niko sada govoriti nije takoo i sto su obrukali klub javno pricaju a pored njih sjedi covvjek koji im je duzan duplo visee nego sto im duguju ljudi po kojima pljuju ja sad bio za igrace 100 posto dok ih nisam vijdeo u srijeduu aa vidjeli su ih i ostali navijaci nasi nisam ja jedniniii.
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 26 nov 2010, 18:56, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 26 nov 2010, 18:55

i mene to interesuje.
Pa vidio si da se nisu stavili ni na ciju stranu,samo su rekli da PARA NEMA i da ih ne interesuju uprave,nisu rekli ni da im je duzan blekic,ni baljak niti iko treci.
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 26 nov 2010, 18:58

mma_hz je napisao/la:
i mene to interesuje.
jednostavno da mu nebi pravio probleme i da mu da ciste papire da ide gdje hoce i kad hoce dzabaluka mozdaaa isto kao i mirza sto je nekad u igrackim danima otisao u bursu meni se cinii.mozda je samo to jedan dio toga aa sto se tice buraz svako ima pravo da trazi svoje zaradzene pare.A ja samo zelim da kazem daa znaci vidjeo sam ih i nemoze meni niko sada govoriti nije takoo i sto su obrukali klub javno pricaju lazi i neistine a pored njih sjedi covvjek koji im je duzan duplo visee nego sto im duguju ljudi po kojima pljuju ja sad bio za igrace 100 posto dok ih nisam vijdeo u srijeduu aa vidjeli su ih i ostali navijaci nasi nisam ja jedniniii.
ti si malac stvarno poremećen...

ljudi nemaju za viršle, a ti tako.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 26 nov 2010, 19:02

Posao igrača je da igraju i da pobjeđuju. Ja ne mogu biti nezadovoljan načinom na koji su oni do sada obavili svoj posao. znači, do njih nije. nije njihov zadatak da budu pametni, taktični, odmjereni... njihovo je da igraju i oni su to solidno radili.

ko je zakazao? onaj ko je trebao plaćati igrače. možda onaj ko je angažovao preskupe igrače, pa onda nije mogao da ih plati. ili je imao previše optimističan stav da će naći sponzore, pa je shvatio da to nije tako jednostavno.

ko se hvalio da dovodi prave igrače? ko se hvalio da dovodi sponzore? ko je nudio planove kretanja ka evropskom sarajevu? e taj nas je zajebao.
Zadnja izmjena: cikac, dana/u 26 nov 2010, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 nov 2010, 19:02

Ja isto mislim da je neko "pametniji i lukaviji" od nasih igraca (iz lopovske grupe) insistirao da javno zakukaju. A oni naravno da nisu smjeli to odbiti. Takodje gdje bi zavrsili da javno kazu da su ih Baljak i lopovi prevarili i da im bas oni i duguju ? Igraci nam jesu naivni i ostalo ali nisu toliko glupi.

I ovo nam govori protiv koga se borimo, tako da napadati sve zivo nije pametno. Ova cetvorka je i vise nego dovoljno.

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 26 nov 2010, 19:05

kengur je napisao/la:Ja isto mislim da je neko "pametniji i lukaviji" od nasih igraca (iz lopovske grupe) insistirao da javno zakukaju. A oni naravno da nisu smjeli to odbiti. Takodje gdje bi zavrsili da javno kazu da su ih Baljak i lopovi prevarili i da im bas oni i duguju ? Igraci nam jesu naivni i ostalo ali nisu toliko glupi.

I ovo nam govori protiv koga se borimo, tako da napadati sve zivo nije pametno. Ova cetvorka je i vise nego dovoljno.
Nemoj samo reci da Mirza u toj cetvorci, :D jer nije Mirzino da dijeli plate i sl.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 nov 2010, 19:13

padobranac1978 je napisao/la:
kengur je napisao/la:Ja isto mislim da je neko "pametniji i lukaviji" od nasih igraca (iz lopovske grupe) insistirao da javno zakukaju. A oni naravno da nisu smjeli to odbiti. Takodje gdje bi zavrsili da javno kazu da su ih Baljak i lopovi prevarili i da im bas oni i duguju ? Igraci nam jesu naivni i ostalo ali nisu toliko glupi.

Nemoj samo reci da Mirza u toj cetvorci, :D jer nije Mirzino da dijeli plate i sl.
Nisam mislio na njega. On nam je trenutno trener i neka se bavi svojim poslom.

Sto kazes najbolje bi bilo da svako radi svoj posao. Igraci neka se bave igrom, trener igracima i protivnicima, uprava trenerom i operativom kao i finansijama i marketingom.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 26 nov 2010, 19:21

da, slažem se da su se igrači ponijeli kao pravi pijuni. nisu oni sami organizovali taj press, naravno da tu ima dobra pozadina.

ali zašto ne bi smjeli odbiti da učestvuju u tome? šta to oni dobijaju ako traže novac od pogrešnih osoba? zbog čega su se oni priklonili strani koja ih je pokrala, a ne onoj koja radi na njihovom isplaćivanju (pogotovo ako bi to značilo i da se priklanjaju navijačima)? šta je to igače natjeralo da stanu na stranu kontra navijača? a zašto su navijači kontra igrača? zašto navijači ne vole igrače koji su pobjeđivali, a vole neke likove koji iza sebe nemaju nikakav konkretan doprinos u klubu? otkud ta ljubav prema "novoj upravi", kad oni realni nisu ništa novo uradili, niti su donijeli neki poitivan pomak? nije to meni baš tako kako ti postavljaš.

pogotovo to nisu radili radi ispisnice, jer ako klub nije ispunio svoje ugovorene obaveze, sigurno da igrač može uvijek dobiti ispisnicu na arbitraži.

i kako to sad predsjednik nije najodgovorniji odjednom? a da smo upravo osvojili titulu, on bi bio najzaslužniji?

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 26 nov 2010, 19:34

cikac je napisao/la:
da, slažem se da su se igrači ponijeli kao pravi pijuni. nisu oni sami organizovali taj press, naravno da tu ima dobra pozadina.

ali zašto ne bi smjeli odbiti da učestvuju u tome? šta to oni dobijaju ako traže novac od pogrešnih osoba? zbog čega su se oni priklonili strani koja ih je pokrala, a ne onoj koja radi na njihovom isplaćivanju (pogotovo ako bi to značilo i da se priklanjaju navijačima)? šta je to igače natjeralo da stanu na stranu kontra navijača? a zašto su navijači kontra igrača? zašto navijači ne vole igrače koji su pobjeđivali, a vole neke likove koji iza sebe nemaju nikakav konkretan doprinos u klubu? otkud ta ljubav prema "novoj upravi", kad oni realni nisu ništa novo uradili, niti su donijeli neki poitivan pomak? nije to meni baš tako kako ti postavljaš.

pogotovo to nisu radili radi ispisnice, jer ako klub nije ispunio svoje ugovorene obaveze, sigurno da igrač može uvijek dobiti ispisnicu na arbitraži.

i kako to sad predsjednik nije najodgovorniji odjednom? a da smo upravo osvojili titulu, on bi bio najzaslužniji?
Nasuko nas je momacki sviju i mi to moramo priznati.Kako nas je izlevatio za 'LCD' i one fore,sve je bilo lijepo tri kola i onda po usima.Ali neka je kad smo svi stajali iza njega i njegovih poteza,ali fakat poslije derbija i onog jadnog govora koji je bio dno sam vidio kakav je ustvari isti,fujjj,pa lafo premije igracima od karti za sjever i opet jedno veliko nista.Pa presice i njegovo velicanje samog sebe,nema veceg navijaca od njega i onda pobjeze ko hinja,ali sta ces covjeka ne sluzi zdravlje.Pa i ja sam na Kosevu pokupio prehlada i prehlada,ali idem i dalje koga je to briga ako se klub voli.Eh,kud ja nemam love ........

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 nov 2010, 19:53

cikac,
Ja cu ti reci moje vidjenje. Igraci da kazu lopovima u lice kako je dobili bi nogu u sekundi. Tako da ne ocekujem da imaju m.u.d.a da se suprostave.

Ja nisam imao osjecaj da oni ikoga optuzuju osim da nisu dobili lovu. Time ne idu ni na ciju stranu. Ali kad su raja vidjeli ko je sa njima, tumacili smo da su se utalili sa lopinama. Njima je jednostavno do love. Ako su imali pametnije namjere onda su i mene izradili i svaka im cast. Tako da se stvorila nepotrebna atmosfera prividnog sukoba. Mislim da je to neko isplanirao ukljucujuci i nasu reakciju. Neko zna sta radi i to maherski.

Neki navijaci su nervozno reagovali protiv igraca i to je u ovoj situaciji logicno da smo malo nervozni. I meni su bili sumnjivi - priznam. Na kraju odose nam bodovi protiv Drine.

Zasto neki navijaci slijepo pravdaju Baljka a neki Blekica je sto imaju koka mozak. Nama treba istina i cinjenice a ne religija i cuvanje lika i djela (ili nedjela). UPS je recimo Blekicev rob. Ima ih dosta.

Blekic obecao i nije ispunio - ako je istina sve je jasno. Pokusao je dobiti zaledje politike ali nije upalilo.

Ja cim kazem ne bih Prandelija razmatrao dok ne dodje nova kvalitetna uprava, vec me proglase da ga gotivim. Ne bih ni igrace za sada. Sto kazu - biraj svoje bitke. Prvo uprava.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 26 nov 2010, 20:41

kengur je napisao/la:cikac,
Ja cu ti reci moje vidjenje. Igraci da kazu lopovima u lice kako je dobili bi nogu u sekundi. Tako da ne ocekujem da imaju m.u.d.a da se suprostave.

Ja nisam imao osjecaj da oni ikoga optuzuju osim da nisu dobili lovu. Time ne idu ni na ciju stranu. Ali kad su raja vidjeli ko je sa njima, tumacili smo da su se utalili sa lopinama. Njima je jednostavno do love. Ako su imali pametnije namjere onda su i mene izradili i svaka im cast. Tako da se stvorila nepotrebna atmosfera prividnog sukoba. Mislim da je to neko isplanirao ukljucujuci i nasu reakciju. Neko zna sta radi i to maherski.

Neki navijaci su nervozno reagovali protiv igraca i to je u ovoj situaciji logicno da smo malo nervozni. I meni su bili sumnjivi - priznam. Na kraju odose nam bodovi protiv Drine.

Zasto neki navijaci slijepo pravdaju Baljka a neki Blekica je sto imaju koka mozak. Nama treba istina i cinjenice a ne religija i cuvanje lika i djela (ili nedjela). UPS je recimo Blekicev rob. Ima ih dosta.

Blekic obecao i nije ispunio - ako je istina sve je jasno. Pokusao je dobiti zaledje politike ali nije upalilo.

Ja cim kazem ne bih Prandelija razmatrao dok ne dodje nova kvalitetna uprava, vec me proglase da ga gotivim. Ne bih ni igrace za sada. Sto kazu - biraj svoje bitke. Prvo uprava.
Tačno tako. Sve je isplanirao neko, a ko?, niko ne zna.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 26 nov 2010, 20:44

slažem se s tobom kengure u svemu osim u jednom.

jasno je i meni da igrači samo žele svoju lovu, da ih ne interesuju uprave i gluposti. to je i normalno i njih i ne treba interesovati ništa drugo.

ali, ako su baljak i ove stare lopine glavni krivci za trenutnu krizu u klubu, zašto bi onda oni doveli igrače da pričaju o tome? i ko je navijačima rekao da su igrači šupci zato što traže svoje plate?

to je dio koji se meni ne uklapa u računicu, a koji ni ti u svom postu nisi uspio razjasniti. ko je taj maher koji je sve ovo isplanirao i kome najviše odgovara atmosfera prividnog sukoba?

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 26 nov 2010, 20:46

cikac je napisao/la:Posao igrača je da igraju i da pobjeđuju. Ja ne mogu biti nezadovoljan načinom na koji su oni do sada obavili svoj posao. znači, do njih nije. nije njihov zadatak da budu pametni, taktični, odmjereni... njihovo je da igraju i oni su to solidno radili.

ko je zakazao? onaj ko je trebao plaćati igrače. možda onaj ko je angažovao preskupe igrače, pa onda nije mogao da ih plati. ili je imao previše optimističan stav da će naći sponzore, pa je shvatio da to nije tako jednostavno.

ko se hvalio da dovodi prave igrače? ko se hvalio da dovodi sponzore? ko je nudio planove kretanja ka evropskom sarajevu? e taj nas je zajebao.
ne vidiš dalje od nosa problem nije samo od ove uprave to datira nekih 10-ak godina a oni su tu 4 mjeseca.Kao drugo ja kad nemam struje i jedem viršle ne pada mi na pamet kafana a pogotovo opijanje i muzika što je za svaku osudu jer oni su "sportaši" a da su zaradili pare pošteno to stoji ali da su bili gladni i bez struje e to je notorna LAŽ eto toliko i ne pomišljajte pisati kako branim Blekića nepada mi na pamet ali samo iznosim činjenice.A taj program za evropsko Sarajevo i iizlaz iz krize podržavam taman da ga je Bevanda mrski skontao ašto se sponzori nisu našli ili nisu mogli naći pitajte ove što još uvijek krčme onu siću od sirotinje što je ostalo u klubu ako je išta ostalo a sigurno ne kasni plata žvaljku,merdanu ,alihodžiću i ostaloj bagri e tu je srž problema Blekić kakav god bio imao je obraz pa kad je skonto da ne može povukao se a mogao je ostati da krade sa istom klapom mada ja njega najviše i osuđujem što nije imao damu da se suprostavi! :lol:
Sarajevo ljubavi moja!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, gh0stHZ, MSOZ101 i 33 gosta.