Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2016, 23:35

shminka je napisao/la:Kažem ti, Novak je povrijedjen već par mjeseci, ali i takav je dovoljno dobar za 98% igrača. Sila je Novak. Veliki šampion.
Ima tu još problema osim povrede, ali neće ga to poremetiti više od ovoga, još uvijek on može do dva slama po sezoni. Sad je već nerealno da stigne Federera, ali uguraće se on između Samprasa i Rogera. Sve u svemu, veliki šampion koji je izgubio previše finala, ali tenis je sport u kojem se ne žali za propuštenim, uglavnom gubiš od boljeg.

Sinoć je Stan bio na najvišem nivou i takvog ga je izuzetno teško pobijediti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 sep 2016, 23:49

Ima sasvim dovoljno vremena da sredi sve što treba do Australije, do tada ne mora ništa ni osvajati, ništa mu neće faliti, ionako je ovaj kraj sezone prekucao do sad X puta. Može napraviti dobar plan za oporavak i spremanje za narednu sezonu.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 13 sep 2016, 07:52

AA23 je napisao/la: A tebi preporucujem da protrljaš oči druškane, il ustvari ne znam ni otkad pratiš tenis :hmmmmm:

Ja svake godine uživam gledajući GOAT-a kako u 35-toj godini pokazuje čitavom Touru ko je Babuka :kafa:
Pratim tenis jos od Samprasa a ti tada nisi bio ni u planu, zato :shh: Sta plačljivko pokazuje u 35-oj?!? Kakav je smjestaj u Svicarskom Domu penzionera :rol: Dobro neko gore napisa, nije sramota izgubiti od Stanislava kada se redovno prskaju cirkusanti tipa: Nadala, Mareja i slika

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 sep 2016, 08:57

Jedan zanimljiv podatak, koji je u ovoj halabuci prošao ispod radara, govori nam da je Novak izgubio peto finale na US Openu. Toliko poraza ima i Murray na Australian Openu. Čak ni Federer nije toliko puta poražen u finalima Roland Garrosa. :mrgreen:

I jedno pitanje - šta misle cijenjeni forumaši, onako objektivno ( :mrgreen: ), koliko još Grand Slamova ima Đoković u nogama :?: Čisto da vidim kako sada razmišljate. :think:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 sep 2016, 09:43

krmpotich je napisao/la:Dobro neko gore napisa, nije sramota izgubiti od Stanislava
Sumnjam da je neko to napisao :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 sep 2016, 09:45

ja mislim da ih u nogama ima dovoljno, pitanje je koliko ih ima u glavi

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 sep 2016, 09:52

jestamaji je napisao/la:ja mislim da ih u nogama ima dovoljno, pitanje je koliko ih ima u glavi
Baš to, u nogama ih ima još 4-5 minimalno ali u glavni sumnjam da ih i tri ima još. Dešava se ono što sam i mislio nakon RGa, psihološko pražnjenje. Trebat će mu dosta vremena da se vrati u onu formu i ako se ikad i vrati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 13 sep 2016, 10:02

krmpotich je napisao/la:
AA23 je napisao/la: A tebi preporucujem da protrljaš oči druškane, il ustvari ne znam ni otkad pratiš tenis :hmmmmm:

Ja svake godine uživam gledajući GOAT-a kako u 35-toj godini pokazuje čitavom Touru ko je Babuka :kafa:
Pratim tenis jos od Samprasa a ti tada nisi bio ni u planu, zato :shh: Sta plačljivko pokazuje u 35-oj?!? Kakav je smjestaj u Svicarskom Domu penzionera :rol: Dobro neko gore napisa, nije sramota izgubiti od Stanislava kada se redovno prskaju cirkusanti tipa: Nadala, Mareja i
:clap: :clap:

Bravo majstore, kakvo spustanje balavcu! :rol: :rol:

Ima Nole jos finala u nogama, ni mnogo ni malo, ni manje ni vise nego koliko treba, a to je 6!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 sep 2016, 10:16

pitanje je takođe šta je njegov stvarni cilj

sačekamo par godina i znaćemo sve :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 sep 2016, 10:44

Bilo bi zgodno postaviti neku anketicu, da se smijemo kad bude najviše glasova za 6-7 Majora. :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 sep 2016, 10:44

Unofficialpage je napisao/la:Baš to, u nogama ih ima još 4-5 minimalno
Ima ih on u nogama još minimalno osam, pa neće se sa 30 godina oprostiti.
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 sep 2016, 10:51

Virtu4l je napisao/la:
Pa neće ali koliko je realno očekivati da sa 30+ igra kao sa 28? Novakov mali fizički jje veći od Federerovog malog pada. To je očito. On sljedeće puni 30 i realno je očekivati neki mali početak pada. Osvojit će on velikih turnira to je očito ali sumnjam da više može ponoviti 2011. ili 2015.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 sep 2016, 10:53

Unofficialpage je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Pa neće ali koliko je realno očekivati da sa 30+ igra kao sa 28? Novakov mali fizički jje veći od Federerovog malog pada. To je očito. On sljedeće puni 30 i realno je očekivati neki mali početak pada. Osvojit će on velikih turnira to je očito ali sumnjam da više može ponoviti 2011. ili 2015.
Pad je davno počeo, samo nekima još niko nije javio.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 13 sep 2016, 11:23

Ko bi u Australiji 2010. rekao da će Roger osvojiti još samo jedan, ko bi po završetku USOa 2013. godine rekao da će Rafa osvojiti još samo jedan? Niko. Roger je imao 28 godina, Rafa 27, Novak je na 29. Sljedeće godine puni 30. Gađati se nekim ciframa 6-8 je neozbiljno.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 sep 2016, 11:31

Još jedan, maksimalno dva Majora i tu mu je kraj, čak i bez jake konkurencije.

Kada je bio u najvećem naletu i kada su (gotovo) svi na ovom podforumu pisali da je samo pitanje vremena kada će Federerov rekord pasti, govorio sam da mu je 14-15 Slamova plafon i naravno bio etiketiran kao hejter.

Sad kad pogledam da pojedinci još uvijek misle da ima snage za 6, 7 ili čak 8 naslova, dođe mi da se upucam. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 sep 2016, 11:31

Claus je napisao/la:
I jedno pitanje - šta misle cijenjeni forumaši, onako objektivno ( :mrgreen: ), koliko još Grand Slamova ima Đoković u nogama :?: Čisto da vidim kako sada razmišljate. :think:
Nezahvalno je prognozirati, no ukoliko se ne bude susretao sa Del Potrom i Wawrinkom, mogu 'ladno reći da ima snage za još 4-5 GS-ova (eh, ja se nadam da će uzeti više). Oni, kad igraju svoj najbolji tenis, mu nikako ne leže.

Ne znam, vidim ga izjednačenim sa Federerom po broju osvojenih GS-ova. Taman da onda do kraja života vodimo priču ko je najbolji svih vremena. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 sep 2016, 11:36

Monolog je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Nezahvalno je prognozirati, no ukoliko se ne bude susretao sa Del Potrom i Wawrinkom, mogu 'ladno reći da ima snage za još 4-5 GS-ova (eh, ja se nadam da će uzeti više). Oni, kad igraju svoj najbolji tenis, mu nikako ne leže.

Ne znam, vidim ga izjednačenim sa Federerom po broju osvojenih GS-ova. Taman da onda do kraja života vodimo priču ko je najbolji svih vremena. :mrgreen:
Ako se izjednači s Federerom, što samo po sebi znači da će oboriti i rekord po broju sedmica provedenih na vrhu ATP liste, onda nema nikakve dileme da je veći teniser od RF-a, samim tim i GOAT modernog tenisa.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 sep 2016, 11:38

18 grand slamova je jako jako puno, to mnogi ovdje ne shvataju

živi bili pa vidjeli, ja nemam ništa protiv da gledamo živčanog novaka još dugo, meni je on u tom izdanju svakakao zanimljiviji nego onaj hladni monstrum iz zadnje 3 godine.

a ko će koliko slamova dobiti je meni svejedno, ja svakako simpatišem samo delpotra i donekle stana, a oni se sigurno neće previše naosvajati

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 13 sep 2016, 12:31

I meni djeluje da je Novak vidno ispod onog nivoa iz 2011. kada je igrao svoj najbolji tenis, pisalo se već o tome. I dalje je on u samom vrhu, bez dileme ali sjetite se samo ovih mečeva, koliko je Đoković bolje igrao, o Nadalu da i ne govorim.
Zaista nedostaju ovakvi mečevi. Ovo finale USO iz 2011. je meni bolje od onog iz AO 2012.

Nedostaje i stari logo ES i stara grafika.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 13 sep 2016, 12:53

Takve mečeve od ovih likova više gledati nećemo, nemaju više tu snagu fizičku, čekaju se nova lica za takve borbe :)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.