Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Soba
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Soba » 22 sep 2015, 11:39

Haj neka ti je sa srećom, ako je neko zaslužio ti si :D

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 22 sep 2015, 11:40

Oj kakva odluka da se uzme kes sunce ti kalajisano..Obrazovni sistem je ionako pretrpan a sada ce postati jos gore,nesto slicno kao sa medicinskom skolom,nece biti ionako lose organizovanih vjezbi, i ono malo sto su studenti prakticnog vidjeli s tolikim brojem studenata nece biti omoguceno..Al sta ces kad smo dozvolili da u tim udruzenjima sjede opet neke guzonje koje se samo bore za rokove i da se prime ljudi..Ovo je strasno!
Bez uvrede svima koji su na ovaj nacin upisali zeljeni fakultet ali ovo je sramotna odluka..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 22 sep 2015, 11:44

Jos malo pa ce upis na fakultet biti samo stvar volje :)
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 sep 2015, 11:45

AsharaK je napisao/la:Jesam, al uzet cu papire i ovamo.
Ne zaboravi na fejsu opet objaviti :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 sep 2015, 11:48

Slatinash_7 je napisao/la:Oj kakva odluka da se uzme kes sunce ti kalajisano..Obrazovni sistem je ionako pretrpan a sada ce postati jos gore,nesto slicno kao sa medicinskom skolom,nece biti ionako lose organizovanih vjezbi, i ono malo sto su studenti prakticnog vidjeli s tolikim brojem studenata nece biti omoguceno..Al sta ces kad smo dozvolili da u tim udruzenjima sjede opet neke guzonje koje se samo bore za rokove i da se prime ljudi..Ovo je strasno!
Bez uvrede svima koji su na ovaj nacin upisali zeljeni fakultet ali ovo je sramotna odluka..
a cuj nije prosle godine proslo povecanje upisnine za one koji se mjenjali status pa valja negdje nadoknaditi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 22 sep 2015, 11:54

Ferdy ne sikiraj se, necu propustiti priliku da dva puta uberem lajkove na istoj stvarcici. :clap:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 22 sep 2015, 12:09

Kod nas je sve nakaradno,a i bit će sve dok se studentske organizacije budu borile samo za rokove a ne za promjenu sistema rada.
Apsurdno je da u studentskom parlamentu i na čellima tih organizacija sjede omladinci koji su politički angažovani, i to negdje i u vladajućim partijama.
To ko kad bi ti predsjednik sindikata bio ujedno i predsjednik stranke iz čijeg reda je ministar rada i socijalne skrbi.

Luda kuća :D
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2015, 12:51

AsharaK je napisao/la:Jesam, al uzet cu papire i ovamo. Hajde odo se raspitat dole, pa ti javim
Rekao ti ja cekaj, nemoj nista radit :mrgreen:

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la AsharaK » 22 sep 2015, 12:55

tuzlak1987 je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Jesam, al uzet cu papire i ovamo. Hajde odo se raspitat dole, pa ti javim
Rekao ti ja cekaj, nemoj nista radit :mrgreen:
Ma hajde, sta ima veze. Slatka je dva puta :rol:

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 22 sep 2015, 12:57

rio_Ferdy88 je napisao/la: Prve 3 su najteže, dok ne upišeš drugu ofkors :mrgreen:
Ja sam preskocio drugu, evo me na trecoj vec :mrgreen:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 22 sep 2015, 17:02

U iščekivanju donošenja ove odluke bilo je studenata koji su na trećem upisnom roku primljeni na neki drugi fakultet. No, kako je danas potvrđeno, otvorena je i mogućnost da se oni koji su na drugom upisnom roku ostvarili 21 bod vrate na prvobitno željeni fakultet. :salut: :salut:

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 22 sep 2015, 17:17

SGD53 je napisao/la:Kod nas je sve nakaradno,a i bit će sve dok se studentske organizacije budu borile samo za rokove a ne za promjenu sistema rada.
Apsurdno je da u studentskom parlamentu i na čellima tih organizacija sjede omladinci koji su politički angažovani, i to negdje i u vladajućim partijama.
To ko kad bi ti predsjednik sindikata bio ujedno i predsjednik stranke iz čijeg reda je ministar rada i socijalne skrbi.

Luda kuća :D
sljedeće godine nek se bore da spuste kriterij na 19b :facepalm: pa da svako može ić studirat makar jednu godinu da troši roditeljima pare..

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 22 sep 2015, 17:27

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 22 sep 2015, 18:09

Ma opusteno ljudi, nakon prve godine se vidi ko je zasluzio da upise a ko je tu reda radi. Ovako se samo pune dzepovi.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 22 sep 2015, 18:13

cala je napisao/la:Ma opusteno ljudi, nakon prve godine se vidi ko je zasluzio da upise a ko je tu reda radi. Ovako se samo pune dzepovi.
Problem je sto se umanjuje kvalitet nastave, po Bolonji je 40 studenata max u amfiteatru, a nas bude 150 jos ce se sad i ovi upisat..
A i ja sam upao nakon nekih prosirenja tako da se nemam ja sta bunit :D.. al ovo sto rade sa ovim bodovima je lopovluk cisti, i nije po zakonu.
This time next year we'll be millionaires.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 22 sep 2015, 19:57

Ma nece se popravit kvaliteta nastave sve dok se ne smijeni citava ova stara garnitura profesora sto udaraju po ruskom sistemu. Vecinu profesora zaboli neka stvar i tu je da sto prije zavrsi predavanje. Ionako se danas sve svodi na slajdove, papire i ponavljanje jednog te istog svakoj generaciji, ali bukvalno od rijeci do rijeci.

ChaosX
Kontakt:

Post Postao/la ChaosX » 22 sep 2015, 21:25

cala je napisao/la:Ma nece se popravit kvaliteta nastave sve dok se ne smijeni citava ova stara garnitura profesora sto udaraju po ruskom sistemu. Vecinu profesora zaboli neka stvar i tu je da sto prije zavrsi predavanje. Ionako se danas sve svodi na slajdove, papire i ponavljanje jednog te istog svakoj generaciji, ali bukvalno od rijeci do rijeci.
Ja bi prije ove sto udaraju po ruskom sistemu, od njih imas sta naučit.

P.S. Just to know, na UNTZ upis traje do 02.10.2015. Rekla prof.Seniha(po eng.sistemu) :D

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 22 sep 2015, 21:46

Pa brate onda nemojte kukat. Zale se studenti da ih komunjare jebu a kad kazes treba smijenit, neka ih moze se nesto naucit od njih. Ne mogu i jare i pare.

steelcity
Kontakt:

Post Postao/la steelcity » 22 sep 2015, 21:52

Pa kod nas se na prvim predavanjima moralo doć vako po sata ranije, da imaš gdje sjedit, da ne sjediš po stepenicama :lol:
Ma i kriteriji su sniženi zadnjih godina, makar kod mene, u svemu dolazi do hipreprodukcije kadra... Al svakako se primaju samo sa štelom, tako da, imo/nejmo diplomu, na isto ti dođe...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 22 sep 2015, 22:12

Ma fazon je gdje god imas dosta svijeta ciganluk se pravi,pa su to napravili i od medicine,sad ce doci i ETF na red,studenata i previse,samo cigance pa oni normalni nmg doci na red.Evo situacija da ja koji sam polozio npr Termodinamiku u januaru imam problem sa zakazivanjem ispita u augustu jer ovi koji nisu to rijesili nece(sto je i logicno) da im termodinamika i hidraulika npr budu isti dan pa meni hidrauliku pomjere tri dana unaprijed a ne poloze ni jedno ni drugo..Danas se nagradjuju studenti obnovci i oni koji imaju manje ocjena u indeksu,oni koji svoje obaveze rijese relativno na vrijeme su zadnja rupa na sviralu..O predavanjima da ne pricam i profesorima,eto ta Seniha,mi svi kontamo zena debil pravi a realnost je malo drugacija,zena ima 6 predmeta,ne zna gdje bi prije,zena nosi preko 900 prijavnica kod sebe,ne moze to covjek izdurati psihicki,pa studenti onda ispastaju..Meni nije bitno jel prof ima godina ili nema,Ruska ili neka druga skola,bitno je da mi prenese znanje i da je korektan,da ga ne boli ona stvar za fakultetom i studentima,to se desava profesorima svih dobi pa ih ja tako ne dijelim..Ne zna covjek sta da uradi vise,evo kilometarski post nista rekao nisam :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 53 gosta.