ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Edin TM87
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Edin TM87 » 22 nov 2011, 23:31

samosarajvo je napisao/la:Mozda dolazi pad sa 25-6-7 ali realno gledajuci Roger ce zavrsit karijeru dogodine.Jos jednu sezonu i to je to od njega.Ostaju Rafa,Djokovic,Murray itd..Znaci Rafa ce tad imat 26-27 godina i vecina od ovih (sem Djokovica ali i on nece jos dugo vjeruj ti meni, zadovoljio se uspjehom prebrzo) mu nece biti konkurencija kolko god on slab tad bio osim ako ne dozivi neku katastrofalnu povredu.
Ma vjeruj, poslije Rogera, Murray ce salit stravu i pocet osvajat turnire, te ce on Nadal i Dokovic podijelit izmedju sebe turnire i tako 2-3 godine, e onda dolaze nova lica, mogao bi Delpo dominirati tenisom ako ga zaobidju povrede, on je 88. godiste ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 nov 2011, 23:39

Edin TM87 je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Mozda dolazi pad sa 25-6-7 ali realno gledajuci Roger ce zavrsit karijeru dogodine.Jos jednu sezonu i to je to od njega.Ostaju Rafa,Djokovic,Murray itd..Znaci Rafa ce tad imat 26-27 godina i vecina od ovih (sem Djokovica ali i on nece jos dugo vjeruj ti meni, zadovoljio se uspjehom prebrzo) mu nece biti konkurencija kolko god on slab tad bio osim ako ne dozivi neku katastrofalnu povredu.
Ma vjeruj, poslije Rogera, Murray ce salit stravu i pocet osvajat turnire, te ce on Nadal i Dokovic podijelit izmedju sebe turnire i tako 2-3 godine, e onda dolaze nova lica, mogao bi Delpo dominirati tenisom ako ga zaobidju povrede, on je 88. godiste ;)
Eto, nije ni to losa varijanta.Njih trojica nek djele turnire 3 godine.To nije mal broj turnira.U tri godine budu 12 GS,27 masters 1000 i 33 masters 500 stim sto u tvojoj pretpostavci postoji jedna varijabla koja zavisi od mnogo toga, mislim na Murraya i dio oko saljevanja strave.
Sanse su male ali postoje da Rafa stigne Rogera po broju GS(posto bi ostali parametri bili u njegovu stranu) a to bi znacilo da je najbolji svih vremena :)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2011, 23:42

@edine govorim o zeljama za polufinale sa No1
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 nov 2011, 23:54

Hocemo li jednu poznatu recenicu.Murray dokazao da je kako se ono kaze na ovoj temi, pickica. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 23 nov 2011, 00:01

Fedex express :mrgreen:
Al ga čovjek presluša :o

jedan od komentara :
U zurbi covjek bio. Valja djecu nahraniti, staviti ih da spavaju....

:lol: :lol:
FORZA MARŠAL !!!

Madridista18
Kontakt:

Post Postao/la Madridista18 » 23 nov 2011, 09:02

Nisam gledao mec vec highlightse poslije na yt.
Znaci frajer ga je pomeo,svaka cast Roger

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 23 nov 2011, 09:43

Wow, fenomenalna partija Rogera, gledajući po rezultatu i statistici. Žao mi je što nisam gled'o meč, al' nadam se da će negdje biti repriza... :( Uglavnom, dobri, stari Federer opet ulazi u formu, dok je Rafa indisponiran. Dakle, Fed cilja na prvo mjesto, to je sad već realnost, a to bi mu moglo širom otvoriti vrata finala i podizanje još jednog trofeja, te obaranja rekorda.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 23 nov 2011, 12:44

samosarajvo je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la: Ma vjeruj, poslije Rogera, Murray ce salit stravu i pocet osvajat turnire, te ce on Nadal i Dokovic podijelit izmedju sebe turnire i tako 2-3 godine, e onda dolaze nova lica, mogao bi Delpo dominirati tenisom ako ga zaobidju povrede, on je 88. godiste ;)
Eto, nije ni to losa varijanta.Njih trojica nek djele turnire 3 godine.To nije mal broj turnira.U tri godine budu 12 GS,27 masters 1000 i 33 masters 500 stim sto u tvojoj pretpostavci postoji jedna varijabla koja zavisi od mnogo toga, mislim na Murraya i dio oko saljevanja strave.
Sanse su male ali postoje da Rafa stigne Rogera po broju GS(posto bi ostali parametri bili u njegovu stranu) a to bi znacilo da je najbolji svih vremena :)
Dobro to stoji, al' nisu ni oni jedini, ima tu Tsonga koji je fantastican igrac i ako zadrzi formu, mog'o bi dogodine napast GS titulu, zatim Delpo koji se vraca poslije povrede, a znamo kako igra kad je u top formi, ima vec jedan GS, pa tu imamo Berdycha, ima jedno polufinale, moze i on bljesnuti, Soderlinga, 2 finala, Ferrera, Fisha itd

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 nov 2011, 12:45

@claus koje prvo mjesto? Fedex je dobar na kraju sezone kad drugi fizicki padnu. Ako iko moze ganjati prvo mjesto to je Rafa, pod uslovom da Nole jako padne. Fedexa prvo mjesto vise ne zanima. On ce ganjati Gren slemove i olimpijsko zlato
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 23 nov 2011, 12:51

DANTES je napisao/la:@edine govorim o zeljama za polufinale sa No1
Uh, to mi je velika zelja, a sasvim je realno da se ispuni, posto sad igraju Ferrer i Dokovic, i ako David dobije definitivno je prvi, a Dokovic bi treb'o bit' drugi, Ferrer je u boljoj formi i dajem mu vece sanse ;)
Devil je napisao/la:Hocemo li jednu poznatu recenicu.Murray dokazao da je kako se ono kaze na ovoj temi, pickica. :mrgreen:
:roll: Barem je zavrsio mec...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 nov 2011, 14:59

Nesto citam ove ranije postove..pa bih izdvojo jedan...
formance je napisao/la:
formance je napisao/la:Dalje, zbog čega su igrači postali pokretljiviji ? Ništa se ne dešava slučajno, to isto važi i za ovaj slučaj.
Usporavanje podloga dovodi do toga da igrači moraju, osim kvaliteta, biti i bolje fizički pripremljeni negoli je to bio slučaj na brzim podlogama ! Duži poeni zahtjevaju više snage i koncentracije, a ako nemamo ovog prvog, automatski i koncentracija pada u vodu !
formance je napisao/la:Usporavanje podloga je dovelo do toga da ne možemo gledati igrače kako se snalaze na različitim podlogama, od kojih neke ne odgovaraju njihovom stilu, samim tim ne možemo zaključiti koliko su kompletni i kvalitetni igrači
AO, Miami, IW, onda Madrid koji je do 2009 bio HC, a od 2009 šljaka koja je iako je šljaka brža od Miamia i IW-a :lol: :lol: Rim, MC, ond RG. Svi turniri sa sporom podlogom, osim Madrida koji je brza šljaka, onda slijedi jedan manji turnir na travi (Queens) pa Wimbledon koji je jako usporen u odnosu na godine ranije. Stavio sam klip u prethodnom postu.
Zatim idu Montreal i Cinncinati. Montral se može nazvati pravim HC, i onda USO koji je ove godine usporen što se može vidjeti iz prethodnih klipova. Ja sam stavio Blakea i Agassia i uporedio sa Davydenkom i Novakom zbog sličnog stila igre (ravni udarci) a Valencia meni stavi Rogera i Monaca !? :mrgreen:
Roger je strašan ofanzivac pa se čini da nema razlike, a prije su maltene svi morali biti takvi, zato što su podloge to zahtjevale. To je svakako odgovaralo Rogeru i zato ih je "šamarao" kako je stigao !
Kako su se podloge usporavale, igrači su morali raditi na snazi i na defanzivi i to je nekima argument zašto nam se čini da su podloge sporije :mrgreen: Svašta ! ;)

Da bi vidjeli tu pokretljivost današnjih igrača, vodstvo iz ATP-a bi nam moralo vratiti tepih, zatim travu, bar iz 2002, zatim stari USO i AO sa zelenom podlogom ! :mrgreen: E onda bi vidjeli tu strašnu pokretljivost igrača koju stalno potenciraš, dobri moj Valencia !
A kada se naleti na turnir osmorice najboljih u Londonu gdje je, za divno čudo brža podloga, desi se ovo !

[youtube][/youtube]

:mrgreen:
:lol: :mrgreen:

Samo treba dodati i klip od sinoc... :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 nov 2011, 15:17

@edine nije vise poenta odigrati do kraja, vec se povuci sa turnira, to je ono bas pi.ckanski... Ja tako ne mislim, samo interpretiram stavove pojedinih kolega forumasa!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 23 nov 2011, 15:35

DANTES je napisao/la:@edine nije vise poenta odigrati do kraja, vec se povuci sa turnira, to je ono bas pi.ckanski... Ja tako ne mislim, samo interpretiram stavove pojedinih kolega forumasa!
Pickasto je predati mec pri rezultatu 1-0 u setovima, te 3-0 u gemovima, pickasto je poslije poraza traziti opravdanje u povredi, nije pickasto se povuci sa turnira ako si stvarno povrijeden, nije ni pickasto predati mec ako si stvarno povrijeden.

ps @formance objasnio ;)

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 23 nov 2011, 15:57

Ovo je bilo silovanje mada je bilo i ocekivano.
Federer e pamtim da je bio u ovakvoj formi dok je Nadal totalno indisponiran i van forme.
Nadal nesiguran u svoje udarce,povucen i bez truke samopouzdanja a Roger potpuno obrnuto puca od samopouzdanja i zelje ;)
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 23 nov 2011, 16:11

Zna Tipsa kako s Berdychom.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 23 nov 2011, 17:07

Edin TM87 je napisao/la:
Federer je davno najavio da ce igrati tenis do 35 godine.Ja vjerujem da on može osvojiti barem još 2 gren slema.Ovaj zadnji rolanga ros kad ga je nadal pobjedio izgubio je samo zahvaljući svojim glupostima.
Đoković ne vjerujem da može ponoviti godinu kao ovu,to mi zvuči nemoguće,a troši se puno,što se vidjelo na zadnjim turnirima.Federer traje zato što čovjek zna izbalansirati fizičku snagu dobro,dok nole i nadal mi djuluju više poput nekih robota koji igraju za svaki poen,a to ce ostaviti posljedice u dogledno vrijeme,

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 23 nov 2011, 17:16

ensadek je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:
Federer je davno najavio da ce igrati tenis do 35 godine.Ja vjerujem da on može osvojiti barem još 2 gren slema.Ovaj zadnji rolanga ros kad ga je nadal pobjedio izgubio je samo zahvaljući svojim glupostima.
Đoković ne vjerujem da može ponoviti godinu kao ovu,to mi zvuči nemoguće,a troši se puno,što se vidjelo na zadnjim turnirima.Federer traje zato što čovjek zna izbalansirati fizičku snagu dobro,dok nole i nadal mi djuluju više poput nekih robota koji igraju za svaki poen,a to ce ostaviti posljedice u dogledno vrijeme,
"rolanga ros" :lol:
YNWA!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 23 nov 2011, 17:42

Johntra Volta :mrgreen:

Nego, Berdych spasio mec loptu na servis Tipsarevica u TB i dobio mec, upravo onako kako je izgubio od Dokovica, imao mec loptu, i na kraju izgubio u TB, covjek voli igrati meceve od 2 i po sata, a protiv Ferrera ce biti upravo takav mec, moglo bi to na njeg ostavit posljedice u nastavku...

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 23 nov 2011, 17:47

Raspade se Janko na kraju, mec lopta, promasen volej, onda dupla greska i kao slag na tortu nakon dobrog riterna, okliznuo se i Berdych uzima prvu pobjedu.
Vratilo se Berdychu iz prvog kola.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 nov 2011, 17:51

@edine kako nije pickanski, kad su tako ustanovili virtuelni teniski strucnjaci? Ako je za jednog onda je za sve. Samo ovaj jedan je naj na svijetu pa mu se moze, a ovaj Marej em sirotan prikracen, em pi.ckast
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.